El Vendrell, 29 de maig de 2020

El proper dilluns 1 de juny l'oficina d'Aigües del Vendrell, ubicada al c/ Carnisseria, tornarà a obrir per a l'atenció al públic amb l'horari de 9 h a 13:30 h. Es limitarà l'aforament a 2 clients i les persones més grans de 65 anys tindran de 9 h a 10 h com a horari preferent. S'hauran d'utilitzar els guants que estaran disponibles a l'entrada de l'oficina i portar posada una mascareta.  

La Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell tornarà a obrir les portes al públic el proper 10 de juny. Ho farà aquesta data per recordar que el 10 de juny de 1944 les tropes nazis varen provocar a la localitat d’Oradour-sur-Glane una massacre amb 642 persones assassinades, 19 de les quals eren republicans espanyols.


El 28 de març d’aquest 2020 s’havia d’haver fet la inauguració de la mostra dedicada a la història del Monument, que va ser encomanat llavors a Apel·les Fenosa, amb la presència de familiars de les víctimes i de les autoritats vinculades a les poblacions d’origen de les víctimes.


En aquests mesos de l’estat d’alarma, l’exposició ha estat viva i activa, i la Fundació ha contactat amb els centres de memòria, historiadors i periodistes, per difondre la identitat de cadascuna de les víctimes republicanes. Aquesta divulgació ha obtingut un gran ressò a l’Aragó, a Múrcia i a Catalunya, amb articles i recerques vinculades a les localitats de Saragossa, Alcañiz, El Esparragal, Sabadell, i Vilalba dels Arcs, d’on eren aquestes famílies assassinades.


Mentre tant, a més del llibre dedicat a la mostra escrit pel professor de la Sorbonne, Bertrand Tillier, ha aparegut un nou llibre, “Recuerda”, de l’historiador David Ferrer Revull, que escriu una a una la història personal de les 19 víctimes.

 

El Vendrell, 29 de maig de 2020

Per la finalització de les competicions de la temporada 2019-2020 amb motiu de la pandèmia del Covid-19, la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell ha pres la decisió de mantenir tancades les instal·lacions esportives per als entrenaments d’esports federats i de Jocs Esportius Escolars.
La regidora d’Instal·lacions Esportives, Mar Negro, ha manifestat que “amb aquesta decisió es pretén minimitzar al màxim el risc de contagis i prioritzar la salut dels vendrellencs i les vendrellenques”.
Es treballa amb la previsió de poder obrir les instal·lacions esportives als entrenaments d’esports federats i de Jocs Esportius Escolars a l’inici de la propera temporada 2020-21, que en alguns casos en què es fa pretemporada seria a mitjan del proper mes d’agost, “sempre i quan la situació evolucioni de forma favorable i es pugui garantir la seguretat sanitària”, ha afegit Mar Negro. 

El Vendrell, 29 de maig de 2020

A partir del proper dilluns 1 de juny s’activarà la zona blava d’aparcament, que va quedar anul·lada a l’inici de l’estat d’alarma fins a nou avís, perquè l’increment progressiu de la mobilitat i la reactivació comercial fan necessari que hi tornin a haver espais disponibles per l’aparcament de rotació al centre de la vila.

D’altra banda, per l’increment de la mobilitat i per garantir espais disponibles d’aparcament de rotació, també s’activarà la zona blava al centre de Coma-ruga amb aquest calendari:
-Cap de setmana del 6 i 7 de juny
-Cap de setmana del 13 i 14 de juny
-A partir del dissabte 20 de juny, cada dia fins acabar la temporada d’estiu

Per tal que els parquímetres estiguin en correctes condicions d’higiene, l’empresa concessionària PARVEN posarà en marxa un protocol de neteja i desinfecció especial, si bé es recomana utilitzar el servei amb guants.

El Vendrel, 29 de maig de 2020

La direcció de la Residència La Muntanyeta ha fet públic avui els resultats negatius de les darreres proves de Covid-19 a deu persones residents que encara estaven aïllades per haver donat positiu en proves anteriors.

Per tant, des d’aquest divendres 29 de maig, La Muntanyeta esdevé una residència lliure de Covid-19.

La previsió és que a partir de la setmana que ve ja es puguin programar visites de familiars.

El Vendrell, 28 de maig de 2020

Turisme del Vendrell (@turismevendrell) reactiva el Concurs Instagram “El Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020” amb unes noves dates: de l’1 de juny al 15 de setembre.

L’objectiu del concurs és que els ciutadans i turistes puguin participar en una acció col·lectiva per donar a conèixer la riquesa patrimonial i cultural del municipi. Els participants hauran de captar amb els seus mòbils aquells llocs, moments o situacions que siguin representatius del Vendrell, i els seus nuclis marítims de Coma-ruga, Sant Salvador i El Francàs, en relació al paisatge, el patrimoni i la cultura.

Entre totes les imatges enviades pels usuaris, se n’escolliran 10 per la posterior creació de postals turístiques que estaran a disposició pública i gratuïta a l’Oficina de Turisme.

