El Vendrell, 5 de desembre de 2022 

El proper dissabte dia 10 de desembre, a les cinc de la tarda, tindrà lloc al Museu Deu la presentació del llibre d’Amor Morales titulat Dichoso Destino.

L’autora, nascuda a Barcelona i resident al Vendrell, plasma en el llibre la seva imaginació i fantasia per tal que el lector se senti reflectit en les històries narrades, que encara que semblin purs contes, amaguen experiències reals.

Un viatge amb amigues, un rutina, un destí... es capgiren quan torna del passat un personatge que remourà l’aparent normalitat de vida de la protagonista.
L’acte de presentació anirà a càrrec de Christian Soriano, primer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament del Vendrell.
Activitat gratuïta per a tothom. Aforament limitat.
Per a més informació: 977666308
https://museudeuelvendrell.blogspot.com/

El Vendrell, 5 de desembre de 2022

Aquest passat dissabte 3 de desembre, l’Auditori Pau Casals va acollir la Diada de la Policial local del Vendrell, un acte festiu i de reconeixement als agents del cos, en el transcurs del qual es van lliurar diferents distincions i condecoracions:

- Medalles de fidelitat als diferents agents en actiu pels seus anys de servei continuat al Cos de la Policia local del Vendrell.

- La medalla al mèrit policial a dos agents per una actuació del passat mes de febrer per salvar la vida a un nadó.

- Entrega dels diplomes de sergent i curs bàsic d’agent, a un sergent i quatre agents, que enguany han superat el curs de l’ISP.

- Reconeixement a diferents Cossos de Seguretat, Serveis Mèdics, Protecció Civil, empreses… per la seva implicació i col·laboració durant la pandèmia de la COVID-19.

- Felicitacions a agents per diferents actuacions i serveis destacats.

- Reconeixement a exagents, altres treballadors i personal no uniformat, per la seva entrega i dedicació.

El Vendrell, 2 de desembre de 2022

Els fons europeus Next Generation EU és el pla de reconstrucció econòmica pactat pels països membres de la Unió Europea, arrel de la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia de la Covid-19, que mobilitzarà, mitjançant subvencions i préstecs, un volum de recursos sense precedents.

El Departament de Cultura va obrir una convocatòria de subvencions per a l’adquisició de llibres, destinats a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, amb càrrec als Fons Next Generation UE, i a la que es va adherir la Biblioteca Pública Terra Baixa de l’Ajuntament del Vendrell.

L’Ajuntament va rebre una subvenció de 2.200€ amb la qual ha adquirit 234 exemplars de temàtiques i continguts diferents, adequats als diferents usuaris tant de la Biblioteca Pública Terra Baixa com de la Sala de Lectura de Coma-ruga. Entre les adquisicions hi ha llibres d’imaginació i coneixement per a infants, novel·la i llibres de ciència per adults. Així mateix, també n’hi ha còmics i llibres d’idiomes.

 

El Vendrell, 2 de desembre de 2022

Comerç del Vendrell (CIT) presenta el programa "Aquest Nadal, les teves compres al Vendrell".

El Vendrell, 2 de desembre de 2022

Es preveu la conservació de la façana del Cine Teatre Brisamar per ser la porta d’entrada d’un espai d’oci, benestar i salut.

Turisme del Vendrell ha presentat l’avantprojecte d’obra nova i rehabilitació de l’edifici de l’antic Cine Teatre Brisamar redactat Entropia Arquitectura.

L’objecte del present avantprojecte és plantejar el tipus d’intervenció a realitzar a l’edifici o espai

Brisamar, conegut com el Cine Teatre Brisamar, per crear un espai de salut a través de l’esport i el

wellness-benestar. Es proposa l’enderroc de tota l’edificació mantenint la façana principal i el cos que conformen els nuclis d’escala. Es proposa mantenir l’escalinata que donava accés a l’edifici i establir un accés lateral per persones amb mobilitat reduïda arribant a la mateixa planta vestíbul.

A la planta baixa, el programa del nou edifici Brisamar es concreta amb una piscina coberta per

Natació i una altra d’iniciació força més petita.

A la planta primera, s’hi disposen els vestidors i una cafeteria amb sortida a una terrassa que es bolca i il·lumina l’espai de la piscina.

A la planta segona, es preveuen aules i sales per a disciplines relacionades amb el relax i el benestar corporal, de tipus ioga, pilates i altres disciplines similars. En aquesta planta s’hi troben uns vestidors més petits. També hi trobem una aula d’activitats d’esbarjo que e bolca sobre la terrassa de la planta primera. Aquesta planta gaudeix de terrassa per a activitats esportives exteriors.

I la planta superior es planteja d’ús majoritàriament exterior amb dos usos principals diferenciats:

-ús privat extern, amb terrassa per a actes diversos i esdeveniments programats;

-ús públic o d’usuaris de l’equipament amb piscina exterior climatitzada, mig interior mig exterior,

i un espai de saunes.

