El Vendrell, 22 de febrer de 2024

 

El govern del Vendrell presentarà en el proper ple ordinari, previst pel dilluns 26 de febrer, una proposta de resolució per demanar suport perquè el Vendrell presenti candidatura a ser Ciutat Europea de l’Esport 2026. Una distinció atorgada per l’associació ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation).

En paraules de l’alcalde, Kenneth Martínez, “aquest és un objectiu que creiem que ha d’il·lusionar tota la ciutadania i que ha de trobar el recolzament de totes les forces polítiques del consistori perquè aquesta distinció representaria una excusa més per continuar impulsant l’esport de base, amateur i professional del municipi”. Martínez ha destacat que al Vendrell l’esport “es viu amb passió, perquè l’esport és vida saludable; és gaudir de l’entorn, compartir els valors del treball en equip, esforç i esperit de superació, és unió entre les persones per un mateix objectiu”. Per aquest motiu, ha conclòs, “entenem que una manera de mostrar tots aquests valors és presentant la candidatura del Vendrell al reconeixement de Ciutat Europea de l'Esport 2026”.

De la seva banda, el regidor d’Instal·lacions esportives, Àlex Barrera, ha explicat que la voluntat de presentar candidatura “s’inscriu en el convenciment de l’Ajuntament del Vendrell del potencial de l'esport per transformar la societat, per canviar l'estil de vida de les persones i ajudar a créixer un municipi en termes de salut, tolerància, joc net i treball en equip”.

A això, segons el regidor, “cal sumar-hi el fet que el Vendrell disposa de les instal·lacions esportives necessàries i amb un entorn privilegiat de mar, plana i muntanya, però sobretot, compta amb els professionals, l’afició i la il·lusió, per acollir esdeveniments i competicions amb totes les garanties”.

La regidora d’Entitats esportives, Mariona Figueras, ha avalat la presentació de la candidatura destacant el fet que “el Vendrell compta amb un gran teixit d'entitats esportives, de totes les disciplines, i s'enorgulleix també dels més de quatre mil esportistes federats”. A més, ha dit, “gràcies a aquestes entitats, promou i organitza campionats, tornejos i competicions a nivell nacional i internacional, amb participants de diferents edats, gènere i capacitats”.

 

ACES Europe


ACES Europe és una associació que des de la seva fundació l’any 1999 cerca la promoció de l’esport entre tota la ciutadania de la Unió Europea, especialment entre els col·lectius més desfavorits, els infants, la gent gran i els discapacitats, entre d’altres.


ACES Europe té com a objectiu la promoció de la iniciativa privada i pública amb l’objectiu d’incrementar el suport a l’esport, especialment com a eina de cohesió social i de millora de la salut i la qualitat de vida dels ciutadans.

 

Aquesta edició potenciarà el producte de proximitat i de km0 amb la implicació d’empreses del territori. Ja es pot fer la reserva dels tastos i maridatges a l’oficina de Comerç del Vendrell (CIT).

El Vendrell, 14 de febrer de 2024

El proper cap de setmana del 24 i 25 de febrer, a la Rambla del Vendrell, es celebrarà una nova edició de la Xatonada Popular amb una aposta pels productes de proximitat.

Dissabte es faran maridatges de vi dels celles Avgvstvs i Jané Ventura, tastos d’oli de la DOP Siurana i una experiència gastronòmica a càrrec del Col·lectiu Terra i Taula. Les reserves prèvies ja es poden fer a l’oficina de Comerç del Vendrell (CIT, c/ Dr. Robert, 33).

Diumenge serà el dia del 38è Concurs de Mestres Xatonaires i de la 37a Exhibició de Xatonaires Infantils, i en què es podrà degustar el xató del Vendrell que es repartirà a partir de les 13:30 h.

El regidor de Fires, Christian Soriano, ha explicat que “seguint la línia de la darrera edició de la Fira de Santa Teresa, volem que els esdeveniments que es duguin al terme al Vendrell tinguin un segell particular de proximitat amb la promoció del producte local i , també, de les empreses i els projectes de negoci del nostre municipi i comarca”.

Durant el cap de setmana també hi haurà vermuts electrònics, dissabte a les 13:30 h i diumenge a les 15 h; i, dissabte a partir de les 23 h, un concert de versions dels 80 i 90 amb Galácticos seguit de DJ Joan Olivares  B2B Jordy Ribé.

El programa complet es pot consultar al web municipal:

https://www.elvendrell.net/fira-de-santa-teresa-cid-594/xatonada-popular-cid-590  

El proper dilluns 26 de febrer, a les 18 h, se celebrarà una sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament del Vendrell amb el següent ordre del dia.

El ple es podrà seguir de forma telemàtica pel web municipal https://actes.elvendrell.cat/sesiones i per RTV el Vendrell.

La ciutadania pot adreçar preguntes al Ple mitjançant l'adreça de correu electrònic pledelvendrell@gmail.com fins a una hora abans del seu inici.

