L’Ajuntament del Vendrell ha rebut el “Segell Infoparticipa” 2020 per la qualitat i transparència del seu web municipal. Aquest distintiu l’atorga el Laboratori de Comunicació Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals. La cerimònia de lliurament de la vuitena edició del Segell es va dur a terme aquest dilluns 10 de maig a l'Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona i hi va assistir l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez.

Des de la creació d’aquests guardons, amb l’anàlisi de les dades corresponents a l’any 2013, l’Ajuntament del Vendrell ha obtingut el segell en totes les seves edicions, havent repetit enguany, per quart any consecutiu, la seva qualificació més alta, un 96%.

Les administracions són avaluades a partir de 52 indicadors sobre la transparència de la comunicació pública i enguany s'han afegit quatre indicadors nous que fan referència a la publicació del codi ètic, les sentències judicials, l'accés al formulari de sol·licitud d'informació i l'informe sobre les peticions rebudes i la seva resolució.

Enguany, a l'edició 2020, s'ha atorgat el Segell Infoparticipa a 121 ajuntaments (vuit més que l'any passat), dels quals, 39 han obtingut un 100% d'indicadors positius. En el cas dels consells comarcals, onze d'ells obtenen el Segell Infoparticipa (cinc més que en l’edició anterior). Pel que fa a les diputacions, reben el Segell Infoparticipa les mateixes tres que el van obtenir a les quatre edicions anteriors: Barcelona, Girona i Tarragona.

+ info: https://www.mapainfoparticipa.com/index/mapa/el_vendrell

El Vendrell, 12 de maig de 2021

El Festival EVA Penedès 2021 s’inaugurarà enguany al Vendrell, amb 3 espectacles programats els dies 4, 5 i 6 de juny.

El primer d’ells és divendres 4, a les 20 h, al Teatre Àngel Guimerà, ‘Autoretrato de un jovent capitalista espanyol’, amb Alberto Sanjuan. L’endemà dissabte dia 5, a les 20h, a l’Auditori Pau Casals, Clara Sanchís interpretarà ‘Una habitación pròpia’. Diumenge serà el torn de l’Esperanceta de Casa Gassia, que oferirà dues sessions (12h i 13h), als Jardins del Museu Deu, anomenades ‘Visites guiades i poc certes’.

Les entrades tenen un cost de 5 euros (divendres i dissabte) i 3 euros (diumenge). L’inici de la venda és aquest divendres, a partir de les 10h, a través del web del Temporada (www.temporada.cat). També de forma presencial, els divendres, de 10h a 13h, es podran adquirir a l’Escola municipal de Música Pau Casals (Pl .Tívoli).

 

• ALBERTO SAN JUAN: ‘AUTORRETRATO DE UN JOVEN CAPITALISTA ESPAÑOL’
Amb un text de rabiosa actualitat política i social, Alberto San Juan, membre fundador de la companyia Animalario, es presenta en solitari amb ‘Autorretrato de un joven capitalista español’ per mostrar-nos la seva visió, sempre crítica –i amb humor–, de la vigent actualitat i de la nostra història. Aquest és un espectacle dirigit a un públic adult.

Dia: 4 de juny
Hora: 20 h
Lloc: Teatre Àngel Guimerà

 

• CLARA SANCHÍS: ‘UNA HABITACIÓN PROPIA’, de VIRGINIA WOOLF
Una escriptora fa una conferència davant d’unes joves estudiants, el 1928. Les seves paraules, iròniques i afilades, són el relat viu d’un descobriment: per dedicar-se a la literatura, una dona necessita diners i una habitació pròpia. Només fa nou anys que se li ha concedit el vot a la dona. La dinàmica d’aquesta falsa conferència és una experiència imaginària, vívida i humorística, que es basa en el llibre homònim que l’escriptora va publicar el 1929. L’espectacle desemboca en algunes de les idees intel•ligents i d’aparença senzilla sobre el lloc al món de les dones, en el moment de la major revolució social de tots els temps: la igualtat d’homes i dones davant la llei.

Dia: 5 de juny
Hora: 20 h
Lloc: Auditori Pau Casals

• ESPERANCETA DE CASA GASSIA: ‘VISITES GUIADES I POC CERTES (I)’
L’Esperanceta us farà replantejar la certesa de tot allò que teniu al voltant i, fins i tot, la veracitat del que veieu i escolteu. Qualsevol cosa podrà ser transformada i posada en qüestió, i de manera natural i com qui no vol la cosa, amb humor i una mala baba hilarant, us farà petar de riure. No hi haurà ni mitja veritat en res, però tal i com diuen alguns, al capdavall tot és relatiu i no caldrà posar-se pedres al fetge.
Aquest espectacle està dirigit a tots els públics.

