El Vendrell, 25 de juny de 2024

El proper dimecres 3 de juliol, a les 19 h, a la Sala Portal del Pardo, s’inaugurarà l’exposició Després de ser, de Joaquim Sicart.

A través de l’art, l’artista es planteja diferents preguntes com el per què l’any 2024 encara es continua criminalitzant i atacant les persones que formem part del col·lectiu LGTBIQ+. Així en sorgeix Després de ser, una exposició i una reflexió que ens mostra un desplegament interdisciplinari amb obres del camp de la il·lustració, el gravat, el cinema o la literatura.

Una mostra retrospectiva de recorregut artístic que posa de manifest la voluntat de lluitar pels drets i les llibertats del col·lectiu a través d’una obra carregada de discurs que es reivindica i fa pensar i replantejar diferents perspectives on tothom hi pugui tenir cabuda.

L’exposició es podrà visitar fins al 26 d’octubre, en horari de dimarts a dissabte d’11h a 14h i de 17h a 20h (festius tancat). Més informació a la pàgina https://museus.elvendrell.net/sala-portal-del-pardo/ i al perfil de la xarxa social Instagram @salaportaldelpardo.

 

Joaquim Sicart Bertran

Va néixer a Llorenç del Penedès el 1988.

La seva formació estableix un diàleg entre l'interès autodidacte i la formació acadèmica. Els seus projectes es desenvolupen al voltant dels llenguatges artístics i plàstics i els mitjans audiovisuals, eines indispensables que li permeten aprofundir sobre els principals eixos d'interès que el motiven: el compromís pel patrimoni, la memòria històrica, la cultura i el col·lectiu LGTBI+.

En destaquen des de col·leccions temàtiques d'il·lustració i gravat, fins a curtmetratges de ficció i documentals. També ha desenvolupat treballs per a diversos clients, com ara editorials nacionals i internacionals, ajuntaments i associacions. És l’autor de la imatge gràfica de la Festa Major del Vendrell del 2023, de La Passió d’Esparreguera de la temporada 2024 i de l’Any Guimerà del Vendrell el 2024, entre d’altres.

 

 ©2019 Ajuntament del Vendrell