El Vendrell, 28 de novembre de 2022

Turisme del Vendrell convida a fer la recerca del tió pels Jardins de l’Alberg de Coma-ruga. L’activitat es farà el dijous 8 de desembre, de 10 h a 14 h (última entrada a les 13:30 h).

Les famílies interessades de participar en aquesta activitat gratuïta es poden informar mitjançant el WhatsApp 670 019 171 o el telèfon 977 680 010.

Aquesta activitat s’inclou dins del projecte d’aprenentatge del Passaport Edunauta. 

El Vendrell, 28 de novembre de 2022

La Sala Portal del Pardo acollirà a partir d’aquest proper dissabte 3 de desembre una nova exposició: MÚSIC-A. I és que justament és aquest element, la música, que relaciona els tres artistes que protagonitzen aquest projecte artístic: Celeste Pérez, Cuca Balaguer i Pérez Oliván. Tres persones que es comuniquen a través de l’art i s'apropen a la música emprant diferents llenguatges artístics, com són el collage, el gravat i la pintura.

L'exposició s’inaugurarà el dissabte, 3 de desembre, a les 12 h, i es podrà visitar fins al 28 de gener de 2023.

Courtandshout, artista del collage
Courtandshout és el nom amb que es coneix Celeste Pérez, i que sorgeix de dues paraules clau, que son tallar i cridar. Un joc de paraules que també la va portar a pensar en la cançó Twist And Shout (Girar i cridar), The Beatles.
Es defineix analògica 100% i treballa el collage de manera quirúrgica, amb el seu bisturí selecciona de manera precisa les imatges que ens explicaran tot d'històries.
Mai busca res predeterminat, crea el collage a partir de mirar llibres, retrats, anuaris de fotografies antigues, i amb les imatges que li diuen alguna cosa, les recull per crear les seves obres. La màgia és quan no busca i troba, el resultat final és màgic. Això és una de les coses que l'ha atrapat d'aquesta tècnica.

Cuca Balaguer, gravadora i artesana del paper
Crea els gravats en planxes i els estampa sobre paper artesanal elaborat per ella mateixa de manera tradicional.
Per ella, el gravat impulsa la creativitat, a través de les matrius, que poden ser de diferents materials, com el cartró o la fusta, en els que s'hi van formant els relleus que es tintaran i estamparan.
El concepte de compromís en el medi ambient és present a la seva obra, la idea del reciclatge en el paper on hi estampa les imatges, es respira en la seva trajectòria.

Pérez Oliván, pintor
Pérez Oliván ha fet una interpretació de les cançons de l'àlbum Mundos pequeños, de Jose Luis Espina, on s’hi recullen deu temes.
El dinamisme i la vitalitat defineixen Pérez Oliván, amb uns colors que el connecten amb la seva Mauritània natal.

En les obres s'hi respiren imputs del Pop Art, el Surrealisme i l'art del còmic. A través de la vivesa dels colors, el tractament pla de la imatge, els codis de publicitat, ... es comunica amb l'espectador i s'expressa amb ganes de provocar-li un somriure. És la seva manera de comunicar-se amb el món, amb unes imatges inesperades i amb toc fantasiós.

 

Horari:
De dimarts a dissabte d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h.
La sala romandrà tancada els festius i els dies 24/12, 31/12, 05/01 (tarda).

 

Més informació

espaicultural@elvendrell.net

https://www.instagram.com/salaportaldelpardo/

https://museus.elvendrell.net/sala-portal-del-pardo/

El Vendrell, 25 de novembre de 2022

El proper dimarts 29 de novembre, a les 18 h, se celebrarà una sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament del Vendrell amb el següent ordre del dia
El ple es podrà seguir de forma telemàtica pel web municipal https://actes.elvendrell.cat/sesiones i per RTV el Vendrell.

*La sessió de ple està oberta a l'assistència de públic.

Aquest podrà fer preguntes a la sala al finalitzar la sessió i també fer-les arribar per correu electrònic:  


Vols fer una pregunta al Ple?
1. Envia la teva pregunta a pledelvendrell@gmail.com (una per persona, entitat, associació o organització).
2. La pregunta ha de ser concisa, directa, i amb el nom i cognom del regidor o de la regidora a qui s'adreça.
3. El termini per enviar les preguntes finalitza el dimarts 29 de novembre, a les 17 h.

Per a més informació sobre els plens, es pot consultar els següents apartats del web:  
Ordres del dia
Actes del Ple (recents)
Actes del Ple (històrics)

 

 

El Vendrell, 22 de novembre de 2022

 

La Regidoria de Polítiques de Gènere i Igualtat i Drets LGTBIQ de l’Ajuntament del Vendrell ha organitzat un any més diversos actes per commemorar el 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

El regidor de l’àrea, Christian Soriano, ha explicat que aquest 25N “l’enfoquem en una via pedagògica i de sensibilització, de conscienciació dels més joves. Seguim impulsant la campanya “Les fake news són masclisme”, centrada en rebatre els falsos mites o discursos que legitimen la violència masclista”.

