El Vendrell, 5 de juny de 2023

Avui s'ha presentat la Guia d'activitats d'estiu inclusives per a infants i joves del Vendrell perquè tothom hi tingui accés, amb els suports que calguin, i facilitar la conciliació familiar.

*Fe d'errates: els Casal d'Estiu del Vendrell es fa a l'escola Pau Casals.

 

El Vendrell, 5 de juny de 2023

 

A partir del dissabte 17 de juny (18.30h) i fins al 15 d’octubre de 2023 la Fundació Fenosa acollirà l'exposicó "TAL COM ÉREM. La manière dont nous étions- The way we were- Tal como éramos".

"Tal com érem" és una exposició com a punt de partida del projecte Nicole Florensa i el seu temps, que abasta els anys daurats en què Nicole Florensa i Apel·les Fenosa van desenvolupar la seva vida personal i artística entre el Vendrell (Baix Penedès) i París. Unes ècades en què van activar els contextos on van viure tot compartint l'essència de cada instant des de la voluntat creativa i l'acolliment vibrant d'un nucli d'intel·lectuals i artistes excepcional.

En l'era de la intel·ligència artificial, la Fundació Apel·les Fenosa, amb seu al Vendrell, és un reservori de coneixement on la transmissió de les experiències artístiques i creatives adquireix una altra dimensió. Aquesta primera mostra presenta una selecció d'objectes de la col·lecció privada d'aquesta parella, fotografies i obres d'art que contextualitzen la figura de Nicole Florensa, impulsora de la Fundació Apel·les Fenosa, pels volts de 1973. 

L’any 1973 s’estrena la pel·lícula Tal com érem - dirigida per Sydney Pollack, amb els actors Barbra Streisand i Robert Redford (l'actor és un gran admirador de l'obra de Fenosa) -, en la qual es mostra l'evolució de la parella protagonista i el seu context sociopolític al llarg de diverses dècades. A principi dels anys setanta, la parella Nicole i Apel·les conservaven les amistats i les experiències dels seus viatges professionals a països llunyans com el Japó o pròxims, per la seva passió mediterrània, com Grècia. Però sobretot aquest any 1973, a l'inici de l'any, tornen a Londres i Fenosa exposa a la Balanci Graham Gallery litografies i el llibre realitzat en col·laboració amb Roger Caillois.

A l'estiu, tornaran a la seva residència del Vendrell, on continuaran les seves excursions i visites d'amics. Aquest any Apel·les avançarà peces fonamentals de grans dimensions com La Primavera, Orlando Furiós, Sant Jordi i el drac o obres significatives com Lime. Mentrestant Nicole continua els seus processos amb el gravat i l'aquarel·la, tot alternant-los amb la fotografia i el registre dels esdeveniments de la vida diària. 1973 és l'any en què mor la gata familiar, Manon.

Georges Didi-Huberman va escriure: «La història de les imatges és una història d'objectes temporalment impurs, complexos, sobredeterminats. És una història d'objectes policrònics, d'objectes heterocrònics o anacrònics»1. Amb tot això, a la xarxa es pretén reescriure aquella realitat des de la contemporaneïtat. A partir d'aquestes reflexions, el fil curatorial i les noves recerques processals donaran lloc a activitats vinculades en xarxa. Entre les entitats col·laboradores hi ha la Casa Àsia, que hi contribueix amb la part poc coneguda de la relació dels Fenosa amb la cultura asiàtica i sobretot el Japó.

Photo: Archivo Fundació Apel·les Fenosa. 1972

 

El Vendrell, 2 de juny de 2023

El Butlletí Oficial de l’Estat del dia 30 de maig, publica el Reial decret 400/2023 de convocatòria d’eleccions a Corts Generals, del dia 23 de juliol de 2023 i, d’acord amb el que disposa l’article 39.2 de la Llei Orgànica 5/1985, del règim electoral general (LOREG), s’exposa al públic el cens electoral vigent durant els dies del 5 al 12 de juny, així com la relació de locals electorals designats, a efectes informatius i de possibles reclamacions.

Així mateix, i a les mateixes dates, es podrà presentar sol·licitud d’exclusió o inclusió a les còpies del Cens Electoral (art. 39.3 de la Llei Orgànica 5/1985 de la LOREG) que s’entreguen als responsables de les candidatures per a efectuar enviaments postals de propaganda electoral. Aquesta opció serà de caràcter permanent excepte sol·licitud en un altre sentit.