Les bases de participació es podran consultar al web de Turisme del Vendrell: www.elvendrellturistic.com

El Vendrell, 27 de maig de 2020

El període de preinscripció a les escoles bressol municipals per al curs 2021-2021 serà de l’1 al 5 de juny i de forma telemàtica. També hi haurà l’opció de realitzar la preinscripció de forma presencial sol·licitant cita prèvia trucant al telèfon de la Regidoria d’Educació 977 66 89 62, o bé enviant un correu electrònic a la següent adreça: ome@elvendrell.net
L’horari d’atenció al ciutadà serà de 9:30 h a 14:00 h.

El procediment de preinscripció telemàtica serà el següent: s’ha d’omplir un formulari (PDF editable) que a partir del dilluns 1 de juny es podrà descarregar clicant en un enllaç dins d’un article del web municipal (www.elvendrell.net) al qual s’hi accedirà mitjançant un bàner destacat.  

El formulari degudament omplert s’ha d’enviar a l’adreça de correu electrònic preinscripciovendrell@gmail.com juntament amb la documentació necessària per validar el procés de preinscripció (escannejada o fotografia):

- DNI pare/mare o tutor/a legal de l’infant
- Llibre de família
- Targeta sanitària (TIS)
- Carnet de vacunacions al dia
- Volant d’empadronament si l’adreça del domicili que apareix a la preinscripció no coincideix amb la del DNI del sol•licitant
- Certificat d’empresa conforme hi ha una situació laboral activa. El certificat haurà de contenir i especificar, a més a més, quina és la jornada laboral.
- A efectes de barem:
Carnet de família nombrosa o monoparental
Document o certificat conforme un membre de la unitat familiar pateix una discapacitat física, psíquica o sensorial, superior al 33%

Calendari de la preinscripció 2020-21
Presentació de sol·licituds: de l’1 al 5 de juny
Llistes provisionals amb el barem: 10 de juny
Reclamacions: 15 de juny
Resolució de les reclamacions: 17 de juny
Sorteig en cas de desempats: 22 de juny
Llista definitiva d’admissió: 25 de juny
Període de matriculació: del 29 de juny al 3 de juliol

Requisits imprescindibles

Pare i mare en situació laboral activa i sense possibilitat de conciliació.
Alumne amb necessitats educatives especials del tipus A o B, amb informe de l’EAP o dels Servei Social que especifiqui les necessitats d’escolarització de l’infant atenent consideracions de socialització i estimulació.

Oferta
Les circumstàncies actuals no permeten disposar d’una oferta real. En la situació actual, segons les indicacions de PROCICAT i el Ministeri de Sanitat, els grups classe de les escoles bressol només poden tenir un màxim de 5 infants per aula.
En funció de l’evolució de les mesures de desescalada, de les indicacions sanitàries i de les instruccions del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, aquesta oferta pot anar variant.
S’estudiarà cada una de les preinscripcions presentades i, a partir del compliment dels requisits imprescindibles, es realitzarà un barem provisional que servirà per ordenar les preinscripcions i determinar la seva admissió en una escola bressol municipal.
Els lactants (0 a 1 any), ara per ara – potser més endavant canvia la situació–, no podran assistir a l’escola.

- Escola bressol municipal El Puig, amb 5 aules autoritzades amb un màxim de 25 alumnes. Oferta de grups inicial: 2 aules d’1 a 2 anys i 3 aules de 2 a 3 anys.

- Escola bressol municipal Ralet, Ralet, amb 5 aules autoritzades amb un màxim de 25 alumnes. Oferta de grups inicial: 2 aules d’1 a 2 anys i 3 aules de 2 a 3 anys.

- Escola bressol municipal Mestral, amb 4 aules autoritzades amb un màxim de 20 alumnes. Oferta de grups inicial: 2 aules d’1 a 2 anys i 2 aules de 2 a 3 anys.

- Escola bressol municipal El Botafoc, amb 4 aules autoritzades amb un màxim de 20 alumnes. Oferta de grups inicial: 2 aules d’1 a 2 anys i 2 aules de 2 a 3 anys.

- Escola bressol municipal El Riuet de Coma-ruga, amb 4 aules autoritzades amb un màxim de 20 alumnes. Oferta de grups inicial: 2 aules d’1 a 2 anys i 2 aules de 2 a 3 anys.

El Vendrell, 27 de maig de 2020

Decretat dol a tot el municipi del Vendrell a partir d'aquest dimarts 26 de maig i fins el 6 de juny per les víctimes mortals de la COVID 19 i en suport a tots els afectats per la pandèmia.

Durant aquests dies de dol les banderes onejaran a mig pal en els edificis i dependències de l'Ajuntament del Vendrell.

 

El Vendrell, 26 de maig de 2020

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir dilluns 25 de maig un ple ordinari per via telemàtica.

El ple va donar compte de l'informe de morositat i període mitjà de pagament del 1r trimestre de 2020, que és de 21,29 dies.