Soriano ha afegit que “si volem que el feminisme tingui una perspectiva transversal, i sobretot intergeneracional, creiem que és important cuidar el vocabulari, les formes i el llenguatge de la gent jove i d’aquí la organització de les xerrades que fem. Són activitats sempre orientades a poder prevenir, a poder actuar i a reivindicar la necessitat de lluitar contra la xacra de la violència de gènere”.

 

Els actes són els següents:

-23 de novembre, de 17 h a 19 h, al Centre cívic L’Estació

Taller de prevenció de violència masclista i violència sexual, organitzat per la Taula Comunitària del Vendrell (Regidoria de Serveis Socials) i la Regidoria de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ (amb inscripció) - Activitat amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya

 

-24 de novembre, a les 19.45 h, al Centre cívic L’Estació

Acte per rememorar les dones condemnades per la Inquisició: “Brujas actuales”, organitzat per Afibromed

 

-25 de novembre, ACTE INSTITUCIONAL

 

-A les 10.30 h, al carrer de Víctor Català de Coma-ruga

-Substitució de la placa del carrer i reconeixement a Caterina Albert

-Lectura de la Declaració institucional del 25 de novembre, a càrrec de Pilu Sesma

 

-A les 11 h, a la plaça Nova

Lectures dramatitzades de textos d’Àngel Guimerà, a càrrec de l’alumnat del municipi, organitzades per les Regidories de Cultura, Educació i Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ, amb la col·laboració de Yasmina Cánovas.

 

El Vendrell, 27 de novembre de 2022

Turisme del Vendrell presenta una nova activitat familiar i gratuïta per conèixer el paisatge de les platges, que tindrà lloc el dimarts 6 de desembre, de 10 h a 13 h, amb punt de trobada a la font ornamental el Riuet de Coma-ruga.

Els assistents podran aprendre sobre la flora i els hàbitats del litoral i per què és tan important recuperar-los. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al WhatsApp 670 019 171 o al telèfon 977 680 010.   

Aquesta activitat s’inclou dins del projecte d’aprenentatge del Passaport Edunauta i caldrà adreçar-se a l’Oficina de Turisme per obtenir el segell corresponent.

El Vendrell, 22 de novembre de 2022

La programació destinada al públic familiar segueix aquest diumenge a l'Auditori Pau Casals, amb la coneguda formació Atrapasomnis, presentant el seu espectacle Anem amunt!

El savi Magí portava anys intentant enviar missatges a la seva enamorada, la lluna. En un dels seus intents, inventa una màquina per llançar una ampolla amb un missatge, amb tanta mala sort, que aquesta va a parar dins d’un ull de la lluna, quin desastre!
Un nou format de gran concert familiar amb set músics a dalt l’escenari, que faran de la música el millor instrument per arribar a la lluna i ajudar-la. Un repertori renovat i actual, amb els clàssics de sempre del grup juntament amb tota l’escènica i energia que els caracteritza. Una festa en tots els sentits, on tot el públic participa a través de les noves cançons i coreografies.

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial aquest divendres a la recepció de l'EMMPAC (i tots els divendres no festius, de 10 a 13h) o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

 

ATRAPASOMNIS


Intèrprets:
Jordi Masferrer, veu
Pau Boïgues, veu i guitarra
Malva Vila, veu i teclats
Marc Sánchez, bateria
Anna Fusté, veu i baix
David Benítez, contrabaix
Pol Ribrugent, veu i trompeta
Clàudia Rostey, veu i trombó

 

Dia: Diumenge 27 de novembre
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 12 h
Preu: 8 € / 6 € amb descompte

El Vendrell, 22 de novembre de 2022

Aquest dissabte, al Teatre Àngel Guimerà, pujarà a escena una companyia de pallassos del segle XXI, executant una versió molt lliure d'una obra del segle XVII.

