El Vendrell, 28 d’octubre de 2021

A mitjan del proper mes de novembre, l’inspector Jordi Altarriba deixarà de ser el cap de la Policia Municipal del Vendrell per incorporar-se a la plantilla de la policia local d’un altre ajuntament en comissió de serveis.

A partir d’aquest moment, les funcions de cap de la Policia Municipal del Vendrell les assumirà el sotsinspector Andrés Herrero, cosa que ja ha anat fent en els darrers 5 anys com a sotscap en substitucions amb motiu de vacances i llicències del cap.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha desitjat sort a Jordi Altarriba en la seva nova destinació i li ha agraït la tasca duta a terme al capdavant de la Policia Municipal durant tots aquests anys: “Jordi Altarriba, com a inspector en cap, és un element clau i fonamental, com el conjunt de la policia local, en la convivència i cohesió social al Vendrell, i amb aquest objectiu ha treballat i els resultats han estat notables”.

L’alcalde també ha fet menció a la  responsabilitat que tindrà a partir d’ara el sotsinspector Andrés Herrero, amb la confiança que l’assumirà amb la màxima professionalitat tal com ho ha fet en els darrers anys quan li ha tocat fer substitucions en absència del cap.


Apunts biogràfics

Llicenciat en Dret (2009) i amb formació en gestió i polítiques públiques de seguretat, Jordi Altarriba es va incorporar com agent de la Policia Municipal del Vendrell l’any 1986 i, durant 35 anys de carrera professional, ha anat ascendint en l’escala de comandament fins arribar a ser inspector en cap des del gener de 2007 fins a l’actualitat. L’any 2006 ja va exercir com a màxim comandament essent sotsinspector, plaça que va assolir l’any 2005.

Andrés Herrero es va incorporar com agent de la Policia Municipal del Vendrell l’any 1990, inicialment com a interí de platges. Des del 1995 ha anat ascendint en l’escala de comandament i des del 2007 és sotsinspector. Actualment s’està formant en Criminologia i en gestió pública de seguretat local.

El Vendrell, 27 d’octubre de 2021

La Policia Municipal del Vendrell està rebent formació en suport vital bàsic i ús dels DEA amb l’objectiu que tota plantilla tingui coneixements de reanimació cardiopulmonar.

Actualment, el parc mòbil de la Policia Municipal disposa de 2 unitats equipades amb desfibril·ladors. La previsió és que en les properes licitacions de vehicles s'inclogui aquest equipament com requisit per tal de disposar d'un parc mòbil 100% cardioprotegit.

Per això, paral·lelament, s'està fent la formació perquè els agents de policia local generalment són els primers d’arribar al lloc de l’incident i, en el cas que es trobin que una persona estigui patint una aturada cardíaca, una bona actuació inicial és de vital importància.

El Vendrell, 26 d’octubre de 2021

L’Ajuntament del Vendrell i el Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell (CIT) han formalitzat un Conveni de col·laboració pel desenvolupament del Projecte “Bons per la dinamització del comerç, serveis i hostaleria local”.

Arran dels efectes de la pandèmia de la COVID-19 a l’economia es vol impulsar el ”Projecte Bons per la dinamització del comerç, serveis i hostaleria local” per tal de contribuir a incrementar el nivell de consum en el sector i així impulsar l’activitat econòmica i ocupacional del municipi.

El Projecte Bons El Vendrell té com objecte la reactivació del comerç i els serveis i l’hostaleria del Vendrell, establint l’emissió de bons de compra de 10 euros i sent beneficiaris dels mateixos els establiments adherits.

La subvenció nominativa té un import de 118.000 euros dels quals 100.000 euros es destinaran a l’emissió de bons de 10 € (10.000 bons) i els 18.000 € restants per cobrir despeses de gestió del projecte (aplicació informàtica web i gestió dels bons a càrrec de la Cambra Comerç de Tarragona).