Per a més informació sobre els plens, es pot consultar els següents apartats del web:  
Ordres del dia
Actes del Ple (recents)
Actes del Ple (històrics)

El Vendrell, 20 de febrer de 2024

Després de l'inici de la nova programació el passat divendres amb 'La festa', la propera cita té un caire totalment diferent. Aquest dissabte 24 de febrer, a les 20h, l'Auditori Pau Casals gaudirà de la majestuositat d'una orquestra i coral, interpretant 'La Gran Missa en do menor' de Mozart. Inacabada, es considera, juntament amb el Rèquiem, l’obra religiosa més gran i espectacular de l’autor, i ve a ser com l’anella que uneix les dues grans misses de Bach i Beethoven.
Mozart va compondre la missa entre 1782 i 1783 com a vot pel seu recent matrimoni amb Constanze Weber (que va cantar com a soprano solista a l’estrena). Amb raó s’ha dit que una promesa d’amor i un alliberament portaren Mozart a la creació d’un monument musical, en referència al seu amor per Constanze, la seva esposa, i a l’emancipació de la servitud del príncep arquebisbe de Salzburg, Hyeronimus Colloredo.

'La gran Missa' serà interpretada per l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48 i la Coral Polifònica de Vilafranca.

Intèrprets:

Andrea Martí, soprano
Marta Mathéu, soprano
Joan Francesc Folqué, tenor
Germán de la Riva, baix
Orquestra de Cambra de Terrassa 48
Quim Térmens, director
Polifònica de Vilafranca
David Hernàndez Urpí, director

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat. Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial, a la recepció de l'EMMPAC, tots els divendres no festius, de 10 h a 13 h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.

Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

L’activitat s’inclou en el programa del Passaport Edunauta.

El Vendrell, 20 de febrer de 2024

Des de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) s’engega ‘Sona l’instrument’, una activitat adreçada als infants de 3r i 4t de les escoles del Vendrell que participen en el programa del Passaport Edunauta.

Els nens i nenes edunautes poden inscriure’s de forma gratuïta per provar el violoncel i/o la trompeta. La sessió dura 45 minuts i es podrà fer fins al mes de juny. L’activitat s’oferirà de forma gradual des de cada escola, de manera que tot l’alumnat vendrellenc hi tindrà accés al llarg del curs.

Les inscripcions es fan presencials a l’EMMPAC:

  • Taller de trompeta: dimarts a les 19:15 h i dimecres a les 19 h.
  • Taller de violoncel: dimecres a les 18:35 h i dimecres a les 19:20 h.

El programa del Passaport Edunauta té l’objectiu de connectar espais i temps lectius i no lectius entre els diversos agents educatius del Vendrell per poder oferir més i millors oportunitats educatives per tothom. És un passaport divertit i personalitzat on l’infant registra tot el que aprèn explorant i gaudint de les activitats educatives que ofereix el seu entorn. Els infants van acumulant segells d’activitats d’aprenentatge a través de la seva participació en aquestes activitats lúdiques, educatives i culturals.

En paraules de Sílvia Vaquero, regidora d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell, “la finalitat d’aquesta activitat és, també, que tots els infants independentment de les possibilitats de les seves famílies tinguin accés a conèixer un instrument i que puguin descobrir, alhora, els valors que pot aportar la música”.

Més informació: EMMPAC, tel. 977 66 33 06, www.escolademusicapaucasals.cat

El Vendrell, 20 de febrer de 2024


El Vendrell s’ha sumat un any més a la commemoració del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en l’Esport que té lloc cada 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià i referent del futbol anglès, va arribar a jugar en més de cinc equips. Aquesta jornada rememora la seva lluita per donar visibilitat a les persones LGBTI+ a l’àmbit de l’esport.

Ahir a la tarda, al Camp Municipal del Camí de Roda, la regidora de Feminismes i Drets LGBTIQ+, Silvia Vaquero, i la regidora d’Entitats Esportives, Mariona Figueras, van assistir a l’acte institucional del 19F, amb la participació de quatre clubs de futbol i futbol sala del municipi (CE Vendrell, UE Tancat, Futbol Sala Vendrell i l’EFBeV).

Els responsables de cada club, així com diversos jugadors i jugadores, van sumar-se així a la campanya que enguany promou l’eslògan “L’esport és divers”, un missatge que esdevé un crit per a la inclusió de totes les persones en el món de l’esport i l’activitat física, sigui quina sigui la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. Per fer-ho, van lluir uns braçalets que ja es van repartir l’any passat per donar visibilitat a la lluita contra la LGTBI-fòbia a l’esport en partits i competicions que disputin aquest proper cap de setmana del 24 i 25 de febrer,

Des de les regidories de Feminismes i Esports es farà arribar en els propers dies una bossa amb material de la campanya a la resta de clubs esportius del Vendrell. Així mateix, se’ls anima a fer-se fotos amb el cartell de la campanya i enviar-les al correu feminismes@elvendrell.net, i d'aquesta manera adquirir un compromís amb els drets LGBTIQ+ i treballar per fer un Vendrell corresponsable.

 

El Vendrell, 19 de febrer de 2024


El proper divendres 23 de febrer, a les 19h, al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell, tindrà lloc l’acte institucional d’obertura de l’Any Guimerà. Una commemoració organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament del Vendrell amb motiu de la commemoració del centenari de la mort d’Angel Guimerà (Santa Cruz de Tenerife 1845 – Barcelona 1924), amb l’objectiu de difondre i aproximar els diferents vessants del personatge a tot el territori i renovar la vigència de la seva obra.


Des demà dimarts 20 de febrer, es posen a disposició del públic general un total de 200 localitats per tal d’assistir a l’acte inaugural. Es podran reservar, de forma gratuïta, a través de la pàgina web de l’Ajuntament del Vendrell.
La regidora ha explicat que l’acte d’aquest divendres “exemplificarà el que volem que sigui l’Any Guimerà: un any obert a tota la ciutadania, el més popular possible, un any molt divers culturalment parlant, que serveixi per reviure i per redescobrir a Guimerà”.