Dia: 6 de juny
Hora: a les 12 h i a les 13 h
Lloc: Museu Deu

El Vendrell, 11 de maig de 2021

El regidor de Festes, Christian Soriano, ha presentat un nou cicle d’actes festius al municipi amb el nom de Primavera Vendrellenca.
Es tracta d’un projecte transversal que s’ha elaborat entre les regidories de Festes, Cultura, Turisme, Gent Gran i Joventut, amb la finalitat de fer actes durant tots els caps de setmana del que queda de maig i de tot el mes de juny en diferents punts del Vendrell.
El primer acte que es farà dins del cicle Primavera Vendrellenca serà una sessió DJ que tindrà lloc el proper dissabte 15 de maig, de 19 h a 22 h, al pàrquing de l’avinguda del Camp d’Esports. L’aforament serà limitat, hi haurà taules i cadires perquè les persones assistents puguin seure, i s’haurà de fer una reserva prèvia mitjançant un enllaç que, a partir d’avui a les 12 h, es compartirà a les xarxes socials de l’Ajuntament del Vendrell i d’El Vendrell de Festa. Aquesta activitat està organitzada conjuntament entre la Regidoria de Festes i l’Àliga del Vendrell.
Christian Soriano ha explicat que “amb Primavera Vendrellenca neix un cicle de diferents actes festius que s’aniran explicant cada setmana, que té com a objectiu dinamitzar l’activitat relacionada amb el turisme, els comerços, bars i restaurants”.

Reserva la teva taula: https://ja.cat/Qjf0D

Cartell

El Vendrell, 10 de maig de 2021

Des del Dia dels Museus i finals de setembre de 2021 la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell ens apropa a l'obra de dues creadores desconegudes: MONTSERRAT FARGAS i NÀDIA SOKOLOVA, totes dues actives a la Barcelona dels anys trenta.

MONTSERRAT FARGAS ( Barcelona, 1908-circa 1975 ) va ser la companyia d’Apel·les Fenosa entre els anys 1930 i 1939, entre la seva tornada de l'exili parisenc i la fugida després de la desfeta de la Guerra Civil. Tots dos vivien en un pis-taller prop de la Plaça Reial. Fenosa la va animar a pintar i va fer una obra propera a la sensibilitat fenosiana. Exposà individualment en aquella època, incorporant-se al cercle d’ amis de l’escultor...Granyer, Domingo, Pruna, Bosch Roger i especialment l’escultor Manolo Hugué. Restà a Barcelona després de la Guerra i va continuar pintant, amb una obra de cromatisme fauvista.

NÀDIA SOKOLOVA ( Biarritz, 1911- Treignac, 2004) va ser amiga de Montserrat Fargas. Nascuda a Biarritz, va arribar a Barcelona als anys 30, desenvolupant una obra poètica i participant de les activitats del grup ADLAN. L’ any 1935 va marxar a Nova York. La seva germana VÀLIA SOKOLOVA vivia amb ella a Barcelona. Cantatriu, va esdevenir pintora surrealista. Exposà individualment a la Joieria Roca de Barcelona, i formà part de l’exposició LOGICOFOBISTA, tot i que el nom que apareix a la propaganda de la mostra és el de la Nàdia. Aquesta exposició representa una aportació a la biografia de la poeta, i a l’aclariment sobre la personalitat de la seva germana.

El Vendrell, 10 de maig de 2021

Els cinc museus del Vendrell celebraran entre divendres 14 de maig i el dimarts 18 diferents activitats per a la 44a edició del Dia Internacional dels Museus, impulsat pel Comitè Internacional dels Museus ( ICOM). Enguany, aquesta iniciativa està centrada en el tema “El futur dels museus: “Recuperar i tornar a imaginar”, que convida a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de valor, nous models de negoci per a les institucions culturals i solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present. Així doncs, els museus oferiran els dies 15, 16 i 18 jornada de portes ofertes als equipaments, per aproximar a la ciutadania el patrimoni cultural del municipi. A més a més, es podrà gaudir d'activitats diverses, com visites guiades a les exposicions temporals, rutes culturals per diferents espais de la vila i, fins i tot, un espectacle de màgia.

La programació s' iniciarà divendres 14, a les 19 h, amb una visita guiada a l 'exposició "El Museu Deu en femení ", a càrrec de la directora, Núria Payán.

L'endemà, dissabte 15, serà un dels dies forts, amb una visita per lliure a la nova exposició del Museu Apel·les Fenosa sobre "Montserrat Fargas i Nàdia Sokolova". A les 11:30h, des de la Casa nadiua de Pau Casals, es farà la Ruta de Pau Casals, aquesta vegada amb una parada a l'església parroquial del Vendrell per a una audició d'orgue, organitzada per l 'Associació d'Amics de l 'Orgue. A les 12 h hi haurà doblet, per una banda, el Museu Pau Casals organitza una visita guiada a l'exposició temporal "100 anys de l'Orquestra Pau Casals: excel·lència musical i compromís social ", i per l'altra, a la plaça Nova es podrà gaudir de l'espectacle familiar "Museus amb màgia", a càrrec de Magic Pell. A la tarda, a les 18:30 h hi haurà una visita inèdita a l'exposició que es troba al Centre cívic L'Estació, "El Vendrell l 'època daurada: Casals, Guimerà, Fenosa i Nin", a càrrec de dos dels comissaris, Àngels Santacana i Ernest Benito.
Diumenge 16 segueixen els actes, a les 11:30 h, s'estrena la ruta familiar "El Vendrell en primera per sona" des del Museu Àngel Guimerà. I a les 12 h es pot tornar a gaudir amb la visita guiada a l'exposició temporal del Museu Pau Casals.

