Ahir, a les 19:30 h, es va iniciar un dispositiu conjunt de Cos Nacional de Policia, Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal del Vendrell per fer control d’estrangeria, detecció de tinença i consum d'estupefaents, i inspeccions de treball i de policia administrativa a diversos establiments del municipi, que es va allargar fins a les 22 h.

A la plaça de Ca l'Escori, es van identificar diferents persones i el Cos Nacional de Policia va fer una detenció per estrangeria. Posteriorment, es va fer una inspecció en un local de la carretera de Valls, on el Cos Nacional de Policia va realitzar una altra detenció per estrangeria. Les dues persones detingudes van ser traslladades a Tarragona.

A l’operatiu també es va aixecar acta de diverses infraccions administratives als locals on es van fer les inspeccions. Pel que fa a la tinença i consum d’estupefaents, no es va detectar cap infracció.


Es denuncia una venda ambulant de peix no autoritzada

Durant aquest operació policial, es va detectar que hi havia dos homes al camí dels Molins que venien peix fresc que duien en galledes. Es va procedir a la seva identificació i van ser denunciats per venda ambulant no autoritzada.

El Vendrell 19 de febrer de 2020

Avui, al matí, a l’Oficina de Turisme del Vendrell, ubicada al nucli marítim de Coma-ruga, ha tingut lloc una reunió convocada per la regidora de Platges de l’Ajuntament del Vendrell, Bárbara Peris, i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calafell, Aron Marcos, per tractar el tema dels efectes dels temporals marítims i com encarar aquesta problemàtica de forma conjunta, a la qual hi han assistit representants dels governs municipals de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla i Tarragona.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat que “podem dir que amb aquesta reunió de treball s’està fent la constitució d’un Pacte de Coma-ruga d'Adaptació al Canvi Climàtic; per una gestió sostenible i integral del litoral de la costa central catalana, entre el Garraf i Tarragona; per compartir bones pràctiques entre els municipis, i per fer front comú davant les administracions superiors”.

Els municipis que han participat en aquesta reunió comparteixen una unitat geogràfica de costa que comprèn diferents comarques i demarcacions provincials, però els uneix l’impacte dels efectes del canvi climàtic sobre les platges que no entén de fronteres administratives. Les afectacions del temporal Gloria obliguen a les administracions a fer un canvi de paradigma sobre la gestió del manteniment de les platges. Per això, es creu oportú crear aquesta unitat d’acció per compartir experiències i per fer accions conjuntes.

D’altra banda, com que la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat són els que tenen les competències en una part molt important de la gesió del litoral, també es creu convenient crear aquesta consciència d’unitat per plantejar propostes concretes a aquestes administracions superiors que, en definitiva, són les que han d’actuar directament, o mitjançant els ajuntaments, en aquesta adaptació al canvi climàtic.

El Vendrell, 19 de febrer de 2020

La Guàrdia Civil i la Policia Municipal del Vendrell han desarticulat un grup criminial especialitzat al cultiu, elaboració i distribució de marihuana.

S'han detingut dues persones d'aquest grup i s'han practicat dos registres, en una nau industrial i en un habitatge tipus loft ubicat al mateix immoble, on es va desmantellar una plantació "indoor" amb 1.262 plantes de marihuana, confiscant 71,5 quilograms de cabdells i 59 quilograms de picadura d'aquesta mateixa substància, així com materials i eines per a la seva elaboració, manipulació i venda.

El Vendrell 18 de febrer de 2020
 
Avui al vespre, a l'Ajuntament del Vendrell, l'alcalde del Vendrell, acompanyat per regidors i regidores del Consistori, ha fet una recepció al primer equip d'hoquei del CE Vendrell que el passat diumenge 16 de febrer es va proclamar campió de la Copa de la Princesa 2020, un torneig que es va disputar al Pavelló del Club d'Esports Vendrell.
 
L'alcalde ha felicitat l'equip i ha destacat el seu esforç durant la semifinal i la final, les quals van ser molt competides i emocionants. Kenneth Martínez també ha volgut agrair el treball organitzatiu de la Secció d'Hoquei del CE Vendrell d'aquest esdeveniment esportiu. Tant el president d'aquesta secció esportiva del Club d'Esports, Víctor Romagosa, com l'entrenador i el capità del seu primer equip d'hoquei, Lluís Delriu i Manu Necchi, han donat les gràcies a l'Ajuntament del Vendrell pel suport rebut i per poder jugar la Copa de la Princesa a casa. I també s'ha fet una menció especial a l'afició vendrellenca que, empesa per Orgull Roig i Negre, va anar al pavelló a animar-los i ajudar-los a aconseguir les victòries necessàries per ser campions.   
 
