El Vendrell, 29 de setembre de 2022

La regidoria de Polítiques d’Igualtat, Gènere i Drets LGTBIQ+ de l’Ajuntament del Vendrell, amb el suport del Departament d’igualtat i feminismes de la Generalitat, finançat pel Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat del Govern central, impulsa el programa “Temps per cures”.

Sota la premissa de proporcionar temps a les famílies que necessiten conciliar el temps personal i laboral amb el temps per cures, el servei acollirà infants d'entre 0 i 14 anys en diversos punts del municipi i amb activitats diverses.

El servei de cures té l'objectiu d’ avançar en la coresponsabilitat pública vers les cures i respon a diversos objectius. Primer, alliberar temps a les famílies, especialment a les dones, a qui, majoritàriament s’ha atribuït el Treball de les cures. Segon, consolidar el dret a les cures de les nenes i els nens i tercer, generar nova ocupació de qualitat en el territori avançant en la igualtat.

En concret, l'Ajuntament del Vendrell ofereix 3 serveis puntuals gratuïts a les famílies amb infants i adolescents de 3 a 14 anys:

-Servei d’Acollida a les escoles: Servei d’acollida per a infants de 3 a 5 anys i germans, d’una hora de durada a la sortida de les escoles del municipi. L’horari és en funció de la finalització de les classes de cada escola. (Màxim 10 hores/mensuals per infant, s’establiran criteris de priorització). Els infants s’han de recollir a la pròpia escola. Aquest servei s’iniciarà el 10 d’octubre de 2022. La inscripció és prèvia a la APP de La Ballaruga a www.laballaruga.org 

Per a més informació: laballaruga.media@gmail.com

 

-Servei de Canguratge amb servei d’acompanyament (servei de corda): S’ofereix un servei de canguratge a les tardes en equipament lúdic de 16.30 h a 20.30h. També s’inclou un servei d’acompanyament des de l’escola fins a l’equipament lúdic per alumnes de 1r a 6è. La resta d’infants i adolescents inscrits que no l’utilitzin, s’han de deixar directament a l’equipament. La recollida serà a l’equipament lúdic. (Màxim 27 hores/mensuals per infant s’establiran criteris de priorització). Aquest servei s’inicia el 10 d’octubre de 2022. La inscripció prèvia és a la APP de La Ballaruga a www.laballaruga.org.

Per a més informació: laballaruga.media@gmail.com

 

-Patis Oberts: Els dissabtes de 10h a 13h, a l’ Institut Escola de Coma-ruga, CEIP Àngel Guimerà i el CEE Garbí, s’obren els patis amb monitoratge per oferir diverses activitats de lleure. Aquest servei inicia el 8 d’octubre de 2022. Els infants i adolescents s’han de deixar i recollir a la porta de l’escola en concret.
La inscripció és a l’entrada de la pròpia escola. No s’establiran criteris de priorització, fins a la totalitat d’aforament permès.

Per a més informació: cebaixpenedes@gmail.com 

El Vendrell, 28 de setembre de 2022

La jornada 360º EMPRESA, organitzada per l’EINA Espai Empresarial del Vendrell, torna amb una tercera edició que tindrà lloc el dia 6 d'octubre amb el lema ( R ) EVOLUCIÓ.
Una trobada empresarial a la sala polivalent de la Vil·la Casals de les 10 h fins a les 13.30 h.
El programa inclou una conferència a càrrec de David Rovirosa, líder d’Equip de Disrupció a ACCIÓ - Generalitat de Catalunya que porta per títol “Empreses líders en temps disruptius”. En aquesta xerrada es parlarà sobre l'adaptació
d'empreses destacades a uns mercats en continus canvis, més accelerats fins i tot en els últims temps, i de com les empreses han hagut de desenvolupar iniciatives que els permetin adaptar-se a aquests ambients convulsos.
A continuació, la taula rodona “Reformular idees, revolucionar mercats” comptarà amb la participació de Núria Tous, CEO a Oliveta's Catering; Beatriz Mesas de l'empresa Incapto i Anna Ollé de Taller Coworking. Totes elles són persones emprenedores i, des de diferents sectors, debatran sobre les motivacions i els reptes als quals han hagut de donar resposta en la seva activitat empresarial.
Seguidament, es presentarà un cas d'èxit d'emprenedoria local. Alex Samper i Joan Olivares parlaran del seu projecte “The CRUX - Sala d’escalada”, iniciativa vinculada al sector de l'esport, amb el qual estan tenint un èxit molt notable.
La jornada finalitzarà amb un aperitiu on es podrà aprofitar per fer networking entre totes les persones assistents.
L'accés és lliure i la jornada està dirigida tant a emprenedors com a persones amb empreses consolidades. La incripció pot fer-se a través de la web de l’EINA (www.leina.org).
La jornada 360º EMPRESA compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, ACCIÓ Generalitat de Catalunya, Vins i Caves Jané Ventura, la Fundació Pau Casals i PIMEC Tarragona.

El Vendrell, 27 de setembre de 2022

El procés del pressupost participatiu d’aquest 2022 encara les seves últimes fases amb la posada en marxa de la campanya informativa per a promoure la votació de les propostes per part de la ciutadania. Una votació que es farà del 14 al 16 d’octubre, coincidint amb la Fira de Santa Teresa.

A través de diversos vídeos i materials promocionals que s’aniran difonent en les properes setmanes, des de l’Ajuntament del Vendrell es vol animar la ciutadania a votar d’entre les cinc propostes finalistes, desglossades en 9 projectes que conformen el catàleg resultant del procés:

PROPOSTES PROJECTES IMPORTS

1. Crear una zona verda al centre de la ciutat

-Plaça Pep Jai: 198.000,00€
-Parc de la Muntanyeta: 198.000,00€
-Parc de can Conesa:  198.000,00€
-Parc de ca L’Escori:  110.000,00€


2. Plantar arbres i augmentar les zones verdes

Actualitzar l’inventari d’arbrat viari, i disseny del pla d’intervenció / plantació:  48.000,00€


3. Millorar l’accessibilitat de les voreres

Rebaixar voreres:  200.000,00€


4. Compra vehicle extinció incendis

Compra d’un vehicle equipat destinat a extinció d’incendis:  58.928,15€


5. Camins escolars segurs

-Senyalitzar el camí escolar segur entre els centres escolar Els Secallets i Pla de Mar de Coma-ruga:  80.000,00€
-Senyalitzar el camí escolar segur entre el centre de la vila i la zona escolar: 105.000,00€

En concret, en les votacions, que es duran a terme en un estand municipal de la Fira, a la Rambla, podrà votar tota la ciutadania empadronada al Vendrell major de 14 anys. A cada DNI/NIF se li permetrà participar només una vegada, això sí, votant dues propostes per persona. També es podrà votar digitalment a través del web de l’Ajuntament del Vendrell www.elvendrell.net.