La regidora de Turisme i Platges, Bárbara Peris, ha posat de relleu que “Coma-ruga es mereix aquest projecte per atreure turisme i per dotar de serveis al veïnat dels nuclis marítims”.

El Vendrell, 2 de desembre de 2022

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre), la Regidoria d’Esports ha posat en marxa una acció per donar visibilitat a l’accessibilitat i als elements adaptats de les instal·lacions esportives municipals.

En aquest sentit, del 3 de desembre del 2022 al 8 de gener de 2023, es convida a fer esport al Complex Esportiu Municipal del Camp d’Esports acompanyats d’una persona amb discapacitat. Tindran accés gratuït d’un dia les dues persones.

En l’organització d’aquesta acció, la Regidoria d’Esports ha comptat amb la col·laboració de César León, un defensor dels drets de les persones amb discapacitat, que és usuari de la instal·lació esportiva i que fa aportacions per aconseguir més millores en espais municipals.  

El Vendrell, 2 de desembre de 2022

La Regidoria de Cultura ha editat una agenda d'activitats que recull les activitats lúdiques i culturals previstes al Vendrell durant aquestes properes festes nadalenques. 

En aquesta publicació s'hi troben propostes per a tota la família, des de xerrades, a cantades de nadales, presentacions literàries, activitats infantils, jornades de portes obertes, visites guiades o els propers concerts emmarcats en el projecte "El Vendrell Sent la Música", entre d'altres. 

També s'hi troben recollides les propostes relacionades amb l'arribada de SS MM els Reis d'Orient. 

Agenda d'Activitats de Nadal "Estimem el Nadal" 

 

El Vendrell, 1 de desembre de 2022

Turisme del Vendrell ofereix dues activitats gratuïtes per conèixer l’entorn natural en família.

Per una banda,  el dissabte 10 de desembre, de 10 h a 13 h, es farà l’activitat “Geologia i patrimoni natural del Vendrell”. El punt de trobada serà la plaça Vella i els assistents passaran per diferents zones agrícoles i podran aprendre sobre els diferents aspectes de la geologia de la zona i el patrimoni natural del municipi.

I, per una altra banda, el diumenge 18 de desembre, de 10 h a 13 h, es podran “Descobrir els hàbitats de les Madrigueres”. El punt de trobada serà el búnquer que hi ha en aquest espai natural i es faran les activitats següents: observació dels petits invertebrats que viuen a les llacunes i d’egagròpiles de rapinyaires nocturns; instal·lació de caixes niu per a ocells, i divulgació sobre la fauna que hi ha a les llacunes i del seguiment que se’n fa.

Les persones interessades de participar en aquestes activitats es poden informar i fer reserves  mitjançant el WhatsApp 670 019 171 o el telèfon 977 680 010.   

Aquestes activitats s’inclouen dins del projecte d’aprenentatge del Passaport Edunauta.

Cartell "Geologia i patrimoni natural del Vendrell"

Cartell "Descobreix els hàbitats de les Madrigueres"

El Vendrell, 30 de novembre de 2022

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir dimarts 29 de novembre un ple ordinari.

Es van excusar les absències de les regidores Bárbara Peris (AVP-FIC) i Gisela Arbós (Som poble-ERC).

Es va donar compte de les actes de Junta de Govern Local dels dies 10, 17, 24 i 31 d’octubre, i 7 i 14 de novembre de 2022; dels Decrets d’Alcaldia, i de les contractacions laborals a l’Hospital Asil i dels nomenaments de personal de l’Ajuntament.

Amb una abstenció (JxV) es va aprovar la incorporació de cinc punts més a l’ordre del dia.

Es va prendre coneixement de la renúncia de Lluís Navarrete Garcia del grup municipal Som poble-ERC-AM al càrrec de regidor d’aquest Ajuntament.

I es va arribar als acords següents:

Amb 13 vots a favor (Govern, 1 vot de la regidora Eva Mata de Som poble-ERC, Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 5 en contra (3 vots de Som poble -ERC, JxV i Primàries Catalunya), es van desestimar les al·legacions presentades i es va aprovar de forma definitiva el Pressupost del 2023. (Més informació: https://www.elvendrell.net/ajuntament/pressupostos/any-2023)

Amb 12 vots a favor (Govern, 1 vot de la regidora Eva Mata de Som poble-ERC i regidora no adscrita) i 6 en contra (3 vots de Som poble -ERC, JxV, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell), es va deixar sense efecte l’acord del ple del passat 17 d’octubre, es van desestimar les al·legacions i es va aprovar de forma definitiva l’establiment del servei públic de titularitat municipal de neteja viària, d’acord amb la memòria justificativa i els documents complementaris adjunts, que es prestarà en règim de lliure concurrència i sota la forma de gestió indirecta .

Per unanimitat, es va aprovar de forma provisional la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana Municipal número 54 per permetre l’ampliació de l’Institut Escola Coma-ruga.