El ple va donar compte de les contractacions laborals pel procediment de màxima urgència que s’han fet durant el mes d’abril a la Residència d’avis la Muntanyeta per atendre les necessitats extraordinàries de servei durant l’actual pandèmia de la COVID19. En concret, s’han contractat 6 persones.

La proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per la modificació del sistema de vot de les ordenances fiscals va quedar desestimada per 11 vots en contra (Govern) i 10 vots a favor (SP-ERC, JxV, Podem El Vendrell i Primàries El Vendrell).

La proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per la creació d’una comissió per una revisió del Reglament Orgànic Municipal (ROM) va ser aprovada per unanimitat de tots els grups.

La proposta presentada pel grup municipal de Junts pel Vendrell per a l'activació imminent de la taula de diàleg dirigida a la confecció del pla de reactivació econòmica i social del Vendrell va ser aprovada per unanimitat.

La proposta presentada pel grup municipal de Junts pel Vendrell per a l'extensió de l'emissió dels espots gratuïts de comerços i empreses locals del municipi a Televisió El Vendrell va ser aprovada amb 14 vots a favor (Govern, JxV, Primàries El Vendrell), 6 abstencions (SP-ERC) i 1 vot en contra (Podem El Vendrell). El punt va quedar aprovat amb la incorporació d’una autoesmena de JxV, que acorda que en el proper ple es presenti una modificació de l’ordenança fiscal número 35 per incorporar la gratuïtat dels anuncis als comerços locals en situacions d’excepcionalitat. Aquesta esmena va ser aprovada per 20 vots a favor (Govern, SP-ERC, JxV i Primàries) i 1 vot en contra (Podem El Vendrell).

La proposta de resolució presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya per tal de redactar el projecte del pont sobre la riera de la Bisbal al seu pas per Sant Salvador va ser rebutjada per 17 vots en contra (Govern, SP-ERC), 3 abstencions (JxV i Podem El Vendrell) i 1 vot a favor (Primàries).

La proposta de resolució presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya per posar tots els recursos necessaris per tal d'obtenir la Llicència Ambiental de l'Escola de Música Pau Casals i les sales d'audicions va ser rebutjada per 11 vots en contra (Govern) i 10 vots a favor (SP-ERC, JxV, Podem El Vendrell i Primàries El Vendrell).

La moció de suport del govern de l'Ajuntament del Vendrell al manifest dels alcaldes i les alcaldesses del Baix Penedès va ser aprovada per unanimitat. En el manifest, entre altres, demanen a la Generalitat les inversions necessàries per millorar la sanitat a la comarca, dotar a tots els municipis del Baix Penedès d’un Pla de xoc de contractació pública destinat als col•lectius més afectats per la pèrdua de llocs de treball a conseqüència de la COVID19; incrementar els recursos personals i econòmics per a les àrees d’atenció a les persones en risc de vulnerabilitat i la bonificació dels peatges habituals a la C-32 en els trams que connecten la comarca amb altres punts el 100% de l’import total, mentre duri la concessió.

La moció presentada pels grups municipals de Som Poble-ERC-Am, Junts pel Vendrell, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell de suport a José Antonio Valverde Ramírez ''JOSANT'' va ser rebutjada pel vot de qualitat de l’alcalde, després que en les dues votacions del punt s’arribés a un empat amb 10 vots a favor (SP-ERC, JxV, Podem El Vendrell i Primàries El Vendrell) i 10 vots en contra (PSC i Cs) i 1 abstenció, Barbara Peris (AVP).

El Vendrell, 25 de maig de 2020

El CNL de Tarragona publica, a partir d’aquest dilluns, les fitxes «Persianes amunt!» per dotar els comerços de models de cartells en català i donar recomanacions lingüístiques

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona ha engegat una campanya de difusió de fitxes de llengua per al comerç a través del seu web i xarxes socials —Facebook, Twitter i Instagram.
Amb títol genèric de «Persianes amunt!», les fitxes estan dedicades a donar consells i models per a la correcta redacció dels cartells informatius que l'actual situació de desconfinament ha fet tan habituals als aparadors dels establiments.
Així, els temes de les fitxes seran «Els horaris», «Elements de protecció», «Aforament i espai», «Distància»... Les fitxes es publicaran cada dilluns i dijous a partir del 25 de maig i fins a finals de juny. Les associacions de comerciants i els departaments de comerç dels ajuntaments també collaboren en la difusió de «Persianes amunt!».
La campanya inclou l’activació d’una adreça electrònica directa del Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL) perquè els professionals hi puguin enviar sol·licituds de revisió o correcció de textos i consultes sobre recursos lingüístics i normativa lingüística. Les sol·licituds es poden enviar a: assessorament.tarragona@cpnl.cat.
D’aquesta manera, el CNL vol fer costat al comerç local en aquests temps de recuperació, dotant-lo d’eines que millorin la seva comunicació amb els clients en qualitat i efectivitat.
https://www.cpnl.cat/xarxa/cnltarragona/noticies/24966/models-de-cartells-per-als-comercos-en-temps-de-desconfinament

Actualització: 25 de maig de 2020

Les mesures per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus (COVID-19) són les següents:

Gent Gran
Es tanquen els 3 esplais de la gent gran (els dos del Vendrell i el de Coma-ruga) i es limiten les visites a la Residència d’avis La Muntanyeta.
Es tanca el Centre de Dia.