Sota l’eslògan “Avancem amb tu” l’Ajuntament del Vendrell ha posat en marxa el procés dels pressupost participatiu per tal que la ciutadania pugui proposar i decidir com destinar fins a 200.000 euros del pressupost municipal d’inversions d’aquest 2022.

El regidor de Participació Ciutadana, Christian Soriano, ha animat els veïns i veïnes a votar durant la propera Fira i, en definitiva, a escollir els projectes d’inversió que prefereixin. Sigui quin sigui els el resultat, segur que els projectes seran positius pel municipi”, ha conclòs el regidor.

El Vendrell, 27 de setembre de 2022

Després de gairebé tres anys de no poder-ho fer, aquest proper dissabte 1 d’octubre, a partir de les 16 h, la cultura urbana torna a la plaça Nova del Vendrell, i en la seva onzena edició presenta novetats i reforça la seva projecció internacional.

Les tres modalitats de sempre seran el break, els grafits i els MC’s (baralles de galls). La novetat d’aquest any és que, amb motiu del gran nombre de bboys i bgirls inscrits, el break començarà al matí al Pavelló Municipal Àngel Guimerà per fer rondes prèvies i, així, poder anar bé d’horari a la tarda.

Enguany els grafiters posaran color a la paret de contenció de les vies del tren entre l’Escola bressol municipal El Puig i l’accés al Vendrell (Riera de la Bisbal).

El Cultura Urbana El Vendrell 2022, organitzada per la Regidoria de Joventut amb la col·laboració de Llobregat Block Party, comptarà amb jutges i DJ internacionals (França, Itàlia i Ucraïna) i amb els històrics speakers Keor i Jandro.

El regidor de Joventut, Rubén Gràcia, ha destacat la consolidació del Cultura Urbana amb la seva onzena edició i ha convidat a tothom a gaudir d’aquest espectacle urbà.

L’AJUNTAMENT DEL VENDRELL ACONSEGUEIX 2 MILIONS D’EUROS DELS NEXT GENERATION PER ARRANJAR LES RIERES

El projecte Renaturalització de la riera de la Bisbal i dels torrents del Lluc i Culleré al seu pas per la zona urbana del municipi del Vendrell ha sigut seleccionat en la convocatòria de subvencions de la Fundación Biodiversdad F.S.P del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

El Vendrell, 26 de setembre de 2022

La convocatòria de subvencions de la Fundación Biodiversidad per a la restauració d'ecosistemes fluvials i la reducció del risc d'inundació als entorns urbans espanyols està finançada per la Unió Europea amb fons NextGenerationEU.

El projecte presentat per l’Ajuntament del Vendrell ha sigut un dels 37 projectes seleccionats entre les 230 sol·licituds presentades. La subvenció concedida és de 2.014.701,78 €, un 95% del total del pressupost presentat amb el projecte, i haurà de estar executat abans de finals de l’any 2025.

El projecte Renaturalització de la riera de la Bisbal i dels torrents del Lluc i Culleré al seu pas per la zona urbana del municipi del Vendrell té com a objectiu principal recuperar l’entorn i ecosistemes naturals de les rieres, integrar-les en la trama urbana del Vendrell i crear zones verdes de qualitat.

La riera de la Bisbal i els torrents del Lluc i Cullaré creuen pel mig el nucli principal del Vendrell, però son espais degradats, utilitzats únicament com a canals d’infraestructures, creant una barrera física, i una divisió urbana i social entre les dues meitats del nucli del Vendrell.   

El projecte pretén recuperar 4 km d’aquests espais naturals: recuperar la flora autòctona d’aquestes rambles mediterrànies i transformar-les en zones verdes de qualitat aprofitables per a la ciutadania. L’objectiu es integrar aquests espais dins la trama urbana com a zones verdes d’esbarjo, eliminant els murs verticals de formigó amb vessants naturals que permetin a la ciutadania baixar i disfrutar d’aquests espais naturals verds (fluvials).

El projecte intervindrà també en el punt d’unió entre la riera de la Bisbal i el torrent del Lluc, per evitar inundacions i ordenar aquest nus de comunicació. Igualment ho farà al Nou Vendrell, on el torrent del Culleré l’any 2000 es va desbordar.   

En definitiva, la renaturalització permetrà convertir les rieres i torrents en un gran espai verd lineal (fluvial), cohesionador i vertebrador del nucli urbà del Vendrell. I permetrà transformar radicalment aquest paisatge i la percepció de la ciutadania, convertint un entorn avui Evitable en un entorn Habitable i Atractiu.

Aquest projecte de transformació verda de les rieres és complementari al que està en execució d’ampliació de la illa de vianants a l’altra banda de la riera, i que unirà les dues meitats del nucli amb una mobilitat a peu i en bicicleta.  

  El projecte subvencionat inclou: 1) Elaboració del pla especial urbanístic de delimitació, ordenació d'usos i de recuperació ecològica i paisatgística de l'espai fluvial dels torrents del Vendrell (Pla especial dels Espais Blaus. 2) Redacció i execució del projecte de renaturalització de la riera de la Bisbal i dels torrents del Lluc i Culleré al seu pas per la zona urbana del municipi del Vendrell i 3) Manteniment de les actuacions de renaturalització de la riera de la Bisbal i dels torrents del Lluc i Culleré.

La regidora de Medi Ambient, Núria Rovira, comenta; “el verd i el blau han sigut els grans oblidats dels nostres espais urbans. Tenim un entorn natural i agrari excepcional, i ara comencem l’etapa del verd urbà, per fer espais realment habitables i que siguin motor d’orgull de dada barri i del conjunt del municipi”. 

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, explica que; “a la transformació urbana d’ampliació de la illa de vianants sumem la transformació verda per recuperar els entorns naturals de les rieres i crear zones verdes de qualitat, que a més serveixin d’unió de les dues meitats del nucli urbà del Vendrell. Estem construint una nova ciutat!.”

