OBERTA LA CONVOCATÒRIA PER A LA SELECCIÓ DE LA IMATGE GRÀFICA DE LA FESTA MAJOR 2023

Convocatòria per a la selecció de la imatge gràfica de la Festa Major del Vendrell 2023

Bases generals de la selecció de la imatge gràfica de la Festa Major del Vendrell

 

DETALLS MÉS DESTACABLES DE LA CONVOCATÒRIA 2023

La finalitat de la subvenció és la creació de la imatge gràfica de la Festa Major del Vendrell 2023 i tots els treballs digitals que se’n derivin, com poden ser: el programa, el cartell, el logotip, les plantilles per a les diferents xarxes socials, els gots, els vinils promocionals, el programa de venda, les pancartes o el marxandatge.


Documentació i t
ermini de presentació de les sol·licituds
- Instància de sol·licitud en model normalitzat.
- Documents a presentar:
   * Dossier/portafolis que contingui cartells, pòsters o peces promocionals que hagin creat per a altres esdeveniments
      (entre 2 i 5 projectes) presentat en suport digital.
   * DNI en el cas de persones físiques o NIF en el cas d’empreses.

Termini de presentació

El termini de presentació de les sol·licituds és fins el dimarts 21 de febrer de 2023.

Presentació de la documentació:
- Telemàticament, a través de la seu electrònica (https://www.seu-e.cat/ca/web/elvendrell).
- En el Registre General de l’Ajuntament del Vendrell. Físicament (plaça Vella, 1, 43700, el Vendrell). Cal demanar cita prèvia.

Premis
- Premi per al guanyador de 2.650,00 € (premi sotmès a les retencions fiscals establertes)
- Premi de 150,00 € al 2n i 3r finalista


FESTA MAJOR DEL VENDRELL

 Encesa

Com tots els municipis, el Vendrell també posseeix el seu gran dia de festa local, amb Santa Anna com a imatge representativa que l’identifica. La Festa Major del Vendrell ha sabut combinar els elements més tradicionals amb la modernitat que els temps exigeixen. Així doncs, conserva una identitat pròpia amb la recuperació de balls populars i ofereix alhora espectacles de plena actualitat.

Els encarregats d’organitzar la Festa Major són els sis administradors de Santa Anna, que s’escullen anualment a través d'un Consell d'Entitats, de la Confraria d'Administradors i de sol·licituds presentades a l'Ajuntament.

D’altra banda, cada any es nomenen quatre portants d'honor per fer un reconeixement a veïns i veïnes del Vendrell per les seves aportacions a la cultura del municipi. Aquests portants d'honor tenen un lloc d'honor en els actes de cultura popular i tradicional de Santa Anna.

La Festa Major se celebra al llarg de quatre dies: del 25 al 28 de juliol. La festivitat de Sant Jaume (dia 25) és el primer dia i correspon a la vigília de la festa gran. Comença amb una espectacular inauguració i, de nit, un magnífic castell de focs fa de preludi del ball.

El dia 26 és la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila, i és el dia gran de la Festa Major. De bon matí, surten els grallers anunciant l’inici de la festa; aquesta cercavila es coneix com les matinades i es fa des d’uns temps immemorials. Al migdia desfilen pels carrers i les places de la vila tots els grups de cultura popular que, a mesura que van arribant a la plaça Vella, actuen davant de Santa Anna i de totes les autoritats polítiques que es troben al balcó de l’ajuntament. Seguidament, es fa l’actuació castellera a càrrec dels Nens del Vendrell. A la tarda es pot escoltar el concert ofert pel Cor-Orfeó Parroquial a l’església i, quan es comença a fer fosc, l’olor de la pólvora, el retruny de coets i el toc dels timbals omplen els carrers: és la magnífica cercavila de foc. La cercavila s’acaba amb la carretillada del Ball de Diables del Vendrell a la plaça Vella (només un parell de colles a tot Catalunya ofereixen aquesta actuació, l’origen de la qual es perd en la foscor dels temps). El punt final és una encesa del campanar.

L’endemà, 27 de juliol i dia de Santa Anneta, continuen diversos espectacles dels quals cal destacar la cercavila popular, en què participen tots els balls populars, a més dels castellers (Nens del Vendrell), els Diablons i el Ball de Diables del Vendrell, que a la tarda ofereixen l’espectacle de l’acte sacramental a la plaça Nova.

I per últim, la festa s'acaba amb el dia 28, el Dia del Gos; aquí hi destaquen, com a actes principals, l’actuació del Ball de Malcasats a diferents carrers i places de la vila i la presentació dels Administradors de Santa Anna de l’any següent, que són els que encenen la traca.

 

 

 

 

 

©2019 Ajuntament del Vendrell