Serveis Socials
Es limiten les atencions a les que només siguin necessàries i es reforça l’atenció per telèfon i per vies telemàtiques.
Es tanca el Centre Obert (Edifici de Fàtima).

Educació / Joventut
Es tanquen les escoles bressol municipals. S'està treballant per poder-les tornar a obrir properament si les condicions de seguretat sanitària ho permeten.
Se suspenen les activitats extraescolars i el servei d'acollida de La Ballaruga. Es tanquen l’Aula de Ceràmica i el Casal Jove.
Es tanca l’Escola Municipal de Música Pau Casals.
Se suspèn el transport escolar.

Centres cívics
S’anul·len les activitats i es tanquen les sales d’actes i de reunions.

Cultura
Es tanquen el Teatre Municipal Àngel Guimerà, l’Auditori Pau Casals, l’Auditori del Tívoli i els museus i les sales d’exposicions municipals.
La Biblioteca Pública Terra Baixa obrirà el dilluns 25 d'abril en horari provisional de dilluns, dimecres i divendres, de 10 h a 13 h, i dimarts i dijous, de 16 h a 19 h, amb només servei de préstec amb reserva prèvia i de documents de la Biblioteca que estiguin disponibles.

Esports
A partir de les 15 h del 13 de març, es tanquen les instal·lacions esportives municipals (previsió de reobertura a partir del 8 de juny, si s'entra a la fase 3 i es poden garantir les mesures de seguretat sanitàries).

L’EINA
Se suspenen les formacions que es desenvolupen a les instal·lacions de l’EINA.

Edificis i espais municipals
Es limiten les visites i les atencions de tràmits per evitar aglomeracions i cues en espais interiors dels edificis municipals.
Es recomana l’ús de les vies telemàtiques.
Es tanca l’Àrea recreativa del Tomoví.
Es precinten els parcs públics.
Es tanca el Cementiri. L'accés està restringit a enterraments amb una presència limitada de familiars.
L'Oficina d'Empadronament torna a atendre de forma presencial i amb cita prèvia des del 25 de maig. Per demanar cita prèvia s'ha de trucar al telèfon al 977 15 46 80, en horari de 8 h a 15 h. Per accedir a l’oficina s'haurà de portar mascareta. Els tràmits també es poden fer de forma telemàtica. A la Carpeta Ciutadana del web municipal, amb certificat digital, es podne obtenir volants d'empadronament. A la Seu electrònica -amb certificat digital, clau PIN o IdCATMobil- i mitjançant instància, es poden fer tràmits com alta/baixa de padró i canvi de domicili.

Platges
Obertes amb les mesures recollides al ban municipal del 25 de maig de 2020

Mercats i fires
S’anul·len els mercats setmanals del Vendrell (divendres), excepte les parades d’alimentació de les places del Mercat i de Francesc Macià. A Coma-ruga, des del dissabte 9 de maig, hi ha parades d'alimentació, i des del dissabte 16 de maig també hi ha parades de roba. 
S’anul·la el mercat de brocanters de la Rambla (segon dissabte de mes).

Zona blava
Queda anul·lada fins a nou avís.

S’aconsella a la ciutadania i al teixit social i empresarial del municipi que se segueixin les indicacions i les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Aquestes mesures preventives s’allargaran fins a nou avís. La informació s’anirà actualitzant en funció de l’evolució i de la nova informació que es vagi disposant i de les noves directrius dels òrgans competents.
Al costat d’aquestes mesures preventives, l’Ajuntament del Vendrell vol transmetre a la ciutadania un missatge de tranquil·litat i de confiança, i es demana que se segueixi la informació dels canals oficials i que no es difonguin informacions falses o no contrastades.
Es recorda que davant de qualsevol sospita de contagi es recomana trucar al telèfon 061 i es pot seguir la informació actualitzada al web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, manifesta la plena confiança amb el sistema sanitari del país i reitera la màxima col·laboració de l’Ajuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat i la Xarxa sanitària i social Santa Tecla.

BAN MUNICIPAL del 6 de maig de 2020 relatiu a les mesures que cal prendre en els passejos per a infants, persones grans i dependents i per a la pràctica esportiva individual, amb motiu del virus Covid-19

BAN MUNICIPAL del 25 de maig de 2020 relatiu a les mesures que cal prendre en els passejos per a infants, persones grans i dependents i per a la pràctica esportiva individual, amb motiu del virus Covid-19 (Fase 2)

RESOLUCIÓ SLT/737/2020, de 13 de març, per la qual s'adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2

Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo, por el que se declara el estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19

Real Decreto-ley 8/2020, de 17 de marzo, de medidas urgentes extraordinarias para hacer frente al impacto económico y social del COVID-19

El Congreso autoriza la prórroga del estado de alarma hasta el 12 de abril para hacer frente al COVID-19