Per últim, dimarts 18, torna a la plaça Nova, a les 17:30 h, l'espectacle "Museus amb màgia", amb el mag Magic Pell, i a les 18 h i les 19 h, el Museu Deu proposa una visita comentada a la botiga centenària de queviures "Cal Figueres", a càrrec de Jaume Pau Cañas Figueres.

Totes les activitats són gratuïtes i es pot demanar més informació i reservar places als equipaments corresponents o al web http:/ /museus.elvendrell.net.

 

El Vendrell, 10 de maig de 2021

Avui, dimarts 10 de maig, ha començat el procés de selecció de 8 agents per reforçar la plantilla de la Policia Municipal de cara a l’estiu i per cobrir vacants sobrevingudes.
Durant la jornada d’avui es fa la prova de català, demà es farà el test de coneixements i el dijous es valorarà l’aptitud física. I la setmana que ve continuarà el procés de selecció amb les persones aspirants que vagin superant les proves d’aquesta setmana.
I el 24 de maig les 8 persones seleccionades, i la desena d’agents interins que no ho van poder fer l’any passat per la situació sanitària, començaran a realitzar la formació obligatòria de 120 hores a l’Escola de Policia.
Amb aquest reforç de la plantilla es pretén dotar de més qualitat l’ocupació del col·lectiu de Policia Municipal i reforçar la seguretat del municipi.

Foto: Ramon Costa

El Vendrell, 10 de maig de 2021

La cultura popular fa passos gegants per modernitzar-se i encara més per adoptar les noves tecnologies. Un exemple d’aquest fet és el conveni signat per l'Ajuntament del Vendrell i l’Agrupació del Bestiari amb entitats del Vendrell per a l'escaneig en 3D de la imatgeria festiva del Vendrell. En total són dues parelles de gegants, una vintena de bèsties, els gegantons, els nans i la Patatuf. Figures, totes elles, d’un gran valor artístic i sentimental, que cada Festa Major porten la festa als carrers de la nostra vila.

El president de l’Agrupació del Bestiari, Mateu Tres, explica que aquest és un projecte innovador, “ja no tant per la tecnologia sinó perquè no hi ha experiències d’aquest volum a cap territori d’Europa”. L’objectiu de la proposta és preservar i difondre les figures d’imatgeria festiva. Per un cantó, per assegurar el seu futur davant qualsevol cas d’accident o pèrdua. Per l’altre, per difondre aquest àmbit de la cultura popular i apropar-lo a nous públics.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, destaca la importància de preservar la cultura popular, sobretot en moments com a aquests de pandèmia. “La cultura és un bé de primera necessitat”, afirma, i afegeix que és molt adient que sigui precisament el Vendrell el municipi que sigui pioner en aquest projecte, ja que és un municipi amb un teixit cultural molt ric.

El regidor de Festes, Christian Soriano, afiram que “com a capital del foc, el Vendrell té molta trajectòria i història en matèria de foc i, per aquest motiu, és important preservar i difondre tot el seu patrimoni".

Aquesta primavera, un tècnic de l’Agrupació del Bestiari començarà a escanejar les imatges festives del Vendrell. El segon pas del projecte és pujar tots els arxius obtinguts a una aplicació de realitat augmentada per a poder veure en 3D i a través del mòbil les figures digitalitzades.  

Les imatges festives que s’escanejaran són: el Drac Tallot del Vendrell, el Borinot de Foc del Vendrell, la Mulassa Feixuga del Vendrell, el Bou de Foc del Vendrell, el Drac del Vendrell, la Víbria del Vendrell, el Cabrot i el Cabrot petit del Vendrell, el Lleó i el Lleonet del Vendrell, l’Àliga i l’Aligueta del Vendrell, el Caramot i les Puces del Vendrell, els Cavallets, la Patatuf, els Gegants del Vendrell Teresa i Salvador, els Gegants Jaume i Montserrat, els Gegantons i els Nans.

Actualització: 10 de maig de 2021

VÍDEOS

Alcalde video covid youtube
Missatge de l'alcalde amb motiu del final de l'estat d'alarma (9-5-2021)

youtube tots sumem
Vídeo "Tots Sumem" (15-10-2020)


DADES DE LA PANDÈMIA
Dades actualitzades SARS-CoV-2
Dades Covid del Departament de Salut
Risc de brot per municipi
Dades del Vendrell


ACTUALITAT

(10/5/2021) RESOLUCIÓ SLT/1392/2021, de 7 de maig, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(3/5/2021) RESOLUCIÓ SLT/1278/2021, de 30 d'abril, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(26/4/2021) RESOLUCIÓ SLT/1178/2021, de 23 d'abril, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(19/4/2021) RESOLUCIÓ SLT/1088/2021, de 16 d'abril, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(9/4/2021) RESOLUCIÓ SLT/971/2021, de 8 d'abril, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(15/3/2021) RESOLUCIÓ SLT/716/2021, de 12 de març, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(8/3/2021) RESOLUCIÓ SLT/612/2021, de 5 de març, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(5/03/2021) Noves mesures Covid al Complex esportiu municipal Camp d'Esports

