Logos FEDER conjunt

  

IMPLANTACIÓ D’UNA VIA CICLISTA URBANA AL MUNICIPI DEL VENDRELL

ENTRE LA ZONA ESCOLAR-ESPORTIVA I L’ESTACIÓ DE RODALIES DEL VENDRELL

 

 Logo Feder Via Ciclista

 ACTUACIÓ COFINANÇADA PEL FONS FEDER 2014-2020

 

L'Ajuntament del Vendrell té com a objectiu estratègic potenciar un transvassament dels desplaçaments que actualment es realitzen mitjançant el vehicle privat, cap a modes més sostenible. Es pretén reduir els costos dels sistemes de transport, moderar el consum energètic, reduïr les emissions de gasos d'efecte hivernacle i contaminació atmosfèrica (CO2, NOx i PM10).

L'actuació proposada al Fons Feder, "Projecte implantació d'una via ciclista urbana al municipi del Vendrell entre la zona escolar-esportiva i l'estació de rodalies del Vendrell" és un pas més per assolir aquest objectiu.

 

 En data 19 de desembre de 2019, l'Ajuntament del Vendrell acorda acceptar formalment la subvenció procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a l'execució de l'actuació.

L'import total de la despesa és de 405.914,98 € i el cofinançament de l'actuació a través de la subvenció FEDER és al 50 %.

El termini d'execució: Octubre de 2021.

 

En data 18 d’agost de 2020, per Decret d’Alcaldia l’Ajuntament del Vendrell acorda l’adjudicació de la totalitat dels lots del Contracte de serveis per la redacció del projecte d'obres, estudi de seguretat i salut, direcció de les obres i coordinació de seguretat.

El Projecte està en fase de redacció per la seva imminent aprovació inicial i exposició pública.

 

Definició de l'actuació

 L’itinerari ciclista tindrà una longitud total d’uns dos quilòmetres, desenvolupant-se en carril bici i, en alguns trams, en vorera bici, principalment en aquells punts en què per seguretat viària dels ciclistes està recomanat que sigui així (interseccions no regulades per semàfors, rotondes). Es connectaria el casc urbà del municipi de costat a costat, comunicant l’estació de ferrocarril del Vendrell i l’estació d’autobusos amb l'accés a la via verda que arriba als nuclis de les platges, la zona escolar (equipaments escolars de primària i secundària, centres de formació especial, escola d'idiomes, centres de formació d'adults, centres de formació municipal) i la zona esportiva (pavelló d'esports, piscina municipal, complex esportiu), passant per altres equipaments d’interès, com són els Jutjats, i a prop d’altres, com les instal·lacions de la Seguretat Social i l'Eina (Edifici Camí Reial).

 

Veure plànol Via ciclista urbana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    CARTELL D'ACTIVITATS

 

smss2019 1

 

FOTOS D'ACTIVITATS DE LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA 2019

 

 

Caminada cultural "Caminem pel Vendrell: Patrimoni, art i pujada al campanar" 20-setembre-2019

 P1140582

P1140595

P1140608

P1140621

Bicicletada "Colonia Ferroviaria/Les Madrigueres" 21-setembre-2019

Anul.lada per mal temps

Caminada cultural "Caminem pel Vendrell: Patrimoni, art i pujada al campanar" 20-setembre-2019

IMG 20190922 WA0005

IMG 20190922 WA0009

©2019 Ajuntament del Vendrell