El Vendrell, 24 de maig de 2024

La capital del Baix Penedès serà un dels nuclis catalans on es disputaran les Finals Nacionals dels Jocs Esportius de Catalunya d’enguany. Des de l’últim cap de setmana de maig fins Sant Joan, els camps i pavellons del Vendrell s’ompliran d’esportistes d’arreu del territori català. Es calcula que uns 2.000 nens, nenes i joves es desplaçaran, junt amb les seves famílies, per competir a les finals 2023-2034.

Les finals nacionals dels JEEC, un programa que impulsa Esportcat-Generalitat de Catalunya amb la col·laboració i organització dels Consells Esportius, mobilitzen cada curs escolar prop de 250.000 infants, joves i adolescents de totes les escoles de Catalunya en diverses lligues. Les Finals Nacionals són l’esdeveniment esportiu en edat escolar més important del país, i enguany compten amb la participació de més de 8.000 esportistes de totes les comarques catalanes. Aquestes jornades coincideixen amb el final de curs com a colenda de totes les lligues i categories dels esports d’equip i dels esports individuals.

Al Vendrell, s'organitzaran  els partits i exhibicions els dies 25 i 26 de maig, 1, 2, 8, 9, 15 i 16 de juny. En total, es duran a terme les competicions finals de bàdminton, futbol 7, futbol sala i patinatge de nivell nacional. La presentació d'aquestes finals va tenir lloc al Camp Municipal Camí de Roda del Vendrell, amb la presència de la regidora d'Esports, Mariona Figueras;  Jaume Domingo, president de la UCEC (Unió de Consells Esportius de Catalunya) i president del Consell Esportiu del Baix Penedès i  Aleix Rom, Representant Territorial de l'Esport a Tarragona de la Generalitat de Catalunya. 

Jaume Domingo va felicitar el consell esportiu del Baix Penedès per la implicació en els actes i els programes de la UCEC, així com els propis i la capacitat d’organització i lideratge: "les finals dels jocs tindran repartits per tot Catalunya entre vuit mil i nou mil esportistes, i amb una particularitat molt especial com és que hi haurà representants de totes les comarques del país. Una prova clara de la força que tenim els consells esportius al territori i de la nostra vocació per l'esport escolar i popular que ha de garantir la pràctica esportiva de tothom".

De la seva banda, Mariona Figueras, regidora d'Esports, va remarcar que "és tot un orgull pel Vendrell rebre més de 2.000 infants que vindran a fer salut i esport amb valors al nostre municipi".

Finalment, Aleix Rom, Representant Territorial de l'Esport a Tarragona, va valorar la confiança i feina de la UCEC, l’Ajuntament del Vendrell i, especialment, del Consell Esportiu del Baix Penedès: “El Vendrell és una de les capitals que més finals nacionals acollirà les properes setmanes, les quals tanquen el treball de tot l’any de les entitats esportives”.©2019 Ajuntament del Vendrell