L’Ajuntament del Vendrell posa a disposició de la ciutadania un servei informàtic i personalitzat de consulta al Cens Electoral vigent, a les següents oficines municipals i amb els següents horaris.
* Oficina del SAC de Coma-ruga de l’avinguda de la Generalitat número 32: de dilluns a divendres de 8.30 h a 14 h, prèvia sol·licitud de cita: https://www.elvendrell.net/cita-previa-sac-i-empadronament
* Oficina d’Empadronament Municipal de l’avinguda Catalunya número 1: matins de dilluns a divendres de 9 h a 14.30 h i les tardes dels dimarts de 17 h a 19 h.

Per fer la consulta, cal presentar original d’algun dels següents documents: DNI, Permís de conduir o Passaport amb fotografia.

També es podrà consultar la inclusió al Cens a través d’Internet, per la seu de l’Institut Nacional d’Estadística (INE): https://sede.ine.gob.es/, si es disposa de certificat electrònic acceptat segons la relació publicada per la seu de l’INE, així com consultar les dades de la mesa i local electoral al que li correspondria votar, sense necessitat de disposar de certificat digital: https://sede.ine.gob.es/consulta_mesas_locales.

Exclusió/inclusió als enviaments postals de propaganda electoral
Les sol·licituds d’inclusió/exclusió es poden tramitar presencialment a l’Ajuntament, o per internet, com a tràmit de la seu electrònica de l’INE amb certificat electrònic, a l’adreça https://sede.ine.gob.es/oposicionPartidos.

El Vendrell, 1 de juny de 2023

Un any més, torna el Festival En Veu Alta, un certamen cultural d'àmbit penedesenc, i Priorat, que aquest 2023 arriba a la seva 19a edició. El Vendrell també tindrà la seva cita anual amb el Festival, el dijous 22 de juny. 

Iaia és un espectacle immersiu on el públic entrarà al menjador de casa la iaia per reconstruir i reviure la seva història.

En ple confinament per la Covid19, la relació amb les nostres àvies (iaies nascudes entre els anys 20 i 30) es va veure truncada i, de sobte, van aparèixer les videotrucades recurrents. Aquest nou mitjà, per a elles totalment desconegut, va obrir una finestra virtual a la intimitat, a la sinceritat. Com si d’un confessionari transgeneracional es tractés, els nets i netes vàrem poder redescobrir la seva biografia amb detalls, matisos i incògnites de les que no havíem sentit a parlar mai. I ho vàrem gravar. Elles ens preguntaven: “I què vols sapiguer?” Doncs tot, com vivies, què t’agradava, què feies, quin és el teu millor record.

Aquest divendres dia 2 de juny s'inicia el procés de reserva de les entrades (gratuïtes, però cal reserva prèvia). Es pot fer a través del web www.temporada.cat

Una creació de Mambo Project

Direcció: Nina Solà Carbonell i Jordi Font Alonso

Dramatúrgia: Ferran Echegaray i Verónica Navas

Intèrprets: Jordi Font, Mireia Illamola i Pino Steiner

Disseny d’espai: Carlos Gallardo

Producció: Hèctor Boada

Il·luminació: Mario Andrés

Disseny sonor: Marc Naya

 

Dia: Dijous 22 de juny

Lloc: Escenari del Teatre Àngel Guimerà
Hora: 19 h i 21 h (dues sessions)   
Durada aproximada: 60 min

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

Aforament limitat

Inici de reserves d’entrades: Divendres 2 de juny, a les 10 h

Organitza: Ajuntament del Vendrell i Festival EVA

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=JHtYLeg_H1s

El Vendrell, 30 de maig de 2023

Ja està tot a punt perquè El Vendrell visqui aquest proper cap de setmana la 79a edició de la Festa de la Bicicleta, que any rere any continua potenciant el seu vessant sostenible, familiar, inclusiu i solidari. Enguany, en concret, la part solidària de la festa estarà destinada a recollir fons per a l’Associació Infància Robada El Vendrell, que ofereix ajuda, escolta i acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat.

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament del Vendrell és qui organitza directament la festa, però com sempre ho fa comptant amb el suport de les AFA, escoles, escoles bressol, així com entitats del municipi com els Pastorets del Vendrell.

A hores d’ara, des de l’organització es valora positivament la participació prevista per aquest diumenge, que s’espera que superi el miler de participants.

 

ACTE PREVI amb el Club OPEN NATURA

Des de fa anys, la Festa de la Bicicleta compta amb el suport del Club Open Natura, com és el cas de la Pedalada Nocturna:

PEDALADA NOCTURNA

La pedalada nocturna es durà a terme el divendres 2 de juny.