Els pallassos de Rhum els encarreguen fer un clàssic i s’ho prenen com una gran ocasió. No volen que els seus nets es diguin: “El meu avi va començar pallasso i d’allà no va passar”. Volen que es diguin: “El meu avui va començar pallasso, però es va esforçar i va acabar fent clàssics, que són la cultura, la dignitat i el futur”. Escullen, perquè no n’hi havia un altre a la llibreria, 'El diablo cojuelo' de Luis Vélez de Guevara, subtitulat Novela de la otra vida traducida a esta. Així és com comencen a enredar-se o, més aviat, a renyir, dues trames: la de la boja obra de Vélez, tractada amb molt respecte i amb alguna llibertat, i la d’una companyia sempre a punt de fracassar, a l’estil pallasso, en el seu esforç per portar-la a escena.
I així és com personatges del segle xvii i pallassos del xxi aixequen teulades i viatgen per les terres i els aires d’una Espanya esperpèntica.
Com diu el mateix dramaturg que ha creat aquesta ficció escènica, 'no és ni un clàssic apallassat ni un espectacle de pallassos amb cites clàssiques; és un homenatge genial en el que la mirada transgressora del clown fa possible que ens riguem de l'obra sense perdre-li el respecte que es mereix, a la vegada que riem de nosaltres mateixos i de la relació que mantenim amb els clàssics'.

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial aquest divendres a la recepció de l'EMMPAC (i tots els divendres no festius, de 10 a 13h) o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

 

EL DIABLO COJUELO

Dramatúrgia: Juan Mayorga
Direcció: Ester Nadal
Direcció i composició musical: Rhum & Cia
Intèrprets: Joan Arqué, Roger Julià, Xavi Lozano, Jordi Martinez, Mauro Paganini i Piero Steiner,
Producció: Compañía Nacional de Teatro Clásico i Velvet Events

Dia: Dissabte 26 de novembre
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 20 h
Preu: 20 € / 15 € amb descompte

L’actuació global té un cost de més de 200.000 €

El Vendrell, 21 de novembre de 2022

El govern municipal continua treballant en la millora de la via pública, en concret, iniciant nous  treballs de renovació de l’asfalt de diversos carrers que es duran a terme a partir d’aquest dilluns 21 de novembre i durant les properes setmanes.   En aquest sentit, l’alcalde, Kenneth Martínez, ha destacat que “la millora de la via pública, de l’asfalt i les voreres, és una prioritat en aquest mandat. El Pla Renove ha destinat gairebé 400 mil euros d’inversions a tot el municipi”.

En concret, la fase del “Pla Renove” d’asfalt que s’ha iniciat aquest dilluns inclou el carrer dels Alps de la Urbanització Torreblanca, on es pavimentarà una superfície total de 1.010m2, per un import de 22.891 €, continuant així amb els treballs fets fa uns mesos al carrer de la Maladeta.

A continuació, s’actuarà  en un tram del carrer Sant Josep i al carrer del Camí del Tomoví on, en total, es pavimentaran 312 m2, amb un import de 8.227 €.

La urbanització del Nou Vendrell serà un altre dels nuclis on es millorarà l’asfalt de diversos trams d’un total de vuit carrers: el carrer Narcís (1.776 m2), la Plaça de les Torretes (180m2) i el Camí de les Torretes (396m2). A més, al carrer de Begònia, al carrer Heura i al camí de les Torreres s’hi faran uns reductors tipus “esquena d’ase”, pavimentant una superfície total de 2.427m Aquestes actuacions al Nou Vendrell tenen un cost de 53.566 €.

La Regidoria de Via Pública també millorarà el paviment d’un tram de l’Avinguda de la Riera de la Bisbal (1.741m2, per un import de 39.201 €, i d’ un tram de l’Avinguda Catalunya. En aquest cas, en aquesta avinguda s’hi pavimentaran 327m2 a la zona de l’encreuament amb el carrer de Sant Jordi, afegint tot el pas de vianants que hi ha al tram final de l’av. Catalunya, així com altres trams complementaris. L’import serà de 12.540€.

A la zona del Tancat s’actuarà en cinc carrers: Garraf, Anoia, Tarragonès, Conflent i Roquetes, amb una superfície total de 1.495m2 i un import de 35.828 €.

A Coma-ruga, amb el Pla Renove s’intervindrà als carrers Sant Ramon, Ribera, Vilafranca i al carrer Balneari amb plaça Germans Trillas, amb una superfície total asfaltada de 2.491m2 per un import de 46.461€.

El regidor de Via Pública, Alfons Herrera, ha emmarcat aquests treballs en el “Pla Renove” engegat des de l’inici d’aquest mandat, que té com a objectiu millorar l’estat de l’asfalt dels diferents sectors del municipi perquè se’n beneficiïn el màxim de veïns i veïnes. En aquesta ocasió, l’actuació arriba també a carrers del nucli antic, dels nuclis marítims i de les urbanitzacions”.

El Vendrell, 15 de novembre de 2022

En relació amb les properes Eleccions Municipals, els estrangers de la Unió Europea i de països amb acord poden tramitar la Declaració d'intenció de vot o la Sol·licitud d'inscripció al cens, segons sigui el cas.

Avís

Tràmits:


©2019 Ajuntament del Vendrell