Amb l’aprovació del conveni s’han fet públics els requisits i condicions perquè comerços i empreses de serveis i hostaleria locals puguin adherir-se a la campanya.

Els bons aniran adreçats a la ciutadania del Vendrell i persones visitants per tal que els puguin utilitzar com a descompte (1 bo = 10 euros de descompte), amb una compra mínima del triple del valor dels bons utilitzats (compra mínima de 30 euros) als establiments adherits al projecte.

A partir del proper 12 de novembre, des del web bons.elvendrell.net es podran descarregar fins a un màxim de 4 bons amb un mateix DNI, que tindran una caducitat de 7 dies. Passat aquest termini, els bons que no s’hagin utilitzat tornaran al sistema perquè se’ls pugui descarregar una altra persona.

Amb aquesta primera campanya de bons, que finalitzarà el 30 de novembre de 2021, es preveu generar una xifra de negoci de 300.000 € als comerços i empreses locals.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez comenta: “en aquest any i mig de pandèmia, l’Ajuntament del Vendrell, per pal·liar l’impacte econòmic negatiu de les restriccions, ha convocat tres línies d´ajuts directes amb un pressupost total de 320 mil euros, reduccions fiscals en les taxes d’escombraries domèstiques i terrasses de bar i ara, 100 mil euros en bons per animar el consum local”.

El Vendrell, 27 d’octubre de 2021

Ahir, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, van signar un acord de permuta entre l’Ajuntament del Vendrell i la Diputació de Tarragona de la finca ubicada al carrer de Narcís Monturiol, núm. 24-26, propietat de l'Ajuntament del Vendrell amb la finca ubicada al carrer del Mar, núm. 3-baixos, propietat de la Diputació de Tarragona.

Aquesta permuta afavoreix ambdues parts ja que la Diputació de Tarragona necessita un espai més gran per ubicar les oficines de BASE-Gestió d’Ingressos al Vendrell, i l’Ajuntament pot ampliar les seves dependencies administratives sense necessitat d’haver de comprar un altre immoble i de poder-ho fer en un espai adjacent a l’edifici actual de la plaça Vella.

 

El Vendrell, 26 d'octubre de 2021

Amb motiu de la celebració de la 34a Mitja Marató del Vendrell, el proper diumenge 31 d'octubre, entre les 9:30 h i les 13 h, als nuclis marítims de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, la circulació de vehicles es veurà afectada en les següents vies del recorregut:

1a VOLTA
Plaça Germans Trillas - Passeig Marítim de Masia Blanca – Av. Generalitat – Carrer Antoni Gaudi -Av. Palfuriana – Carrer Saragossa – Av. del Sanatori – Carrer Costa Dorada - Carrer de la Barca – Av. Sant Joan de Déu - Carrer dels Jons – Av. del Sanatori – Av. Palfuriana - Carrer Pere Aldavert – Passeig Marítim Joan Reventós – Passeig Marítim de Coma-ruga – Plaça Gemans Trillas

2a VOLTA
Plaça Germans Trillas - Passeig Marítim de Masia Blanca – Av. Generalitat – Carrer Antoni Gaudi -Av. Palfuriana – Carrer Saragossa – Av. del Sanatori – Carrer Costa Dorada - Carrer de la Barca – Av. Sant Joan de Déu – Carrer dels Jons – Av. del Sanatori - Av. Palfuriana - Carrer Pere Aldavert – Passeig Marítim Joan Reventós – Passeig Marítim de Coma-ruga –Plaça Germans Trillas - Carrer de la Segarra (fins al Port) – Plaça Germans Trillas– META

Les vies alternatives per anar al nucli del Vendrell és l'Av. Parlament de Catalunya i per anar a Calafell és la C-31.