Recorregut: el Vendrell (Monument als castellers) - Coma-ruga (plaça dels Germans Trillas) - el Vendrell (Monument als castellers)

Preu de la inscripció: 3 € (inclou assegurança, botifarrada i un obsequi).

Hi haurà diferents sortejos.

1 € de cada inscripció anirà destinat a la campanya “Pedalem junts per una mateixa causa” (Associació Infància Robada El Vendrell)

Inscripcions: Fins al 31 de maig a la Regidoria de Festes (la Rambla, 24 del Vendrell) i a la botiga Big Bikers (c/ Pau Casals, 50-54)

 

 FESTA DE LA BICICLETA DIUMENGE 4 DE JUNY DE 2023

-A les 10 h, a l’av. del Camp d’Esports, CONCENTRACIÓ i LLIURAMENT DE DORSALS
-A les 11 h, des de l’av. del Camp d’Esports, SORTIDA DE LES CARROSSES I CICLISTES, ESCOLES BRESSOL I GRUPS DE MOBILITAT REDUÏDA
-A les 11 h, des de l’av. del Camp d’Esports, ACTUACIÓ DE LA ZEBRASS MARCHING BAND En arribar a la plaça Nova, BENEDICCIÓ DE BICICLETES I CARROSSES
-A continuació, a la Rambla, ARRIBADA DELS PARTICIPANTS
-A les 12.30 h, a la Rambla, ACTUACIÓ DE LA ZEBRASS MARCHING BAND
-A les 13 h, a la Rambla, ENTREGA DE PREMIS, SORTEJOS PER ALS PARTICIPANTS
I SORTEJOS PER A LES BUTLLETES SOLIDÀRIES i LLIURAMENT DE DINERS A L’ASSOCIACIÓ INFÀNCIA ROBADA. L’acte estarà conduït per Ferran Aixalà (actor, guionista, pallasso, cantant i animador a TV).

 

Recorregut:
Av. Camp d’Esports, av. Baix Penedès, ctra. Sant Vicenç, c/ Cristina Baixa, plaça de França, c/ Roquetes, av. Catalunya, c/ Sant Jordi, pont Nou, c/ Indústria, c/ Puig i Llagostera, c/ Santa Anna, plaça Nova, c/ dels Cafès, c/ Prat de la Riba i la Rambla.

Premis:  Veure díptic

Aquest any s’han actualitzat les Bases de la Festa de la Bicicleta per crear, a part dels premis tradicionals, unes subvencions per a aquells grups o entitats que presentin carrossa. Així enguany, qui es presenti com a carrossa, rebrà 150 € de subvenció.

 Des de l’organització de la Festa es vol agrair públicament la col·laboració en la Festa de la Festa de la Bicicleta a Esclat/Bon Preu; Avgvstvs Fòrum; El Tast i Temporada.

 

--

Per a més informació:
Regidoria de Festes
La Rambla, 24 – El Vendrell
977 66 73 79
elVdefesta@elvendrell.net

El Vendrell, 30 de maig de 2023

El passat cap de setmana del 20 i 21 de maig la programació del Temporada oferia el seu últim espectacle del semestre. Una programació que es tancava amb èxit d'assistència i un alt nivell de satisfacció entre els assistents a les propostes del Teatre Àngel Guimerà i l'Auditori Pau Casals.


Han estat un total de 13 espectacles, 7 d'ells en format teatral, i 6 d'ells espectacles i concerts musicals.


Al llarg del semestre s'han venut 3.509 entrades, una xifra que confirma la consolidació del Temporada com a referent de la programació cultural al Vendrell i comarca.


Alguns dels espectacles en què s'ha penjat el cartell de 'sold out' han estat 'La trena', obra teatral amb què s'obria la programació, la producció del TNC 'Terra Baixa', o la coneguda cantant Mariona Escoda.

El Vendrell, 29 maig 2023

Aquest dimarts 30 de maig, i dins del marc de la darrera sessió del Club de Lectura, es presenta en format d’opuscle el treball d’investigació i recerca de Neus Oliveras sobre diferents dones que van exercir la professió de llevadores al Vendrell des del segle XVII fins al segle XX. La presentació, que és oberta a tothom, comptarà amb la presència de la Regidora de Cultura del Vendrell i de la Vocal de Llevadores del Col·legi Oficial d’Infermeres i d’Infermers de Tarragona, Gemma Martínez Santiago.