La Copa de la Princesa estarà exposada durant uns dies a l'entrada de l'Ajuntament.

El Vendrell 18 de febrer de 2020

El passat diumenge 16 de febrer el Museu Àngel Guimerà va començar el 2020 amb una nova proposta de caire familiar. A les 12 del migdia van dur a terme el taller “En Saïd busca tripulants”, una activitat basada en l’obra de teatre Mar i cel, que va fer participar a tota la família. L’activitat va iniciar a la sala del teatre, amb la introducció d’un personatge, que es va presentar a tots els participants i els va explicar l’objectiu del taller. Acte seguit van poder veure un fragment de la versió feta per Dagoll Dagom i, posteriorment, van pujar al primer pis a dur a terme l’activitat.

Els assistents van convertir-se en figurinistes, per ajudar a la protagonista que guiava el taller a dissenyar el vestuari de l’obra de Guimerà amb material no habitual, que després es van poder endur cap a casa.

Les responsables del museu valoren molt positivament aquesta primera proposta familiar, i ja estan treballant en noves iniciatives per a aquest 2020.

El ple ordinari del mes de febrer celebrat el dilluns 17 de febrer va arribar als següents acords:

-Donar compte de l’informe de morositat i del període mitjà de pagament del 4t trimestre del 2019, que és de 10,30 dies.

-Aprovar, per unanimitat, l'expedient tramitat per declarar com a Bé Cultural d'Interès Local la Vil·la Casals - Museu Pau Casals.

-Adherir-se a les addendes del conveni de col·laboració de data 10/6/2010, subscrit entre el Consorci Localret i Telefònica de España, SAU, pel desenvolupament de xarxes de telecomunicacions a Catalunya, signades el 11/6/2012 i 30/3/2015, respectivament. El punt es va aprovar per 15 vots a favor (Govern + Primàries Catalunya+Junts pel Vendrell+Podem El Vendrell) i 6 abstencions (Som Poble-ER-AM).

-El Ple va acordar adherir-se a la petició, de la presidenta de colles sardanistes, de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per al senyor Joan Morros Jansà. Aquest punt va rebre 19 vots a favor (Govern + Som Poble-ERC-AM + Primàries Catalunya + Podem El Vendrell) i 2 abstencions (Junts pel Vendrell).

-Aprovar 4 bonificacions de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres per les obres d'arranjament de façanes d'immobles. Uns punts que van ser aprovats amb 20 vots a favor (Govern+Som Poble-ERC-AM + Junts pel Vendrell+Primàries Catalunya) i 1 abstenció (Podem El Vendrell).

-Aprovar inicialment el Pressupost de la Corporació i dels seus Organismes Autònoms així com de les societats limitades, i aprovació de la plantilla i modificacions de la RLT corresponents a l'exercici 2020. El punt va quedar aprovat amb 13 vots a favor (Govern+ Junts pel Vendrell) i 8 en contra (Govern+Som Poble-ERC-AM+ Primàries El Vendrell + Podem El Vendrell).
En el seu consolidat (Ajuntament i Organismes Autònoms) el pressupost d’aquest any ascendeix a 58.117.338 euros, que representa un descens de 3 milions d’euros respecte al del 2019, que s’explica principalment perquè l’any passat el pressupost comptava amb un ingrés especial de 5 milions d’euros com a aportació del cànon de l’aigua. Pel que fa al capítol d’inversions, aquest 2020 pujaran a 4,93 M€. En paraules del regidor d’Hisenda, la voluntat del govern és que sigui un pressupost “que aposti per la inclusió social, la transformació urbana, la convivència i l’estabilitat pressupostària”.


-Aprovar, per unanimitat, la proposta presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per la creació de la figura del Síndic del ciutadà del Vendrell sota els principis de participació ciutadana. En primer lloc, en un termini de 9 mesos s’haurà de presentar al Ple el Reglament regulador del Síndic/a del ciutadà/na, que haurà d’aprovar-se per unanimitat. I un cop aprovat el Reglament pel Ple, en el termini màxim d’un mes, s’iniciarà el procediment per l’elecció i nomenament del Síndic/a segons quedi recollit en el Reglament.

-Aprovar per unanimitat la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya per demanar que s'arregli el paviment de la Rambla, afegint-hi dues esmenes presentades de Som Poble-ERC-AM: fer una llista de desperfectes en espais públics i fer un protocol per garantir la qualitat del manteniment i reparació de la via pública.

-Rebutjar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya per tal de coordinar i organitzar cursos de socorrisme per a joves. Aquest punt va rebre 11 vots en contra (Govern), 1 abstenció (Podem El Vendrell) i 9 a favor (Som Poble-ERC-AM, Junts pel Vendrell i Primàries).