IMATGE PEU DE COMUNICACIONS NEXT GENERATION RIERES

El Vendrell, 26 de setembre de 2022

Després de l'estrena de la programació del Temporada tardor aquest passat dissabte al Teatre Àngel Guimerà, agafarà el relleu l'Auditori Pau Casals aquest dissabte 1 d'octubre. L'encarregada de fer vibrar aquest equipament serà la veu potent de Monique Makon, que s'uneix a l'Original Jazz Orquestra Taller de Músics, per crear 'Back to Amy'. Un concert que serà el primer tribut a Amy Winehouse amb una big band a Espanya. Junts l’homenatjaran a través d'un repertori de 12 dels temes més coneguts de la cantant britànica.
El 2019 sorgeix aquesta nova connexió entre la big band i Cabal Musical, el projecte d'innovació social del Taller de Músics, amb la voluntat de vestir a gran escala la veu de Monique Makon, una de les joves talents més prometedores de l'escena de música negra, i que es mou amb comoditat per gèneres com el jazz, el soul i el rhythm-and-blues.

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial aquest divendres a la recepció de l'EMMPAC (i tots els divendres no festius, de 10 a 13h) o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

 

BACK TO AMY
Dia: Dissabte 1 d'octubre
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20 h
Preu: 20 € / 15 € amb descompte

 

Intèrprets:
Roser Monforte i Roger Martínez, saxo alt
Nil Mujal i Víctor Verge, saxo tenor
Paula Carrillo, saxo baríton
Jordi Fontanillas, Jaume Torné, Leonardo Torres
i Armand Noguera, trompeta
Vicent Pérez, Eva Garín, Eduard Prats i Pere Alcon, trombó
Pau Mainé, guitarra
Jan Marsal, baix
Alex Badia, piano
Sergi Torrents, bateria
Monique Makon, veu
Mario Roldán, direcció i arranjaments

El Vendrell, 22 de setembre de 2022

El dilluns 3 d’octubre de 2022 comença l’activitat del programa d’esport escolar al Vendrell i finalitzarà el divendres 2 de juny de 2023.

Aquest programa es porta a terme gràcies a la tasca que desenvolupen diferents entitats del municipi, les quals ofereixen una iniciació a un ampli ventall de modalitats esportives.

Com a novetat, aquest any s’ha incorporat una butlleta d’inscripció en format PDF digital editable, per tal d’evitar la impressió en paper.

El programa compta amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell mitjançant les bases de subvenció per entitats esportives del municipi, i per un import màxim de 100 € l’any d’inscripció els nens, nenes i joves del Vendrell poden fer esport durant el curs escolar en les diverses instal·lacions esportives municipals i d’entitats participants.

Les activitats i entitats del programa són les següents:

-Associació Bàsquet el Vendrell, BÀSQUET

-Club Bàdminton el Vendrell, BÀDMINTON

-Club Escola Handbol Vendrell, HANDBOL

-Club Esports Vendrell, FUTBOL

-Club Futbol Sala el Vendrell, FUTBOL SALA

-Club Judo el Vendrell, JUDO PSICOMOTRIU

-Club Nàutic de Coma-ruga, ACTIVITATS NÀUTIQUES

-Club Rítmica el Vendrell, GIMNÀSTICA RÍTMICA

-Consell Esportiu del Baix Penedès, JOCS D’ESCOLA / PÀDEL / TENNIS / PSICOMOTRICITAT

-Escola Ciclisme Baix Penedès, CICLISME

-Escola Escacs Lira Vendrellenca, ESCACS

-Escola Futbol Base El Vendrell, FUTBOL

-Runners el Vendrell, ATLETISME

-Unió Esportiva Tancat, FUTBOL

El programa d’activitats es pot consultar al web de la Regidoria d’Esports:
https://www.elvendrellesports.cat/wp-content/uploads/2022/09/Escoles_esportives_22_2023_OK-1.pdf

El Vendrell, 21 de setembre de 2022

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, anuncia la congelació dels impostos per segon any consecutiu. Amb aquesta decisió es vol donar suport a les famílies davant l’augment de la inflació i ho permet la situació sanejada de les finances municipals.

El Vendrell, 21 de setembre de 2022 

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, al programa Per què? de RTV el Vendrell ha descrit les línies mestres del projecte de pressupostos municipals del 2023 que el govern està ultimant. Entre altres mesures, destaca l’anunci que, per segon any consecutiu, el govern municipal ha decidit congelar els impostos municipals per al proper any.

Aquesta decisió de congelar els impostos es pren per ajudar les famílies davant la situació d’augment de la inflació; de l’augment dels preus de l’electricitat, benzina i cistella de la compra, per exemple. Igualment, es manté la reducció de la taxa d’escombraries comercials un 25% i de les terrasses dels bars un 50% per continuar ajudant al comerç i la restauració local. Aquesta decisió és possible gràcies a la situació sanejada de les finances municipals, amb una reducció del deute fins un 52% dels ingressos i de les despeses derivades.  

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, destaca que “la congelació d’impostos és possible gràcies a la situació financera sanejada de l’Ajuntament, que permet mantenir i millorar els serveis municipals, i ajudar les famílies a fer front a la inflació”. També destaca que “tot i la pandèmia, tot i la guerra i tot i els efectes del canvi climàtic, anem superant aquestes situacions, garantint la cohesió social amb projectes com la gratuïtat de les escoles bressol, el nou servei d’orientació psicològica o les campanyes de bons de comerç”.

A més de la congelació dels impostos, el projecte de pressupost municipal per al 2023 preveu continuar amb la transformació urbana, incorporant els nous projectes verds i millorant els serveis municipals: “Un pressupost per a la majoria, per a la majoria social del Vendrell”. 

El Vendrell, 20 de setembre de 2022 

Tot a punt per a la nova programació del Temporada tardor, que arrenca aquest dissabte 24 de setembre al Teatre Àngel Guimerà, amb un conegut actor humorístic. Bruno Oro posarà en escena el seu espectacle Sí o no?, un monòleg còmic que parla sobre l’art de perdre’s, en vies d’extinció en un món amb pressa que només busca l’eficàcia, i en el qual Google Maps ens marca el camí, Spotify ens diu què escoltar, i Tinder qui ens pot agradar. Un monòleg en el qual el mateix Bruno Oro s’anirà perdent mentre ens intenta explicar una anècdota real que li va passar en el seu primer viatge a Nova York, i que il·lustra perfectament la seva nostàlgia per aquells temps en els quals ens permetíem improvisar.
Una comèdia hilarant i amb tocs emotius, que fan que aquest espectacle no sigui el clàssic stand up. L’objectiu és omplir de rialles la platea, però també llançar una pregunta al públic, perquè cadascú decideixi si està disposat a deixar-se portar per l’aventura de la vida: sí o no? Solució: sí o no.

