El Vendrell, 3 d'agost de 2022
 

Aquest dissabte 6 d'agost la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga acollirà durant tot el dia el primer 3x3 de bàsquet Vila del Vendrell - Luis Dapena, amb més de 90 equips inscrits.

L’entitat organitzadora, Associació Bàsquet El Vendrell, amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell, creu que será el 3x3 de bàsquet amb més participació dels que se celebren a Catalunya. Ara s’està acabant d’enllestir els horaris per encabir tots els equips que s’han inscrit.


  
 

El Vendrell, 2 d’agost de 2022

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir dilluns 1 d’agost un ple ordinari.

Es va donar compte de les actes de Junta de Govern Local dels dies 23 i 30 de maig i 7, 13, 20 i 27 de juny de 2022; i dels Decrets d’Alcaldia; de la contractació laboral d’un treballador al Patronat Municipal Hospital-Asil del Santíssim Salvador del Vendrell al mes de juny, i l'aprovació per Junta de Govern Local del Pla de Mesures Antifrau de l’Ajuntament del Vendrell.

I es va arribar als acords següents:

Per unanimitat, es va aprovar l’acta de les operacions de delimitació entre els termes municipals del Vendrell i Roda de Berà, signada en data 16 de juny de 2022 pels seus respectius representants i per la representació de la Generalitat de Catalunya.

Amb 18 vots a favor (Govern, Som poble-ERC, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 1 abstenció (JxV), es va aprovar inicialment la Modificació Puntual del Pla General d'Ordenació Urbana número 55 per regular l’ús d’estació de servei.

Amb 15 vots a favor (Govern, JxV, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 5 abstencions (Som poble-ERC), es va acordar presentar el municipi del Vendrell com a capitalitat de la Sardana per l’exercici 2025.

Per unanimitat, es va aprovar a proposta de tots els grups municipals el nomenament de filla predilecta a Maria Carme Cardó i Soler, en agraïment i reconeixement de la seva tasca a la vila amb tot una vida dedicada a l’ensenyament del català.

Amb 17 vots a favor (Govern, Som poble-ERC i regidora no adscrita) i 1 abstenció (JxV, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell), es va aprovar establir una dedicació exclusiva a favor de l’alcalde, Kenneth Martínez Molina.

Amb 11 vots a favor (Govern), 8 en contra (Som poble-ERC, JxV, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell) i 1 abstenció (regidora no adscrita), es va aprovar inicialment la proposta d’estructura de costos de la licitació del contracte de serveis de neteja viària.

Amb 11 vots a favor (Govern), 2 en contra (JxV i Podem el Vendrell) i 7 abstencions (Som poble-ERC, Primàries Catalunya i regidora no adscrita), es va aprovar inicialment el Reglament de segona activitat de la policia local del Vendrell.

Amb 11 vota a favor (Govern), 7 en contra (Som poble-ERC, JxV, Podem El Vendrell) i 2 abstencions (Primàries Catalunya i regidora no adscrita), es van desestimar els recursos de reposició interposats per les seccions sindicals de la UGT i de CCOO i per una treballadora respecte a l’acord de Ple, del 20 de maig de 2022, relatiu a l’aprovació de la modificació de la relació de llocs de treball, el qual es confirma en la seva totalitat.

Amb 11 vots a favor (Govern), 7 en contra (Som poble-ERC, JxV i Podem El Vendrell) i 2 abstencions (Primàries Catalunya i regidora no adscrita), es va aprovar inicialment el Reglament de teletreball de l’Ajuntament del Vendrell.

Amb 11 vots en contra (Govern) i 9 vots a favor (Som poble-ERC, JxV, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita), es va rebutjar la proposta de resolució presentada pels grups municipals de Primàries Catalunya i Podem El Vendrell per tal que l’Ajuntament del Vendrell, el dia posterior a la celebració d’aquest ple, doni les instruccions oportunes per tal que es posi immediatament en funcionament la maquinària de neteja de les platges i es connecti l’aigua de les dutxes.