Vaquero ha avançat, com a exemple, que des del mes de febrer al mes de maig es faran al Vendrell 28 actes entorn a la figura d’Àngel Guimerà, amb propostes per a diferents públics i amb molta producció cultural de Km0.

Acte inaugural 23 de febrer

A més dels parlaments institucionals, l’acte presentarà tres facetes de Guimerà, amb recitació de poesia, lectures dramatitzades i una intervenció musical. L'acte serà conduit l’escriptora i periodista vendrellenca Gemma Ventura.

El programa de l'acte serà el següent:
• Salutació i rebuda a càrrec de l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez.
• Presentació i programació de l’Any Guimerà a càrrec de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe.
• La figura d'Àngel Guimerà, a càrrec de Ramon Bacardit, comissari de l'Any.
• Recitació de poemes d'Àngel Guimerà, a càrrec de Blanca Llum Vidal.
• Lectura dramatitzada de fragments teatrals de Guimerà, a càrrec de Mercè Pons i Xavier Ripoll.
• Interpretació de la Santa Espina, a càrrec de Marina Rossell (veu) i Xavi Lloses (piano).
• Cloenda de l'acte a càrrec de Natàlia Garriga, consellera de Cultura.

 

Àngel Guimerà era fill de pare vendrellenc i mare canària i va viure a la casa pairal familiar del c/ Santa Anna, número 10, del Vendrell. En aquesta casa va iniciar la seva activitat poètica, primer en castellà i, més tard, en català. Posteriorment va triomfar en el món teatral: va esdevenir l’autor més emblemàtic del teatre català i va tenir una gran projecció internacional.

Trobareu més informació al web
https://cultura.gencat.cat/ca/temes/commemoracions/2024/anyguimera

 

 

El Vendrell, 16 de febrer de 2024

L’obra s’iniciarà el pròxim dilluns 19 de febrer i es preveu que finalitzi al cap d’un mes.

El pròxim dilluns 19 de febrer s’iniciaran les obres de substitució d’un tram del col·lector d’evacuació d’aigües residuals al passeig marítim de Coma-ruga. L’actuació la durà l’empresa responsable del servei de sanejament comarcal, i consistirà en la instal·lació d’un nou col·lector sota el passeig, a 1 m de profunditat, per sota del nivell freàtic.

Durant el transcurs de les obres, que es preveu que s’allarguin un mes, es faran anàlisis diàries de control per tal de garantir la qualitat de l'aigua i es prohibirà el bany al Riuet.

Els treballs s’executaran per fases, començant per la banda de la plaça dels Germans Trillas. En la darrera fase de les obres es produirà una afectació al trànsit de l’avinguda de la Generalitat, amb talls de trànsit i limitacions d’aparcament.

L’Ajuntament del Vendrell anirà informant de les afectacions i del ritme de les obres. Aquesta actuació tindrà un cost d’uns 150.000 euros més IVA, finançats al 100% per l’ACA.

Foto: Consell Comarcal del Baix Penedès

El Vendrell, 16 de febrer de 2024

En les properes setmanes les escoles i instituts del Vendrell duran a terme jornades de portes obertes en el marc del procés de preinscripció per al curs 2024-2025.

L’objectiu d’aquestes jornades és informar les famílies perquè puguin escollir el centre més adequat per als seus fills. Aquestes jornades són un bon moment per donar a conèixer com són els centres educatius, el seu funcionament, els projectes que es duen a terme, etc. 

 

CALENDARI/HORARI PORTES OBERTES DE LES ESCOLES ESCOLES DE PRIMÀRIA 

E. Àngel Garriga: 29/02 de 17h a 18h i de 18h a 19h
E. Àngels Guimerà: 26/02 a les 17h
IE Àngel de Tobies: 29/02 a les 15h
IE Coma-ruga: 04/03 16:30h
E. Marta Mata: 01/03 durant tot l’horari lectiu
E. Pau Casals: 27/02 a les 17h
Sagrat Cor: 24/02 Matí amb cita prèvia https://sagratcorelvendrell.setmore.com/

 

PORTES OBERTES INSTITUTS

Institut Mediterrània: 28/02 a les 17 h
Institut Baix Penedès 05/03 a les 17 h
IE Àngel de Tobies: 29/02 a les 15 h
IE Comarruga: 07/03 a les 16:30 h

El Vendrell, 15 de febrer de 2024

La setmana que ve està previst que s’iniciïn uns treballs de neteja i restauració de l’Àngel de Tobies del campanar del Vendrell i que tindran una durada aproximada d’un mes.

Per aquest motiu, ens els propers dies s’instal·larà una bastida des del terradet del Campanar per tal que els membres de l’Associació Campaners del Vendrell, l’entitat que té cura d’aquests elements patrimonials, pugui dur a terme les tasques de millora.

Tal com ha explicat Xavier Mercadé, membre de l’Associació, la darrera restauració important del penell del campanar es va dur a terme l’any 1998 i, tot i que periòdicament s’hi fan treballs de manteniment, ara s’havia constatat que una part de la corona de fulles de llorer de l’Àngel havia caigut i l’altra part estava despresa.

