El Vendrell, 20 de maig de 2024

La Regidoria d’Esports dona continuïtat al projecte Aquafit, una prova pilot que es va iniciar el passat mes de desembre, amb el cofinançament del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que en aquesta ocasió estarà totalment finançat per l’Ajuntament del Vendrell.

Aquest projecte, que es desenvolupa en el Complex Esportiu Camp d’Esports, té com a objectiu principal la promoció de l’esport aquàtic a les persones amb mobilitat reduïda i en aquesta nova prova pilot, de juny a desembre, es canviarà el format: en comptes de fer sessions individuals es faran de forma grupal, una hora a la setmana.

El regidor d’Instal·lacions esportives, Àlex Barrera, ha explicat que “amb aquesta nova prova pilot volem avaluar els resultats d’aquest projecte per valorar la incorporació de l’Aquafit en el nou contracte de serveis esportius municipals de cara a l’any que ve”.

Es mouran 10 mil metres cúbics de sorra cap a la platja del Francàs, d’un total de 35 mil metres cúbics que es dragaran al port de Coma-ruga, amb un pressupost de 500 mil euros.

El Vendrell, 20 de maig de 2024

El servei provincial de costes del Ministeri de Transició Ecològica, com a conseqüència de l’acord del Consell de Ministres del passat 14 de maig, comença aquesta setmana l’aportació de sorra per terra des del port de Coma-ruga a la platja del Francàs, i als municipis de Cunit i Calafell.

El Consell de Ministres declarava l’emergència per reparar els desperfectes causats pel temporal Nelson durant el mes de març. En la costa del Vendrell, els danys causats, encara que menors, van afectar les escales que baixen des del passeig a la platja a la zona de Masia Blanca. D’acord amb els tècnics del Ministeri i municipals, s’ha decidit retirar aquestes escales en els propers dies.

Igualment, la successió de temporals d’aquesta primavera fa necessari fer aportació de sorra a les platges més afectades per la transgressió marina, com en el cas del Francàs. Amb aquesta aportació de sorra s’ajuda a la recuperació natural de la platja, dels habitats de flora i fauna, i es protegeix la costa i els espais de lleure i ús públic.

Els propers dies, els equips dragaran per terra la sorra acumulada al port de Coma-ruga, a la banda de llevant (direcció Sant Salvador), per portar-la en camions cap al Francàs. En aquesta banda de llevant s’acumula la sorra que porta els corrents marins i la que es draga de l’interior del port de Coma-ruga.

Aquests moviments de sorra des del port de Coma-ruga cap al Francàs seran habituals com han acordat l’Ajuntament del Vendrell i el servei provincial de costes. L’actuació d’aquest any va a càrrec del Ministeri, però l’Ajuntament del Vendrell ja treballa en el nou contracte de gestió de les platges que inclourà aquests desplaçaments de sorres entre diferents punts de la costa del Vendrell.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, expressa el seu agraïment al Ministeri per la ràpida actuació i explica que “en la preservació de les nostres platges, actuem facilitant la renaturalització dels sistemes de dunes i amb els excedents de sorra per moure-la a les zones més deficitàries”.

El Vendrell, 17 de maig de 2024

El proper dimarts 21 de maig, a partir de les 7:30 h, es portarà a terme uns treballs de millores a la xarxa que suposarà un tall del subministrament d’aigua a la urbanització Torreblanca, que està previst que es restableixi a partir de les 15 h.

El Vendrell, 17 de maig de 2024

Amb la voluntat de donar suport al petit comerç i de descobrir el territori, 29 municipis, inclòs el Vendrell, organitzen la 14a campanya COMPRA I DESCOBREIX CATALUNYA, que tindrà lloc el proper mes de juny.

Al Vendrell, la campanya està organitzada conjuntament per l’Ajuntament i el CIT (Comerç del Vendrell), i durant aquest mes de maig s’està treballant en l’adhesió del màxim de comerços.