Junts pel Vendrell va retirar la seva proposta per posar en valor la concessió de la Creu de Sant Jordi a Maria Carme Cardó i Soler, perquè en un punt anterior ja s’havia aprovat a proposta de tots els grups municipals el seu nomenament com a filla predilecta.      

Al ple d’ahir es va excusar el regidor Marc Robert (Som poble-ERC).

Foto: Ramon Costa

Vídeo acta de la sessió plenària: https://actes.elvendrell.cat/sesiones

El Vendrell, 2 d’agost de 2022

Del 5 al 28 d’agost de 2022, la sala La Fusteria acollirà l’exposició “Només quatre taques”.

Es podrà veure, compartir i valorar el treball dels artistes que formen l’Associació Art, Cultura i Esport del Vendrell.

L’exposició obrirà les portes el divendres 5 d’agost, a les 18 h, i es podrà visitar de dilluns a divendres, de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h, i els dissabtes, de 10 h a 14 h.

Imatge: La noblesa del rei, de Luis Rodríguez

El Vendrell, 1 d’agost de 2022

Dins del cicle “El Vendrell sent la música”, el proper dijous 4 d’agost, a les 22 h, a la Torre del Sebastià (Sant Vicenç de Calders), tindrà lloc l’espectacle de música i poesia Set primaveres sense flors ni ocells, a càrrec de Neus Soler i Adrià Pagès.

El Vendrell, 1 d'agost de 2022

Ja es pot consultar el programa de les Festes d'Estiu de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.

Després de dos anys sense poder fer-ho, per les circumstàncies de la pandèmia del COVID-19, aquest proper cap de setmana del 6 i 7 d’agost tindrà lloc el 20è Torneig “in memoriam” Salva Ribas, al Camp de Futbol Municipal del Camí de Roda del Vendrell.

L’acte de presentació ha tingut lloc aquest matí al Camp de Futbol Municipal del Camí de Roda i ha anat a càrrec dels regidors Mar Negro i Ruben Gracia i els membres de l’organització del Torneig.

Enguany, al ser el 20è Torneig, hi ha un cartell d’honor on hi participaran els equips juvenils del CF Damm, el RCD Espanyol, el Real Madrid i el FC Barcelona. 

L’horari dels partits són els següents:

– Dissabte 6 d’agost: a les 10 h, partit amistós entre AE Salva Ribas i un equip format per periodistes i polítics.

– Dissabte 6 d’agost: a les 17 h, RCD Espanyol – FC Barceloma i a les 19 h, Real Madrid – CF Damm.

Abans del partit de les 19 h, es realitzarà un minut de silenci en memòria a Salva Ribas acompanyat del Cant dels Ocells interpretat per la violoncel·lista Anna Mañé, alumna de l’EMMPAC del Vendrell. També es realitzarà una exhibició castellera per part dels Bous de la Bisbal del Penedès i la sacada d’honor.

– Diumenge 7 d’agost: a les 17 h, es disputarà el 3r i 4t lloc i, a les 19 h, la final entre els dos equips guanyadors del dissabte.

 

El Vendrell, 1 d’agost de 2022 

El govern municipal de l'Ajuntament del Vendrell sotmet al ple municipal l'aprovació inicial de dos nous reglaments, el reglament de teletreball i el reglament de segones activitats de la policia local, que incideixen en la millora organitzativa de l'Ajuntament, en un millor servei a la ciutadania i en una millora de les condicions de treball dels empleats i empleades públiques.

En relació amb el reglament de teletreball, es regularitza els requisits i forma d'aplicació d'aquest sistema de treball no presencial i que es ve aplicant des de l'inici de la pandèmia, al març de 2020. El teletreball suposa una millora en la eficiència de l'administració local i, alhora, una millora de la conciliació de la vida personal i laboral dels treballadors i treballadores públiques que ocupen llocs de treball susceptibles de poder ser desenvolupats a distància. El reglament preveu que aquest sistema es pugui aplicar un màxim de dos dies setmanals, sempre de forma voluntària i reversible, i es preveu la posada a disposició per part de l'ajuntament dels recursos i mitjans per una prestació laboral òptima.