(22/2/2021) Noves mesures Covid al Complex esportiu municipal Doctor Robert

(20/2/2021) RESOLUCIÓ SLT/436/2021, de 19 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(8/2/2021) Obertura del Complex Esportiu Municipal del Dr. Robert

(8/2/2021) RESOLUCIÓ SLT/275/2021, de 5 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(25/1/2021) RESOLUCIÓ SLT/133/2021, de 22 de gener, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(18/1/2021) RESOLUCIÓ SLT/67/2021, de 16 de gener, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(5/1/2021) RESOLUCIÓ SLT/1/2021, de 4 de gener, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(21/12/2020) Resum de les mesures de restricció per a la contenció de la COVID-19 a partir del 21 de desembre

(14/12/2020) RESOLUCIÓ SLT/3268/2020, de 12 de desembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(7/12/2020) RESOLUCIÓ SLT/3177/2020, de 4 de desembre, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(23/11/2020) Obertura de les instal·lacion esportives

(21/11/2020) RESOLUCIÓ SLT/2983/2020, de 21 de novembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(13/11/2020) Resum de les restriccions vigents (actualització 13 de novembre)

(9/11/2020) RESOLUCIÓ SLT/2811/2020, de 6 de novembre, per la qual es prorroguen les mesures de salut pública, derestricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 alterritori de Catalunya

(30/10/2020) D’acord amb la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, del Departament de Salut, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, es comunica que a partir d’avui dia 30 d’octubre es tanquen les instal·lacions esportives municipals.

(30/10/2020) RESOLUCIÓ SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures enmatèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori deCatalunya.

(29/10/2020) El Pleno del Congreso autoriza prorrogar el estado de alarma durante seis meses, hasta el 9 de mayo de 2021

(26/10/2020) La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell informa que, d’acord amb la resolució SLT/2620/2020, de 25 d'octubre, per la qual s'adopten mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, a partir d’avui les instal·lacions esportives municipals tancaran a les 21 hores.

(25/10/2020) RESOLUCIÓ SLT/2620/2020, de 25 d'octubre, per la qual s'adopten mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(25/10/2020) Real Decreto 926/2020, de 25 de octubre, por el que se declara el estado de alarma para contener la propagación de infecciones causadas por el SARSCoV-2.

(20/10/2020) Noves mesures per contenir els brots COVID-19

(16/10/2020) Mesures adoptades al municipi del Vendrell en referència a la Resolució SLT/2546/2020 de 15 d'octubre de noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot Covid-19.

(16/10/2020) RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(15/10/2020) NOVES MESURES I RESTRICCIONS PER LA COVID-19 (document provisional pendent de tramitació judicial i publicació en el DOGC)

(26/9/2020) Prohibides les trobades de més de sis persones

(16/9/2020) Es cancel·la la desena edició de Cultura Urbana del Vendrell

(15/9/2020) A causa de la situació sanitària per la Covid-19, el Casal Jove, que havia d'haver obert les seves portes aquesta setmana, romandrà tancat fins a nou avís.

(14/9/2020) La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell comunica que, per prevenció, aquesta setmana les sales de musculació de les instal·lacions esportives municipals romandran tancades com a conseqüència d’un positiu per coronavirus.

(14/9/2020) Més de 6.500 alumnes comencen un curs escolar marcat per les mesures sanitàries per combatre la COVID-19

(8/9/2020) Se suspèn el Carnaval del Vendrell del 2021

(18/8/2020) Mesures contra la Covid-19


MESURES ECONÒMIQUES

10 29 imatge ajuts autonoms pimnes covid inici video web

(29/10/2020) Convocatòria dels ajuts per al manteniment i l’impuls de les persones treballadores autònomes i petites empreses en el context de dificultats generades per la Covid-19

(8/10/2020) Pla de xoc de reactivació ocupacional i empresarial de L'EINA

Mesures econòmiques i socials per combatre la Covid-19 per autònoms i empreses

(10/9/2020) Ajut per al manteniment i impuls de persones treballadores autònomes i pimes (segona convocatòria)

(24/8/2020) Se sol·liciten subvencions de la Diputació de Tarragona per a la reactivació econòmica i ocupacional

(24/7/2020) Pla de reactivació econòmica i social de l'Ajuntament del Vendrell per pal·liar els efectes de la Covid-19

 

 

 

 

 