En aquesta ocasió, la millora es podrà fer sense necessitat de baixar la figura i, a més de reposar els elements malmesos, servirà també per greixar l’eix i renovar tot el sistema d’il·luminació del campanar per potenciar-ne el seu relleu, Així mateix, s’aprofitarà per escanejar la figura de l’Àngel i disposar d’un arxiu digital de la peça.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat que des de l’Ajuntament del Vendrell -que aporta 15.000 euros als treballs de restauració- s’aposta per potenciar i cuidar els elements i símbols d’identitat del municipi, com és el cas de l’Àngel de Tobies, ja que “ajuden a cohesionar i unir la població”. Un fet important, ha dit, “especialment en un municipi en creixement demogràfic i amb veïns i veïnes de diferents procedències com és el nostre”.

L’àngel del campanar
L’Àngel de Tobies, un dels símbols de la vila del Vendrell, corona el campanar de l’església parroquial de Sant Salvador del Vendrell des del 1784. Es tracta duna figura exempta feta de planxa de coure. Fa 2’75m d’alçada i té un pes de 140 quilos.
Va ser construït pel mestre argenter de Vilanova i la Geltrú Josep Romeu, ajudat per Josep Dalmau, segons consta en la inscripció que té a la sola de la sabata.

L’any 1928 va ser baixat per a la seva restauració, ja que havia perdut les dues ales i la cama.

Malauradament, el vent –de nou- va fer que l’eix interior, que permet la rotació, es descentrés i li foradés el pit i el rostre. Aquest cop, l’any 1958, va ser baixat amb un helicòpter “Sikorsky”, de la base aèria americana de Saragossa. Va baixar el 16 d’octubre i va ser hissat de nou el 30 de novembre del mateix any.

El 25 de juliol de 1998 va tornar a ser baixat ja que el seu eix i la cúpula que té sota el peu estaven en mal estat. Va ser hissat el 8 de novembre del mateix any.

 

El Vendrell, 15 de febrer de 2024

La Regidoria d’Educació ha presentat els resultats de l’enquesta de satisfacció realitzada el desembre passat entre les famílies de les escoles bressol municipals del curs 2022-2023 i que ha de servir per conèixer la seva opinió i continuar millorant el servei.  Hi han participat un total de 112 famílies, el que representa un 30% del total de famílies amb infants matriculats.

En una escala del 0 al 5, el 80% de les famílies ha puntuat amb una nota de 5 (excel·lent), el servei general que ofereix la seva escola bressol, el 20,5% l’ha puntuat amb un 4 (bo) i un 3,6% amb un 3 (correcte).

En relació a la valoració dels edificis, mentre que l’estat de les aules i espais comuns, la modernitat de les instal·lacions i els espais exteriors com patis i zones enjardinades ha rebut unes bones puntuacions, els usuaris troben millorables la climatització de les aules i dels espais comuns durant els mesos d’estiu. 

Una altra de les consultes feia referència a l’horari. D’aquesta, es desprèn que força famílies  consideren que l’horari de tarda (fins a les 16h) es podria ampliar.

L’enquesta també avaluava la relació de les famílies amb l’escola amb preguntes sobre l’atenció rebuda per part de la direcció, dels tutors/es o serveis com el d’acollida i de menjador. Les respostes obtingudes reflecteixen que els usuaris estan molt satisfets amb els equips docents, amb les seves metodologies i amb el tracte que reben els infants.

Segons l’alcalde, Kenneth Martínez, “el Vendrell té un servei d’escoles bressol municipal amb molts anys d’experiència, amb un servei gratuït i universal únic al país i que, a més, les famílies valoren molt positivament”.

Ha afegit que “l’ampliació del dret a l’educació que ha fet el Vendrell, amb l’aposta per la cohesió social, la inclusió i la convivència a través de les escoles bressol, a més, garanteix la qualitat del servei com expressen les famílies”.

I la regidora d’Educació, Silvia Vaquero, ha posat de relleu que “les 5 escoles bressol municipals, l’Oficina Municipal d’Escolarització i les famílies som corresponsables en l’educació, el creixement i el benestar dels infants. La Regidoria d’Educació compartim amb les famílies l’educació dels seus fills en un marc de cooperació i participació, i aquesta enquesta n’és un bon exemple i una prova evident”.

Gràfic

El Vendrell, 13 de febrer de 2024

 

Ja s’ha obert la convocatòria per poder participar a la XIII Biennal Internacional de Ceràmica del Vendrell i el termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el 9 d’agost de 2024.  

El Jurat escollirà un màxim de vint obres, que s’exposaran a la Sala Portal del Pardo des

del 8 de novembre de 2024 a l’11 de gener de 2025. D’aquestes vint obres, el Jurat n’escollirà una, que serà la guanyadora del premi (4.300 €) i que s’exposarà l’any 2025 junt amb altres obres del seu autor.

L’obra guanyadora no podrà haver estat premiada en altres concursos.

En la selecció de les obres, el Jurat en valorarà tres criteris: l’originalitat (fins a 5 punts), la creativitat (fins a 5 punts) i la tècnica (fins a 5 punts).