En relació amb el reglament de segones activitats de la policia local, aquest reglament permet la determinació de fins a 10 llocs de treball en àrees com administrativa, docent, seguretat ciutadana, auxiliar d'inspeccions, vigilància d'edificis...que podran ser coberts per policies locals que, per raons d'edat o de dictamen mèdic, no tinguin el 100% de les seves capacitats psicofísiques.

Tots dos reglaments compten amb el suport del principal sindicat de funcionaris de l'Ajuntament del Vendrell i de la Policia Local, el CSIF, i també del FPOL. 

 

El proper dilluns 1 d'agost, a les 18 h, se celebrarà una sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament del Vendrell amb el següent ordre del dia.
El ple es podrà seguir de forma telemàtica pel web municipal https://actes.elvendrell.cat/sesiones i per RTV el Vendrell.

*La sessió de ple està oberta a l'assistència de públic.

Aquest podrà fer preguntes a la sala al finalitzar la sessió i també fer-les arribar per correu electrònic:  


Vols fer una pregunta al Ple?
1. Envia la teva pregunta a pledelvendrell@gmail.com (una per persona, entitat, associació o organització).
2. La pregunta ha de ser concisa, directa, i amb el nom i cognom del regidor o de la regidora a qui s'adreça.
3. El termini per enviar les preguntes finalitza el dilluns 1 d'agost, a les 17 h.

Per a més informació sobre els plens, es pot consultar els següents apartats del web:  
Ordres del dia
Actes del Ple (recents)
Actes del Ple (històrics)

 

 

El Vendrell, 25 de juliol de 2022

El passat divendres 22 de juliol, al migdia, a la sala La Fusteria, es va realitzar el sorteig públic per escollir els guanyadors de les dues places, amb un acompanyant cadascuna, per accedir al balcó de l’Ajuntament del Vendrell de la Cercavila de cultura popular, de la ballada d’honor a la Plaça Vella i dels castells del 26 de juliol, Santa Anna, així com de la Cercavila de cultura popular i ballada d’honor dels grups infantils del dia 27 de juliol, Santa Anneta.

El regidor de Festes, Christian Soriano, acompanyat d’una mà innocent, que va extreure les butlletes, va donar a conèixer les persones afortunades. Aquestes han estat Glòria i M. Clotilde Martínez, per al 26 de juliol, i M. Àngels Zambrano i Ivan Cochero, per al 27 de juliol.

En el sorteig també es van extreure dues butlletes de reserva per utilitzar-se en cas de produir-se alguna baixa en els titulars del premi. 

Del 4 al 21 de juliol es van recollir les inscripcions per participar en el sorteig. En total, aquest any s’hi han inscrit 87 persones,

Del total de persones inscrites, 20 ho han fet a través del formulari habilitat a l’app eAgora, i 55 a través de les butlletes dipositades a l'Ajuntament, 6 amb butlletes dipositades a l'Oficina de Turisme de Coma-ruga i 6 amb butlletes dipositades al CIT.

 

El Vendrell, 20 de juliol de 2022

Tot a punt perquè el Temporada segueixi amb la seva activitat, en la modalitat més estiuenca. D'aquesta manera, la programació de l'agost es repartirà entre el cicle de Música a la Vila, i els concerts a l'Auditori, després del Festival Internacional de Música Pau Casals, que finalitza el 22 de juliol a l'Auditori Pau Casals.