Aquells establiments que hi estiguin interessats o necessitin més informació poden contactar amb l’Oficina de Participació Ciutadana. Tel. 977 10 94 94. a/e pciutadana2@elvendrell.net o amb el CIT, ctra. Dr. Robert, 33. El Vendrell. Tel. 977 66 02 92. a/e info@citelvendrell.cat.

L’organització lliurarà a tots els comerços adherits, el material necessari per participar en la campanya: cartell anunciador, butlletes de sorteig, urna i fullets informatius. Un dels establiments també tindrà premi.

L’objectiu de la campanya és incentivar les compres en el petit comerç regalant experiències, per a  dues persones, d’un o dos dies en els 29 municipis organitzadors

Més informació sobre la campanya comercial: https://xarxabarris.cat/

Més informació sobre l’adhesió d’establiments a la campanya:

https://www.elvendrell.net/participacio-comerciants  

https://citvendrell.cat/compra-i-descobreix-catalunya/

El Vendrell, 16 de maig de 2024

A partir del proper 15 de juny, l’Ajuntament del Vendrell intensificarà les inspeccions de solars per tot el municipi. Els propers dies es notificarà als propietaris l’obligació de mantenir els seus solars en bones condicions de seguretat i salubritat.

Les inspeccions tindran especial atenció en els solars que limitin amb zones boscoses per evitar riscos d’incendis forestals, els que estiguin en pitjors condicions i aquells que siguin de titularitat de grans tenidors, especialment d’entitats financeres.

En cas d’incompliment de l’obligació, l’Ajuntament iniciarà expedient de disciplina urbanística i es podrà imposar sancions per una quantia de 300 a 3.000 euros, o procedir a l’execució subsidiària a càrrec de la persona obligada.

Per una qüestió de convivència ciutadana, però també per seguretat i per protegir el medi ambient, els propietaris han de procurar mantenir en bon estat els seus solars tal com estableix l’ordenança reguladora de la neteja i tancament de solars i terrenys.

El Vendrell, 14 de maig de 2024

En el marc de la declaració de l’esport com a bé essencial, l’Ajuntament del Vendrell en col·laboració amb el Consell Esportiu del Baix Penedès presenta el programa Activa’t amb l’objectiu de fer arribar l’esport a tothom per guanyar en qualitat de vida.

Es començarà amb la gent gran per facilitar que aquest col·lectiu pugui fer esport i mantenir-se actiu. I, properament, es presentaran altres accions esportives que es desenvoluparan durant aquest mandat pensant en un esport inclusiu per fer-lo arribar a tothom.

Les persones més grans de 60 anys que vulguin més informació o fer la inscripció per fer activitat esportiva, es poden adreçar al Complex Esportiu Club Tennis El Vendrell de forma presencial o mitjançant el telèfon 977 16 63 90, el WhatsApp 616 252 064 o el correu electrònic clubtennisvendrell@cebp.cat. Amb un pagament únic de 6 euros, per a la llicència i l’assegurança, i 5 euros al mes, es poden fer 2 dies d’activitat setmanal.

El Vendrell, 14 de maig de 2024

Avui han començat les obres per aixecar el ferm d'un tram del c/ Santa Anna per convertir-lo en plataforma única per tal de facilitar les connexions entre aquest carrer i el carrers de la Pau, Barceloneta Alta i Barceloneta Baixa. Els treballs duraran 15 dies en els quals la circulació per aquest tram es veurà afectada.

I a partir de divendres 17 de maig començaran les feines de reparar el ressalt i l’enfonsament del c/ Muralla (tram de la plaça Nova, davant del Museu Deu), que es preveuen que duraran fins al 22 de maig i durant la seva execució també hi haurà afectacions al trànsit.El Vendrell, 13 de maig de 2024

Aquest divendres 17 de maig, al Teatre Àngel Guimerà, l'alumnat del Batxillerat Artístic de l'Institut Baix Penedès interpretaran 'De la vida i de la mort…', un espectacle que confronta les obres de dos poetes radicalment diferents.