Més informació i documentació relacionada amb la convocatòria:

https://elvendrell.net/art/ceramica/biennal-de-ceramica

El Vendrell, 13 de febrer de 2024 

La primera cita de la nova programació 2024 és una coproducció del Temporada amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i Teatres en Xarxa. Serà aquest divendres 16 de febrer, i tindrà una aforament limitat a 250 persones, ja que els assistents tindran auriculars per a viure més intensament l'escenificació de l'obra. Adreçada a un públic adolescent, 'La Festa' ens endinsa a l’interior de les habitacions de sis adolescents amb el seu desordre físic i vital. Els joves seran testimoni privilegiat de les seves confessions més íntimes, del relat de les seves primeres experiències sexo afectives, de les seves pors i els seus desigs. De mica en mica i des de la intimitat de les seves habitacions, aniran desgranant les seves experiències. Totes elles tenen en comú un lloc, un espai, una festa...

'La Festa' planteja situacions complicades entorn de la sexualitat que envolten els adolescents de la nostra societat i com ells mateixos les encaren i les processen. Però després d’unes experiències complicades, “Com és la festa que desitgem?”, es pregunten els protagonistes.

La programació d'enguany segueix oferint funcions accessibles en quatre dels espectacles, i un d'ells és 'La festa', en què es comptarà amb servei de subtitulació, audiodescripció, bucle magnètic individual i so amplificat amb auriculars.

Es manté activa també la promoció «Temporada 3.0», pensada per a persones joves d'entre 15 i 30 anys, empadronades al Vendrell, que podran obtenir les entrades per l'import de 3 € (al web www.temporada.cat podran aplicar el codi promocional T3).

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat. Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial, a la recepció de l'EMMPAC,  tots els divendres no festius, de 10 h a 13 h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.

Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

El Vendrell, 9 de febrer de 2024

Ahir dijous 8 de febrer al vespre, la Policia local del Vendrell, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van dur a terme un operatiu conjunt en dos establiments ubicats al C/ President Companys del Vendrell.

El resultat va ser de 4 persones detingudes, 10 actes per diferents infraccions administratives i 23 identificacions.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, ha manifestat que “Intensificar la coordinació entre tots els cossos de seguretat és clau i operatius com aquest ens mostren la importància de treballar plegats”. Soriano ha afegit que “la nostra prioritat és la de treballar per tenir un Vendrell més ordenat i segur i per fer això l’augment de la presència policial i la col·laboració ciutadana son elements claus”.

En concret, en l’operatiu d’ahir al vespre es van identificar 23 persones en el marc de la Llei Orgànica 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana. De la seva banda, els Mossos d’Esquadra van denunciar dues persones per tinença d’una arma blanca i substàncies estupefaents. Juntament amb la Policia local, també es va detenir una persona que tenia una ordre vigent per trencament de condemna.

Així mateix, es van tramitar tres denúncies per diverses infraccions administratives pel que fa a rètols i aspectes sanitaris. De la seva banda, la Guàrdia Civil va interposar cinc denúncies més per contraban i venda de xixa, així com per permetre’n el consum a l’interior dels locals.

La Policia Nacional va detenir tres persones per infringir la Llei d'Estrangeria.

El Vendrell, 8 de febrer de 2024


Aquest matí, la regidora de Cultura i Turisme, Silvia Vaquero, s’ha reunit amb les direccions dels sector de l’allotjament turístic i del comerç al Vendrell a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga.

En concret, a la trobada hi ha participat els directors i directores dels hotels Le Meridien Ra, Hotel 4R Europe, Hotel Natura Park, Hotel Balneari Coma-ruga, així com de l’Alberg Santa Maria del Mar; representants de les empreses Rosamar serveis immobiliaris i Gesthouse així com del CIT-Comerç del Vendrell.

En aquesta reunió s’han tractat temes diversos com la propera constitució del Consell Municipal de Turisme, la nova campanya turística del municipi del Vendrell i també les properes temporades de Setmana Santa i d’estiu.

Tal com ha explicat la regidora “avui hem convocat el sector dels allotjaments i comerç local que formaran part del Consell Municipal de Turisme, hem compartit la visió del municipi, les potencialitats que tenim i totes les experiències que oferim als visitants en totes les etapes de la vida per diversificar i desestacionalitzar la demanda”.

En paraules de la regidora, “Natura, cultura i sostenibilitat són els tres eixos que vertebren el turisme al Vendrell. El Vendrell té molt per oferir i necessita comptar amb tots els actors turístics per seguir-lo potenciant”, ha conclòs.

El Vendrell , 1 de febrer de 2024

Aquest dijous s’ha presentat en roda de premsa el programa d’actes del Carnaval al Vendrell 2024, que sota el lema “Una Carnaval a la vista” es concentra, fonamentalment, en dos dies.

Dijous 8 de febrer, a partir de les 17:30 h, a la plaça Vella, es celebrarà el Carnaval Infantil per rebre el Rei Carnestoltes. I divendres 9 de febrer, a partir de les 18:30 h, tindrà lloc la Rua amb la participació de 10 comparses i 47 carrosses inscrites. En aquest cas, hi haurà alguns canvis en el seu recorregut: es passarà pel c/ Sant Xavier i es finalitzarà a la ctra. del Doctor Robert.   

El regidor de Festes, Christian Soriano, ha convidat a tothom a “omplir els carrers de somriures i il·lusions per gaudir del Carnaval, us dels principals esdeveniments festius del Vendrell”. També ha recordat que “un any més, hi haurà un punt lila, fix i itinerant, com a eina informativa, sensibilitzadora i també preventiva en relació amb possibles violències masclistes i lgtbi-fòbiques que es puguin produir durant el recorregut de la Rua”.

Al programa d’actes presentat avui també es recullen les activitats de Carnaval organitzades per diverses entitats del municipi.