La programació s'iniciarà el dimecres 3 d'agost, amb el tradicional 'Música a la Vila'. El primer grup que actuarà a la plaça del Tívoli del Vendrell serà protagontizat per Francesc Sans. Després d’un llarg bagatge escampant notes arreu del país, Europa, els Estats Units i l’Àfrica, Francesc Sans treu a la llum el seu primer treball discogràfic, un reflex del que és i del que vol ser: una cornamusa del segle XXI amb les arrels ben enfonsades, però amb unes branques que van d’aquí cap allà, sense complexes. I així és com neix L’infinit, un recull de tonades tradicionals, pròpies o versionades amb olor de terra, de la nostra terra, i amb color mediterrani.

El dimecres 10 seguirà el Música a la Vila amb les Marala: Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, tres dones músics i compositores de Catalunya, les Balears i el País Valencià. Les seves cançons beuen del present i dels cants ancestrals dels seus orígens. Les canten a tres veus i amb la guitarra a les mans. 'A trenc d’alba' és el seu primer treball discogràfic. Un aplec de composicions originals que giren la mirada cap a les arrels. Una proposta lluminosa i trencadora que respira amb alens femenins.

El dissabte 13, l'Auditori Pau Casals acollirà els Barcelona Gospel Messengers. 'Dance!' és el títol del nou espectacle d'aquesta divertida formació on, des de l’òptica del gòspel, es dona una nova sonoritat a alguns dels grans èxits del mític segell Motown.

Les immortals cançons de Marvin Gaye, Lionel Richie, Stapple Singers, Stevie Wonder, The Tempations, The Commodores, Bill Withers, The Jackson 5, Barry White, Kool & the Gang, etc. s’actualitzen ara amb el color sonor i l’energia dels Messengers i els arranjaments originals del seu director, Ramon Escalé, combinant tradició i modernitat, gòspel i funk, tendresa i contundència, respecte i risc.

El dimecres 17 la plaça del Tívoli serà l'escenari de l'espectacle 'La gravetat de Coloumb'. La proposta de Pau Benítez, Blai Casals i Manu Sabaté vol recollir i reivindicar els gèneres de ball més comuns a la plaça i a l’envelat i fer-los un homenatge sense por d’incorporar noves sonoritats, textures o harmonies, que permetin empatitzar en ple segle XXI.
Tot això ha quedat impregnat en el seu primer disc E pur si balla (ADEP, 2021) en què recullen els millors temes que han anat coent durant un any fins que han agafat el so i l’aire que hi volen donar.

El dissabte 20 d'agost l'Auditori Pau Casals posarà fi al seu cicle d'estiu amb Drop Collective, una formació que fusiona la música jamaicana i el jazz a través d’un repertori d’arranjaments originals. El seu directe és vibrant i festiu, on hi sonen els temes del disc, altres de nous i inèdits, i arranjaments exclusius de l’actuació en viu, tot incorporant temes mítics de l’estil.
Come Shine (Brixton Records, 2021) és el nou àlbum del col·lectiu que es consolida amb 6 anys als escenaris.

El punt i final del Música a la Vila serà el dimecres 24, amb Riu X, '10 anys de folk'.
RIU segueix celebrant 10 anys de vida amb RIU X, un espectacle que repassa una dècada de concerts, gires, produccions i quatre discs. RIU són una realitat ben arrelada, amb un directe enèrgic, sensible i al qual ara hi afegeixen la força i la potència de la bateria.
Acordió, violí, flautes, gaites, veus, guitarra, bouzouki, contrabaix i bateria sonen amb la força i la canya de RIU, que s'estima la tradició dels Països Catalans i la serveix amb la seva fórmula que mira a l'Atlàntic des del Mediterrani. Tot un segell que defineix el seu so i el fa únic.
En cas de pluja, els concerts de Música a la vila es realitzarien a l'Auditori del Tívoli.

Les entrades pel Temporada d'estiu es posen a la venda a partir d'aquest divendres dia 22, a les 10h, tant a la web www.temporada.cat com de forma presencial, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals. Les entrades es podran seguir adquirint en aquest equipament els divendres (no festius) de 10 h a 13 h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.©2019 Ajuntament del Vendrell