Amb 17 vots a favor (7 vots del PSC, Som poble ERC, Cs, JxV, Primàries Catalunya; Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 1 abstenció (1 vot del PSC per conflicte d’interessos), es va aprovar la suspensió de l'atorgament de llicències d'obra de nova edificació, reforma, rehabilitació o enderroc a les finques on es troben les construccions i delimitacions dins l'àmbit entre la Riera de la Bisbal i la plaça Germans Trillas, definit a la documentació gràfica.

Per unanimitat, es va aprovar l’acta de les operacions de delimitació entre els termes municipals del Vendrell i Bellvei.

Amb 17 vots a favor (Govern, Som poble-ERC, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 1 abstenció (JxV), es va aprovar de forma inicial el Pla de verificació d’activitats.

Amb 16 vots a favor (Govern, Som poble-ERC, JxV i regidora no adscrita), 1 en contra (Primàries Catalunya) i 1 abstenció (Podem El Vendrell), es va aprovar de forma inicial la modificació de l’Ordenança reguladora de les construcció de piscines d’ús particular, per a un estalvi d’aigua, per distanciar-les de les tanques dels veïns i per agilitzar la tramitació.

Amb 15 vots a favor (Govern, 1 vot de la regidora Eva Mata de Som poble-ERC, JxV, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 3 abstencions (3 vots de Som poble-ERC), es va aprovar l’atorgament de medalles a diversos membres del cos de la Policia Municipal.

Amb 17 vots a favor (Govern, Som poble-ERC, JxV, Primàries Catalunya i regidora no adscrita) i 1 abstenció (Podem El Vendrell), es va aprovar l’esmena del punt A.2, de l’apartat FASE DE CONCURS, dels criteris generals que han de regir els processos selectius d’estabilització.

Amb 12 vots a favor (Govern, 1 vot de la regidora Eva Mata de Som poble-ERC i regidora no adscrita), 4 en contra (3 vots de Som poble -ERC i Podem El Vendrell) i 2 abstencions (JxV i Primàries Catalunya), es va aprovar la modificació de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament i Organismes Autònoms amb efectes d’aplicació per a l’exercici 2023.

Per unanimitat, es va aprovar l’aplicació de l’increment addicional en les retribucions del personal al servei del sector públic previst en l’article 23 del Reial Decret-Llei 18/2022, de 18 d’octubre.

Amb 15 vots a favor (6 vots del PSC, Som poble-ERC, Cs, JxV, Primàries Cataluna i regidora no adscrita) i 3 abstencions (2 vots del PSC per conflicte d’interessos i Podem El Vendrell), es van aprovar en bloc i per unanimitat un conjunt de bonificacions de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres.

Al finalitzar la part resolutiva de l’ordre del dia, es va incorporar una Declaració sobre el 25-N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, proposada per Podem El Vendrell a la qual s’hi va sumar el conjunt del plenari.

Abans d’iniciar la part de control de l’ordre del dia, la regidora Eva Mata (Som poble-ERC) es va desconnectar de la sessió, que la seguia de forma telemàtica.

Amb 16 vots a favor (7 vots del PSC, Som poble-ERC, Cs, JxV, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 1 abstenció (1 absència del PSC a la sala en el moment de votació), es va aprovar la proposta presentada per Som poble-ERC per adoptar mesures d’estalvi energètic sobre l’enllumenat durant la campanya de Nadal al municipi del Vendrell. El govern ha explicat que en aquesta campanya és complicat aplicar aquesta mesura, però que es treballarà per fer-ho en la propera.

Per unanimitat, es va aprovar la proposta presentada per Som poble-ERC per regular la recol·lecció dels productes agrícoles dels terrenys de titularitat municipal i afavorir el seu aprofitament i l’espigolament amb finalitats socials sense ànim de lucre.

Per unanimitat, es va aprovar la moció presentada pels grups municipals Podem El Vendrell, Som poble-ERC i Primàries Catalunya per demanar una alternativa al pas de mercaderies per la línia ferroviària pel municipi del Vendrell.

Per unanimitat, es va aprovar la moció presentada per Primàries Catalunya de reconeixement de la lluita de les dones iranianes amb acords afegits per part de Som poble-ERC.

Amb 13 vots a favor (Govern, JxV, Primàries Catalunya i regidora no adscrita), 3 en contra (Som poble-ERC) i 1 abstenció (Podem El Vendrell) es va aprovar la moció presentada per Primàries Catalunya per prendre una sèrie de mesures sobre les ocupacions conflictives i delinqüencials.

Vídeo acta de la sessió plenària: https://actes.elvendrell.cat/sesiones

El Vendrell, 30 de novembre de 2022

 

Aquest divendres 2 de desembre, a les 18..30h, tindrà lloc l'acte institucional d'encesa de l'enllumenat de Nadal. 

Aquest començarà a les 18.30h, a la Plaça Vella, amb una xocolatada popular, acompanyada d'uns convidats especials. 

A les 19h, tindrà lloc la projecció d'un "mapping" a la façana de l'Ajuntament i a continuació, es procedirà a l'encesa dels llums de Nadal. 

El "mapping" es tornara a projectar deu minuts després que acabi l'acte. 

 ©2019 Ajuntament del Vendrell