-Aprovar, per unanimitat, la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya per implementar mesures relacionades en els terminis de concessió d'obres majors.

-Aprovar, per unanimitat, la moció presentada pel grup municipal de Podem El Vendrell de rebuig a la supressió dels jutjats de violència contra la dona.

 

 

El Vendrell 17 de febrer de 2020

L’aplicació per a mòbils de la Policia Municipal del Vendrell evALERTA incorporarà durant aquests propers dies una nova funcionalitat pensada específicament perquè la ciutadania pugui reportar-hi incidències durant els diferents actes del Carnaval.

A través d’una pestanya pròpia de l’APP, qualsevol persona que detecti una incidència durant la Rua del divendres o en altres actes del Carnaval podrà posar-se en contacte directe amb la Policia Municipal. També es pot utilitzar en el cas que algú pateixi o presenciï qualsevol episodi de violència.

Aquesta pestanya de l’APP permet fer una foto amb el mòbil i enviar-la immediatament al cos policial, al mateix moment que es fa la geolocalització de la trucada. Això facilita el fet que, al moment, des de la Policia local es posin en contacte amb la persona que truca per tenir més informació sobre la situació i valorar quins dispositius s’han d’activar i, igualment, s’hi desplaci una patrulla.

Segons el regidor de Festes, Christian Soriano, “aquesta actualització de l’aplicació EV ALERTA és un pas més en la seguretat dels nostres veïns i veïnes, especialment en entorns d’oci com el carnaval d’aquest cap de setmana, durant els quals es concentra una gran quantitat de persones”.

Cal recordar que l’APP evALERTA té com a objectiu donar tranquil·litat a la ciutadania a partir de l’opció del “botó del pànic”, el qual permet alertar el cos policial sobre una situació greu d’inseguretat que s’estigui patint en primera persona. També incorpora una funcionalitat per geolocalitzar animals abandonats.

Després de descarregar l’aplicació, que és gratuïta, cal registrar-s’hi i es pot fer el senyal d’alerta dins del terme municipal del Vendrell i el seu entorn més immediat.

 

El Vendrell 17 de febrer de 2020

El diumenge 16 de febrer, al migdia, al Pavelló del Club d'Esports Vendrell, el CE Vendrell es va proclamar campió de la Copa de la Princesa després de guanyar per 5 a 6, a la pròrroga, el Shum Frit-Ravich.El lliurament de la copa als campions va anar a càrrec del president de la Real Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua, i l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, acompanyats pel president de la Secció d'Hoquei del CE Vendrell, Víctor Romagosa.

El CE Vendrell va arribar a la final havent guanyat el dissabte 15 de febrer l'Arenys de Munt per 4 a 2.

Aquesta és la segona copa d'aquesta competició del CE Vendrell, ja que al seu palmarès ja tenia la Copa del Príncep del 2009 que també es va disputar al Pavelló del Club d'Esports Vendrell.

Més informació: www.hoqueivendrell.com

El Vendrell 13 de febrer de 2020

La colla castellera Nens del Vendrell va organitzar un assaig solidari el passat 31 de gener en el qual es van recaptar 966,34 euros per al projecte “Fem pinya”, que té com a objectiu recollir fons destinats a ajudes de menjadors escolars per a infants que es troben en una situació de vulnerabilitat.

Ahir, el president dels Nens del Vendrell, Joan Huguet, acompanyat per altres membres de la colla castellera, va fer el lliurament dels diners a la regidora de Serveis Socials, Montse Martín, perquè l’Ajuntament del Vendrell els pugui destinar per complementar les beques de menjador que atorga la Generalitat de Catalunya.

Un dels caps de colla dels Nens del Vendrell, Jordi Pellicer, va explicar que la intenció de l’entitat és potenciar i donar més visibilitat al projecte “Fem pinya” per tal de poder ampliar els ajuts als infants en altres serveis i activitats, a part de les beques de menjador escolar. En aquest sentit, per tal de poder augmentar la recaptació de diners, Joan Huguet va dir que “a totes les actuacions que farem, a la taula de la venda de marxandatge també hi hauran les guàrdioles solidàries per a aquest projecte”.

Montse Martín va expressar que els Nens del Vendrell poden comptar amb tot el suport de la Regidoria de Serveis Socials per potenciar el “Fem pinya”, un projecte que també és possible gràcies a un conveni amb l’obra social de “la Caixa”.

Segueix-lo en directe a Ràdio i Televisió el Vendrell

 

El proper dilluns 17 de febrer, a les 18 h, se celebrarà una sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament del Vendrell amb el següent ordre del dia.©2019 Ajuntament del Vendrell