El Congreso autoriza la prórroga del estado de alarma hasta el 26 de abril para hacer frente al COVID-19

El Congreso autoriza la prórroga del estado de alarma hasta el 9 de mayo para hacer frente al COVID-19

El Congreso autoriza una cuarta prórroga del estado de alarma hasta el 24 de mayo para hacer frente al COVID-19

El Congreso autoriza la prórroga del estado de alarma hasta el 7 de junio y convalida el real decreto-ley con medidas de apoyo al sector cultural

Real Decreto-ley 10/2020, de 29 de marzo, por el que se regula un permiso retribuido recuperable para las personas trabajadoras por cuenta ajena que no presten servicios esenciales, con el fin de reducir la movilidad de la población en el contexto de la lucha contra el COVID-19

Orden SND/307/2020, 30 de marzo, por la que se establecen los criterios interpretativos para la aplicación del Real Decreto-ley 10/2020, de 29 de marzo, y el modelo de declaración responsable para facilitar los trayectos necesarios entre el lugar de residencia y de trabajo.

Orden SND/380/2020, de 30 de abril, sobre las condiciones en las que se puede realizar actividad física no profesional al aire libre durante la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19

Orden SND/388/2020, de 3 de mayo, por la que se establecen las condiciones para la apertura al público de determinados comercios y servicios, y la apertura de archivos, así como para la práctica del deporte profesional y federado.

Orden SND/399/2020, de 9 de mayo, para la flexibilización de determinadas restricciones de ámbito nacional, establecidas tras la declaración del estado de alarma en aplicación de la fase 1 del Plan para la transición hacia una nueva normalidad.

Orden SND/414/2020, de 16 de mayo, para la flexibilización de determinadas restricciones de ámbito nacional establecidas tras la declaración del estado de alarma en aplicación de la fase 2 del Plan para la transición hacia una nueva normalidad.

Orden SND/422/2020, de 19 de mayo, por la que se regulan las condiciones para el uso obligatorio de mascarilla durante la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19.

Orden SND/440/2020, de 23 de mayo, por la que se modifican diversas órdenes para una mejor gestión de la crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19 en aplicación del Plan para la transición hacia una nueva normalidad (Fase 2).

Preguntes i respostes sobre les restriccions d'activitats pel COVID-19 a Catalunya 

Preguntes freqüents sobre l’obertura d’establiments durant l’estat d’alarma amb motiu del coronavirus

Preguntes freqüents sobre el confinament per regions sanitàries (fases de desconfinament)

Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19

Guia de recursos del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya enfront el COVID-19

Mesures econòmiques de l'Ajuntament del Vendrell
-No es cobrarà la quota del mes d'abril de les escoles bressol municipals i de l'Escola Municipal de Música Pau Casals.
-No es cobrarà el rebut del mes d'abril de l'Aula de ceràmica. Al proper rebut -una vegada hagin començat les classes- es descomptaran les setmanes que no s'hagin fet el març.
-Es congela la quota a les persones usuàries dels centres esportius municipals del Camp d'Esports i Dr. Robert i del complex esportiu Club Tennis El Vendrell, des del 14 de març i fins que s'hi reanudi l'activitat esportiva.
-Modificació del calendari de pagament de tributs a través de BASE
-Els establiments afectats pel tancament obligatori mentre duri l'estat d'alarma no hauran de pagar la part proporcional de les taxes de mercats de venda no sedentària i d'ocupació de la via pública per a terrasses.
-S'habilita una partida de Serveis Socials per fer pagaments d'urgència a famílies amb dificultats econòmiques. Serviran per atendre necessitats puntuals, urgents i bàsiques de subsistència derivades de la situació actual
-La Regidoria de Serveis Socials i la colla castellera Nens del Vendrell mantenen vigent el projecte "Fem pinya" de beques menjador amb targetes moneder, de la mateixa manera que les beques menjador de la Generalitat de Catalunya.
-Mesures d'interès d'Aigües del Vendrell
-Contracte amb CaixaBank per adquirir 50 targetes moneder per cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació de famílies ateses per Serveis Socials. 
-Ajut per al manteniment i impuls de persones treballadores autònomes i pimes 
-Recull de mesures i econòmiques i socials per combatre la Covid-19 per a autònoms i empreses

 

 

 

 

 

El Vendrell, 22 de maig de 2020

Juste de Nin col.laborava activament en la preparació d’aquesta mostra que es preveu inaugurar al Palau Robert a finals de juliol emmarcada en els actes d’El Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020

El Palau Robert retrà homenatge al dibuixant, il.lustrador i ninotaire Lluís Juste de Nin, mort ahir 21 de maig, en l’exposició “El Vendrell , l’època daurada”, que es preveu inaugurar al centre barceloní a finals de juliol.

Precisament, Juste de Nin col.laborava activament en la preparació de l’exposició “El Vendrell, l’època daurada”, que organitzen la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i l’Ajuntament del Vendrell, amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana El Vendrell 2020.

