El comerç ocupa una posició vital en l’economia del Vendrell amb sectors tradicionals molt competitius que enriqueixen la ciutat, i com a capital del Baix Penedès ha de ser capaç de poder seguir apostant per un comerç de proximitat, professional, plural, dinàmic i innovador amb capacitat d’atracció.

L’enquesta realitzada al juliol de 2018 revela que, malgrat comencem a albirar signes de millora, les preocupacions dels comerciants segueixen sent notables. És cert que el comerç del Vendrell en general, es troba en una estadi nou i desconegut fins a dia d’avui, caracteritzat per la implosió de les noves tecnologies en la vida de les persones que obliguen a crear noves necessitats adaptades als nous hàbits de consum.

Com bé és sabut, la prioritat de l’Ajuntament del Vendrell és la reactivació econòmica i la creació d’un entorn urbà cohesionat que pugui crear noves oportunitats laborals. Ara més que mai, cal apostar per aquelles fortaleses que presenta la nostra vila, estant sempre al costat del nostre comerç.

Per aquest motiu, el present informe sorgit de les enquestes realitzades a gairebé 300 establiments de la zona centre i dels barris del Tancat i França, pretén conèixer, entre d’altres, el perfil i les necessitats dels establiments comercials per ajudar-los a ser més competitius.

Perfil i necessitats establiments comercials del Vendrell (informe juliol 2018)
Mirades al comerç del Vendrell (informe octubre 2012)
El Vendrell 7 Raons (2016)
Estudi Comerç (maig 2011)

 

©2019 Ajuntament del Vendrell