Més informació

 

El Vendrell, 5 de febrer de 2024

El proper dissabte 10 de febrer, a les 12 h, a la Sala Portal del Pardo, s’inaugurarà l’exposició “Anònims” d’Hermini Mampel Gasulla.

 

Text que fa la Nati Soler Alcaide sobre l’obra:

"Hi va haver un temps, un temps poc llunyà, on molta gent s'ho havia de fer tot. Tot l'imprescindible per a viure en un medi amb recursos limitats. Aquells avantpassats propers van desenvolupar tècniques i habilitats per adaptar-se a les necessitats de l'espai i de les circumstàncies, i ho van fer de forma anònima. Moguts pel reconeixement de la bellesa de certs objectes d'ús quotidià, o per l'agraïment al servei prestat, es van desar alguns d'aquells estris en llocs recòndits de les cases, on han restat estibats i respectats.

Ara, l'Hermini Mampel Gasulla ens els mostra, i ho fa utilitzant tècniques peculiars i materials diversos, molts d'ells reciclats, que converteix aquells fòtils oblidats en protagonistes del passat continu. El passat que no hem esborrat perquè és la nostra guia de futur i que se'ns farà present en mirar les peces exposades. El resultat de la seva creativitat, recerca, intuïció i treball, el teniu a la vista, però l'hi teniu perquè l'artista creu fermament en els llaços invisibles i indelebles que ens mantenen lligats voluntàriament i per sempre amb els orígens més clars, els pares. El nexe amb ells està representat per un cercle ple de força, d'energia creativa i de vida per damunt de tots els imponderables".

 

L’exposició es podrà visitar a partir del 13 de febrer i fins al 30 de març, en horari de dimarts a dissabte d’11h a 14h i de 17h a 20h (festius tancat).

El Vendrell, 30 de gener de 2024

La Biblioteca Pública Terra Baixa ha fet públic el programa d’activitats que durà a terme durant el mes de febrer tant a la seu del Vendrell com a la Sala de Lectura de Coma-ruga. Com és habitual, s’hi inclouen activitats de diferents tipologies i temàtiques, amb l’objectiu d’atendre la varietat d’usuaris i usuàries de l’equipament.

Per començar, el dimarts dia 6, a les 18:30 h, la Biblioteca acollirà l’acte de presentació del llibre Els dies robats, en el qual participarà la seva autora, Blanca Busquets. Així mateix, el dimecres dia 21, a les 18:30 h, tindrà lloc una altra presentació de llibre. Es tracta, en aquest cas, de l’obra de Montserrat Jané Piqué Vivir a tope.

La mateixa setmana es realitzarà l’última de les sessions del Club de Lectura Estil Alpí que s’han fet durant els darrers tres mesos. Serà el dijous dia 22, a les 18:30 h, i s’hi comentaran dos còmics de temàtica muntanyenca: El llop, de Jean-Marc Rochette i La cumbre de los dioses, de Yumemakura Baku.

El dimarts dia 27, a les 19 h, es farà la sessió mensual del Club de Lectura, que estarà dedicada, en aquesta ocasió, a comentar l’obra La llei de l’hivern i comptarà amb l’assistència de Gemma Ventura, la seva autora.

Pel que fa al programa d’activitats que es faran a la seu del Vendrell, el dijous dia 29, a les 18:30 h, se celebrarà la segona sessió del taller “Sentit i sense sentit de la vida”, a càrrec de Joan Bosquet i dedicat al neuròleg i psiquiatre Viktor Frankl.

A la Sala de Lectura de Coma-ruga, durant el febrer es reprenen les sessions “Let’s Talk”¸ grups de conversa en anglès a càrrec de Globers. Aquestes trobades tindran lloc tots els dilluns del mes de 17 a 18 h.

Pel que fa a la sessió mensual del Club de Lectura de la Sala de Lectura de Coma-ruga tindrà lloc el dimecres 21, a les 18 h, i estarà dedicada a comentar La llei de l’hivern, de Gemma Ventura.

 

El Vendrell, 31 de gener de 2024

Una coproducció amb el TNC, punt de partida de la nova programació del primer semestre del 2024 del Temporada

La programació del Temporada arrenca aquest febrer amb un conjunt de propostes culturals de teatre i música al Teatre Àngel Guimerà (TÀG) i a l'Auditori Pau Casals, dirigides a diversos públics, i amb el darrer tram enfocat al centenari de la mort d’Àngel Guimerà.

La primera cita és una coproducció del Temporada amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i Teatres en Xarxa. Serà el divendres 16 de febrer, i tindrà una aforament limitat a 250 persones, ja que els assistents tindran auriculars per a viure més intensament l'escenificació de l'obra. Adreçada a un públic adolescent, 'La Festa' ens endinsa a l’interior de les habitacions de sis adolescents amb el seu desordre físic i vital. Els joves seran testimoni privilegiat de les seves confessions més íntimes, del relat de les seves primeres experiències sexo-afectives, de les seves pors i els seus desigs. De mica en mica i des de la intimitat de les seves habitacions, aniran desgranant les seves experiències. Totes elles tenen en comú un lloc, un espai, una festa... 'La Festa' planteja situacions complicades entorn de la sexualitat que envolten els adolescents de la nostra societat i com ells mateixos les encaren i les processen. Però després d’unes experiències complicades, “Com és la festa que desitgem?”, es pregunten els protagonistes.


