El Vendrell 19 d’abril de 2024

Ahir, sobre les 10 de la nit, una patrulla de la Policia Local del Vendrell va localitzar a la zona escolar tres individus com a presumptes autors d’uns grafits vandàlics a la façana de l’Institut Baix Penedès.

Els agents van comprovar que portaven una motxilla amb 20 pots d’esprai, que van ser incautats, i van procedir a la seva identificació. Un dels identificats va manifestar que era l’autor de les pintades i es va procedir a denunciar-lo.

Com a mesura contundent, per tenir un Vendrell més net i segur, es tramitarà una sanció d’entre1.500 i 3.000 euros i es reclamarà el cost de la neteja de les pintades.

El regidor de Seguretat ciutadana, Christian Soriano, ha manifestat que “amb sancions com aquestes els incívics s’ho pensaran dues vegades abans d’embrutar i degenerar l’entorn públic del Vendrell. I confiem que aquestes mesures i la contundència amb la qual estem treballant des de la Policia Local ens ajudin a tenir un Vendrell més cívic, net i endreçat”.

El Vendrell, 18 d’abril de 2024

El proper dissabte 27 d’abril, la plaça del Tívoli serà l’escenari del Dia de la Dansa com a primera activitat de la quarta edició de la Primavera Vendrellenca i que comptarà amb la participació de l’Aulatres Estudi de dansa i arts escèniques, l’Escola de dansa Elytali, La Factoria Escola de dansa, l’Escola de balls Miriam Buitrago (secció de balls de La Lira Vendrellenca) i l’estudi de flamenc i dansa Beatriz Higueras.

Per tercer any consecutiu, aquesta activitat s’emmarca en la celebració del Dia Internacional de la Dansa, que és el 29 d’abril, i es desenvoluparà tant al matí com a la tarda del dia 27 d’abril amb actuacions d’11 h a 13 h i de 17 a 20 h. I aquest any, a més, coincidirà amb el Dia de l’Administrador de Santa Anna i serà un acte més en la celebració del 10è aniversari de la recuperació d’aquesta figura vendrellenca.

El regidor de Festes, Christian Soriano, ha destacat la consolidació i l’èxit de la Primavera Vendrellenca, ha agraït la predisposició de les escoles de dansa participants i ha convidat a tothom a gaudir d’aquest Dia de la Dansa, que enguany coincidirà amb el Dia de l’Administrador, “dos fenòmens molt importants per a la cultura i l’oci del municipi del Vendrell que sumaran sinèrgies i esforços per oferir una jornada festiva molt especial”.

Els Administradors de Santa Anna revelaran la imatge gràfica i les propostes musicals d’enguany en el marc del Dia de l’Administrador.

El Vendrell, 17 d’abril de 2024

La imatge gràfica i les propostes musicals de la Festa Major del Vendrell 2024 es presentaran el 27 d’abril a la plaça del Tívoli. L’acte tindrà lloc a partir de les 22 h emmarcant-se en el Dia de l’Administrador, que celebrarà els 10 anys de la recuperació d’aquesta figura vendrellenca.

La jornada començarà ben aviat al matí. A les 8 del matí, les matinades recorreran els carrers del nucli històric del municipi donant-hi el tret de sortida, que concentrarà el gruix d’actes a la plaça del Tívoli amb, a banda de la presentació de la nit, un vermut amb Les Antines a les 13 h i el concert de La Prole Band i un DJ com a fi de festa.

D’altra banda, la Sala Portal del Pardo acollirà l’exposició “Amb ulls d’Administrador”, un emotiu repàs al llarg de les festes majors de l’última dècada.

Cartell

El Vendrell, 15 d'abril de 2024

Aquest dissabte 20 d'abril, a l'Auditori Pau Casals, el músic Joan Rovira oferirà la seva gira 10 anys 'Peix Sense Espina', i ho celebra, juntament amb la seva banda, amb una gira de concerts en què recupera les primeres cançons que el van fer guanyar el Premi Enderrock a l’Artista Revelació (2014) i que el va donar a conèixer. 10 anys de molts concerts i d’una gran revolució musical a través dels quatre discs publicats.

El cantautor de les Terres de l'Ebre, celebra, així, el desè aniversari del seu primer treball discogràfic, un disc que va donar un tomb a la seva carrera amb un projecte musical ple de cançons fresques, optimistes i amb aire mediterrani.

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat. Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial, a la recepció de l'EMMPAC,  tots els divendres no festius, de 10 h a 13 h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.

 

El Vendrell, 15 d'abril de 2024

 

El proper divendres 26 d'abril la Policia local del Vendrell oferirà, a l'Esplai de Gent Gran del Tívoli, una xerrada titulada "Parlem de delinqüència i consells en perspectiva de la Gent Gran".

La sessió és gratuïta i començarà a les 17.30h. 

El Vendrell, 15 d'abril de 2024

El proper dimecres 1 de maig, el Vendrell serà la primera seu de la demarcació de Tarragona del torneig Enfutbola’t.