D'una banda, Joan Salvat-Papasseit, el poeta de l'amor i del vitalisme, de l'entusiasme i dels colors; i de l'altra, l'obra poètica romàntica i gòtica d'Àngel Guimerà, plena de foscor i imatges terrorífiques.
El 2024 és l'Any Guimerà i també l'Any Salvat-Papasseit, i és per aquest motiu que l'#escenicbaixpenedes construeix una obra escènica en què la poesia i la cançó prenen tot el protagonisme.

I ja per finalitzar la programació d’aquest primer semestre, aquest diumenge el Grup de Teatre de La Cumprativa de Llorenç del Penedès, amb dramatúrgia de Neus Oliveras i direcció de Rosa Andreu, interpretaran 'Mosaic de passions'.


Dos personatges de Guimerà, Baldirona i Tomasa, ens acompanyen per oferir-nos un tast guimeranià. Les dues no es queden indiferents, ni davant la temàtica de les escenes, ni amb la presència, encara que sigui indirecta, del dramaturg.


Dins del marc d’una obra coral, l’autora d’aquest muntatge teatral entrellaça personatges i fa reviure escenes, on la temàtica incideix essencialment en un gran tema: la passió amorosa.

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat. Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial, a la recepció de l'EMMPAC, aquest divendres, de 10 h a 13 h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.


Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

 

El Vendrell, 13 de maig de 2024


Durant el proper estiu els infants i joves del Vendrell tindran l’oportunitat de participar en activitats del lleure per facilitar la conciliació durant les vacances escolars. Les propostes estan
organitzades i gestionades per l’Esplai Zig-Zag i l’Associació Trèvol, amb el suport de la Regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament del Vendrell.


D’una banda, l’Esplai Zig-Zag es farà càrrec dels Casals d’estiu del Vendrell, que es duran a terme de l’1 de juliol al 30 d’agost i que estan adreçats a infants nascuts l’any 2012 fins al 2020 (ambdós inclosos). Per a joves nascuts entre el 2008 i el 2011 organitzen el Pira’t estiu, concretament de l’1 de juliol fins el 2 d’agost (els campaments són del 29 de juliol al 2 d’agost), en el qual s’inclouran dinàmiques de grup, sortides, visites culturals, platja, piscina i molt més. Totes dues activitats estaran ubicades a l’escola Marta Mata. Els horaris seran de 9 h a 13 h, amb servei d’acollida de 8.30 h a 9 h, i de 13 h a 13.30 h.


Les inscripcions per participar-hi es poden fer fins el 15 de juny i es poden enviar per correu si estan signades digitalment o lliurar en paper al Centre cívic L’Estació (av. Jaume Carner, 1). Es
pot obtenir la documentació a través d’aquest enllaç: https://bit.ly/3R0obin o a la descripció del següent compte d’Instagram: @casalsestiuvendrell.

Per a més informació: casalsestiuvendrell@gmail.com.


D’altra banda, l’Associació Trèvol organitza el Casal d’estiu de Coma-ruga, per a infants nascuts entre 2012 i 2020 (ambdós inclosos) i el Casal de joves (nascuts entre el 2006 i 2011), que es
plantegen com uns espais de lleure sense barreres. Totes dues activitats es realitzaran de l’1 de juliol al 30 d’agost a l’Institut Escola de Coma-ruga (edifici blau) i inclouran jocs, música, activitats creatives, sortides a l’entorn, piscina i moltes sorpreses més. Els horaris seran de 9 h a 13 h, amb servei d’acollida de 8.30 h a 9 h i servei de menjador de 13 h a 15 h.


Les inscripcions es poden realitzar a través d’un formulari clicant l’enllaç que hi ha a la web www.associaciotrevol.org.

Per a més informació: casalsestiutrevol@gmail.com o 665 03 59 89.

 

El Vendrell, 8 de maig de 2024

Les tres platges del Vendrell -Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs- recuperen la Bandera Blava.

Relació de platges amb Bandera Blava 2024  

Font: https://www.banderaazul.org/

 ©2019 Ajuntament del Vendrell