Dissabte 24 de febrer l'Auditori Pau Casals gaudirà de la majestuositat d'una orquestra i coral, interpretant 'La Gran Missa en do menor' de Mozart. Inacabada, es considera, juntament amb el Rèquiem, l’obra religiosa més gran i espectacular de l’autor. Serà interpretada per l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48 i la Coral Polifònica de Vilafranca.

Dissabte 2 de març, 'The Party' arriba al TÀG, amb un conjunt d'actors i actrius reconeguts, que protagonitzen un dels darrers èxits teatrals de la cartellera barcelonina. Es tracta d'una comèdia de converses creuades entre amics sobre dilemes vitals que giren entorn de tota mena d'assumptes: de la necessitat d'un bon sistema nacional de salut, de la perillosa dicotomia entre sanitat pública i curanderisme, de la fe religiosa, de l'ateisme, de la mentida dels jocs financers de la vida, etc...

L'endemà diumenge 3 de març, a l'Auditori Pau Casals, hi haurà una cita per al públic familiar amb l'espectacle 'El Pony Menut', la versió per a totes les edats del grup El Pony Pisador. El projecte neix per demanda popular, amb un concert adaptat als ritmes i els horaris dels nens i nenes, amb un espectacle de format més senzill i més proper, perquè puguin gaudir d’un concert que atengui directament la seva manera d’escoltar música. Sempre amb el segell únic i original d'El Pony Pisador.

Dissabte 9 de març torna la cita amb el jazz a l'Auditori Pau Casals, amb 'ORGAN_IZING XL featuring Michel Pastre'. Es tracta d'una proposta musical dedicada a homenatjar el so clàssic d'organ trio, amb orgue, guitarra i bateria, que tan popular va ser entre els anys 50 i 70, prenent com a referència grans músics del jazz, blues, gòspel i funk. Per a aquesta ocasió el grup es posa la talla XL, amb incorporació d’una secció de tres vents per donar encara més energia i color a la proposta, i amb la col·laboració del saxofonista francès Michel Pastre.

Dissabte 16 de març, el TÀG acull 'L'illa deserta', de Marc Artigau, amb Miki Esparbé i Maria Rodríguez. Ella treballa en un banc i pintava grafits per la ciutat. Ell és repartidor a domicili i somia en ser actor. Ella i ell ens expliquen com van ser, com són i com seran, ara que una trobada fortuïta, tancats dins d’un ascensor, els pot canviar (o no) l’existència per sempre. Què t’enduries a una illa deserta? Una vida explicada des del principi fins al final, tenint en compte totes les possibilitats, totes les variables.

El primer dissabte d'abril, dia 6, arriba 'L'auca del senyor Esteve', precisament al Teatre Àngel Guimerà (TÀG), on s'hi realitzar un dels tres càstings que van donar lloc al programa de TV3. L’espectacle és el resultat del procés de creació que s’ha pogut veure a “La Puntual”, la segona temporada de l’exitós programa “El Llop”. 'L'Auca del senyor Esteve' és una obra modernista, en la qual es poden veure reflectits tots els valors de la societat d'aquella època, i està dirigida pel reconegut Àngel Llàcer, amb música de Manu Guix i dramatúrgia d'Enric Cambray.

Dissabte 20 d'abril, a l'Auditori Pau Casals, el músic Joan Rovira oferirà la seva gira 10 anys 'Peix Sense Espina', i ho celebra, juntament amb la seva banda, amb una gira de concerts en què recupera les primeres cançons que el van fer guanyar el Premi Enderrock a l’Artista Revelació (2014) i que el va donar a conèixer. 10 anys de molts concerts i d’una gran revolució musical a través dels quatre discs publicats.

Diumenge 28 d'abril, al TÀG, l'espectacle familiar protagonitzat per 'La Tresca i La Verdesca' comptarà també amb la grandesa de la ContraOrquestra (de l'escola Contrapunt) per crear una experiència musical captivadora: unes melodies fresques i autèntiques fusionades en una simfonia única en què la música s’enlaira entre notes i acords. 'Apis Simfònica' no és simplement un concert,  s'uneix la grandesa de la música clàssica per teixir una experiència singular per a tots els amants de la música.

Diumenge 12 de maig comença la recta final d'aquesta programació del Temporada, íntegrament dedicat al centenari de la mort d'Àngel Guimerà. El Grup de Teatre Inestable del Vendrell seran els encarregats d'iniciar aquest últim tram, amb 'Arran de terra'. Aquesta obra, que reflecteix la vida acomodada de primers del segle passat, amb enganys i doble moral, els Inestables l’han passada pel sedàs i l’han feta una mica més desenfadada i, sobretot, desdramatitzada.

Divendres 17 de maig, també al TÀG, l'alumnat del Batxillerat Artístic de l'Institut Baix Penedès interpretaran 'De la vida i de la mort…'. Un espectacle que confronta les obres de dos poetes radicalment diferents. D'una banda, Joan Salvat-Papasseit, el poeta de l'amor i del vitalisme, de l'entusiasme i dels colors; i de l'altra, l'obra poètica romàntica i gòtica d'Àngel Guimerà, plena de foscor i imatges terrorífiques. El 2024 és l'Any Guimerà i també l'Any Salvat-Papasseit, i és per aquest motiu que  l'#escenicbaixpenedes construeix una obra escènica en què la poesia i la cançó prenen tot el protagonisme.