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial aquest divendres a la recepció de l'EMMPAC (i tots els divendres no festius, de 10 a 13h) o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

 

BRUNO ORO, 'Sí o no?'
Dia: Dissabte 24 de setembre
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 20 h
Preu: 20 € / 15 € amb descompte

Intèrpret: Bruno Oro
Direcció : Alejo Levis
Producció: Total Memos

El Vendrell, 20 de setembre de 2022

El proper dimecres 5 d’octubre, a les 18 h, a la Biblioteca municipal Terra Baixa del Vendrell, Lola Casas presentarà el seu darrer llibre: La nena que volia ser mestra, publicat per l’editorial Voliana Edicions.
Aquest llibre és un recull de records, reflexions, anècdotes i alguns consells i recomanacions que la mestra i escriptora de literatura infantil i juvenil, Lola Casas, ofereix als seus lectors després de tota una vida dedicada als oficis d’ensenyar i escriure.
Al voltant del llibre La nena que volia ser mestra, acompanyats per l’autora i sense l’obligació estricta d’haver llegit el llibre, es farà tertúlia amb tots els que vulguin assistir a la trobada.
En el cas de poder assistir-hi, es recomana a tothom que porti, si pot ser físicament, un llibre de la seva infantesa i un altre que els hagi agradat molt d’adults.
La finalitat és gaudir d’una estona distesa, entretinguda i participativa a la que hi està tothom convidat.

El Vendrell, 20 de setembre de 2022

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir dilluns 19 de setembre un ple ordinari.

Es va aprovar la urgència de la incorporació de 5 punts nous a l’ordre del dia.

Es va donar compte de les actes de Junta de Govern Local dels dies 4, 11, 18 i 25 de juliol, dels dies 1, 8, 16, 22 i 29 d’agost i del 5 de setembre de 2022; dels Decrets d’Alcaldia, i de les contractacions laborals d’urgència al departament de Serveis Socials i al Patronat Municipal Hospital-Asil del Santíssim Salvador del Vendrell.

I es va arribar als acords següents:

Amb 12 vots a favor (Govern i regidora no adscrita), 6 en contra (4 vots de Som poble-ERC, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell) i 2 abstencions (1 vot de la regidora Eva Mata de Som poble-ERC i JxV), es va acordar la desestimació de les al·legacions presentades per part de Luís Miguel Navarrete García contra l’aprovació inicial de la proposta d’estructura de costos del servei de neteja viària, d’acord amb l’argumentació continguda en l’informe jurídic de la Secretària General i els TAGs de contractació i l’aprovació definitiva de la proposta.


Amb 19 vots a favor (Govern, Som poble-ERC, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 1 abstenció (JxV), es va aprovar el canvi de tram tenint en compte les quantitats individuals que queden reflectides en un informe de la cap de servei de Persones i Coneixement que, respectant l’acord amb els representants sindicals, es refereixen amb caràcter general a l’1 de gener de 2022 i amb les particularitats dels empleats que complien les condicions entre aquella data i el 31 de març de 2022, de diversos treballadors i treballadores de l’Ajuntament del Vendrell. D’aquesta manera, finalitza el sistema de trams.  


Amb 12 vots a favor (Govern i regidora no adscrita), 7 en contra (4 vots de Som poble-ERC, JxV, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell) i 1 abstenció (regidora Eva Mata de Som poble-ERC), es va aprovar el Compte General de l'Entitat per a l'exercici de 2021 que inclou el de la Corporació, Organismes Autònoms, i empreses municipals El Vendrell Comunicació S.L.M. i Prosceni El Vendrell SLM. Més informació sobre el Compte General del 2021:

https://www.elvendrell.net/ajuntament/pressupostos/any-2021  


Per unanimitat, es va aprovar la revocació d’uns acords de Junta de Govern Local relatius a taxes d’escombraries i a liquidacions de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana.


Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada pels grups municipals de Som Poble-ERC-AM, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell per la millora de la carretera del Fondo de l’Escaldat.


Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per a l'impuls de mesures estratègiques d'estalvi d'aigua.


Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya per demanar la redacció d'un projecte i finançament de la reparació xarxa d aigües.

Amb 18 vots a favor (PSC, Som poble-ERC, Cs, JxV, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora do adscrita) i 1 abstenció (AVP-FIC), es va aprovar la proposta de grup municipal Som poble-ERC per presentar un escrit de queixa formal a ADIF i RENFE sobre les incidències del servei de Rodalies en les línies que travessen el nostre territori, i un escrit al Ministeri de Foment per traslladar formalment la mateixa queixa incloent una demanda de fer més inversió a la xarxa de Rodalies i que s’executin al 100% les inversions previstes i que es garanteixi el normal funcionament del servei i la seva millora en un termini breu de temps.

Al ple d’ahir es va excusar l’absència del regidor Josep Mañé (Som poble-ERC). A partir del punt número 11 es va excusar la desconnexió telemàtica de la regidora Eva Mata (Som poble-ERC).

Vídeo acta de la sessió plenària: https://actes.elvendrell.cat/sesiones

El proper dilluns 19 de setembre, a les 18 h, se celebrarà una sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament del Vendrell amb el següent ordre del dia. 
El ple es podrà seguir de forma telemàtica pel web municipal https://actes.elvendrell.cat/sesiones i per RTV el Vendrell.

*La sessió de ple està oberta a l'assistència de públic.

Aquest podrà fer preguntes a la sala al finalitzar la sessió i també fer-les arribar per correu electrònic:  


Vols fer una pregunta al Ple?
1. Envia la teva pregunta a pledelvendrell@gmail.com (una per persona, entitat, associació o organització).
2. La pregunta ha de ser concisa, directa, i amb el nom i cognom del regidor o de la regidora a qui s'adreça.
3. El termini per enviar les preguntes finalitza el dilluns 19 de setembre, a les 17 h.

Per a més informació sobre els plens, es pot consultar els següents apartats del web:  
Ordres del dia
Actes del Ple (recents)
Actes del Ple (històrics)

 

 

El Vendrell, 14 de setembre de 2022

Aquest proper divendres 16 de setembre, a les 20.30h, tindrà lloc l’acte inaugural i de presentació oficial de la recuperació dels esgrafiats de la façana de la Casa del Portal del Pardo que dona al carrer de les Quatre Fonts.

A banda dels parlaments institucionals, l’acte comptarà amb un espectacle audiovisual amb música en directe.

La Casa del Portal del Pardo és l’edifici més antic del municipi i la seva façana va ser revestida amb una rica ornamentació esgrafiada, que data de l’any 1786. Actualment l’edifici acull la seu de la Fundació Apel·les Fenosa i disposa de la categoria de BCIN.

