Turismar és la fira multisectorial que inaugura el període de vacances a la platja de Coma-ruga i que marca l’arribada massiva de visitants, en coincidir també amb l’inici de les vacances escolars.

Des de l’any 1987, que es va celebrar la primera edició del Turismar, la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga s’omple dels estands on empreses i

institucions exposen novetats, i la platja mostra una activitat especial.

A la fira hi estan representats els sectors següents: l’habitatge, l’artesania, el lleure, l’alimentació, la jardineria, la maquinària agrícola i l’automoció, i l’exposició a l’aire lliure, relacionada amb la nàutica.

La fira Turismar compta habitualment amb diferents actes paral·lels, com la Mostra de cava del Baix Penedès, un espai lúdic per a infants i adults i activitats d’animació.

Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, Turismar també permet viure  en directe  revetlles, balls i focs d’artifici.

 

Més informació: www.mercatsifires.cat

 

Fira de Santa TeresaLa Fira del Vendrell és un certamen multisectorial  que se celebra a l’octubre, al voltant del dia de Santa Teresa, i que té els seus orígens al primer terç del segle XIX, quan era eminentment agrícola i ramadera.


A la Fira hi estan representats els sectors de l’habitatge, l’automoció, l’alimentació i la gastronomia, que es complementen de forma biennal amb el Mostraví i les Jornades Gastronòmiques. Des de l’any 2001 també compta amb la Fira de Ceràmica, que ha esdevingut internacional i que, emmarcada en el projecte “El Vendrell. La Ceràmica”, té la voluntat de recuperar la memòria històrica de la terrissa vendrellenca, alhora que pretén aprofundir en la divulgació de la ceràmica en tots els seus camps. A més, en les darreres edicions de la Fira s’han incorporat nous espais i certàmens, com el Carrer de l’Art i la Mostra Internacional de Cervesa.


Durant la Fira també hi ha un programa ampli d’actes culturals, des de conferències a concerts i exposicions, sense oblidar les representacions teatrals i folklòriques, amb les cercaviles i la tradicional diada castellera.

 

Més informació: www.mercatsifires.cat

©2019 Ajuntament del Vendrell