En concret, el dibuixant treballava amb el vendrellenc Ernest Benito en la part de l’exposició dedicada al periodista, traductor, sindicalista i dirigent el POUM Andreu Nin, amb el qual compartia nom i parentesc. Juste de Nin va escriure la novel.la gràfica “Andreu Nin, seguint les teves passes”, una defensa del llegat d’Andreu Nin, fruit d’una investigació en la bibliografia disponible sobre el personatge i també de converses amb nombrosos testimonis. Aquesta novel.la es va presentar al Museu Deu del Vendrell el 27 de maig del 2016 amb la presència de l’autor.

També va dibuixar el llibre “Els Nin. Memòries a llapis d'una família catalana”. Apassionat per la nissaga familiar dels Nin, duia sempre un anell de plata amb l’escut dels Nin, i havia col.laborat amb la Fundació Apel.les Fenosa en la recerca sobre la història del Portal del Pardo. Va ajudar econòmicament a la restauració de la gàrgola de la Torre Medieval de la casa, que havia estat propietat de la família Nin des del 1518.

La mostra “El Vendrell , l’època daurada” recordarà figures de la vàlua de Pau Casals, Apel.les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin i els valors associats als personatges com la creativitat, la internacionalitat, i el compromís amb la societat del seu temps. Personatges vinculats al Baix Penedès que cal rescatar de la memòria com a referents positius.

Cal destacar que Juste de Nin va donar vida al popular personatge de la Norma, símbol de la primera campanya de normalització lingüística de la Generalitat El català, cosa de tots, que es va presentar el 1992, amb textos de Tísner.

El proper dilluns 25 de maig, a les 18 h, se celebrarà una sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament del Vendrell amb el següent ordre del dia.
El ple es podrà seguir de forma telemàtica pel web municipal: https://actes.elvendrell.cat/sesiones

Vols fer una pregunta al Ple?
1. Envia la teva pregunta a pledelvendrell@gmail.com (una per persona, entitat, associació o organització).
2. La pregunta ha de ser concisa, directa, i amb el nom i cognom del regidor o de la regidora a qui s'adreça.
3. El termini per enviar les preguntes finalitza el dilluns 25 de maig, a les 17 h.

Per a més informació sobre els plens, es pot consultar els següents apartats del web:  
Ordres del dia
Actes del Ple (recents)
Actes del Ple (històrics)

 

 

El Vendrell, 21 de maig de 2020

Els municipis de Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils,
Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que representen 110 km del litoral mediterrani, s’han reunit aquesta tarda per treballar per una gestió
sostenible del nostre litoral i a la vegada planificar accions per a l’obertura de platges aquest 2020 aplicant totes les mesures possibles per la prevenció
del contagi, oferint el nostre litoral com un espai saludable i font de salut.
Aquesta unitat geogràfica de gestió litoral es va acordar el 19 de febrer de 2020 al Pacte de Coma-ruga per la gestió Sostenible del Litoral i, a partir d’ara, la
designarem per acord dels 17 municipis amb el nom de TAULA DE MUNICIPIS PER UN LITORAL SOSTENIBLE
Aquest projecte de Gestió Conjunta del Litoral ha passat per dues crisis: una primera crisi litoral amb motiu dels forts temporals que cada vegada arrasen més
sovint les nostres platges destrossant la natura i la primera barrera protectora de molts espais urbans, i una segona crisi sanitària en la qual la natura serà clau
per la recuperació.
Sense sostenibilitat no tenim natura i sense natura no hi ha salut; per tant, hem de gestionar de forma conjunta sostenibilitat i salut.
No obstant això, també necessitem la recuperació econòmica de les activitats desenvolupades al litoral, de les quals depenen, directa o indirectament, molts
sectors com el turístic, base principal de l’economia de la majoria dels nostres municipis. Per aquesta tasca volem gestionar el nostre litoral en base als tres
pilars del desenvolupament sostenible: econòmicament viable, socialment equitatiu i ambientalment sostenible.
Per aquesta raó hem signat 2 pactes dirigits a la Generalitat i al Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) sol·licitant resolucions i mesures necessàries per a la recuperació en tots els àmbits.

1r Sol·licitud a la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri per a la transició Ecològica
Degut a la declaració de l’Estat d’Alarma es va restringir la llibertat de circulació de persones i amb aquesta es va produir l’aturada de gran part de les activitats
econòmiques de sectors i empreses com el de la restauració, el turisme, els serveis, etc.
El sector econòmic de pràcticament tots els ajuntaments sol·licitants depèn del turisme, paralitzat per la pandèmia -com molts d’altres- amb el litoral com
principal servei i atractiu.
L’obertura de les platges s’autoritza en assolir la FASE III, fet que suposa el retard de l’activació empresarial i econòmica a zones de gran dinamisme durant
la temporada estival, alentint la recuperació econòmica de moltes empreses, sobretot les dependents del turisme, i el seu efecte multiplicador.
Pràcticament la totalitat de les empreses amb activitats sobre la Zona de Servitud de Protecció i sobre la zona de Domini Publico Marítim Terrestre són les més
afectades i a aquestes se’ls hi requereix un cànon per part del Estat per ús privatiu.
Per aquest raó els ajuntaments sol·licitem l’exoneració de les taxes d’ocupació des del començament de la pandèmia fins a finals de 2020 als adjudicataris i
concessionaris de les activitats del Pla d’Usos i de les Concessions.