La nova publicació, que ve a ampliar la història vendrellenca, manté la línia de treball que l’autora va iniciar amb el llibre Dones del segle XIX al Vendrell i presència de Carme Karr, presentat l’any 2022.

Aquestes professionals de la salut, expertes en tot el què envolta el naixement i la salut sexual de les dones, són també les protagonistes de la darrera lectura conjunta del Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa, amb el títol La veritat sobre la llum de l’autora islandesa Auður Ava Ólafsdóttir.

El mes de juny es clou el curs de lectures del Club de Lectura de la Biblioteca amb una nova visita literària a Vil·la Joana, antiga masia de Vallvidrera, actualment convertida en museu dedicat a la memòria de Jacint Verdaguer i a la literatura universal en general.

Així mateix, el proper 14 de juny finalitza també el curs 2022-2023 del Club de Lectura de la Sala de Lectura de Coma-ruga, amb la tertúlia a l’entorn de la novel·la Boulder d’Eva Baltasar, obra finalista del premi Booker Prize. Després de nou sessions de lectures també finalitzen el curs fins després de l’estiu que es tornarà a reemprendre.

 

El Vendrell, 25 de maig de 2023

El passat 3 de març de març es va inaugurar al Museu Deu l’exposició temporal titulada “Dones: de la tradició a la transgressió”, una mostra del fons d’art del museu vendrellenc formada per dibuixos, olis, talles, escultures, bacines i rajoles que mostren una nova visió de la figura femenina dins el món artístic.

La sala d’exposicions temporals del Museu Deu es va dividir en dues zones per mostrar representacions artístiques sota una nova mirada, una mirada femenina de la història de l’art centrada en la figura femenina tradicional contraposada a la figura femenina transgressora, és a dir, l’ideal burgés de feminitat, patriarcal i androcentrista (bona mare, esposa, filla...) amb oposició a la prostitució, l’emancipació, el lesbianisme...

Tots aquests conceptes seran presents en la visita comentada a l’exposició que tindrà lloc el proper divendres 26 de maig a les 18h, de la mà de la directora del Museu Deu, Núria Payán.

L’activitat és gratuïta.

Per a més informació: museudeu@elvendrell.net / 977666308

El Vendrell, 15 de maig de 2023

Dissabte 20 de maig, a les 20 h, al Teatre Àngel Guimerà, la programació del Temporada ofereix el seu últim espectacle del semestre.

La cloenda de la programació serà en clau d'humor, amb l'espectacle teatral Les bones intencions, creada i dirigida per Marc Artigau i protagonitzada per Míriam Iscla i Joan Negrié.

Una nit freda de febrer, La Paula i el Pere es coneixen en un descampat per fer un intercanvi de substàncies i allà, enmig d’aquell negoci, tenen una visió: muntaran una empresa conjunta especialitzada en la organització de festes personalitzades.

Aquesta setmana també hi ha cita amb la programació del Cicle Gaudí. Dijous 18 de maig, a les 20 h, a l'Auditori del Tívoli, es projectarà Vasil, d'Avelina Prat (versió original castellà), una tragicomèdia que tracta el tema de la immigració.

Les entrades pel Teatre Àngel Guimerà estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat, on també es poden comprar les entrades per a la sessió de cinema.

El Vendrell, 15 de maig de 2023

Durant el període d’estiu infants i joves tindran l’oportunitat de participar en activitats del lleure per facilitar la conciliació durant les vacances escolars. Les propostes estan organitzades i gestionades per l’Esplai Zig-Zag i l’Associació Trèvol, amb el suport de la Regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament del Vendrell.

D’una banda, l’Esplai Zig-Zag es farà càrrec dels Casals d’estiu El Vendrell que es duran a terme del 3 de juliol al 31 d’agost i que estan adreçats a infants nascuts l’any 2011 fins al 2019 (ambdós inclosos). Per a joves nascuts entre el 2007 i el 2010 organitzen el Pira’t estiu, concretament del 3 de juliol fins el 4 d’agost (els campaments són del 31 de juliol al 4 d’agost). S’hi inclouen excursions, visites culturals, platja, piscina, dinàmiques de grup, treball de les emocions... Totes dues activitats estaran ubicades a l’escola Pau Casals. I els horaris són: de 9 h a 13 h, amb servei d’acollida de 8 h a 9 h i servei de menjador de 13 h a 14.30 h.
Les inscripcions per participar-hi es poden fer fins el 12 de juny i es poden enviar per correu si estan signades digitalment o lliurar en paper al Centre cívic L’Estació (av. Jaume Carner, 1). Enllaç per la documentació: http://bit.ly/42H2Z4f.

