El Vendrell, 9 de juliol de 2024

A mesura que s’apropen les dates, la regidoria de Cultura popular i els Administradors de Santa Anna van desvetllant més novetats al voltant de la Festa Major d’aquest 2024. En concret, aquest matí, han explicat que una de les apostes fortes és augmentar el caràcter inclusiu de tots els dies i actes de la festa.

Així per exemple, el Nostrefoc del dissabte 20 de juliol a la Rambla inclourà una plantada en silenci de les 18.30h a les 19h i les cercaviles de Festa Major tindran també el seu espai de cercavila tranquil·la, que enguany s’ubicarà al carrer dels Cafès cantonada amb ctra. del Doctor Robert per guanyar en amplitud.

I com a novetat, els Administradors de Santa Anna han explicat que enguany s'ha creat la Plaça de Traca i Mocador (a la Plaça del Tívoli) un espai on es faran activitats lúdiques adaptades per a tothom durant els quatre dies de Festa Major. Això es combinarà amb una mostra de la cultura popular, per acostar la Festa Major a tots els col·lectius, ja sigui per perdre la por al soroll o als elements de la festa i tenir l’oportunitat d’interactuar o per animar-se a participar-hi.

L’objectiu d’aquesta plaça és poder aconseguir que estigui adaptada a tothom i que tots els assistents se sentin involucrats en les activitats que s’hi duen a terme.

També per tal que la Festa Major arribi al màxim de persones possibles, els Administradors han avançat que tota la cartelleria i programes incorporen el llenguatge de pictogrames.

La regidora de Cultura popular, Mariona Figueras, ha celebrat aquesta aposta dels Administradors per anar ampliant el caràcter inclusiu de tota la festa major i els ha agraït la feina de tot l’any per bastir un programa d’actes divers i atractiu per a tots els públics.

Actes previs

Com ja és tradicional, i per anar escalfant motors, la Festa Major d’aquest 2024 arrencarà amb diverses propostes prèvies, com per exemple, la d’aquest divendres 12 de juliol: la inauguració de la botiga de Santa Anna i la presentació de l’Apadrina de la Festa Major (19.30h, La Fusteria). A la Fusteria tothom hi podrà trobar informació de la festa i adquirir tot el marxandatge que s’ha preparat, ja sigui de manera individual o a través de packs.

L’altre gran acte previ i ple de simbolisme serà el nomenament dels Portants d’Honor 2024, que es durà a terme aquest proper diumenge 14 de juny, a les 20h, a l’Auditori del Tívoli de l’EMMPAC. Enguany els Portants seran Nativitat Castejón Domènech, Neus Oliveras Samitier, Francesc Ripoll Sonet i Josep M. Vendrell Perera.

Programa Festa Major 2024

 ©2019 Ajuntament del Vendrell