2n Sol·licitud al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya
Degut a la declaració de l’Estat d’Alarma l’ aturada de l’administració afecta els terminis administratius i s'està demorant la resolució dels expedients
d’autorització dels Serveis de temporada de platges sol·licitats pel Pla d’Usos 2020.
A data d’avui no es coneix quan es podran iniciar les tasques de muntatge dels serveis necessaris pels usuaris de la platja públics ni privats.
I encara no tenim coneixement dels requeriments per desenvolupar les activitats públiques i privades del Pla d’Usos amb totes les garanties sanitàries.
El muntatge de les instal·lacions requereix un període considerable previ a l’obertura per adaptar les instal·lacions als nous requeriments de seguretat
sanitària.

Per tot això demanem:
1- La resolució dels expedients dels Plans d’Usos de 2020 o la pròrroga dels plans d’Usos del 2019 amb celeritat.
2- Autorització per començar el muntatge de les instal·lacions de serveis públic i privats amb més de 15 dies d’antelació, o com a molt tard el 25 de
maig.
3- Rebre la informació dels requeriments de seguretat i distanciament sanitaris.

L'interès principal d’aquestes demandes és afavorir la recuperació econòmica i la reactivació del serveis amb totes les garanties sanitàries per oferir la seguretat
necessària i contenir l’expansió del virus. Amb l’objectiu que els usuaris puguin gaudir dels espais litorals en les millors condicions alhora que protegim els
nostres ecosistemes con a espais saludables i de salut per la societat. Per garantir als usuaris unes platges amb els serveis adients a la prevenció del
contagi, gestionant-les sosteniblement.
Per altra banda, fem una crida a la col·laboració ciutadana perquè actuï amb sensatesa, amb el respecte a les normes i mesures de distanciament sanitàries,
al desplaçament sostenible per ajudar a mantenir l’ alè que li hem donat al nostre litoral, que serà l’espai de socialització saludable i de salut. Només
aconseguirem contenir la pandèmia tots junts.

El Vendrell, 21 de maig de 2020

Ja hi ha sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga la Generalitat a pagar el deute que té amb el ajuntaments en relació amb les aportacions per al manteniment de les escoles bressol municipals. En el cas del Vendrell, el deute és al voltant d'un milió d'euros.
L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, demana encaridament que "la Generalitat compleixi en la seva obligació amb els ajuntaments, que deixi de fer recursos judicials, i que pagui el que que deu immediament perquè ara, més que mai, aquests diners són molt necessaris".

El Vendrell, 20 de maig de 2020

En una sessió de Ple extraordinària i telemàtica, ahir dilluns va quedar aprovat definitivament el pressupost 2020 de la Corporació i dels seus Organismes Autònoms, amb 13 vots a favor (Govern i JxV), 7 vots en contra (SP-ERC i Primàries El Vendrell) i 1 abstenció (Podem El Vendrell).  El pressupost va ser aprovat després que amb aquests vots quedessin desestimades les tres al·legacions que s’hi havien presentat per no ajustar-se a cap dels supòsits que la llei contempla per presentar al·legacions a un pressupost.
El pressupost 2020 s’havia aprovat inicialment el 17 de febrer de 2020. En el seu consolidat (Ajuntament i Organismes Autònoms) el pressupost d’aquest any ascendeix a 58.117.338 euros, que representa un descens de 3 milions d’euros respecte al del 2019, que  s’explica principalment perquè l’any passat el pressupost comptava amb un ingrés especial de 5 milions d’euros com a aportació del cànon de l’aigua.   Pel que fa al capítol d’inversions, aquest 2020 pujaran a 4,93 M€. En paraules del regidor d’Hisenda, la voluntat del govern és que sigui un pressupost “que aposti per la inclusió social, la transformació urbana, la convivència i l’estabilitat pressupostària”.
Segons es va explicar ahir des del govern, aquestes prioritats s’hauran de fer compatibles ara, a través de les modificacions pressupostàries que calgui, amb l’atenció a les necessitats sorgides per la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19. Per exemple, dotant de més recursos els Serveis Socials, oferint suport a l’activitat econòmica que ha resultat damnificada en aquests darrers mesos o afrontant una necessària reorganització municipal, entre altres.

El Vendrell, 19 de maig de 2020

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament del Vendrell i els Administradors i Administradores de Santa Anna segueixen treballant en l’elaboració del programa de la Festa Major 2020, que s’adaptarà a les circumstàncies excepcionals del moment actual.

La pandèmia del COVID 19 obliga a imaginar una Festa Major diferent i que s’adapti estrictament a les mesures que indiquin les autoritats sanitàries.