I ja per finalitzar, diumenge 19 de maig, el Grup de Teatre de La Cumprativa de Llorenç del Penedès, amb dramatúrgia de Neus Oliveras i direcció de Rosa Andreu, interpretaran 'Mosaic de passions'. Dos personatges de Guimerà, Baldirona i Tomasa, ens acompanyen per oferir-nos un tast guimeranià. Les dues no es queden indiferents, ni davant la temàtica de les escenes, ni amb la presència, encara que sigui indirecta, del dramaturg. Dins del marc d’una obra coral, l’autora d’aquest muntatge teatral entrellaça personatges i fa reviure escenes, on la temàtica incideix essencialment en un gran tema: la passió amorosa.

La programació d'enguany seguirà oferint funcions accessibles en quatre dels espectacles, 'La festa', 'L'illa deserta' i 'L'auca del senyor Esteve', en els quals es comptarà amb servei de subtitulació, audiodescripció, bucle magnètic individual i so amplificat amb auriculars. En el cas de 'The Party', es comptarà amb so amplificat amb auriculars.

Es manté activa també la promoció «Temporada 3.0», pensada per a persones joves d'entre 15 i 30 anys, empadronades al Vendrell, que podran obtenir les entrades per l'import de 3 € (al web www.temporada.cat podran aplicar el codi promocional T3).

També es segueix apostant pel Cangur de Temporada: un taller artístic infantil mentre l'adult gaudeix del teatre. Un servei gratuït dins del mateix teatre per als infants de 5 a 12 anys de les famílies assistents. S'hi realitzarà activitat teatral per endinsar-se al món del teatre. Al comprar l'entrada, cal enviar un correu a igualtat@elvendrell.net o trucar al 636801149. Estarà disponible per a les obres The Party, L'illa deserta, L'auca del senyor Esteve i Arran de Terra.

Continuen també els packs de descomptes per a les persones que volen comprar entrades per a més d'un espectacle. Són els abonaments +3 (30% descompte al comprar de 3 a 4 espectacles), l’abonament +5 (35% descompte al comprar de 5 a 8 espectacles),  l'abonament total (9 espectacles amb un 40% de descompte), i l'abonament jove (50% de descompte per a menors de 25 anys, per a la compra de 3 o més espectacles).

Les entrades estan numerades i es posen a la venda el proper divendres 2 de febrer, a partir de les 10 del matí a www.temporada.cat. Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial, el mateix dia,  a la recepció de l'EMMPAC, i tots els divendres no festius, de 10 h a 13 h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.

Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

El Vendrell, 31 de gener de 2024

El 29 de juny el Vendrell acollirà els Catalonia Ranking Games i el 30 de juny la Final nacional de Reptes Esportius


La Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell va ser escenari, ahir dimarts, de la presentació de la primera edició dels Catalonia Ranking Games, una competició pensada per a la participació del personal d’empreses que vulguin promoure el concepte d’Empresa saludable i fomentar l’activitat física entre les seves plantilles.

La presentació d’aquesta competició va comptar amb la presència de l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez; de la regidora d’Esports, Mariona Figueras; del CEO de Ranking Games, Mario Rigau; del president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, així com del secretari de l’associació sense ànim de luce “Swim for ELA”, Jordi Cervera. I és que, a més, els Catalonia Ranking Games tindran també un vessant solidari i recaptaran fons per aquesta associació que promou la qualitat de vida de les persones diagnosticades d’ELA.

Els Catalonia Ranking Games es duran a terme el dissabte 29 de juny de 2024 i comptaran amb 6 disciplines esportives sense contacte com el tir amb arc, el running, la sogatira o el crazy boat, entre altres. Els equips han d’estar integrats per 4 esportistes i hi haurà 3 categories: equips de 4 homes, equips de 4 dones i equips mixtes.

Les inscripcions es poden fer al web:
https://rankingames.world/catalonia-ranking-games-2024/


La presentació d’aquest esdeveniment va comptar amb la projecció de missatges de suport de personalitats de l’esport com Joan Antoni Samaranch, Ánder Mirambell, Theresa Zabell, Eduard Ingles i Juan Carlos Unzué.

D’altra banda, ahir també es va donar a conèixer que el Vendrell serà seu, el diumenge 30 de juny, d’un altre esdeveniment esportiu: la Final nacional de “Reptes Esportius”, organitzada pels Consells Esportius.

Garantir l’activitat esportiva per a tothom, arreu del territori potenciant la inclusió social i la cohesió és la prioritat dels Consells Esportius de Catalunya i, especialment de l’esport popular. És en aquest marc que se situa el nou programa de Reptes Esportius en Família, incentivat per la Unió de Consells Esportius de Catalunya.

El nou programa Reptes Esportius en Família engloba participants de diverses franges d’edat, equips mixtos i multitud de reptes esportius amb un vessant lúdic. Les activitats que es practicaran seran adequades a tots els membres dels equips, sense contacte i amb un objectiu clar: promocionar la salut a través de l’esport i potenciar els valors personals i comunitaris.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va agrair l’organització d’aquests dos esdeveniments esportius al municipi ja que, va dir, s’inscriuen en la línia de treball que s’impulsa també des del Vendrell “per garantir l’accés a l’esport a tothom com a eina clau per a una millor qualitat de vida de la ciutadania”.

 

Més informació:

https://rankingames.world/catalonia-ranking-games-2024/

https://www.ucec.cat/

©2019 Ajuntament del Vendrell