El Vendrell, 6 de juny de 2024

Avui s’ha realitzat un dispositiu policial conjunt de Mossos d’Esquadra i Policia Local del Vendrell fruit d’una ordre judicial de desnonament en els immobles ocupats al c/ Gavina i c/ Ocells de Coma-ruga (el Vendrell).

Es tracta d’uns immobles ocupats des del 2011 per diferents persones i des de fa 2 anys hi ha ocupes més conflictius. Des del 2021 hi ha denúncia d’aquesta ocupació conflictiva que afectava greument la convivència veïnal per baralles, tràfic de drogues i robatoris. El regidor de Seguretat ciutadana de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, ha explicat que “els veïns i veïnes han viscut aquests darrers anys amb molta por, cosa que els impedia fer una vida normal”.

En l’últim any i mig la Policia Local del Vendrell hi ha fet 113 intervencions per incendi, per punxades a la llum i desperfectes a la xarxa d’aigua públiques, per identificacions de persones sospitoses de fets delictius, per baralles, per furts i per violència de gènere.

Per ordre judicial, han estat desallotjades 41 persones, entre les quals 8 són menors. L’Ajuntament del Vendrell ja ha activat el protocol de Serveis Socials conjuntament amb la Generalitat de Catalunya per atendre les famílies amb menors. L’operatiu policial ha consistit en el desallotjament de les persones ocupes i s’està procedint al tapiat dels immobles. La Policia Nacional també ha fet 4 detinguts per estrangeria.

Christian Soriano ha manifestat que “estem molt satisfets que per fi, i després de mesos de lluita, els veïns i veïnes tornin a recuperar la seva vida i la tranquil·litat, que torni la convivència en un barri en el qual durant molt de temps ha viscut molta conflictivitat a causa de les ocupacions il·legals”. Ha afegit que “recordem que es tracta d’una ocupació delinqüencial, en què ocupes amb antecedents penals han provocat que la presència policial hagi estat contínua i permanent per baralles, tràfic de drogues, robatoris, furts i altres fets delictius. I, en aquest sentit, es demostra que el procediment, tot i que és lent i que cal millorar i canviar, al final funciona. Estem satisfets que els veïns i veïnes, amb qui estem agraïts per la seva paciència, hagin recuperat la seva vida. I, com no pot ser d’una altra manera, donem les gràcies als Mossos d’Esquadra per la col·laboració amb la nostra Policia Local”.   

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha posat de relleu que “avui hi ha hagut el final d’una llarga intervenció per resoldre una ocupació d’immobles que generava molts conflictes, que es va iniciar amb la petició de l’Ajuntament del Vendrell a la propietat, en aquest cas la Sareb, perquè iniciés els tràmits judicials per a la seva desocupació”. I, d’altra banda, ha dit que “les famílies amb menors, que tenen risc de vulnerabilitat i dificultat d’accés a un habitatge, seran ateses pels Serveis Socials per trobar una solució a la seva situació”.©2019 Ajuntament del Vendrell