07-15 presentació festa major 2016 webEl passat divendres 15 de juliol, a la tarda, a la Impremta Ramon, va tenir lloc la presentació de la Festa Major del Vendrell 2016, a càrrec dels Administradors de Santa Anna; de la regidora de Festes, Eva M. Serramià, i de l’alcalde, Martí Carnicer. Del 25 al 28 de juliol el Vendrell viurà quatre dies molt intensos, amb propostes per a tots els públics.

Tot i així, per als dies previs ja hi havia programats diversos actes que ja van començar a escalfar l’ambient aquest passat cap de setmana. Així, per exemple, el dissabte 16 de juliol, a la plaça Nova, es va celebrar el 25è aniversari del Cabrot de Foc. I el diumenge 17 de juliol, al migdia, a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, es va fer l’acte de nomenament del Portants d’Honor; a la tarda, a la plaça del Tívoli, es va representar el sainet En Pau de la Gralla o la Festa Major de la Vila de Ramon Ramon i Vidales; al vespre va tenir lloc la 38a Cursa Popular Vila del Vendrell, i a la nit es va poder gaudir d’un concert d’orgue a la fresca.

Abans d’arribar als dies principals, també hi ha actes previs com l’inici del VI Torneig de pàdel Festa Major del Vendrell i el Concurs d’Aparadors aquest dilluns 18 de juliol. Dimecres 20 de juliol, a la tarda, la Biblioteca Pública Terra Baixa organitza tres activitats relacionades amb els programes de la Festa Major. Divendres 22 de juliol, al vespre, a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, es projectarà el curtmetratge Valeria, i a la nit, a la plaça Vella, els Nens del Vendrell faran assaig general. El III Dia de l’Àliga, el XII Nostrefoc, el X Berenar Moter, el XVIII Concert de Gralles, activitats al voltant del swing i una actuació de l’Esbart Vila del Vendrell són les propostes per al dissabte 23 de juliol. I la jornada del diumenge 24 de juliol inclou un festival Holi Summer, al Complex Municipal d’Esports; Ballades d’Estiu, a la Rambla; assaig dels grups de cultura popular pels carrers de la vila amb ballada conjunta a la plaça Vella, i un concert a la plaça Francesc Macià.

El primer dia de la festa grossa, el dia de Sant Jaume, inclourà la tronada i el repic de campanes a les 12 h. A la tarda, hi haurà dos espectacles infantils, sardanes i una exhibició de ball d’escoles de danses. A la plaça Vella, a les 21:30 h, tindrà lloc el II Acte d’entrega del pergamí dels padrins de Festa Major; a les 21:45 h, es farà el pregó a càrrec de Pep Querol Segura i, a les 22 h, la companyia Todozancos representarà l’acte inaugural. A les 23:15 h està previst el castell de focs artificials, que tornarà a fer-se al Camp d’Esports. I, tot seguit, a l’aparcament del c/ Colom, el concert d’empalmada comptarà amb les actuacions de Tobogan Tones, Lax´n´Busto, Buhos i Dj Ecléctico.

El dia de Santa Anna, 26 de juliol, arrencarà ja amb les matinades a càrrec de Les Gralles del Baix Penedès i els grallers Tocats de Canya, i també amb unes matinades a càrrec del Ball de Diables del Vendrell. A les 10 h, l’església acollirà l’ofici solemne en honor a Santa Anna, amb l’acompanyament musical de la cobla de tres quartans Ço del Botafoc. A les 11 h, a la plaça Vella, es farà la Ballada d’Honor a Santa Anna i, tot seguit, la cercavila de cultura popular. Com ja és tradicional, la cercavila acabarà de nou a la plaça Vella, on seguiran els versos dels Diables i l’actuació castellera dels Nens del Vendrell. A la tarda, hi haurà una animació infantil, el concert del Cor-Orfeó i una exhibició dansa i ball. A les 21 h, des del carrer de les Roquetes, s’iniciarà el Correfoc, amb la participació de disset grups, que finalitzarà a la plaça Vella amb l’encesa de lluïment a càrrec de tots els grups i amb la tradicional carretillada del Ball de Diables. Tot seguit, es donarà pas a l’encesa del campanar, un altre dels actes més significatius de la Festa Major vendrellenca. Els concert jove de la nit anirà a càrrec de La Folie, La Raiz i Dj Manyé.

El dia 27, Dia de Santa Anneta, es continuarà amb el desdoblament de la cercavila de grups de cultura popular, que ja es ve fent des de fa dos anys i que té una bona acollida. Al matí, es farà la cercavila infantil i, a la tarda, la dels grups d’adults. Aquest any, s’hi afegirà una cercavila de l’Agrupació Musical i Majorets Santa Anna. Un show infantil, una exhibició de ball d’escoles de dansa i una masterclass de zumba completaran la tarda. A la nit, es podrà gaudir de la Festa 40 Principals.

Del dilluns 28 de juliol, Dia del Gos, entre moltes altres propostes, en destaca el trasllat de la imatge de Santa Anna a casa d’un portant d’honor, les representacions del Ball de Malcasats, l’acte de nomenament dels nous Administradors de Santa Anna de la Festa Major del 2017, que encendran el quilòmetre de traca, la qual donarà pas un espectacle de monòlegs amb José Corbacho i María Juan i als concerts de la nit. A la tarda, la Rambla serà presa pels infants, que podran gaudir de tot un conjunt de jocs i de tallers.

Els Administradors van explicar que han volgut potenciar els concerts i les activitats infantils. Pel que fa als concerts, s’ha apostat pels grups locals i, d’altra banda, s’ha aconseguit que tots els dies hi hagi propostes per als infants de totes les edats.

Tots els actes es podran consultar de forma detallada en el programa de la Festa Major, que tindrà dos formats, un de mà gratuït i un de pagament en forma de pack, produït per la Impremta Ramon, que inclou el llibre amb els actes i moltes sorpreses per poder gaudir la Festa Major d’una manera molt especial, a través d’un sorteig que es farà el diumenge 24 de juliol. Aquest pack es podrà adquirir al preu de 10 € a la Dolceria Soler, a L’Obrador, a la Farmàcia Rovira, al CIT, al Centre cívic L’Estació i a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga. El programa d’actes també es pot consultar al web municipal: http://www.elvendrell.net/festa-major-cid-414 .

La regidora de Festes, Eva Serramià, va posar de relleu que “la Festa Major és la festa més important del Vendrell, la qual és organitzada de forma participativa a través dels Administradors de Santa Anna que aquest any han programat una festa inclusiva i en què tothom s’hi sentirà protagonista”.

L’alcalde, Martí Carnicer, va destacar que “la Festa Major són dies molt importants per al Vendrell, que en els darrers temps ha anat recuperant protagonisme i han quedat lluny aquells anys que la gent aprofitava per marxar de vacances”.

Tant l'alcalde com la regidora de Festes van agrair la tasca dels Administradors de Santa Anna i la col·laboració de les entitats de la vila, així com dels patrocinadors, ja que, amb l'esforç de tots, es pot tirar endavant un any més un programa amb propostes de qualitat. I van convidar tothom a gaudir de la Festa Major.

La Festa Major del Vendrell 2016 compta amb el patrocini de: Licors Jané, Moritz, Captain Morgan, Font Dor, Saint Gobain - Devisa, Ediciones Mic, Clece, Autocars Penedès i Centre d'Iniciatives i Turisme del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell