Informació

Aquest dissabte arriba al Teatre Àngel Guimerà una obra de teatre molt esperada, i que des del principi va tenir molta demanda. T de Teatre i Dagoll Dagom coprodueixen la versió catalana de l’aclamadíssima comèdia d’Alfredo Sanzol 'La tendresa'. Sanzol ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Literatura Dramática 2017 i el XII Premio Valle-Inclán de Teatro per aquesta mateixa obra.

Aquest proper dijous 14 de novembre, a les 19.30h, la sala d’actes del Centre cívic l’Estació acollirà una xerrada divulgativa emmarcada en la 28a edició de La Marató de TV3, que es farà el 15 de desembre i estarà dedicada a les malalties minoritàries. La sessió anirà a càrrec del metge reumatòleg Mario Tous Vilella.

Amb aquest tipus de xerrades es vol aconseguir una major sensibilització i mobilització social en benefici de la recerca. Coordinades per la Fundació La Marató de TV3 i amb el suport dels equipaments del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, aquestes sessions informatives són impartides per professionals de la salut amb el suport de material gràfic i de la projecció d’un vídeo didàctic, que ha estat contrastat i avaluat pel grup d’experts que ens ha assessorat.

L’objectiu d’aquestes accions és donar a conèixer el tema que es tractarà a La Marató i despertar l’esperit solidari envers les persones afectades i les seves famílies.

Aigües del Vendrell, l’empresa mixta municipal que gestiona la xarxa d’abastament i sanejament del Vendrell, ha contractat en la modalitat de rènting 2 DEA (Desfibril·ladors Externs Automàtics) que quedaran instal·lats a les seves oficines situades al carrer de la Carnisseria, número 7, i al magatzem, a la carretera de Santa Oliva, número 33.


El gerent del Servei Municipal d’Aigües de l’Ajuntament del Vendrell, Sergi Martí explica que “els desfibril·ladors que s’instal·len són equips pensats per a l’ús no sanitari, que rep el nom de DEA al ser un desfibril·lador extern automàtic”. Afegeix que “es tracta d’un dispositiu electrònic que pot examinar el ritme cardíac per a determinar si és necessari proporcionar una descàrrega elèctrica controlada a través d’uns elèctrodes a una persona amb aturada cardíaca, amb la finalitat que l’arítmia sigui revertida a un ritme normal”.


Tal i com ha explicat el regidor de Serveis de l’Ajuntament del Vendrell i president d’Aigües del Vendrell, Alfons Herrera, “els DEA són equips pensats perquè qualsevol persona el pugui utilitzar. Simplement pressionant el botó d’encès, l’equip informa de tot el que hem de fer i si detecta la fibril·lació ens dirà la descàrrega recomanada”. En aquest sentit, explica que “el DEA realitza comunicació mitjançant missatges de veu, tons audibles i indicadors lluminosos”. Afegeix, que “d’aquesta manera s’amplia el número de desfibril·ladors presents al Vendrell”.


Amb la instal·lació d'aquests aparells a Aigües del Vendrell s'amplia la disponibilitat de desfibril·ladors al municipi. Actualment, n'hi ha un total de 15 ubicats en espais o equipaments públics.

Un dels espais amb més visites del Vendrell és el Centre cívic l’Estació, punt de trobada on es duen a terme diferents activitats de col·lectius de la vila. Una de les intencions dels seus responsables és aprofitar el passadís del primer pis per donar a conèixer nous creadors, artistes i persones amb diferents inquietuds, principalment del Vendrell.

Aquest cop és el torn de tres vendrellenques que han aportat les seves obres per aquest espai públic. Estem parlant d’Esperanza Medina i d’un parell de joves que han unit les seves propostes creatives sota el nom de Monstres i flors. Elles són Verònica Navarro i Laura Rivero.

El fruit d’aquesta col·laboració és una mostra amb més de 50 obres on es pot veure una gran varietat de treballs: des de quadres, caixes, mobles restaurats, arbres nadalenques, decoració nadalenca o diverses peces de ganxet. Aquesta és la primera vegada que aquestes artistes exposen al públic la seva obra. Aquesta és fruit d’un treball casolà, curós i detallista de persones interessades en ocupar el temps lliure en treballs manuals amb diverses tècniques i materials.