Aquesta inauguració tanca la primera fase per a l’adequació i millora de la Casa del Portal del Pardo del Vendrell com a ampliació visitable del Museu Apel·les Fenosa, subvencionada per la Generalitat de Catalunya a través dels ajuts per al cofinançament pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020 d'operacions en l'àmbit dels equipaments museístics, així com per l’Ajuntament del Vendrell.

En aquesta fase s'ha restaurat les terrasses que presentaven defectes, s’ha restaurat la gàrgola que perillava, s’han restaurat els esgrafiats de les façanes que donen al jardí, les del carrer Major i els de la façana Oest, s’han col·locat vidres protectors per visitar l’interior des de l’exterior, s’han condicionat tant el jardí i els elements d’alarmes i senyalització així com la torre medieval.
Així mateix, s’ha publicat un llibre sobre la història de la Casa del Portal del Pardo, que ha servit per estudiar les actuacions, i s’ha editat un llibre sobre la casa de l’escultor.

 

El Vendrell, 14 de setembre de 2022

Tot a punt per a una nova programació del Temporada, que arrenca el proper 24 de setembre al Teatre Àngel Guimerà, amb un conegut actor humorístic, Bruno Oro, que posarà en escena el seu espectacle ¿Sí o No?. Es tracta d'un monòleg còmic que parla sobre l’art de perdre’s, en vies d’extinció en un món amb pressa que només busca l’eficàcia, i en el qual Google Maps ens marca el camí, Spotify ens diu què escoltar, i Tinder qui ens pot agradar. Un monòleg en el qual el mateix Bruno Oro s’anirà perdent mentre ens intenta explicar una anècdota real que li va passar en el seu primer viatge a Nova York, i que il·lustra perfectament la seva nostàlgia per aquells temps en els quals ens permetíem improvisar.
Agafarà el relleu l'Auditori Pau Casals el dissabte 1 d'octubre, amb la veu potent de Monique Makon, que s'uneix a l'Original Jazz Orquestra Taller de Músics, per crear Back to Amy, el primer tribut a Amy Winehouse amb una big band a Espanya. Junts l’homenatjaran a través d'un repertori de 12 dels temes més coneguts de la cantant britànica. El 2019 sorgeix aquesta nova connexió entre la big band i Cabal Musical, el projecte d'innovació social del Taller de Músics, amb la voluntat de vestir a gran escala la veu de Monique Makon, una de les joves talents més prometedores de l'escena de música negra, i que es mou amb comoditat per gèneres com el jazz, el soul i el rhythm-and-blues.
El dissabte 8 d'octubre arribarà al Teatre Àngel Guimerà La filla del mar, un clàssic de Guimerà, produït per la companyia Focus, que La Barni Teatre porta a escena en forma de teatre musical. Una història d'una vigència absoluta que ens parla de la discriminació i la resistència de les comunitats a incorporar la diferència i que permet qüestionar-nos el paper dels instints en el
comportament humà. L'espectacle ha estat guanyador de 3 Premis de la Crítica, com a Millor Musical, Millor Actriu Musical per Clara Solé i Millor Música Original per Marc Sambola.
El divendres 14 d'octubre és el torn del tradicional concert Al Vendrell, les gralles en motiu de la Fira de Santa Teresa. Enguany el grup convidat és Canya d'Or, una formació de gralles que neix la tardor de l’any 1997 a Reus, amb un repertori original i variat, el qual, juntament amb la seva llarga trajectòria, els ha portat a consolidar-se com un dels grups de referència de la música per a gralla. El concert inclourà l’estrena de la composició de Marta Pujadas Notes líquides, encàrrec dels Amics de l’Orgue del Vendrell.
El diumenge 23 d'octubre el Temporada dedica la programació al públic familiar, un format que sempre hi és present any rere any. En aquesta ocasió serà un espectacle musical que porta per nom La motxilla de l’Ada, de la companyia Teatre al detall amb la música en directe de La Tresca i la Verdesca, que parla de la identitat de gènere, perquè allò de "nen-nena, home-dona, blau-rosa, fort-feble..." potser ha de canviar definitivament.
Ja al novembre, dissabte 5, un dels principals artistes i autors del panorama musical català, Manu Guix, actuarà a l'Auditori Pau Casals. El cantautor, després de 4 anys de silenci discogràfic, presenta el seu nou treball Moments, amb un so totalment nou al qual ens tenia acostumats fins ara, on l’electrònica i el pop es donen la mà. Acompanyat de tota la seva banda, els seus “Veterans”, amb les cançons del nou disc i repassant els seus èxits de sempre, Manu Guix oferirà un nou espectacle que comptarà amb 6 músics sobre l’escenari i que promet ser un dels espectacles més potents musicalment i visual d’aquest 2022.
El dissabte 12 de novembre, Emma Vilarasau i Dafnis Balduz interpretaran L'Oreneta, protagonitzada per la senyora Amèlia, una professora de cant que rep a casa seva un home jove que vol millorar la seva tècnica vocal per cantar al memorial de la seva mare morta recentment. Ben aviat, es descobreix que la cançó triada, L'Oreneta, té un significat especial per als dos personatges, que aniran desgranant detalls del seu passat. Una obra que parla de la culpa, del dolor, de les diferències generacionals, de la intolerància, de la incomunicació i, per damunt de tot, d’un tema tan universal com és l’amor. Emma Vilarasau i Dafnis Balduz protagonitzen el que ha estat un dels títols més internacionals de la dramatúrgia contemporània catalana, estrenat fins ara en una quinzena de països.
El dissabte 19 de novembre, l'Auditori Pau Casals rebrà La Banda Km 0, una formació que es va formar fa dos anys per músics professionals de la zona. Ara torna en aquest mateix indret reivindicant la música i els músics de casa, amb un repertori íntegrament del territori farcit de temes emblemàtics i històrics combinat amb cançons escrites pels mateixos intèrprets. Recuperant l'essència i l'energia del concert de debut, i incorporant nous temes, ben segur que no deixaran a ningú indiferent.
L'últim dissabte de novembre, al Teatre Àngel Guimerà, arriba El diablo cojuelo, de la Compañía Nacional de Teatro Clásico. Els pallassos de Rhum els encarreguen fer un clàssic i s’ho prenen com una gran ocasió. Escullen, perquè no n’hi havia un altre a la llibreria, El diablo cojuelo de Luis Vélez de Guevara. Així és com comencen a enredar-se o, més aviat, a renyir, dues trames: la de la boja obra de Vélez, tractada amb molt respecte i amb alguna llibertat, i la d’una companyia sempre a punt de fracassar, a l’estil pallasso, en el seu esforç per portar-la a escena. I així és com personatges del segle XVII i pallassos del XXI aixequen teulades i viatgen per les terres i els aires d’una Espanya esperpèntica.
L'endemà, diumenge 27 de novembre, Els Atrapasomnis faran passar un bonic i especial matí al públic familiar. El savi Magí portava anys intentant enviar missatges a la seva enamorada, la lluna. En un dels seus intents, inventa una màquina per llançar una ampolla amb un missatge, amb tanta mala sort, que aquesta va a parar dins d’un ull de la lluna, quin desastre! Un nou format de gran concert familiar amb set músics a dalt l’escenari, que faran de la música el millor instrument per arribar a la lluna i ajudar-la. Una festa en tots els sentits, on tot el públic participa a través de les noves cançons i coreografies.
El dissabte 3 de desembre serà el torn de la producció de proximitat. El Grup de Teatre Inestable del Vendrell posarà en escena Rumors, una comèdia amb un text divertit basat en una trama d’embolics i malentesos en què participen quatre parelles d’alta posició social, que van a la festa d’aniversari del primer tinent d’alcalde de Nova York, en Charlie Brock. Els convidats, que arriben de manera esglaonada, troben l’amfitrió ferit, sense ningú més a la casa. Tothom intentarà amagar el que sembla un intent de suïcidi de l’amic, mentint-se els uns als altres sobre el que ha passat amb la intenció d’encobrir-lo per evitar un escàndol polític. Definida com una comèdia "blanca", es desenvolupa amb un ritme desenfrenat d'entrades i sortides i explicacions poc convincents.
Ja a les portes del Nadal, i vinculat a aquestes dates, l'Auditori Pau Casals reviurà un clàssic de Txaikovski, El trencanous. Basat en un conte de fades nadalenc escric per Alexandre Dumas, Txaikovski va seleccionar vuit dels números del ballet per formar una suite concebuda per tocar en concert. El concert anirà a càrrec de la Franz Schubert Filharmonia amb Krzysztof Wisniewski, concertino-director, que també interpretaran la Holberg Suite, creada originalment per a piano, però adaptada posteriorment per a orquestra. La suite es compon d'una introducció i un conjunt de danses d’estil neoclassicista, on Grieg va evocar l'estil i la gràcia de la música barroca.
Per a poder oferir descomptes a les persones que volen comprar entrades per a més d'un espectacle, existeixen els abonaments +3 (30% descompte al comprar de 3 a 4 espectacles), +5 (35% descompte al comprar de 5 a 8 espectacles), l'abonament total (9 espectacles amb un 40% de descompte), i l'abonament jove (50% de descompte per a menors de 25 anys, amb la compra de 3 o més espectacles).
Les entrades estan numerades i es posen a la venda el proper divendres 16 de setembre, a partir de les 10 del matí a www.temporada.cat i de forma presencial, el mateix dia, a la recepció de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, i tots els divendres no festius, de 10 h a 13 h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.
Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