Per a més informació: casalsestiuvendrell@gmail.com

D’altra banda, l’Associació Trèvol organitza el Casal d’estiu de Coma-ruga, per a infants nascuts entre 2011 i 2019 (ambdós inclosos) i el Casal de joves per al jovent nascuts entre el 2005 i 2010, que busquen un espai de lleure sense barreres. Totes dues activitats es realitzaran del 3 de juliol al 31 d’agost, a l’Institut Escola de Coma-ruga (edifici blau). Hi estan assegurats els jocs, la música, les activitats creatives, les sortides a l’entorn, la piscina i mil sorpreses més.
Els horaris són: de 9 h a 13 h, amb servei d’acollida de 8 h a 9 h i servei de menjador de 13 h a 14.30 h. Les inscripcions són on-line a través de: http://bit.ly/44PNmJK.

Per a més informació: casalsestiutrevol@gmail.com

El Vendrell, 15 de maig de 2022


L’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa ha programat un Estiuet Artístic “molt juganer” amb quatre artistes que faran tallers de torn, collage, pintura, il·lustració, paper maixé, monotips, ceràmica, art alternatiu, entre d’altres, durant tres setmanes tematitzades:

-del 26 al 30 de juny: terra

-del 3 al 7 de juliol: aigua

-i del 10 al 14 de juliol: aire

Cada dia, els nens i nenes faran quatre tallers amb quatre artistes: Carolina Palau, Dolors Escoté, Iraida Llucià i Thaïs Miguel. Els tallers són inclusius i estan adreçats a infants de 6 a 13 anys.

L’horari és de 9 h a 13:30 h i els preus són 39 euros per a una setmana; 70 euros per a dues i 109 euros per a tres.

Les inscripcions es podran fer a partir del 29 de maig mitjançant sol·licitud específica i instància genèrica : www.elvendrell.net/art/escola-darts-apelles-fenosa

Les places són limitades i s’atendran per ordre de sol·licitud.

El Vendrell, 12 de maig de 2023


La 42a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals celebra el cinquantè aniversari de la mort del mestre rememorant la relació de Casals amb la seva terra natal. El Festival tindrà lloc del 7 al 22 de juliol al Vendrell i comptarà un any més amb una programació amb artistes internacionals i nacionals que interpretaran una àmplia varietat de programes de música de cambra.

L’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació Amics de l’Orgue del Vendrell, han organitzat aquest Festival programant un total de 15 concerts tant a l’Auditori com al centre de la capital del Baix Penedès. 

El director artístic, Bernard Meillat, destaca alguns dels concerts del Festival, com el del gran violinista Pinchas Zukerman, que s’encarregarà juntament amb els altres membres del Trio Zukerman del concert inaugural que es durà a terme el 7 de juliol així com un concert el 8 de juliol juntament amb la viola Sara Ferrández i el violinista Yamen Saadi, el del violoncel·lista Miklós Perényi, que serà el 22 de juliol juntament amb Dénes Varjon al piano, i el del violinista Richard Goode que serà el 20 de juliol. Els tres intèrprets tenen gran rellevància en la programació ja que des de l’adolescència son a prop de Casals. Pinchas Zukerman tenia 13 anvs quan va fer una audició per a Casals a Israel. Miklós Perényi en tenia 15 quan va guanyar el Concurs Casals a Budapest, i Richard Goode en tenia 16 quan va acompanyar Casals al piano en el Concert de Dvorák.

Seguint el desig del Mestre de compartir l’amor per la música al jovent, cal destacar també la participació d’altres joves talents molt prometedors. És el cas del concert de carnaval que reunirà famosos pianistes i instrumentistes de vent com Eric Le Sage, Paul Meyer i Magali Mosnier que en el concert del 21 de juliol s’estrenarà mundialment una obra d’Albert Guinovart, que també actuarà al concert, inspirada en el Carnaval dels Animals de Camille Saint-Saëns.

A més a més, i seguint amb aquest interès de Casals, els joves alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) també seran protagonistes i oferiran un concert en el qual tocaran peces de Bach el 10 de juliol a l’Auditori del Tívoli. A més a més, i seguint amb aquest interès de Casals, els joves alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) també seran protagonistes i oferiran un concert en el qual tocaran peces de Bach el 10 de juliol a l’Auditori del Tívoli. D’altra banda, també cal destacar el concert de Bernard Foccroulle, eminent especialista en l’obra de Bach, el 17 de juliol, a l’Església Parroquial del Vendrell.

