FESTA MAJOR DEL VENDRELL

 

 S'obre la convocatòria per a la selecció de la imatge gràfica de la Festa Major del Vendrell 2024

La finalitat de la subvenció és la creació de la imatge gràfica de la Festa Major del Vendrell 2024 i tots els treballs digitals que se’n derivin, com poden ser: el programa, el
cartell, el logotip, les plantilles per a les diferents xarxes socials, els gots, els vinils promocionals, el programa de venda, les pancartes o el marxandatge.

Bases

Convocatòria

Qui es pot presentar:

Qualsevol persona física major d’edat o emancipada i empreses, professionals o amateurs del món de la comunicació, el disseny i/o l’art en general.

Documents a presentar:

1. Dossier/portafolis que contingui cartells, pòsters o peces promocionals que hagin creat per a altres esdeveniments (entre 2 i 5 projectes) presentat en
suport digital.

2. DNI en el cas de persones físiques o NIF en el cas d’empreses.

3. Sol·licitud (clicant la podeu obrir i descarregar).

Cal presentar-ho a través de la seu electrònica, omplir la instància genèrica i adjuntar els dossiers/portafolis i el DNI. Podeu fer-ho a través d'aquest enllaç:

https://www.seu-e.cat/ca/web/elvendrell/tramits-i-gestions/-/tramits/tramit/14932434

El termini de presentació de les sol·licituds serà a partir de l’endemà de la publicació de l’anunci de la convocatòria de la selecció de la imatge gràfica de la Festa Major del Vendrell 2024 en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), publicat mitjançant la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS) i finalitzarà el 27 de febrer de 2024.

Per a més informació: culturapopular@elvendrell.net o al 977 66 73 79.

Es recomana llegir bé les bases i convocatòria per tal de conèixer tot el funcionament.

 

 

 Encesa

 

 

Com tots els municipis, el Vendrell també posseeix el seu gran dia de festa local, amb Santa Anna com a imatge representativa que l’identifica. La Festa Major del Vendrell ha sabut combinar els elements més tradicionals amb la modernitat que els temps exigeixen. Així doncs, conserva una identitat pròpia amb la recuperació de balls populars i ofereix alhora espectacles de plena actualitat.

Els encarregats d’organitzar la Festa Major són els sis administradors de Santa Anna, que s’escullen anualment a través d'un Consell d'Entitats, de la Confraria d'Administradors i de sol·licituds presentades a l'Ajuntament.

D’altra banda, cada any es nomenen quatre portants d'honor per fer un reconeixement a veïns i veïnes del Vendrell per les seves aportacions a la cultura del municipi. Aquests portants d'honor tenen un lloc d'honor en els actes de cultura popular i tradicional de Santa Anna.

La Festa Major se celebra al llarg de quatre dies: del 25 al 28 de juliol. La festivitat de Sant Jaume (dia 25) és el primer dia i correspon a la vigília de la festa gran. Comença amb una espectacular inauguració i, de nit, un magnífic castell de focs fa de preludi del ball.

El dia 26 és la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila, i és el dia gran de la Festa Major. De bon matí, surten els grallers anunciant l’inici de la festa; aquesta cercavila es coneix com les matinades i es fa des d’uns temps immemorials. Al migdia desfilen pels carrers i les places de la vila tots els grups de cultura popular que, a mesura que van arribant a la plaça Vella, actuen davant de Santa Anna i de totes les autoritats polítiques que es troben al balcó de l’ajuntament. Seguidament, es fa l’actuació castellera a càrrec dels Nens del Vendrell. A la tarda es pot escoltar el concert ofert pel Cor-Orfeó Parroquial a l’església i, quan es comença a fer fosc, l’olor de la pólvora, el retruny de coets i el toc dels timbals omplen els carrers: és la magnífica cercavila de foc. La cercavila s’acaba amb la carretillada del Ball de Diables del Vendrell a la plaça Vella (només un parell de colles a tot Catalunya ofereixen aquesta actuació, l’origen de la qual es perd en la foscor dels temps). El punt final és una encesa del campanar.

L’endemà, 27 de juliol i dia de Santa Anneta, continuen diversos espectacles dels quals cal destacar la cercavila popular, en què participen tots els balls populars, a més dels castellers (Nens del Vendrell), els Diablons i el Ball de Diables del Vendrell, que a la tarda ofereixen l’espectacle de l’acte sacramental a la plaça Nova.

I per últim, la festa s'acaba amb el dia 28, el Dia del Gos; aquí hi destaquen, com a actes principals, l’actuació del Ball de Malcasats a diferents carrers i places de la vila i la presentació dels Administradors de Santa Anna de l’any següent, que són els que encenen la traca.

 

 

FESTA MAJOR DEL VENDRELL 2023

 

Programa Festa Major del Vendrell 2023

Imatge Spotify 11

   Clica aquí per veure el videoclip

   Crèdits de la cançó 

  Clica aquí per escoltar la cançó en Spotify 

 

Vídeo presentació programació Festa Major 2023              

3

 FESTA MAJOR DEL VENDRELL SANTA ANNA 2023      

 

Imatge gràfica / Cartell:  Joaquim Sicart

 

©2019 Ajuntament del Vendrell