Circuit

El Vendrell, 26 d’octubre de 2021

En el marc del Pla Especial de Millora de la Convivència i la Seguretat (PEMCS), entre el 4 i el 24 d’octubre s’ha fet una campanya específica de seguretat i trànsit a la carretera de Valls.
En el dispositiu d’aquestes tres setmanes hi han pres part un total de 64 agents del cos, que han dut a terme 31 controls, dels quals s’han derivat un total de 67 denúncies: 57 per indisciplina vial i 10 per infraccions relacionades amb documentació dels conductors i dels vehicles).

El Vendrell, 26 d’octubre de 2021

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir dilluns 25 d’octubre un ple ordinari, en el qual es va arribar als següents acords:

-Per unanimitat, es va aprovar l’adhesió al manifest de municipis afectats pel projecte de construcció de proteccions acústiques dels plans d’acció contra el soroll en trams ferroviaris (Àrea núm. 3 zona Est. Barcelona i Tarragona).

-Amb 11 vots a favor (Govern) i 8 abstencions (SP-ERC, JxV i Primàries Catalunya), es va aprovar de forma inicial l’expedient de Modificació de Crèdits 02P/2021 per un import total de 830.878,75 euros.

-Per unanimitat, es va aprovar la modificació puntual de l'annex de la policia local, de l'apartat de serveis extraordinaris de l'Acord Regulador de les condicions del personal funcionari de l'Ajuntament del Vendrell.

-Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM sobre la construcció d'habitatge social al Vendrell, amb una esmena del govern d'afegir la priorització de la gestió d'habitatges buits.

-Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per a la realització d'una diagnosi i establir un full de ruta per potenciar l'Escola Municipal de Música Pau Casals i garantir l'accés a l'educació musical a tothom.

-Per unanimitat, es va aprovar impulsar l’expedient de contractació del projecte constructiu del Parc del Botafoc a partir d'una esmena del govern municipal a la proposta presentada per Junts pel Vendrell.

-Per unanimitat, es va aprovar demanar a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques que revisi la clàusula de la defensa dels presumptes assetjadors sexuals de l’Assegurança de responsabilitat de càrrecs electes i personal al servei de l’administració,  després que el govern fes una esmena a la proposta de resolució presentada per Primàries Catalunya en que demanava que es retirés aquesta clàusula.

-Amb 11 vots a favor (Govern) i 8 en contra (SP-ERC, JxV i Primàries Catalunya), es va aprovar donar suport als projectes que presenti el govern als fons Next Generation que incloguin millores a la xarxa d'aigües, a partir d'una esmena del govern a una proposta de Primàries Catalunya per a la redacció d'un projecte de renovació de la part malmesa de la xarxa d'aigües per presentar-lo a convocatòries de subvencions dels fons Next Generation.

-Amb 16 vots a favor (PSC, SP-ERC, JxV i Primàries Catalunya) i 3 abstencions (Cs i AVP-FIC), es va aprovar la moció presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per exigir mesures que frenin l'escalada de preus de l'electricitat.

Es va excusar l’absència de la regidora no adscrita Mar Galeano i el grup municipal Podem El Vendrell encara no va comptar amb la substitució de la baixa de l’exregidor Òscar Blasco.

El Vendrell, 25 d'octubre de 2021

-Cementiri del Vendrell, del 25 d'octubre al 2 de novembre, de 9 h a 18 h
-Cementiri de Sant Vicenç de Calders, del 30 d'octubre a l'1 de novembre, de 10 h a 18 h

El Vendrell, 22 d'octubre de 2021

 

La Regidoria de Serveis Socials ha impulsat un nou espai al municipi destinat a atendre famílies amb infants de 0 a 3 anys. L’espai familiar s’emmarca en el Servei d’intervenció socioeducativa (SIS) i està ubicat a l’edifici del Tívoli.

L’espai té dos espais diferenciats; un espai adequat per a nadons i primera infància i un altre dedicat al treball de la parentalitat positiva de les famílies. 

Aquest dijous s’ha realitzat la primera sessió grupal amb les famílies i s’ha treballat en la decoració del nou espai. Les famílies que participen en l’espai familiar son derivades pels Serveis socials bàsics.