Es tracta d’un torneig de futbol inclusiu, no competitiu organitzat per la Fundació de la Federació Catalana de Futbol. En la seva sisena edició s’esperen gairebé 1.000 participants, que jugaran diferents partits de futbol 7 i futbol sala a les instal·lacions del Camp de Futbol Municipal del Camí de Roda i del Pavelló Municipal de l'avinguda del Camp d'Esports, que el passat divendres 12 d'abril van rebre el vistiplau de l'organització després de visitar-les. 

Aquesta jornada lúdica i esportiva té l’objectiu de mostrar a la societat que el futbol és un esport obert a tothom, sense barreres ni prejudicis, i on la pilota roda en tots els terrenys de joc. També vol oferir un dia de futbol i diversió per a tots aquests jugadors i jugadores que estimen i practiquen aquest esport, però no tenen un espai on competir.

L'organització del torneig compta amb el suport de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament del Vendrell i la col·laboració dels clubs de futbol del municipi: Unió Esportiva El Tancat, Club d'Esports Vendrell, Escola Futbol Base El Vendrell i Club Futbol Sala Vendrell Verd i Blau.

 

El Vendrell, 13 d'abril de 2024

Avui s'ha celebrat una sessió extraordinària de l'Ajuntament del Vendrell amb dos punts a l'ordre del dia.

En primer lloc, s'ha realitzat el sorteig de la designació dels membres de les meses electorals per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024.

I, en segon lloc, amb 11 vots a favor (govern -PSC i PP-), 3 en contra (Vox i Primer El Vendrell) i 7 abstencions (Som poble-ERC, En Comú Podem i Fem Vendrell), s'ha aprovat la sol·licitud al Consorci d'Aigües de Tarragona perquè atorgui a l'Ajuntament del Vendrell una ampliació de cabal en 672.000 metres cúbics/any.

Acta digital

El Vendrell, 12 d'abril de 2024

Aquest matí, la regidora de Cultura, Silvia Vaquero; la directora de la Biblioteca pública Terra Baixa, Àngels Colom i la periodista i escriptora, Gemma Ventura han presentat el programa dels actes de Sant Jordi 2024 al Vendrell a la Casa Museu Àngel Guimerà. Un cartell extens de propostes culturals per a tots els públics, moltes d'elles vinculades a la figura d'Àngel Guimerà. 

Es poden consultar en el següent enllaç: https://www.elvendrell.net/images/stories/cultura/activitats_abril_4.pdf

L’objectiu de les actuacions és la restauració dels ecosistemes dunars de les platges, per protegir-les, i promoure l’educació i els valors ambientals

El Vendrell, 11 d’abril de 2024

L’Ajuntament del Vendrell, a partir de la Diagnosi i redacció d’un pla de gestió, planificació, manteniment i recuperació del sistema platja, accessos i entorns de les platges del Vendrell aprovat l’any 2021, va iniciar un procés de naturalització de les platges del municipi.

L’objectiu de la naturalització de la costa del Vendrell, de les platges del Francàs, Coma-ruga i Sant salvador, és tractar-les com el que son; un entorn natural que cal protegir i preservar. L’Ajuntament del Vendrell vol prioritzar i posar en valor el ric patrimoni natural apostant per la qualitat de vida i el benestar dels seus veïns i veïnes, i visitants. 

Durant els propers mesos, el Servei Provincial de Costes Tarragona executarà les obres del projecte de Recuperación dunar de El Vendrell (Tarragona). L’actuació consistirà en la plantació de vegetació autòctona i delimitació d’una franja al llarg de la costa del Vendrell perquè es regeneri el sistema dunar, avui pràcticament inexistent. L’actuació també contempla l’eliminació d’estructures fixes a la platja i reforçar el mur del passeig. 

Històricament, a les platges del Vendrell, s’ha verificat l’existència d'un cordó dunar al llarg del litoral. Eren dunes inferiors a 1,5 metres d’alçada i una amplada variable entre 10 i 15 metres, i vegetades amb plantes que localment es coneixen com a “madalers”. Aquestes dunes són l'hàbitat d'un gran nombre d'espècies terrestres i marines, un ecosistema únic situats en la transició entre ambients continentals i marins. A la segona meitat del segle passat es van degradar i destruir per la  pressió turística per augmentar la superfície de platja.

La creació d’aquest nou espai natural dunar permetrà apropar les persones al medi natural i amb la col·locació de panells explicatius la població podrà prendre consciència de la importància que té la conservació de les àrees naturals.

Aquestes obres es duran a terme en dues fases: una primera fase es desenvoluparà a l’àmbit del passeig marítim, protegint-lo davant els episodis de temporals. En la segona fase, que es durà a terme passada l’època estival, es regenerarà el sistema dunar plantant la vegetació corresponent.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha comentat que “tot i que les nostres platges tenen un bon romanent de sorra, hem de tractar-les com el que son, un entorn natural que s’ha de cuidar i protegir perquè les puguem continuar gaudint”.

El Vendrell, 11 d'abril de 2023

Dilssabte 13 d'abril de 2024, a les 9h, se celebrarà una sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament del Vendrell amb el següent ordre del dia. 

El ple es podrà seguir de forma telemàtica pel web municipal: https://actes.elvendrell.cat/sesiones

Per a més informació sobre els plens, es pot consultar els següents apartats del web:  
Ordres del dia
Actes del Ple (recents)
Actes del Ple (històrics)©2019 Ajuntament del Vendrell