Programa Temporada Tardor 2022

El Vendrell, 13 de setembre de 2022

 

Una de les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19 que s’ha constatat com a permanent és l’afectació a la salut mental de la ciutadania; en especial, entre la gent més jove. Hi ha dades preocupants que ho corroboren: per exemple, la segona causa de mort d’entre joves d’entre 15 i 30 anys és el suïcidi o bé que el 35% del joves ha tingut idees suïcides en algun moment de la seva vida.

És per això que l’Ajuntament del Vendrell s’ha fixat com a objectiu prioritari en la seva agenda de polítiques públiques treballar en la protecció de la salut mental de la població i en la millora del seu benestar emocional, aportant recursos i esforços a través de diverses actuacions.

En concret, aquestes es vehicularan a través d’un projecte transversal, anomenat “Escolta’m”, que tindrà dos grans eixos:

D’una banda, la creació del Pla estratègic municipal de Salut mental del Vendrell, que redactarà la Fundació Congrés Català de la Salut Mental, i en el qual hi participaran activament experts acadèmics, professionals de la psicologia i la psiquiatria, treballadors socials, etc. L’objectiu serà l’elaboració d’una estratègia de millora de la salut mental i també la creació de la Taula de la Salut Mental del Vendrell, de la qual en formaran part experts, entitats i associacions.

Aquests objectius s’assoliran amb un treball en què s’identificaran els factors de risc (laboral, emocional, social), ja siguin els indicadors generals de salut de necessitats i es plantejaran recursos i estratègies de protecció psicosocial.

I d’altra banda, l’actuació més immediata de l’Escolta’m serà la posada en marxa, el proper mes d’octubre, del servei gratuït d’atenció psicològica per a joves entre 15 i 30 anys del Vendrell.

Aquest té l’objectiu d’acabar amb l’estigma social que envolta la salut mental i, al mateix temps, fer que el servei psicològic sigui accessible per a tothom sense importar el nivell de renda.

El primer tinent d’alcalde, Christian Soriano, ha manifestat que amb aquesta acció “des del govern del Vendrell posem sobre la taula un dels principals reptes que tenim sobre a taula com a municipi i com a país. Tenim clar que el que la persona jove té a la butxaca no pot determinar si pot o no accedir a un servei d’atenció psicològica; el que busquem, en definitiva, és ampliar un dret fonamental com és l’accés a la salut mental”.

Per tal d’accedir al servei, a partir del dilluns 26 de setembre, només caldrà que els i les joves que ho necessitin, (amb autorització dels pares o tutors en cas dels menors d’edat) contactin per WhatsApp (629 08 65 44) o per correu electrònic escoltam@elvendrell.net i puguin concertar així una visita.

El servei es planteja amb un paquet de cinc sessions anuals per usuari (una al mes màxim), prorrogables en cas que es consideri necessari.

Les sessions de l’Escolta’m es duran a terme a les instal·lacions del Casal Jove (c/Isidre Ribas, 5) i aniran a càrrec de Neus Navarro, psicòloga i coach del Vendrell. En el cas de que la demanda d’usuaris sigui molt alta, s’estudiarà l’ampliació dels professionals del servei.

Neus Navarro s’ha felicitat per la posada en marxa d’aquesta iniciativa en favor de la salut mental dels més joves ja que, segons ha explicat, la joventut “és una etapa crucial, un moment de molts canvis físics, psicològics i socials”. En aquest servei, ha dit, “pretenem també donar resposta a les seqüeles que ha deixat la pandèmia de la COVID-19 en aquestes franges d’edat, que són vulnerables per tots els canvis que hem comentat anteriorment. Enfortir la seva autoestima, empoderar-los i potenciar les seves habilitats socioemocionals, donant-los eines per desenvolupar la seva educació emocional que és la que ens assegura l’èxit a la vida”.