El Vendrell, 21 d’octubre de 2021

La Regidoria de Salut informa que el proper dilluns 25 d’octubre s’inicia la campanya de vacunació de la grip i de la tercera dosi contra la COVID-19 per persones majors de 70 anys i que faci mes de 6 mesos de la segona dosis, que seran citades via SMS o mitjançant trucada telefònica.
La vacuna de la grip també està indicada per a persones més grans de 60 anys i per a aquelles persones que tinguin factors de risc com diabetis, malalties cardiovasculars, hipertensió, etc.
Les persones que es vulguin vacunar i que no rebin una citació la poden demanar al telèfon 977 25 80 17 o per la web citacio.xarxatecla.cat/home. Es demana evitar fer-ho de forma presencial al CAP del Vendrell.
Es poden consultar els dies d’atenció i els llocs habilitats de vacunació, un dels quals és un local de l’Edifici del Camí Reial, a La Meva Salut.

El Vendrell, 21 d’octubre de 2021

Ahir a la tarda, al voltant de les 19:30 h, a la plaça dels Germans Trillas, una patrulla de la Policia Municipal que anava a fer un servei a l’oficina de Coma-ruga va observar un vehicle amb dos ocupants que abans havien identificat dins d’una finca i el van aturar.
Es va comprovar que el conductor tenia el permís de conducció caducat, motiu pel qual va ser denunciat. També es va evidenciar que anava sota els efectes de begudes alcohòliques, però es va negar a sotmetre’s a les proves, per la qual cosa se li van fer diligècies penals.
A més, a l'interior del vehicle hi havia diverses bosses amb eines de diferents característiques de les quals no es presenta cap factura de pertinença i van ser comissades. També s’hi va trobar una quantitat important de substàncies, presumptament marihuana, i les dues persones van ser denunciades per tinença d’estupefaents.
D’altra banda, pel fet de comprovar que no tenia assegurança ni ITV vigents, el vehicle va ser immobilitzat i traslladat a les dependències policials i el propietari va ser denunciat.

Foto: Ramon Costa

El proper dilluns 25 d'octubre, a les 18h, se celebrarà una sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament del Vendrell amb el següent ordre del dia. 
El ple es podrà seguir de forma telemàtica pel web municipal: https://actes.elvendrell.cat/sesiones

Vols fer una pregunta al Ple?
1. Envia la teva pregunta a pledelvendrell@gmail.com (una per persona, entitat, associació o organització).
2. La pregunta ha de ser concisa, directa, i amb el nom i cognom del regidor o de la regidora a qui s'adreça.
3. El termini per enviar les preguntes finalitza el dilluns 25 d'octubre, a les 17 h.

Per a més informació sobre els plens, es pot consultar els següents apartats del web:  
Ordres del dia
Actes del Ple (recents)
Actes del Ple (històrics)

 

 

El Vendrell, 20 d’octubre de 2021

L’Ajuntament del Vendrell reobre el servei de menjador per a gent gran a l’Esplai de Gent Gran del Tívoli.
Es tracta d’àpats, amb menús equilibrats i nutritiu, que permeten cobrir dues necessitats bàsiques. La primera, facilitar una alimentació adequada i, la segona, incentivar un espai relacional de vincles d’amistat i connexió amb la comunitat.
El servei el realitza l’empresa Serunion, de dilluns a divendres, a les 13:30 h. El preu de l’àpat té un cost de 5 euros i consta de primer, segon plat, pa i postres. I s’ha de fer una inscripció prèvia als telèfons 628449179 i 652243616.
Per més informació cal posar-se en contacte amb la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament del Vendrell situada a la segona planta de l’Esplai de Gent Gran del Tívoli.

