Reis del Vendrell

Ja fa molts anys que els vilatans i vilatanes del Vendrell poden gaudir d’una jornada màgica el dia 5 de gener, dia de Reis. Es tracta d’una festa que tothom viu amb molt d’entusiasme des de primera hora del matí, quan l’ambient del carrer es comença a fer notar, fins a última hora de la nit, en què tothom espera amb ansietat que els Reis Mags d’Orient passin per casa seva.


Les tradicions són diverses: hi ha gent més impacient que prefereix esperar els Reis despert i poder gaudir dels regals abans d’anar-se’n a dormir; en canvi, n’hi ha d’altres que després de sopar se’n van a dormir ben aviat per despertar-se l'endemà i trobar les sorpreses de bon matí. Sigui quin sigui el costum de cada casa, la cavalcada de Reis del Vendrell és un esdeveniment en què molt poca gent deixa de veure el seguici de carrosses, els patges muntats a cavall, les furgonetes plenes de regals... Tot plegat llueix esplendor pel municipi. Una vegada finalitzada la cavalcada, S.M. els Reis Mags d’Orient es dirigeixen a l’ajuntament, on les autoritats els entreguen la clau de la vila perquè puguin entrar a les llars i puguin repartir les joguines que a cada una li pertoca.


Quan comença a entrar la nit, els Reis Mags d’Orient i els patges, guiats per membres de la Comissió de Reis, comencen la tasca més esperada pels nens i nenes de la vila: el repartiment dels regals, una activitat que s’allarga fins ben entrada la matinada.

©2019 Ajuntament del Vendrell