Enguany, l’Orquestra i Solistes del Festival Pau Casals també oferiran diverses actuacions excepcionals al FIMPC:  l' 11 de juliol a la Plaça Nova, com a part del Projecte “El Vendrell sent la música” que utilitza els concerts de música com a elements de convivència i de coneixement de l’entorn i el patrimoni, i el 12, 14 i 15 de juliol a l’Auditori Pau Casals.

Per últim, cal destacar tres activitats que complementen la programació de l’edició d’enguany: una activitat sorpresa a càrrec del Joves Solistes del Festival Pau Casals el 13 de juliol a la Sala de Concerts del Museu Pau Casals, una classe magistral a càrrec de Bernard Foccroulle el 18 de juliol a l’Església Parroquial del Vendrell i un concert d’Amy Goto (guanyadora ex-aquo del segon premi Guardó Internacional per a Joves Violoncel·listes Pau Casals 2022) i Niels Armand-Hasselweiler el 19 de juliol a la Sala de Concerts del Museu Pau Casals.

 

Venda d’entrades

Les entrades per el Festival es poden adquirir a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell els divendres no festius de 10h a 13h, a l’Auditori Pau Casals durant tots els dies que hi hagi concert del Festival de 10h a 13h o a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. A més a més, també es poden comprar a partir de l’11 de maig al web www.auditoripaucasals.cat

 

Més informació: www.auditoripaucasals.cat 

 

 

 

El Vendrell, 11 de maig de 2023

Dissabte 20 de maig, a partir de les 17 h, a la plaça del Pèlag, tindrà lloc la quarta edició del Hip Fest del Vendrell.

Aquesta trobada de rappers i hiphoppers és un festival de cultura urbana solidari que enguany comptarà amb la participació de Nay, La Ruiz, Meta Styl + Less, La Wawa i FMP Crew & Acid1312, entre d’altres.

Com sempre no hi faltaran els micros lliures per als artistes que vulguin pujar a l’escenari, i també hi haurà altres sorpreses. Els encarregats d’ambientar l’activitat seran l’speaker Nugem One i els DJ residents Uri Revel i D Cash One.

En aquesta edició, el seu vessant solidari es a favor de l’Associació Aspercam que promou la sensibilització social per donar a conèixer la Síndrome d’Asperger - TEA. Els assistents a la cita podran comprar material d’aquesta entitat per col·laborar econòmicament en les seves activitats i estudi del món de l’autisme a casa nostra. 


El Vendrell, 11 de maig de 2023

Amb data de 9 de maig de 2023, la Generalitat de Catalunya va comunicar a la Regidoria de Turisme del Vendrell que se’ls ha atorgat l’ajut sol·licitat de 2 milions d’euros, en el marc de la tercera convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2023 dels fons Next Generation. El Vendrell és una de les 17 destinacions catalanes que rebran prop de 50,5 milions d’euros de la tercera i última convocatòria del programa.

L’objectiu d’aquest ajut és promoure un model de desenvolupament turístic per esdevenir una destinació verda i saludable, que fomenta la música com a recurs terapèutic i promou el benestar de visitants i residents a través de les experiències eco-actives en espais naturals amb un projecte anomenat Pla de Sostenibilitat Turística “El Vendrell, Ciutat de la Música”.

Amb les actuacions previstes, la destinació es reposiciona posant en valor els seus recursos més diferenciadors. Les 23 actuacions previstes a desenvolupar en el període 2023-2026 estan englobades en 4 eixos estratègics:

La transició verda i sostenible es basa en el desplegament d’actuacions del pla de gestió sostenible del litoral, generar espais d’ombra per l’adaptació al canvi climàtic, la posada en valor del Riuet de Coma-ruga -espai natural únic al litoral de Catalunya- i la millora de l’Aula Aquàtica vinculada a la Reserva Marina de Masia Blanca, etc.

La millora de l’eficiència energètica es basa en actuacions de foment de la mobilitat sostenible, així com en l’adequació i senyalització de l’anella verda del Vendrell, entre d’altres.

La transició digital es basa en un pla de transició cap a una destinació turística intel·ligent i millores digitals per a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga, etc.

Per últim, la competitivitat, que es basa en la millora de l’espai Planet Family, l’estudi del potencial de la música com a recurs terapèutic al Vendrell, la creació d’un parc infantil basat amb la música, la formació i acompanyament al sector turístic per millorar en digitalització, sostenibilitat i accessibilitat, entre d’altres. 