El Vendrell, 20 d'octubre de 2021

Des d'avui i fins diumenge, Mossos d’Esquadra i les policies locals, coordinats pel Servei Català de Trànsit, fan una campanya intensiva per assegurar el compliment dels límits de velocitat establerts, i la Policia Municipal del Vendrell hi participa.
Es recorda que la velocitat és causa directa de sinistres a la carretera i carrers i un factor que incrementa la gravetat de les lesions.

El Vendrell, 18 d'octubre de 2021

Durant aquesta passada Fira de Santa Teresa s'ha posat en marxa el projecte "Edunauta" promogut pel Pla Educatiu d'Entorn (PEE).  En concret, l'activitat d'aquest cap de setmana ha estat una introducció al que serà l'inici "oficial" del projecte amb el repartiment dels Passaports a finals de novembre. Hi han participar prop de 200 infants i les seves famílies.

L'objectiu de l'activitat era provocar la curiositat dels infants envers el Passaport Edunauta que entrarà en funcionament en les properes setmanes. Els infants van rebre a l’escola un repte en forma de carnet-enigma que havien de fer arribar i resoldre a un punt de la Rambla del Vendrell els dies de la Fira de Sta Teresa.

El Passaport Edunauta és un projecte que aglutina  tots els objectius i línies d’acció del Pla educatiu d’entorn del Vendrell. En concret, s'adreça als infants de 4rt de les escoles públiques del Vendrell i de l'Escola Garbí.

Funciona a través d'un passaport, a mode de diari d’experiències en el que tots els infants van acumulant segells d’activitats d’aprenentatge a través de la seva participació en activitats educatives, culturals, socials i esportives locals. Hi haurà un catàleg mensual d'activitats que començarà durant les festes nadalenques i, amb periodicitat mensual, i acabarà al juliol al voltant de la Festa Major, quan es farà una celebració col.lectiva amb tots els infants edunautes i les seves famílies.

Al Vendrell les tres grans línies d’acció es situen:.
-A l’escola, des de les tutories reparteixen el Passaport i fan seguiment de les activitats que fan els infants.
-A les entitats, associacions i institucions del municipi, des de la creació d’activitats educatives, culturals i comunitàries de qualitat i obertes a tothom.
-Al el territori, des de la connexió dels espais educadors i el treball en xarxa.

El Vendrell, 18 d'octubre de 2021

La programació del Temporada segueix aquest cap de setmana, amb doble programació: dissabte, al Teatre Àngel Guimerà, arriba un dels musicals de més èxit dels últims 10 anys, produït per la productora àudiovisual i teatral El Terrat.

I diumenge, a l'Auditori Pau Casals, un espectacle per a tota la família.

'Pegados, el musical' és la història d'un noi i un noia que es coneixen en una discoteca i que per aquestes coses de la nit o del destí, acaben consumant l'acte sexual en un lavabo.
La història podria acabar aquí, com acaben moltes històries nocturnes de joves, música i alcohol. Però aquest noi i aquesta noia es trobaran amb un problema amb el qual no comptaven: a causa d'una estranya, però explicable situació mèdica, ell no aconsegueix treure el seu “aparell sexual" de l'interior d'ella. Davant la impossibilitat de separar-se decideixen anar a un hospital.
I aquí és on comença de veritat la història. El noi i la noia, que estaran literalment “pegados”, es veuran condemnats a entendre's i a conèixer-se durant aquesta llarga espera en un box d'urgències. Una espera que serà tibant, esbojarradament còmica i, per sobre de tot, musical.

Fa prop de 10 anys, a l’Almeria Teatre de Gràcia es va estrenar un petit musical, que amb el pas dels anys s'ha anat convertint en un fenomen arreu d'Espanya. 'Pegados', després d'aquesta estrena barcelonina, va fer el salt a Madrid i d’allà, al món. Amb gairebé 800 representacions a l’esquena i amb més de deu produccions internacionals, a països com Mèxic, Argentina, Alemanya o Brasil, el musical va tornar a Barcelona a principis d'aquest 2021, amb una producció liderada per El Terrat, i que dissabte es podrà veure al Teatre Àngel Guimerà.