L’exposició està oberta des del dia 6 de novembre fins el 25 d’aquest mes de novembre. L’horari per visitar-la és de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 15 a 21 hores al primer pis del Centre cívic l’Estació, que enguany compleix els seus primers 25 anys de vida.

 

El Ple de l'Ajuntament del Vendrell, en sessió extraordinària celebrada avui a la tarda, ha aprovat inicialment la modificació de l'article 7 i la incorporació del títol novè ''Del director/a'' en els estatuts de la societat mercantil El Vendrell Comunicació, SLM, amb 16 vots a favor (govern, SP-ERC i JxV) i 2 abstencions (Primàries i Podem). Hi ha hagut l'absència de tres regidors de SP-ERC: Gisela Arbós, Lluís Navarrete i Josep Mañé.

El Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell va estrenar el nou curs el passat dimecres 30 de novembre, amb la celebració de la primera tertúlia d’aquesta temporada. La lectura que va protagonitzar la trobada va ser La casa de la frontera, obra guardonada amb el Premi BBVA Sant Joan l’any 2017.

La sessió, que estava emmarcada dins la 6a edició del cicle “Avui també és Sant Joan”, va ser especial, ja que a més de comptar amb l’assistència de Rafael Vallbona, autor de llibre. També hi va ser present Núria Beitia, psicòloga i magistrada en Estudis de les Dones a Duoda-UB, que va parlar sobre L’arrelament i els vincles familiars”.

El Club, un any més, va arrencar amb força, amb una assistència de prop de 60 persones.

L’EINA contínua amb la programació del cicle "Escenaris de Futur", unes trobades que tenen com a objectiu oferir al públic assistent els punts de vista d'experts en diferents matèries relacionades amb l'economia, la innovació, la comunicació i la cultura i que són determinants per a entendre els moments en què vivim.

En aquesta ocasió, en companyia del periodista i comunicador Víctor Amela, es tractarà el tema de la comunicació audiovisual, una trobada que porta per títol “Televisió, compromís amb la informació?”

Sílvia Martínez, periodista d'RTV El Vendrell, conduirà l'entrevista que tindrà lloc al Museu Deu el dia 14 de novembre les 19 hores.

Per a informació i inscripcions
informacio@leina.org
www.leina.org
T. 900 33 88 33

Amb motiu de les obres de reurbanització dels carrers del Dr. Robert, de Prat de la Riba i del Nord, a partir d'aquest 8 de novembre, el mercat setmanal de divendres que s'ubica a la Rambla es traslladarà al lateral de la Riera de la Bisbal fins que l’estat dels treballs ho requereixi.

Dins dels actes de la 24a Setmana de la Ciència, el dissabte 16 de novembre, la regidoria de Cultura i Festes-Museu Arqueològic del Vendrell, amb la col•laboració del Museu Deu, presentarà l’activitat “Demostracions d’activitats prehistòriques”.

Durant tot el matí, es podrà veure com s’encenia un foc antigament, amb diverses tècniques emprades des de la prehistòria fins a mitjans del segle XIX; com es tallava pedra amb tècniques prehistòriques, i com es construïen i es manipulaven els estris relacionats amb l’explotació forestal en època neolítica.

L’activitat tindrà lloc als jardins del Museu Deu (plaça Nova, 6, del Vendrell) a les 12 h i serà gratuïta amb inscripció prèvia, que s’haurà de demanar al mateix Museu. L’aforament és limitat.

En cas de pluja, l’activitat es realitzarà en algun altre indret cobert que serà anunciat amb temps a través dels mitjans de comunicació.

 

Ahir, a la tarda, es va posar en funcionament la Sala de Lectura de Coma-ruga, que depén de la Biblioteca Pública Terra Baixa. Està ubicada a l'avinguda Generalitat, al costat del Centre Cívic.

Amb la posada en funcionament d’aquesta sala de lectura, es dona resposta a una demanda ciutadana de la població que viu als nuclis marítims de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs de tenir un lloc on poder llegir, trobar llibres amb servei de préstec, estudiar i fer consultes a Internet.

El seu horari és:

-dilluns, dimecres i divendres, de 16 h a 20 h

-dimarts i dijous, de 10 h a 13 h i de 16 h a 20 h©2019 Ajuntament del Vendrell