El Vendrell, 27 d’octubre de 2021

La Policia Municipal del Vendrell està rebent formació en suport vital bàsic i ús dels DEA amb l’objectiu que tota plantilla tingui coneixements de reanimació cardiopulmonar.

Actualment, el parc mòbil de la Policia Municipal disposa de 2 unitats equipades amb desfibril·ladors. La previsió és que en les properes licitacions de vehicles s'inclogui aquest equipament com requisit per tal de disposar d'un parc mòbil 100% cardioprotegit.

Per això, paral·lelament, s'està fent la formació perquè els agents de policia local generalment són els primers d’arribar al lloc de l’incident i, en el cas que es trobin que una persona estigui patint una aturada cardíaca, una bona actuació inicial és de vital importància.

El Vendrell, 26 d’octubre de 2021

L’Ajuntament del Vendrell i el Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell (CIT) han formalitzat un Conveni de col·laboració pel desenvolupament del Projecte “Bons per la dinamització del comerç, serveis i hostaleria local”.

Arran dels efectes de la pandèmia de la COVID-19 a l’economia es vol impulsar el ”Projecte Bons per la dinamització del comerç, serveis i hostaleria local” per tal de contribuir a incrementar el nivell de consum en el sector i així impulsar l’activitat econòmica i ocupacional del municipi.

El Projecte Bons El Vendrell té com objecte la reactivació del comerç i els serveis i l’hostaleria del Vendrell, establint l’emissió de bons de compra de 10 euros i sent beneficiaris dels mateixos els establiments adherits.

La subvenció nominativa té un import de 118.000 euros dels quals 100.000 euros es destinaran a l’emissió de bons de 10 € (10.000 bons) i els 18.000 € restants per cobrir despeses de gestió del projecte (aplicació informàtica web i gestió dels bons a càrrec de la Cambra Comerç de Tarragona).

Amb l’aprovació del conveni s’han fet públics els requisits i condicions perquè comerços i empreses de serveis i hostaleria locals puguin adherir-se a la campanya.

Els bons aniran adreçats a la ciutadania del Vendrell i persones visitants per tal que els puguin utilitzar com a descompte (1 bo = 10 euros de descompte), amb una compra mínima del triple del valor dels bons utilitzats (compra mínima de 30 euros) als establiments adherits al projecte.

A partir del proper 12 de novembre, des del web bons.elvendrell.net es podran descarregar fins a un màxim de 4 bons amb un mateix DNI, que tindran una caducitat de 7 dies. Passat aquest termini, els bons que no s’hagin utilitzat tornaran al sistema perquè se’ls pugui descarregar una altra persona.

Amb aquesta primera campanya de bons, que finalitzarà el 30 de novembre de 2021, es preveu generar una xifra de negoci de 300.000 € als comerços i empreses locals.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez comenta: “en aquest any i mig de pandèmia, l’Ajuntament del Vendrell, per pal·liar l’impacte econòmic negatiu de les restriccions, ha convocat tres línies d´ajuts directes amb un pressupost total de 320 mil euros, reduccions fiscals en les taxes d’escombraries domèstiques i terrasses de bar i ara, 100 mil euros en bons per animar el consum local”.

El Vendrell, 27 d’octubre de 2021

Ahir, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, van signar un acord de permuta entre l’Ajuntament del Vendrell i la Diputació de Tarragona de la finca ubicada al carrer de Narcís Monturiol, núm. 24-26, propietat de l'Ajuntament del Vendrell amb la finca ubicada al carrer del Mar, núm. 3-baixos, propietat de la Diputació de Tarragona.

Aquesta permuta afavoreix ambdues parts ja que la Diputació de Tarragona necessita un espai més gran per ubicar les oficines de BASE-Gestió d’Ingressos al Vendrell, i l’Ajuntament pot ampliar les seves dependencies administratives sense necessitat d’haver de comprar un altre immoble i de poder-ho fer en un espai adjacent a l’edifici actual de la plaça Vella.

 

El Vendrell, 26 d'octubre de 2021

Amb motiu de la celebració de la 34a Mitja Marató del Vendrell, el proper diumenge 31 d'octubre, entre les 9:30 h i les 13 h, als nuclis marítims de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, la circulació de vehicles es veurà afectada en les següents vies del recorregut:

1a VOLTA
Plaça Germans Trillas - Passeig Marítim de Masia Blanca – Av. Generalitat – Carrer Antoni Gaudi -Av. Palfuriana – Carrer Saragossa – Av. del Sanatori – Carrer Costa Dorada - Carrer de la Barca – Av. Sant Joan de Déu - Carrer dels Jons – Av. del Sanatori – Av. Palfuriana - Carrer Pere Aldavert – Passeig Marítim Joan Reventós – Passeig Marítim de Coma-ruga – Plaça Gemans Trillas

2a VOLTA
Plaça Germans Trillas - Passeig Marítim de Masia Blanca – Av. Generalitat – Carrer Antoni Gaudi -Av. Palfuriana – Carrer Saragossa – Av. del Sanatori – Carrer Costa Dorada - Carrer de la Barca – Av. Sant Joan de Déu – Carrer dels Jons – Av. del Sanatori - Av. Palfuriana - Carrer Pere Aldavert – Passeig Marítim Joan Reventós – Passeig Marítim de Coma-ruga –Plaça Germans Trillas - Carrer de la Segarra (fins al Port) – Plaça Germans Trillas– META

Les vies alternatives per anar al nucli del Vendrell és l'Av. Parlament de Catalunya i per anar a Calafell és la C-31.