 

+ info: https://www.elvendrell.net/salut-mental/escolta-m

El Vendrell, 12 de setembre de 2022

El Vendrell ha tancat aquest passat cap de setmana el servei de socorrisme a les platges del Vendrell (Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs), que ha anat a càrrec de l’empresa Rescatadores, en concret, des del 23 de juny fins a l’11 de setembre.

El servei de socorrisme aquàtic ha comptat amb un total de 26 persones, una ambulància, un quad, una moto d’aigua, una embarcació, un vehicle 4x4 i un servei de préstec de cadires amfíbies per a persones amb mobilitat reduïda.

La temporada s’ha tancat amb un total de 6.069 accions del servei, principalment de caire preventiu. Del conjunt d’actuacions destaquen, per exemple, els 21 rescats aquàtics, les 406 assistències sanitàries o els 4.598 avisos a banyistes i embarcacions en relació a actituds i situacions de risc. També s’han fet 150 advertiments per la presència de gossos a les platges.

Durant tot l'estiu, l’empresa Rescatadores ha dut a terme 120 banys assistits amb les cadires amfíbies, a més d’ajudar a banyar-se a usuaris de diverses associacions de persones amb discapacitats.

Així mateix, durant tota la temporada d’estiu els socorristes s’han fet càrrec de la senyalització de l’estat de la mar amb la col·locació de les banderes, que en un 78% dels dies ha estat de color verd i el 20% de color groc. Tan sols s’ha hagut d’hissar la bandera vermella en dues ocasions, per l’estat de la mar o per tempesta elèctrica.

La regidora de Turisme i Platges, Bárbara Peris, ha destacat que “el més important d’aquesta temporada d’estiu és que no hi ha hagut cap persona ofegada a les nostres platges, que és el principal objectiu del servei de socorrisme”.

El Vendrell,, 12 de setembre de 2022

L’objectiu és difondre el valor de l’aigua per a conscienciar als més petits sobre l’ús d’un consum racional de l’aigua, a l’hora que es contribueix en la seva formació

Aigües del Vendrell, l’empresa mixta que gestiona la xarxa d’abastament i sanejament d’aigua del Vendrell, reprèn les activitats que permetran difondre el valor de l’aigua a les escoles amb l’objectiu de contribuir activament amb la formació i conscienciació dels mes petits. En aquest sentit, es duu a terme el concurs de dibuix amb l’esperit de conscienciar sobre l’ús racional de l’aigua i l’objectiu de poder canviar els hàbits de consum per afavorir-ne l’estalvi, estimulant la participació de tots els sectors (domèstic, comercial, industrial i institucional).

Es realitzaran visites a totes les escoles del municipi per a oferir formació sobre el cicle integral urbà de l’aigua, el valor d’aquest recurs natural i el bon ús. A més, les mateixes escoles podran visitar les instal·lacions hidràuliques d’Aigües del Vendrell, on s’explicarà l’origen de l’aigua, com es produïa l’extracció, com es produeix actualment, l’emmagatzematge, desinfecció i la distribució de la mateixa.

El Gerent del Servei Municipal d’Aigües, Sergi Martí, explica que “s’ha volgut incidir en els més petits, sobre el valor de l’aigua i el seu bon ús, tot i destacant que darrera d’un gest tant simple com obrir l’aixeta i que surti aigua, hi ha un munt de tasques per a que aquesta no tan sols arribi, sinó que arribi en bones condicions per a poder consumir-la, i una vegada consumida pugui ser tornada en bones condicions per no fer malbé l'entorn natural.”

De la seva banda, tal i com ha explicat el regidor de Serveis de l’Ajuntament del Vendrell i president d’Aigües del Vendrell, Alfons Herrera, “aquestes visites escolars s’emmarquen en el conjunt iniciatives que regularment desenvolupen l’Ajuntament del Vendrell i Aigües del Vendrell amb les escoles de la vila per donar-los a conèixer les fases del cicle de l’aigua i educar-los en un ús i consum més conscient d’aquest recurs”.

El Vendrell, 9 de setembre de 2022

Ja en són sis edicions de la trobada que es celebra anualment per parlar sobre la vida i l’obra d’Àngel Guimerà i, aquest any, es renova per donar-li un aire més actual i jove, i, a més a més, amb la participació d’actrius vendrellenques amb una gran projecció dins del teatre musical. Serà una jornada dedicada a tractar la vigència dels textos del dramaturg, després que aquest últim any s’hagin pogut veure versions televisives o muntatges musicals totalment revolucionaris.
Així doncs, l’activitat començarà el divendres 16 de setembre, a les 19 h, a l’Auditori del Tívoli, amb la lectura dramatitzada de l’obra de Guimerà La boja, a càrrec del Grup de Teatre del Centre de Llorenç del Penedès, amb la participació de l’actriu Mercè Pons i l’actor Lluís Soler, i dirigida per Llorenç Rafecas. Un text teatral que parla, en paraules del director, “d’una dona que lluita per l’empoderament i, a finals del segle XIX, aquest comportament i actitud en la vida no podien portar-la a altra cosa que ser considerada boja. Una obra que, avui en dia, encara podria considerar-se actual.”.

L’endemà, el dissabte 17 de setembre, a partir de les 10 h, donarà inici la jornada, amb la presentació del llibre Guimerà i el teatre espanyol, en el qual es recullen les ponències de l'anterior edició.


A partir de les 10:30 h donaran el tret de sortida les ponències. La primera, anomenada “Guimerà a cavall de l’òpera i el teatre musical”, la durà a terme Gerard Guerra, llicenciat en Filologia Catalana, amb el Màster d’Estudis Teatrals, i amb nombroses publicacions sobre el món del teatre i l’obra de Guimerà. A les 11 h, Martí Romaní, graduat en Humanitats, amb el Màster d’Estudis Teatrals i formació com a actor, presentarà la conferència “El llop no ha mort. Guimerà i la vigència escènica (1976-2022)”.

La jornada comptarà també amb una taula rodona que porta per nom “Guimerà en l’escena actual”, a les 12 h, amb la participació de Clara Queraltó, d’El Llop; de Marc Vilavella, de La filla del mar, i de Lucía Torres i Mireia Dolç, de Mar i cel. La taula la conduiran Aïda Ayats i Ramon Aran.