 

El Vendrell, 9 de maig de 2023

Aquest proper cap de setmana la programació del Temporada ofereix una cita amb el jazz, a l'Auditori Pau Casals.
Dissabte al vespre, a les 20h, torna el CMS trio, Colina, Miralta, Sambeat. La seva recepta màgica de jazz, estàndards llatins i músiques d’arrel popular continua més viva que mai, després d’anys trepitjant els escenaris de tot el món. Un directe amb temes propis i estàndards clàssics de jazz, a ritmes i colors africans, colombians i, fins i tot, flamencs; balades amb aire de danzón cubà; calipsos... Música popular i accessible per a tots els públics.
Perico Sambeat, Javier Colina i Marc Miralta destaquen entre els millors músics de l’Estat Espanyol. Sambeat és un dels saxofonistes espanyols amb més prestigi arreu, Colina, un mestre del contrabaix i Miralta, el bateria amb més projecció internacional. Venen avalats per haver estat base de molts projectes importants de jazz, flamenc i música cubana. Els seus forts són el virtuosisme i la capacitat de connexió amb el públic.

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat. Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial, el mateix dia, a la recepció de l'EMMPAC, i tots els divendres no festius, de 10 a 13h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.

 

El Vendrell, 5 de maig de 2023

El Vendrell, 4 de maig de 2023

Dissabte 6 de maig de 2023, de 17 h a 20 h, a la plaça Nova, hi haurà una nova edició de la fira “Portem la ciència al carrer, organitzada per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell i el Centre de Recursos Pedagògics, amb la col·laboració del Museu Deu i el Pla Educatiu d’Entorn del Vendrell.

Un total de 15 centres educatius del Vendrell i la comarca, amb la participació de 145 alumnes i 60 docents, presentaran projectes científics i tecnològics que es realitzen a les escoles i instituts.

També hi haurà divulgadors científics i un Planetari que s’instal·larà als jardins del Museu Deu.

Entre els objectius principals de la fira “Portem la ciència al carrer” hi ha el de valorar el treball científic i tecnològic que es realitza amb l’alumnat en els centres educatius; potenciar, coordinar i difondre activitats de recerca en educació infantil, primària i secundària; potenciar les competències científiques, tecnològiques, lingüístiques i de comunicació i  despertar la curiositat pels fenòmens naturals i la inquietud per la recerca i l’esperit crític mitjançant d’exhibicions i demostracions.


Més informació:
  https://blocs.xtec.cat/portemlacienciaalcarrer/

El Vendrell, 4 de maig de 2023

La Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell torna a oferir el servei de sales d’estudi durant els caps de setmana de maig i juny, coincidint amb el període d’exàmens. Des que es va posar en marxa per primera vegada ja fa sis anys, l’experiència ha estat tot un èxit de recepció i assistència, en tant que ha servit per donar resposta a les necessitats de molts estudiants de disposar d’un espai adequat per a preparar les seves avaluacions.

Els matins de dissabte l’horari i servei seran els habituals de la resta de l’any (de 9 a 13h.). L’ampliació es farà els diumenges al matí (de 10 a 14h.) i dissabtes i diumenges a la tarda (de 16 a 21h.). Durant aquest període s’hi habilitaran dues sales com a espai específicament per a l’estudi: el nivell 1 (Sala General) i el Nivell 2 (Sala d’Audiovisuals, Diaris i Revistes).

Els estudiants podran connectar-se a la xarxa Wi-Fi, durant aquests dies no es podrà fer ús del servei de préstec, i restaran tancades la resta de sales de la biblioteca.

També estarà habilitada la Sala per a Grups, però caldrà reservar-la durant l’horari normal d’obertura de la Biblioteca.

Les dates en què es podrà fer ús d’aquest servei són les següents:

- Maig: 6-7, 13-14, 20-21 i 27-28

- Juny: 3-4, 10-11 i 17-18

 

El Vendrell, 4 de maig de 2023

Del 5 al 12 de maig comença un nou període de preinscripció a les escoles bressol municipals, amb la novetat que el servei per als infants d’1 a 2 anys, és a dir, tots els infants nascuts durant l’any 2022, serà gratuït, sempre i quan s’acrediti la residència al mateix municipi on es fa la sol·licitud.
D’aquesta manera s’amplia la gratuïtat del servei d’escola bressol que ja es va iniciar dos cursos enrere amb els infants de 2 a 3 anys.
Per aquest motiu, les cinc escoles bressol municipals han organitzat unes sessions de portes obertes perquè les famílies interessades puguin conèixer els centres i el seus projectes educatius:

Així, demà divendres, a les 19h, hi ha jornada de portes obertes a l’escola bressol municipal Mestral. El dissabte 6 de maig, durant el matí, les escoles bressol Botafoc, Ralet Ralet i El Riuet de Coma-ruga fan les seves jornades de portes obertes. L’Escola bressol el Puig no fa cap jornada específica, però atén individualment a tothom que tingui interès en conèixer l’escola.