Circuit

El Vendrell, 26 d’octubre de 2021

En el marc del Pla Especial de Millora de la Convivència i la Seguretat (PEMCS), entre el 4 i el 24 d’octubre s’ha fet una campanya específica de seguretat i trànsit a la carretera de Valls.
En el dispositiu d’aquestes tres setmanes hi han pres part un total de 64 agents del cos, que han dut a terme 31 controls, dels quals s’han derivat un total de 67 denúncies: 57 per indisciplina vial i 10 per infraccions relacionades amb documentació dels conductors i dels vehicles).

El Vendrell, 26 d’octubre de 2021

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir dilluns 25 d’octubre un ple ordinari, en el qual es va arribar als següents acords:

-Per unanimitat, es va aprovar l’adhesió al manifest de municipis afectats pel projecte de construcció de proteccions acústiques dels plans d’acció contra el soroll en trams ferroviaris (Àrea núm. 3 zona Est. Barcelona i Tarragona).

-Amb 11 vots a favor (Govern) i 8 abstencions (SP-ERC, JxV i Primàries Catalunya), es va aprovar de forma inicial l’expedient de Modificació de Crèdits 02P/2021 per un import total de 830.878,75 euros.

-Per unanimitat, es va aprovar la modificació puntual de l'annex de la policia local, de l'apartat de serveis extraordinaris de l'Acord Regulador de les condicions del personal funcionari de l'Ajuntament del Vendrell.

-Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM sobre la construcció d'habitatge social al Vendrell, amb una esmena del govern d'afegir la priorització de la gestió d'habitatges buits.

-Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per a la realització d'una diagnosi i establir un full de ruta per potenciar l'Escola Municipal de Música Pau Casals i garantir l'accés a l'educació musical a tothom.

-Per unanimitat, es va aprovar impulsar l’expedient de contractació del projecte constructiu del Parc del Botafoc a partir d'una esmena del govern municipal a la proposta presentada per Junts pel Vendrell.

-Per unanimitat, es va aprovar demanar a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques que revisi la clàusula de la defensa dels presumptes assetjadors sexuals de l’Assegurança de responsabilitat de càrrecs electes i personal al servei de l’administració,  després que el govern fes una esmena a la proposta de resolució presentada per Primàries Catalunya en que demanava que es retirés aquesta clàusula.

-Amb 11 vots a favor (Govern) i 8 en contra (SP-ERC, JxV i Primàries Catalunya), es va aprovar donar suport als projectes que presenti el govern als fons Next Generation que incloguin millores a la xarxa d'aigües, a partir d'una esmena del govern a una proposta de Primàries Catalunya per a la redacció d'un projecte de renovació de la part malmesa de la xarxa d'aigües per presentar-lo a convocatòries de subvencions dels fons Next Generation.

-Amb 16 vots a favor (PSC, SP-ERC, JxV i Primàries Catalunya) i 3 abstencions (Cs i AVP-FIC), es va aprovar la moció presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per exigir mesures que frenin l'escalada de preus de l'electricitat.

Es va excusar l’absència de la regidora no adscrita Mar Galeano i el grup municipal Podem El Vendrell encara no va comptar amb la substitució de la baixa de l’exregidor Òscar Blasco.

El Vendrell, 25 d'octubre de 2021

-Cementiri del Vendrell, del 25 d'octubre al 2 de novembre, de 9 h a 18 h
-Cementiri de Sant Vicenç de Calders, del 30 d'octubre a l'1 de novembre, de 10 h a 18 h

El Vendrell, 22 d'octubre de 2021

 

La Regidoria de Serveis Socials ha impulsat un nou espai al municipi destinat a atendre famílies amb infants de 0 a 3 anys. L’espai familiar s’emmarca en el Servei d’intervenció socioeducativa (SIS) i està ubicat a l’edifici del Tívoli.

L’espai té dos espais diferenciats; un espai adequat per a nadons i primera infància i un altre dedicat al treball de la parentalitat positiva de les famílies. 

Aquest dijous s’ha realitzat la primera sessió grupal amb les famílies i s’ha treballat en la decoració del nou espai. Les famílies que participen en l’espai familiar son derivades pels Serveis socials bàsics.©2019 Ajuntament del Vendrell