ZONES D'ESBARJO PER A GOSSOS

La Regidoria de Protecció Animal ha arranjat un total de sis zones d’esbarjo per a gossos al municipi des de l’inici d’aquesta legislatura. En els últims mesos, s’ha treballat en l’arranjament dels espais ubicats a Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs, que han entrat en funcionament a principis d’aquest 2018, i que se sumen a les tres zones que ja hi havia al nucli del Vendrell, en concret, a Mas d’en Gual, els Còdols i a la Muntanyeta.

 

REFUGI DE GOSSOS

L’Ajuntament del Vendrell gestiona el refugi de transferència de  gossos i fomenta l’adopció d’animals abandonats, de la mateixa manera que consciencia els propietaris d’animals sobre les normes que s’han de seguir per a una bona convivència.

El refugi de transferència de gossos abandonats que gestiona l’Ajuntament del Vendrell té una capacitat per a 10 gossos.

El refugi està format per 13 gàbies, de 3 m2 cadascuna, per a   gossos.

A més, hi ha tres gàbies de quarantena que es fan servir per als animals que entren nous o estan convalescents.

Cada gàbia disposa de la seva tremuja per al pinso i d’abeuradors automàtics.

Tel. 666 52 97 03 (de dilluns de divendres, de 8 h a 15 h, Myriam)

 

ADOPCIONS

L’Ajuntament del Vendrell promou l’adopció de gossos abandonats.

Adoptar un animal és una acció que ha d’estar molt ben pensada i a la vegada s’han de tenir en compte molts aspectes. Un animal té unes necessitats bàsiques del dia a dia, com ara sortir a passejar dos o tres vegades al dia, tenir menjar i aigua disponible, viure en un hàbitat net i amb suficient espai, a més de les despeses de veterinària i una solució per quan marxem de vacances, entre d’altres. Per tant, cal estar molt segur a l’hora d’adoptar un animal.

L’adopció també comporta tenir un amic fidel per a tota la vida. Adoptar vol dir augmentar el nombre de membres de la família, ja que, en aquest cas, ell en serà un més.

Si voleu adoptar un animal truqueu al telèfon 977 16 64 29 o bé envieu un correu electrònic a l’adreça proanimalvendrell@gmail.com.

Amb l’adopció podreu gaudir d’un animal vacunat, desparasitat, identificat amb el microxip i en un bon estat de salut, per un import mòdic.

En aquest enllaç podreu veure tots els gossos que tenim per adoptar.


CENS D’ANIMALS

Les dades del propietari i de l’animal s’han d’inscriure al registre municipal. A més, s’ha de pagar una taxa a la qual estan subjectes tots els propietaris d’animals de companyia. Aquesta taxa només es paga una vegada durant la vida de l’animal.

És important censar i identificar l’animal per complir el Decret 328/998 sobre cens i identificació dels animals de companyia de la Generalitat de Catalunya. A més, té els següents avantatges:

En cas de pèrdua o robatori s’agilitzen els tràmits de recuperació de l’animal. Si es troba aviat, se li pot salvar la vida.

La devolució de l’animal perdut la pot fer directament la persona que l’ha trobat.

L’Ajuntament es podrà posar en contacte immediatament amb els propietaris dels animals perduts o identificats.

Les persones amb discapacitat que necessitin un gos com a guia estan exemptes de pagar la taxa.

La inscripció en el registre censal és un tràmit municipal que han de realitzar tots els propietaris. Aquest tràmit es pot realitzar al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC).

Les baixes per mort, cessió o canvi de residència de l’animal i qualsevol modificació de les dades que figurin en aquest cens hauran de comunicar-se en el termini d’un mes al SAC.


NORMES

Els propietaris dels gossos són responsables de les molèsties que els animals puguin ocasionar amb els seus lladrucs; per tant, han d'adoptar les mesures necessàries per evitar molestar els veïns.

Els gossos han d'anar lligats i han de portar la corretja, la cadena o un objecte similar quan surtin a la via pública.

Els propietaris dels gossos tenen l'obligació de recollir els excrements dels seus gossos i de controlar els llocs on fan les miccions.

No es permet l'accés d'animals als parcs infantils ni rentar-los a la via pública, a les fonts, als rius o als llacs del terme municipal ni fer-los beure aigua que estigui en contacte amb els sortidors de les fonts públiques.

Els gossos considerats perillosos han de portar obligatòriament morrió i els menors de 16 anys no els poden passejar.

Tots els propietaris de gossos considerats perillosos han de tenir, obligatòriament, una assegurança de responsabilitat civil.

©2019 Ajuntament del Vendrell