En aquest context serà més necessari que mai que Regidoria, Administradors i Administradores i entitats i associacions del municipi treballin colze a colze per poder garantir una Festa Major 2020 que s’adapti a la situació actual.

Cal remarcar que tot allò que es faci es realitzarà tenint en compte les indicacions de les autoritats sanitàries del país per garantir la seguretat de tots els ciutadans i ciutadanes del municipi.

La cultura esdevé, avui més que mai, un bé de primera necessitat, i això es vol demostrar amb la decisió de mantenir, ajustada a les circumstàncies, la Festa Major 2020.

El Vendrell, 18 de maig de 2020

L’Ajuntament del Vendrell ha licitat aquesta setmana un seguit d’actuacions de millora de la via pública, un “pla renove” d’asfaltat i voreres en diferents punts del municipi.

En concret, l’objecte d’aquest contracte és pavimentar diversos trams de diferents carrers i un tram de vorera del municipi del Vendrell:
- Arranjament de la calçada del carrer Josep Carner i d’un petit tram de l’avinguda de la Riera de la Bisbal.
- Pavimentació de la calçada del carrer Llobregat de Sant Salvador.
- Pavimentació de la calçada del carrer Abat Bassa de Sant Salvador.
- Pavimentació de la calçada del carrer Ferrocarril i Costa Daurada del sector Sanatori.
- Arranjament d’un tram de vorera i calçada del carrer Roquetes, entre els immobles números 50 i 58.
- Pavimentació de la calçada del carrer Maladeta de Torreblanca.
- Pavimentació de la calçada del carrer Onze de Setembre de l’Oasis.

El pressupost de licitació és de 106.330 euros, IVA inclòs.

 

El Vendrell, 15 de maig de 2020


La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell treballa amb la previsió de poder tornar a obrir les instal·lacions esportives municipals quan s’entri a la fase 3 de la desescalada del confinament per la Covid-19 que, si no hi ha cap canvi al respecte, a la regió sanitària del Camp de Tarragona està previst que sigui a partir del 8 de juny.

Aquesta previsió es treballa en el marc de la Taula de Treball del Sector Esportiu Municipal del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, de la qual el Vendrell en forma part, on es treballa de forma conjunta per unir esforços i compartir criteris relacionats amb la situació derivada per la Covid-19 i l’afectació als serveis esportius municipals.

La regidora d’Instal·lacions Esportives, Mar Negro, ha manifestat que “tot i aquest calendari previst de reobertura, les instal·lacions esportives municipals tornaran a tenir activitat quan es pugui garantir la màxima seguretat sanitària i sempre seguint els paràmetres marcats pel govern de l’Estat”.

En aquest sentit, s’està elaborant un pla per garantir al màxim la seguretat sanitària dels usuaris i esportistes de les instal·lacions esportives municipals.

El Vendrell, 15 de maig de 2020

En el context de la fase 1 del procés de desescalada del confinament per la Covid-19, en breu l’Ajuntament del Vendrell començarà a activar les primeres mesures per garantir el distanciament social a la via pública, ja que la seguretat sanitària de la ciutadania és una prioritat.

Les primeres mesures que s’activaran a partir de la setmana del 18 de maig són:

Al nucli del Vendrell, a l’est de la Riera de la Bisbal,
-Restricció del trànsit motoritzat (excepte veïns) al carrer de les Quatre Fonts:
es tallarà el pas des del Pont de França cap al Portal del Pardo. Només es permetrà el pas des del c/ Muralla en direcció c/ Om, i es restringirà l’accés al c/ Nou només per als veïns, els quals sí que tindran autoritzat el pas pel c/ Quatre Fonts per sortir en sentit cap a la Riera de la Bisbal o cap al c/ Om.
Aquesta actuació, que amplia els carrers de prioritat per a vianants del centre històric, està recollida al Pla de Mobilitat del Vendrell. Igualment, a la reunió del Consell Territorial de Mobilitat del passat dia 6 de novembre es va informar de la sol·licitud per part de l’Ajuntament d’una subvenció del Pla Únic de Serveis i Obres de Catalunya (PUOSC) per a la reordenació i millora del carrer de les Quatre Fonts, així com del carrer de l’Om (entre el c/ Quatre Fonts i el c/ Cometa), amb la renovació total dels paviments, dels serveis urbans, de la senyalització i del mobiliari urbà. Així doncs, aquesta restricció de circulació vol servir, a més, per pacificar la circulació en aquest punt neuràlgic del nucli del Vendrell en previsió de la propera remodelació completa d’aquest espai.

Al nucli del Vendrell, a la meitat oest de la Riera de la Bisbal:
-Tancament d’uns trams de carrers entre els Jutjats i les instal·lacions del Complex Esportiu Club Tennis El Vendrell, amb l’objectiu d’oferir una àmplia zona d’esbarjo per a les famílies de la zona.

A més, a les voreres en obres de la carretera del Doctor Robert s’incorporaran amb senyalització horitzontal sentits preferents de circulació per als vianants.

Nota de premsa amb plànols

05 15 youtube alcalde
Missatge de l'alcalde

©2019 Ajuntament del Vendrell