20170822 biblioteca02 webLa Biblioteca té en marxa alguns projectes ja molt consolidats, alguns d’ells d’extensió dels seus serveis per poder arribar a un públic més ampli i rendibilitzar els propis recursos. Alguns d’aquests projectes són:

· “Ara el teu carnet és +!”: permet gaudir de descomptes en activitats culturals del municipi i resta de la comarca presentant el carnet d’alguna de les biblioteques públiques del Baix Penedès.

· “Maletes Viatgeres”: adreçada als alumnes de P4 de les escoles del municipi per tal de propiciar un primer contacte i descoberta individual dels nens i la seva família amb la Biblioteca mitjançant els llibres i la lectura.

· “Biblioteques amb DO”: projecte d’abast nacional i territorial a l’entorn de la cultura del vi.

· “XL, Lletra Gran: Xarxa Lectora del Vendrell”: projecte d’aprenentatge i servei entre els alumnes del mòdul professional sòcio-sanitari de l’IES Andreu Nin i totes les Llars d’avis/Residències del Vendrell, per tal d’acostar els serveis de la Biblioteca i la lectura a persones amb dificultats d’accés i mobilitat reduïda.

clubdelecturacloenda2016 webLa Biblioteca organitza al llarg de l’any diferents activitats gratuïtes relacionades amb la lectura, els llibres i les diferents àrees de coneixement i la creació cultural. Són obertes a tothom i per a tots els públics, formant algunes part de cicles ja consolidats i d’altres de realització puntual.

· Presentacions de llibres, especialment d’autors locals o d’obres de temàtica vendrellenca o penedesenca

· Exposicions temàtiques: temporals o irregulars sobre temàtiques diverses, que poden tractar qualsevol àrea del coneixement, però molt sovint relacionades amb el món del llibre i la literatura

· Tallers i formació en noves tecnologies

· Audicions, projeccions i concerts

· Visites per a grups: per conèixer el fons i els serveis de la Biblioteca, adreçades a escoles, llars d’infants i grups diversos.

· Hora del conte: per a nens i nenes i activitats per a nadons i famílies.

· Club de Lectura per adults

· Colles de la Lectura: adreçades a infants i joves durant els mesos d’estiu.

Moltes d’aquestes activitats són fruit de la vinculació de la Biblioteca Pública Terra Baixa amb el municipi i el territori que fa que s’estableixin col·laboracions de manera habitual amb entitats, equipaments, empreses o particulars, entre altres.

Qui vulgui es pot subscriure als canals informatius de la Biblioteca per estar al corrent de la seva agenda cultural i formativa. També ho pot fer a través d’altres mitjans informatius del propi ajuntament, com ara l’Agenda Cultural Municipal, la seva pàgina web, etc.

 

 
b_terra_baixa.jpg

La Biblioteca Pública Terra Baixa és un equipament municipal de cultura, gratuït i obert a tothom que es va inaugurar el 18 de juny del 2005.

El seu principal objectiu és el de satisfer les necessitats d’informació, de formació, i de lleure dels ciutadans posant al seu abast diferents serveis, activitats i recursos documentals. La seva voluntat és la de ser un espai clau per a la cohesió social, obert a tothom i per a totes les edats.

La Biblioteca Pública Terra Baixa hereta la voluntat de servei que la Biblioteca Popular ha ofert al Vendrell i a la comarca des del 1920, quan fou inaugurada sota la tutela de la Mancomunitat, essent la sisena biblioteca popular a tot Catalunya. Actualment forma part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i la gestió és compartida entre la Generalitat i l’Ajuntament del Vendrell.

Adreça

Carrer Major, 18

43700 EL VENDRELL

Contacte

e-mail biblioteca@elvendrell.net

e-mail biblioteca.vendrell@gencat.cat

Telèfon 977 66 21 18

Web www.bibliotecaelvendrell.cat

Facebook: www.facebook.com/bibliotecaelvendrell

Instagran: bibliovendrell

Twitter: @BiblioVendrell

Horari
Hivern: matins, de dimecres a dissabte, de 9 a 13h; tardes, de dilluns a divendres, de 15 h a 20 h.
Estiu (del 22 de juny al 12 de setembre): dilluns, dimecres i divendres de 9 h a 15 h, i dimarts, dimecres i dijous de 16 h a 20 h.

 20170822 biblioteca01 web

 SERVEIS


La Biblioteca posa a disposició de tots els ciutadans els seus serveis, 280 dies a l’any, 42 h cada la setmana.

· Préstec de documents: servei gratuït que permet endur-se llibres, revistes, audiovisuals i tenir-los durant 30 dies, etc.

 

· Préstec interbibliotecari: servei gratuït mitjançant el qual tota persona pot disposar de qualsevol document que vulgui i/o necessiti de qualsevol altra Biblioteca de Catalunya

· Servei de consultes, lectura i estudi

· Serveis informàtics: connexió gratuïta a xarxa Wi-Fi, possibilitat d’ús d’ordinadors propis (ofimàtica i internet)

· Servei d’impressió i escàner.

· Activitats culturals per a totes les edats i per a tots els públics.

· Espai de reunió i treball per a grups, amb possibilitat de reserva prèvia.

· Servei de fotocòpies

 Algun d’aquests serveis està subjecte a alguna taxa pública.

 

Consulta lliure d’un fons documental obert de més de 65.000 documents i 250 títols de revistes i diaris.

Informació general i bibliogràfica.  Atenció i informació per a l’accés, i l’ús de la biblioteca. Servei personalitzat d'informació, recerca i consulta sobre qualsevol tema d’interès, mitjançant el propi fons documentals, a través d’Internet o amb altres recursos externs. També orientació i informació sobre qualsevol aspecte relacionat amb el municipi i la comarca.

Servei de préstec de documents. És gratuït i permet emportar-se a casa un màxim d’11 documents (llibres, revistes, materials audiovisuals) per a un període establert. Cal disposar d’un  carnet de lector que es pot obtenir al mateix moment de la demanda,  presentant el DNI o passaport.             
La biblioteca disposa d’un carnet especial per a entitats, amb què es pot gaudir de condicions especials en el préstec

Préstec interbibliotecari. Ofereix la possibilitat de demanar documents a altres biblioteques. Servei sotmès a tarifa pública.

Serveis informàtics.  La biblioteca disposa d’ordinadors públics per a consulta d’internet i per a la utilització de programari d’’ofimàtica. Part d’aquests serveis estan sotmesos a tarifes públiques. Si es disposa d’ordinador portàtil, es pot accedir gratuïtament a internet a través de Wi-fi (xarxa sense fils).

Fotocopiadora d'autoservei per als documents que són exclosos del préstec.

Audició i visionat de documents sonors i audiovisuals amb auriculars individuals.

Formació d’usuaris. Periòdicament, i a petició dels col•lectius interessats, així com grups escolars i altres, la biblioteca organitza sessions de formació i presentació de la biblioteca

Altres serveis. Serveis per persones amb dificultats de visió com una telelupa i un fons de llibres en Braile; un fons d’audiollibres per llegir escoltant; el servei “Diaris del Món” amb tota la premsa nacional i internacional a l’abast; llibres i novel•les en diferents llengües, extensa col•lecció de partitures, guies de viatges, secció “Ser pares” amb un fons documental relacionat am el món dels infants, etc.

©2019 Ajuntament del Vendrell