Les entrades es poden adquirir a www.temporada.cat Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial aquest divendres a la recepció de l'EMMPAC (i tots els divendres no festius, de 10 a 13h) o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

 

'PEGADOS. EL MUSICAL'
Dia: Dissabte 23 d’octubre
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 20 h
Durada aproximada: 1 hora i 20 min
Preu: 17 euros
Preu amb descompte: 13 euros

Intèrprets:
Llibret: Ferran González
Música i lletres: Ferran González i Alícia Serrat
Direcció artística: Alícia Serrat i Enric Cambray
Direcció musical: Joan Miquel Pérez
Intèrprets: Iñaki Mur, Júlia Molins, Cinta Moreno i Raúl Patiño
Producció: El Terrat i Kaktus Music

El Vendrell, 18 d'octubre de 2021 

La programació del Temporada seguirà diumenge a les 12 del migdia, donant pas al primer espectacle familiar de la programació de tardor.

Seran els 'Aupa Strings' els encarregats de trepitjar l'escenari de l'Auditori Pau Casals, i fer passar un matí de diumenge amb bona música i diversió a les famílies que optin per aquest espectacle.
Aupa Strings és violí, és viola, és violoncel, és música clàssica; però també és rock, funky, jazz, reggae, composició, teatre, joc, humor i provocació. Una agrupació que traspassa les barreres de la tradició.
'String Jukebox' és un espectacle participatiu on el públic adquireix un paper protagonista. Percussió corporal, improvisació musical o creació de poesies per rapejar-les sobre una base de barroc - hip-hop, són algunes de les experiències que viuran durant l'espectacle. Escenes teatralitzades on s’exploren diferents processos creatius posant-los en relació amb la música original, composada per Aupa i relectures creatives de temes dels estils més representatius de la història de la música, com el rock, pop, clàssic, swing o heavy-metal.

Les entrades es poden adquirir a www.temporada.cat Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial aquest divendres a la recepció de l'EMMPAC (i tots els divendres no festius, de 10 a 13h) o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

 

'AUPA STRINGS'
Dia: Diumenge 24 d’octubre
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 12 h
Preu: 8 euros
Preu amb descompte: 6 euros

Intèrprets:
Asier Suberbiola, violí
Pere Nolasc Plana, viola
Jon Cottle, violoncel

El Vendrell, 18 d’octubre de 2021

Amb l’objectiu de senyalitzar la ruta Coma-ruga un viatge en el temps es creen 10 tòtems informatius ubicats actualment a 9 punts d’interès de Coma-ruga (el tòtem núm. 8 del Tabaris es posarà quan s’acabi l’edifici, ja que s’ubicarà davant del mateix). Aquesta acció estratègica forma part del projecte FEDER de Coma-ruga i més concretament del seu apartat de creació de producte turístic. Els tòtems disposen d’informació en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès per davant i per darrere i van acompanyats d’imatges.

Mitjançant aquests tòtems, es vol facilitar tant a residents com a visitants la possibilitat de descobrir/aprofundir sobre:
Ruta de l’estiueig: la història de Coma-ruga.
Ruta del mosaic: informació sobre el patrimoni artístic creat per l’artista Santiago Padrós a Coma-ruga.
Punts de termalisme: informació sobre l’origen i les propietats de l’aigua termal a Coma-ruga.

Programació d’activitats culturals per al públic familiar dins el projecte FEDER
Aprofitant el proper pont de la Puríssima es preveu programar una sèrie d’activitats familiars relacionades amb el projecte FEDER i de posada en valor d’aquesta nova senyalització.

 

02 14 logos feder web

Aquesta acció està inclosa en el projecte "Recuperació i dinamització de l'espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga com a elements estratègics de foment de l'activitat turística i econòmica”, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

©2019 Ajuntament del Vendrell