 

Calendari de la preinscripció
Presentació de sol·licituds: del 5 al 12 de maig
Llistes provisionals amb el barem: 19 de maig
Reclamacions: del 23 al 24 de maig
Resolució reclamacions: 25 de maig
Sorteig en cas de desempats: 26 de maig
Llista definitiva d’admissió: 30 de maig
Període de matriculació: de l’1 al 9 juny

Procediment
La preinscripció serà telemàtica omplint la sol·licitud de preinscripció (disponible a partir del dia 5/05).
El formulari degudament omplert s’ha d’enviar i rebreu un correu de confirmació de que l’hem rebut al departament d’Educació.
Documentació Imprescindible
-Llibre de família o document de filiació
-DNI/NIE/Passaport dels progenitors/progenitores/tutors/tutores/acollidors/acollidores
-Targeta sanitària de l’infant

Documentació necessària per a barem
-Carnet de família nombrosa o monoparental (5 punts).
-Certificat d’empresa en què s’acrediti que els dos progenitors treballen o només un en cas de ser monoparental (10 punts).
-Certificat de beneficiari de renda garantida (5 punts).
-Certificat discapacitat greu igual o superior al 33% (5 punts).
-Per treballar al terme municipal (només per als no empadronats al municipi) (5 punts).

Per a qualsevol consulta us podeu adreçar al correu electrònic: preinscripciovendrell@gmail.com

Hi haurà l’opció de realitzar la preinscripció de forma presencial només sol·licitant cita prèvia trucant al telèfon de la Regidoria d’Educació 977 66 89 62.
L’horari d’atenció al públic serà de 9:00 h a 13:00 h, a l’edifici de l’Antiga Biblioteca, a la Rambla, 24
La no-acreditació documental de les circumstàncies al·legades a la Sol·licitud de preinscripció, dins del termini establert, implica que el criteri afectat no es consideri a efectes de barem

Puntuació que no requereix documentació
-Tenir germans escolaritzats al mateix centre educatiu (40 punts).
-Que progenitor/a, tutor/a, acollidor/a treballi al centre educatiu (40 punts).
-Quan la petició se sol·liciti per a dos o més germans dins el mateix centre o de diferents grups d’edat (5 punts).
-Per viure al terme municipal (30 punts)

 

EXCEPCIÓ PER ALS INFANTS NASCUTS ALS ANYS 2021 i 2022


• Per a infants nascuts l’any 2021, l’escolarització és gratuïta. Es podran beneficiar d’una plaça pública totes les famílies empadronades al Vendrell abans de l’1 de gener de 2023.
Les famílies empadronades amb posterioritat a l’1 de gener de 2023 hauran d’acreditar l’empadronament adjuntant un contracte de lloguer o un document que indiqui la compra d’un habitatge, dins del municipi.


• Per als infants nascuts l’any 2022, l’escolarització és gratuïta. Podran accedir a una de les places gratuïtes de l’oferta, tota família empadronada al Vendrell abans de l’1 de gener de 2023.

Les famílies empadronades amb posterioritat a l’1 de gener de 2023 hauran d’acreditar l’empadronament adjuntant un contracte de lloguer o un document que indiqui la compra d’un habitatge, dins del municipi.

La falsedat o el frau en les dades al·legades comporta la invalidació dels drets de prioritat que puguin correspondre.

El Vendrell, 3 de maig de 2023

A través de dues mostres a la sala d’exposicions La Fusteria es podrà gaudir d’alguns dels treballs realitzats per l’alumnat de l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa.

Del 5 al 20 de maig serà el torn dels més petits, de 4 a 11 anys, que han treballat diverses tècniques: ceràmica, pintura, dibuix i il·lustració.

I del 26 de maig al 10 de juny es podrà visitar l’exposició dels adults amb obres fetes als tallers de ceràmica, torn, pintura, dibuix, il·lustració i creació de llibres d’artista.  

L’horari de visita de La Fusteria és de dimarts a dissabte, de 17 h a 20 h.

©2019 Ajuntament del Vendrell