Per tancar aquesta edició, a les 12:45 h, es podrà gaudir de l’espectacle La filla del mar o com fer una partitura cent anys després de la seva concepció, a càrrec dels membres de la companyia La Barni Teatre, que han portat en escena l’última versió de La filla del mar, amb Marc Sambola (compositor, intèrpret i director musical), Clara Solé (Àgata), Neus Soler (Filomena i violinista) i Marc Vilavella (director).
Aquesta proposta, que va començar el 2016, ha anat tractant temes diversos dins el món guimeranià com la música, la poesia, la seva ideologia, la seva internacionalització o centrant-se en una obra en concret.

És una jornada oberta a tots els públics i, sobretot, als estudiosos de Guimerà, o a directors, intèrprets o escenògrafs que vulguin representar la seva obra. És una oportunitat que ajudarà a l’espectador a conèixer una mica més de prop a una de les figures més destacades del teatre català.

L’organització del Seminari va a càrrec del Museu Àngel Guimerà, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell i compta amb la col·laboració de la Societat Verdaguer.


Per a més informació es pot contactar amb el Museu Àngel Guimerà (c/ Santa Anna, 10), al telèfon 977 66 10 06 o al correu electrònic museuguimera@elvendrell.net.

El Vendrell, 8 de setembre de 2022

El Vendrell s'adhereix al Cicle Gaudí, el cicle de cinema en català, que recuperarà l'essència del Tívoli com a sala de cinema. Aquest espai emblemàtic del municipi va ser durant molts anys el cinema on, grans i petits, podien gaudir de la projecció de les pel·lícules, així com del fet social que implicava anar al cinema.

A partir d'aquest setembre, doncs, el Tívoli tornarà a acollir una programació de cinema, en aquest cas, del Cicle Gaudí, impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català, que constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta diverses pel·lícules de producció catalana al llarg de l’any, a un centenar de poblacions de tot el territori.

La programació al Vendrell s'estrenarà el dia 15 de setembre, amb 'Escape Room', que comptarà amb la presència del seu director, Héctor Claramunt, amb qui, al final de la projecció, es podrà mantenir una xerrada al voltant del film.

'Toscana', de Pau Durà, serà la propera projecció, el 20 d'octubre, seguit de la premiada 'Alcarràs, de Carla Simón, el 17 de novembre. El cicle finalitzarà el 15 de desembre amb 'La voluntària', de Nely Reguera.

Les sessions seran a les 20 h, amb un preu general de 4,50 €, 3 € pels usuaris de Carnet Jove, Federació d’Ateneus i Biblioteques del SLP del Baix Penedès de Catalunya, i 2x1 amb el Club la Vanguardia.

Les entrades es posen a la venda a partir d'aquest divendres dia 9 de setembre, a les 10 h, tant a la web www.temporada.cat com de forma presencial, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals. 

L'adhesió al cicle es presentarà al Vendrell el proper dimarts 13 de setembre, a les 19 h, a l'Auditori del Tívoli, on també es farà públic la realització d'un nou programa a Televisió El Vendrell. L'espai, que porta per nom 'Reviu', s'estrenarà a l'octubre i està dirigit pel periodista vendrellenc Marc Guitart. El programa inclou una desena de reportatges de fets històrics del Vendrell, explicats a través de persones vinculades amb els fets en concret. Dos dels programes estan dedicats als inicis del cinema al Vendrell, i repassarà la vida del Centro Vendrellense, que va ser el primer espai en projectar cinema, seguit del Tívoli, el Casal Familiar i el Brisamar. El mateix dimarts dia 13 es podrà veure una preestrena d'aquests dos programes, que aniran acompanyats d'una presentació-conferència a càrrec de Marc Guitart, director i guionista; Carlota Baldrís, mestra i ex-directora de l’Escola Municipal de Música Pau Casals; i Joan Miró i Jaume Nin 'Clavetaire', membres de la Comissió de Patrimoni Cultural del Vendrell.

El Vendrell, 8 de setembre de 2022

La Setmana de la Gent Gran del Vendrell es celebrarà enguany del 26 de setembre al 2 d’octubre. Aquesta tradicional trobada torna després de 2 anys d’aturada a causa de la pandèmia de la Covid 19 i ho fa amb ganes de ser un reconeixement a la gent gran del municipi i d’oferir activitats que promoguin un envelliment actiu i saludable.

En paraules de la regidora de Gent Gran, Montse Martín, “estem molt contents de poder programar de nou la Setmana de la Gent Gran perquè és una manera d’homenatjar i reconèixer la nostra gent gran, que ho va passar molt malament durant la pandèmia i que realment necessitava tornar a sortir, a compartir i a fer actes de germanor com aquests”.

La Setmana de la Gent Gran torna aquest any amb activitats noves. Una d’elles és la que donarà inici al programa d’actes. Serà el dilluns 26 de setembre, a les 18h, a la Plaça Nova, quan es farà un pregó inaugural, de caire intergeneracional, i tot seguit, un refrigeri.

Dins del programa d’actes, en destaca també com a novetat la celebració de tres dinars de germanor als tres esplais de gent gran del municipi. Així, el dia 27 de setembre es farà una paella popular a l’Associació de Jubilats i pensionistes dels barris marítims, el divendres 30 de setembre, se’n farà una altra a l’Associació de Jubilats del Vendrell de l’Esplai del Tívoli i el dissabte 1 d’octubre, una altra a l’Associació de Gent Gran del Tancat.

Com ja és tradicional, la Setmana inclourà també diverses xerrades sobre temes d’interès per a la gent gran. Enguany, per exemple, se n’ofereix una sobre “Esport i salut pera la gent gran”, a càrrec del programa “La Gent Gran es mou” del Patronat d’Esports del Vendrell (27 de setembre), una titulada “Fer anys és obligatori, fer-se vell és opcional” a càrrec de la Comissió Comunitària de l’ABS del Vendrell (29 de setembre) i una tercera sobre “La seguretat en les persones grans” a càrrec dels Mossos d’Esquadra (30 de setembre).

Altres activitats d’enguany seran una exhibició de dansa de de l’Escola de Ball Míriam Buitrago (1 d’octubre, 19h, davant Esplai del Tancat); rutes guiades pel Coma-ruga i pel Vendrell (27 de setembre i 29 de setembre, respectivament), una visita a la botiga de Cal Figueres (28 de setembre) o tallers de memòria (28 de setembre a l’esplai de Coma-ruga i 29 de setembre a l’esplai del Tancat).

La Setmana s’acabarà el 2 d’octubre amb el dinar de celebració de les Noces d’Or de les parelles que han complert 50 anys de casats durant els anys 2020, 2021 i 2022.

Tots els actes de la Setmana de la Gent Gran són gratuïts.

Programa d'actes

©2019 Ajuntament del Vendrell