El Vendrell, 6 de maig de 2021

La Policia Municipal del Vendrell ha incorporat al seu parc mòbil una furgoneta que permet fer patrullatge per tot el terme municipal i que té un equipament interior per poder fer tasques d’oficina mòbil.
Per tant, amb aquest vehicle es poden fer tràmits per accidents de trànsit, recollida de denúncies, atendre a domicili persones amb problemes de mobilitat, etc., amb les màximes garanties i qualitat i amb les mateixes condicions com si es fessin a la comissaria. I també està equipat per poder fer controls preventius i proves d’alcoholèmia a peu de carrer. D’altra banda, té la funcionalitat de poder-lo utilitzar com un centre de comandament avançat davant d’un incident o una catàstrofe rellevant.
I per tal de garantir els drets de la ciutadania i per millorar la seguretat dels agents en actuacions, i per dissuasió, la furgoneta també disposa d’un servei de vídeo registrament que permet gravar les actuacions.
La regidora de Policia, Mari Luz Ramírez, ha explicat que “aquest nou vehicle de la Policia Municipal servirà per millorar el servei dels agents en les seves tasques de seguretat, de prevenció i de control de trànsit, alhora que també permetrà facilitar i apropar l’atenció policial a la ciutadania per la seva funció com a oficina mòbil”.
Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell, ha posat de relleu que “la seguretat és clau i la proximitat que s’aconsegueix amb aquesta unitat mòbil és fonamental perquè la ciutadania tingui la màxima facilitat per poder denunciar fets delictius”.

El Vendrell, 6 de maig de 2021

L’onzena edició de la campanya de la Xarxa de Barris Antics COMPRA I DESCOBREIX CATALUNYA, organitzada per 32 ajuntaments, es torna a celebrar el proper juny de 2021.
Enguany la campanya deixa d’anomenar-se COMPRA I GUANYA per descriure’n millor el benefici i l’objecte: COMPRA I DESCOBREIX CATALUNYA.


Aquesta campanya de suport al petit comerç i de promoció territorial està organitzada per la XARXA DE BARRIS ANTICS AMB PROJECTES, que enguany està formada per 32 municipis de Catalunya: 14 de Barcelona, 9 de Lleida, 8 de Tarragona i 1 de Girona. Un any més, la campanya compta amb el suport de les Diputacions de Barcelona, Lleida i Tarragona i de les associacions de comerciants de cadascuna de les poblacions organitzadores: Argentona, Balaguer, Besalú, Cabrera de Mar, Calaf, Cardona, Centelles, Cervera, Cervià de les Garrigues, el Vendrell, Falset, Juneda, la Selva del Camp, les Borges Blanques, l’Arboç, l’Espluga de Francolí, Lleida, Manresa, Mediona, Roda de Ter, Sallent, Sant Feliu de Codines, Sant Martí de Tous, Sant Quintí de Mediona, Santa Coloma de Queralt, Solsona, Torelló, Torres de Segre, Tortosa, Tremp, Ulldecona i Vilanova del Camí.


Gràcies a la millora en els indicadors de la Covid-19 que permeten la mobilitat i la reobertura de comerços, la campanya recupera les seves dates habituals a les portes de l’estiu.


Cal recordar que l’any passat tots els agents varen acordar endarrerir la campanya al mes d’octubre a causa de les restriccions motivades per la pandèmia, i els premis per conèixer els més de 30 municipis organitzadors que van quedar ajornats es podran gaudir durant el 2021.

El Vendrell, 5 de maig de 2021

L'Ajuntament del Vendrell i la colla castellera Nens del Vendrell van signar ahir el conveni "Fem pinya" 2021 per ajuts de menjador escolar i vals d'ajut d'alimentació de parades del Mercat Municipal per a famílies amb infants a càrrec.
 
 

El Vendrell, 5 de maig de 2021

Avui al matí, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i el Subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, han anunciat que el Vendrell tindrà una oficina d’expedició del DNI al llarg d’aquest 2021.

La passada setmana, l’alcalde i el primer tinent d’alcalde, Christian Soriano, es van reunir a la seu del Ministeri de l’Interior a Madrid amb el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, per transmetre una vegada més la necessitat de tenir una oficina d’expedició del DNI i del passaport al municipi.

En aquesta ocasió, finalment, hi ha hagut una bona entesa entre les dues parts per arribar a un acord i poder fer realitat aquesta reivindicació històrica del Vendrell, i en els propers mesos s’aniran concretant la ubicació d’aquesta oficina i la data de la seva obertura. L’objectiu és que la oficina es pugui obrir dins d’aquest any 2021.

Segons ha avançat el Subdelegat del Govern a Tarragona, l’oficina del Vendrell comptarà amb una dotació de 6 funcionaris: 4 agents i 2 sotsinspectors.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, valora molt positivament aquesta gran notícia per al municipi: “Es tracta d’una reivindicació històrica dels vendrellencs i les vendrellenques de tenir una oficina del DNI al nostre municipi i tota la comarca, cosa que els facilitarà la tramitació d’aquest document i del passaport evitant desplaçaments a altres localitats per fer-ho”.

En aquest sentit, l’alcalde agraeix la bona predisposició del Ministeri de l’Interior i del secretari d’Estat de Seguretat perquè això sigui possible en un termini curt de temps.

