Un any més, els nens i nenes de 3r i 4t de primària de sis escoles del Vendrell, enguany més de 400, han participat en la 12a edició del Concurs Infantil de dibuix d’Aigües del Vendrell amb l'objectiu de posar en valor el treball diari que representa portar l'aigua des de la naturalesa fins a l'aixeta.
Ahir a la tarda, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, l’alcalde, Kenneth Martínez, va rebre els finalistes del concurs i les seves famílies per fer el lliurament de premis. Martínez els va agrair la participació i alhora va destacar “com n’és d’important que els més petits valorin que tenir aigua a casa no és senzill. Darrere del gest d'obrir l'aixeta, hi ha una important tasca perquè arribi a les nostres cases en òptimes condicions per al seu consum”. A l’acte també hi va ser present la regidora del govern Silvia Vaquero.
Els premis d’aquesta edició del concurs han estat una Tauleta Samsung 7” per al guanyador i 9 rellotges smartwatch per als finalistes. El guanyador i finalistes són els següents:
Guanyadora: Maria San Martin Fernández Escola Sagrat Cor
Finalistes: Salma Hamdoum Escola Teresina Martorell
Arwa Touil Boulrich Serfah Escola Teresina Martorell
Nora Haiboui Escola Els Secallets
Izan Domínguez Escola Àngels Garriga
Sergi Pérez Rodríguez Escola Àngels Garriga
Hidaya Touri Zarrouk Escola Pau Casals
Mohamed Aoulad Zian Escola Pau Casals
Unai Almansa Gentile Escola Sagrat Cor
Almudena Menor Cantelar Escola Sagrat Cor
Amb l’objectiu de contribuir activament a la formació i conscienciació dels més petits, des de l’empresa del Servei Municipal d’Aigües s’organitza anualment quest concurs de dibuix, també es visita a totes les escoles del municipi per oferir formació sobre el cicle integral de l’aigua, el valor de l’aigua, el bon ús i l’aprenentatge mitjançant experiments. A més, s’ofereix a les escoles la possibilitat de dur a terme una visita a les instal·lacions, amb una sortida en què es pot recórrer la Mina, els Pous de la zona de Tomoví, les basses i el dipòsit. Una sortida que serveix per explicar als més petits l’origen de l’aigua, com es produïa l’extracció, com es produeix actualment, l’emmagatzematge, desinfecció i distribució de la mateixa.