la estación de renfe da pena

 

 

COMUNICAT DE PREMSA

23 d’octubre de 2007

 

Renfe arranjarà l’accessibilitat de l’estació del Vendrell en els propers mesos
 
L’Ajuntament assegura que aquestes mesures serviran per arranjar la problemàtica més urgent de l’estació però reitera que l’estat actual requereix una actuació molt més a fons. Per això el Consistori ja ha avançat que continuarà negociant amb Renfe un nou conveni.
 
L’alcaldessa en funcions, Marta Tutusaus, i el regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, Jaume Escarré,  han explicat que la setmana passada els tècnics de l’obra van ser al Vendrell per fer l’acte de replanteig.  Aquest acte arribava uns dies després que l’alcalde del Vendrell, Benet Jané, i el mateix regidor d’Urbanisme, s’entrevistessin el passat 11 d’octubre amb el Director de Rodalies i diversos tècnics i enginyers de Renfe.  Una entrevista que feia mesos que s’havia sol·licitat per part de l’Ajuntament del Vendrell.
 
El compromís de Renfe és el d’iniciar les obres de remodelació de l’estació del Vendrell aquesta tardor i que tinguin una durada d’entre 4 i 5 mesos. Els treballs que es realitzaran serviran per solucionar els greus problemes que pateix l’estació pel què fa a l’accessibilitat dels usuaris i que han estat un dels motius de queixa “històrics” per part de molts ciutadans. 
En concret, una de les mesures que s’implementaran serà l’allargament de les andanes, ja que les actuals són molt més curtes que els combois que paren a l’estació. Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, “les noves andanes multiplicaran per tres la llargada de les actuals, i a més, s’elevaran de nivell, ja que ara baixar o pujar dels trens és molt dificultós”.
Una altra de les millores previstes en el projecte és la instal·lació de dos ascensors, per tal de facilitar l’accessibilitat de persones amb minusvalidesa o mobilitat reduïda.  Un d’ells es situarà a la banda de l’edifici de l’estació, i l’altre, al mig de les andanes. A més, per tal de millorar les condicions dels viatgers, Renfe instal·larà més marquesines a les andanes.   Els treballs tenen un cost aproximat de 447.000 euros, que aniran a càrrec d’ADIF.
 
Tot i valorar positivament aquestes millores, l’Ajuntament del Vendrell considera que el problema de fons de l’estació del Vendrell encara no quedarà resolt, ja que la situació que presenta és, segons el regidor,  “autènticament lamentable per un municipi de les nostres dimensions i amb la nostra projecció turística”.
 
Per això el govern vendrellenc ja ha anunciat que iniciarà la negociació d’un nou conveni amb Renfe el més aviat possible, ja que el què es va signar fa uns sis anys, ja ha finalitzat.  Aquest nou conveni hauria de contemplar mesures importants com la finalització del vallat de la línia fèrria al Vendrell o la millora del pas soterrat. 
A més, l’Ajuntament ha explicat que té altres temes pendents amb Renfe, i que ja es van tornar a posar sobre la taula en la reunió mantinguda amb el Director de Rodalies. Es tracta del Pla Especial de millora urbana de l’estació de Sant Vicenç de Calders i del projecte de la nova estació del Vendrell. Segons el regidor d’Urbanisme, “hem de continuar negociant per aconseguir unes estacions dignes per al Vendrell”.

©2019 Ajuntament del Vendrell