El Vendrell, 4 de maig de 2021

El proper diumenge 9 de maig, de 10 a 12h, l’Ajuntament del Vendrell, amb el suport de la Diputació de Tarragona i la col·laboració del GEVEN, Grup Ecologista del Vendrell i el Baix Penedès organitza una acció de Neteja a les Madrigueres. L’activitat serà dinamitzada pel GETE - Ecologistes en Acció.


La jornada s’emmarca en la iniciativa “Let’s Clean Up Europe”, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. La campanya d'enguany està previst realitzar-la del 7 al 9 de maig de 2021.


Per participar a l’acció de neteja a les Madrigueres cal enviar un correu electrònic a mediambient@elvendrell.net indicant el nombre de participants i el nom, el telèfon i el correu electrònic de cadascun d’ells.

 

Punt de trobada:
Platja de Les Madrigueres, davant del búnquer (fora del tancat de protecció)

Informació complementària:
Recordeu portar roba i calçat còmode, gorra, crema solar i guants de treball.

 

El Vendrell, 3 de maig de 2021

La gratuïtat per al grup de P2 és una de les mesures del projecte “El Vendrell Avança”.

El període de preinscripció a les escoles bressol municipals per al curs 2021-2021 serà del 21 al 28 de maig i de forma telemàtica.

A la pàgina web de l’Ajuntament del Vendrell s’habilitarà un espai on es podrà descarregar un model de sol·licitud en PDF que serà editable. Els interessats podran omplir el formulari i enviar-lo per correu electrònic a la següent adreça electrònica: preinscripciovendrell@gmail.com La documentació que s’haurà d’adjuntar a la preinscripció ha d’anar preferiblement escanejada o fotografiada per les dues cares i amb bona qualitat.

Hi haurà quatre punts municipals on s’ajudarà a les famílies, amb cita prèvia, en la realització de la preinscripció:

Oficina Municipal d’Escolarització (OME), tel. 977 66 89 62

Punt Connecta, a l’Hotel d’Entitats, tel. 977 66 40 02

Punt d’Accés TIC El Vendrell, a l’espai municipal Benvingut Socias, tel. 607 493 832

Punt d’Accés TIC Coma-ruga, a la Sala de Lectura, tel. 607 493 832

En total hi ha 369 places en el conjunt de les cinc escoles bressol municipals (El Puig, Ralet Ralet, Mestral, Botafoc i El Riuet), 38 de les quals estan reservades a infants amb necessitats educatives especials.    

Gratuïtat per a infants de 2 a 3 anys (P2)

Com ja va avançar el govern municipal a principi d’any, en la presentació del projecte “El Vendrell Avança”, per al curs 2021-2022 l’escolarització d’infants del grup de 2 a 3 anys (P2) serà gratuïta per a les famílies que estiguin empadronades al Vendrell abans de l’1 de gener de 2021. Aquelles famílies empadronades amb posterioritat a l’1 de gener de 2021 ho hauran d’acreditar amb un contracte de lloguer o algun altre document que indiqui la compra d’un habitatge dins del municipi. Els infants que ja estan al grup d’1 a 2 anys també gaudiran d’aquesta mesura i s’oferten 240 places per a noves incorporacions. La regidora d’Educació, Silvia Vaquero, posa de relleu que “es tracta d’una mesura pionera de país per fer que l’educació sigui l’ascensor social, de cohesió i de convivència del nostre municipi”.     

Informació al web municipal

A la pàgina web municipal www.elvendrell.net es podrà consultar tota la informació relacionada amb la preinscripció a les escoles bressol municipals (oferta de places, calendari, procediment, documents que cal adjuntar, criteris i puntuació, horaris, tarifes i les recomanacions per a les jornades de portes obertes) i un document de preguntes freqüents per resoldre dubtes.

Informació general de la preinscripció a les escoles bressol municipals per al curs 2021-2022

Preguntes freqüents sobre la preinscripció a les escoles bressol municipals per al curs 2021-2022

 

Més informació: OME, tel. 977 66 89 62

El Vendrell, 30 d'abril de 2021

El proper dilluns 3 de maig es posarà en marxa el procés participatiu per a la redacció del 4rt Pla Local de Joventut del Vendrell que ja s’està elaborant i que tindrà una durada de quatre anys (2021-2024).
L’elaboració del Pla s’ha iniciat amb un treball de camp i una diagnosi que estan realitzant el educadors de carrer.

De forma paral·lela, segons ha explicat el regidor de Joventut, Rubén Gràcia, en aquest primer pas de l’elaboració de la diagnosi “és molt important que els i les joves puguin participar i dir la seva i per això s’ha preparat una enquesta en la qual recollir així la seva visió, perspectives, necessitats, mancances, idees, en àmbits molt diversos com la formació, l’habitatge, l’ocupació, l’oci, etc”.

L’enquesta, que es podrà respondre durant tot aquest mes de maig, es pot trobar a les xarxes socials de la Regidoria de Joventut, accedint al web de l’Ajuntament a l’apartat d’infància i joventut on estarà penjada o bé copiant l’enllaç següent:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeG0CMNS8mKCW_5qb9hPp-V2fimU092Ml_VYemI5E4LNxpGSA/viewform?usp=sf_link

La diagnosi es completarà amb la informació recollida en reunions que s’organitzaran amb grups sectorials i agents del territori per tenir una visió més àmplia.

El regidor de Joventut, Rubén Gràcia, ha explicat que “l’objectiu del Pla Local de Joventut és planificar les polítiques i actuacions adreçades als joves per als propers anys".

El Vendrell, 30 d'abril de 2021

Aquest matí, el regidor de Comerç Rubén Gràcia i la regidora de Salut, Montse Martín, ha presentat una iniciativa que s’està desplegant en aquests moments al Vendrell: la instal·lació de pictogrames en comerços i equipaments públics per facilitar la seva identificació a les persones amb autisme. Els dos regidors han destacat el valor de la iniciativa per fer un municipi més inclusiu i accessible.  Han estat acompanyats pel president de l'associació "Todos en azul", Juanjo Caravaca, una entitat tarragonina sense ànim de lucre que dona suport a les famílies amb nens i nenes amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i creadora d'aquest projecte.


Fa uns mesos, el projecte 'Entén la teva ciutat amb pictogrames' va començar a implantar-se en un establiment del Vendrell, la immobiliària Cerrato, que es va interessar per aquesta iniciativa de l’associació “Todos en Azul".

Després de la bona acceptació que ha tingut a Tarragona, aquesta entitat treballa amb l'objectiu d’anar estenent el projecte en diversos municipis. En el cas del Vendrell, l’Ajuntament del Vendrell ha donat total suport a la iniciativa i per aquest motiu ha assumit el cost dels pictogrames.
A hores d’ara, i després d’oferir-los als comerços del Vendrell, ja se n’han editat més de vuitanta, alguns dels quals ja s’han anat col·locant aquests dies. Properament es tornarà a fer un nou oferiment a través de cartes per tal que s’afegeixen més establiments i es continuarà amb la col·locació dels pictogrames en més equipaments públics. En cas que algun comerç no hagi rebut la comunicació i estigui interessat en rebre un pictograma pot posar-se en contacte amb la Regidoria de comerç al correu electrònic promocio@elvendrell.net.

La importància dels pictogrames

Com ajuden els pictogrames a les persones amb TEA? Aquestes plaques són un element clau en la comunicació perquè són imatges senzilles i concretes que els transmeten de forma directa allò que passarà. Tot plegat els aporta seguretat i autonomia i els facilita les tasques quotidianes.

A més, es pretén que aquests pictogrames esdevinguin una altra forma de comunicació útil per a persones amb Alzheimer o discapacitats intel·lectuals. D’altra banda, segons afegeixen des de l’associació “Todos en azul”, també poden convertir-se en una eina útil per a turistes que no coneguin ni el català ni el castellà.

Els pictogrames han estat creats per l’associació ARASAAC.

El Vendrell, 29 d'abril de 2021

 

Quan s’acosten aquestes dates, ja es comença a veure moviment al carrer de Santa Anna número 10, on s’hi troba el Museu d’Àngel Guimerà, i és que el 6 de maig cada any celebren el naixement del dramaturg vendrellenc més internacional.

Aquest 2021 faria 176 anys que va néixer Guimerà i, per això, des del museu, faran una jornada de portes obertes durant el dijous 6 de maig, de 10 h a 14 h i de 17 h a 19 h, per donar l’oportunitat a tothom qui vulgui d’acostar-se a la casa pairal de la família Guimerà i conèixer de ben a prop la trajectòria de l’escriptor i veure l’edifici familiar, que encara conserva elements originals del segle XVIII.

A més a més, a les 18:30 h oferiran l’espectacle “Terra baixa en essència”, amb l’actor Jordi Mateu, que s’endinsa en el món teatral de Guimerà a través d’una de les seves obres dramàtiques més importants, Terra baixa. Proposa una peça sorgida de cinc monòlegs, combinant el text dramàtic amb l'audiovisual que vol desgranar i alhora aprofundir en el conflictiu triangle amorós que formen els personatges principals de l'obra d'Àngel Guimerà, Manelic, Marta i Sebastià.

Les entrades són gratuïtes, però cal fer reserva prèvia, ja que l’aforament és limitat, al telèfon 977 66 10 06, al correu electrònic museuguimera@elvendrell.net o al web https://museus.elvendrell.net.

 

El Vendrell, 29 d’abril de 2021

La tercera línia d’ajuts directes a autònoms i pimes rep 129 sol·licituds de bars, restaurants i centres d’estètica

Amb l’objectiu contribuir a la seva reactivació econòmica i superar els efectes negatius pel tancament o la reducció de la facturació a causa de la Covid-19, es va convocar la 3a línia d’ajuts directes a autònoms i petits comerços amb una partida pressupostària de 100.000 euros. En aquest cas per a bars, restaurants i centres d’estètica, que van ser els més afectats pel tancament decretat a l’octubre del 2020.

En aquesta convocatòria s’han rebut 26 sol·licituds de restaurants, 75 de bars i cafeteries i 28 de centres d’estètica, que en aquests moments estan en període de resolució per poder fer els pagaments dels ajuts un cop aprovat definitivament el pressupost de l’any 2021.

Aquest any 2021 es crearan noves línies d’ajuts a autònoms i petites empreses, amb una partida de 200.000 euros, ampliable en funció de les necessitats que es vagin generant.

D’altra banda, l’Ajuntament del Vendrell també ha aprovat una reducció del 50% de la taxa de terrasses de bars i restaurants al padró del 2021, que se suma a altres ajuts indirectes que tindran efecte aquest any com és la reducció del 25% de la taxa d’escombraries comercials.

Aquest conjunt de mesures s’emmarca amb el projecte “Reactivem El Vendrell”, que compta amb la unanimitat i el consens dels 7 grups municipals, que aquest 2021 el govern de l’Ajuntament del Vendrell continua aplicant dins del pla “El Vendrell Avança”.

 

 

El Vendrell, 28 d’abril de 2021

La Policia Municipal del Vendrell es dota de càmeres unipersonals d’enregistrament per millorar la seguretat, tant dels agents com de la ciutadania, amb totes les garanties legals per respectar els drets a l’honor, la intimitat i la pròpia imatge.

En aquest sentit, cal dir que la utilització del dispositiu d’enregistrament està condicionada als següents supòsits:

En llocs públics només poder ser utilitzat en aquells casos en el quals la Policia Municipal sigui requerida a actuar en situacions que es desenvolupin al nostre municipi, tant en els límits de prevenció de la seguretat ciutadana, i també trànsit, com en l’àmbit de la policia administrativa que poden esdevenir en actuacions de seguretat ciutadana.

El dispositiu només ha de ser utilitzat en aquells supòsits en què com a conseqüència d’una actuació policial, en espais públics, es donin circumstàncies de risc concret per als agents o a terceres persones, en la seva vida o integritat corporal o danys en els béns públics. S’entén per riscos concrets:

-Els derivats de la utilització de la força física, atac o intimidació per arma de foc, arma blanca o objectes perillosos.

-Els derivats de desordres públics i accions tumultuàries en les quals no sigui possible procedir a la detenció o identificació de la persona.

La regidora de Policia, Mari Luz Ramírez, ha explicat que “aquests dispositius serviran per millorar la seguretat dels agents i de la ciutadania, però també seran útils per a l’obtenció de proves i perquè hi hagi una percepció més positiva sobre les actuacions policials”.

El Vendrell, 28 d’abril de 2021


La regidora de Cultura, Silvia Vaquero, ha presentat avui una nova estratègia cultural que pretén fer de la música un canal que ajudi a transformar i millorar l’entorn urbà i alhora cohesionar la societat vendrellenca. L’estratègia porta per nom “El Vendrell sent la música” i parteix del llegat musical del Vendrell amb figures com la de Pau Casals.

Segons la regidora, “la música ha de poder fer-nos millors i ha d’arribar a la gent que habitualment no assisteix a concerts. Tothom hi ha de tenir accés”. La voluntat és, segons Vaquero, “fer que al Vendrell es torni a sentir música, però no tan sols en els espais i equipaments habituals, sinó a les places, als carrers i, en especial, en espais urbans poc coneguts en els que fins i tot hi cal una profunda dignificació”.

En aquest sentit, el projecte “El Vendrell sent la música” comportarà un treball coordinat i transversal de diferents regidories com les de Cultura, Urbanisme, Parcs i jardins, Via pública, Educació … Així mateix, també es vol comptar amb les entitats i associacions del municipi, siguin o no de caire musical, així com amb projectes musicals ja engegats com el Temporada, el FIMPC o el BPFEST, entre d’altres.

Per materialitzar el projecte “Sent la música” també s’han dissenyat noves accions que portaran per nom “In crescendo”. Aquestes seran accions musicals puntuals en espais per redescobrir el Vendrell, que sovint passen desapercebuts. Segons la regidora “no serà estrany que la gent que vivim al Vendrell ens quedem sorpresos de veure un concert en un indret on habitualment hi passem sense fixar-nos-hi”. D’aquesta manera, es pretén que la ciutadania conegui i valori encara més el patrimoni urbà del Vendrell.

La primera acció es durà a terme a la plaça de Ramona Macipe, ubicada entre la carretera de Santa Oliva i el Camí del Tomoví. En paraules de la regidora, “un espai preciós però que requerirà una important inversió en la seva millora i manteniment”. Aquest indret acollirà un concert a mitjans de juny i prèviament, s’hi restaurarà l’escultura “La Ramona” de Josep Cañas i s’hi millorarà l’enjardinament i el mobiliari urbà. Més endavant, també s’arranjarà el Pavelló noucentista de la Miguelina.

La voluntat és que aquest any 2021 es puguin programar, com a mínim, dues accions en el marc d’In Crescendo. La regidora ha resumit el projecte assegurant que “creiem fermament que la cultura, i en concret la música, tenen un gran poder transformador: ens empoderen, ens ensenyen a conviure i són capaces de transformar la societat, cohesionant-la i alhora mostrant tota la seva diversitat”.

©2019 Ajuntament del Vendrell