El Vendrell, 21 de maig de 2024

 

Sota el lema “Sentir els músics romàntics”, El Vendrell s’endinsarà en l’univers Casals

El Vendrell, bressol de Pau Casals, obre enguany una nova etapa apropant el Festival a nous públics i les noves generacions, sumant al magnífic elenc d’artistes de la 43a edició la gran sensibilitat de l’obra gràfica de Marina Durany.

La 43a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, que s’ha presentat avui, se celebrarà del 12 al 20 de juliol sota el títol “Sentir els músics romàntics” amb una programació de 8 concerts centrada en la música del romanticisme. Comptarà amb artistes internacionals i nacionals que interpretaran una àmplia varietat de programes de música de cambra.

El Festival compta amb un reconegut prestigi en l’àmbit musical nacional i internacional, gràcies al treball conjunt i l’impuls que des de fa anys comparteixen l’Ajuntament del Vendrell, la Fundació Pau Casals, l’Associació Amics de l’Orgue i l’Auditori Pau Casals.

Aquest gran esdeveniment cultural i musical del Vendrell compta un any més amb la figura del musicòleg i periodista especialitzat en música clàssica, Bernard Meillat, com a director artístic del Festival. Meillat és especialista i gran coneixedor de l’obra de Pau Casals i membre de la Comissió Assessora Internacional de la Fundació Pau Casals.

Enguany, l’artista i música Marina Durany s’incorpora a aquest esdeveniment cultural per tal de contribuir a fer del Festival una vivència “única”. Schubert, Schumann, Mendelssohn i Brahms sonaran a l’Auditori Pau Casals en una atmosfera creada per l’artista, que anirà més enllà del propi auditori, submergint el Vendrell en el sentir dels músics romàntics.

La imatge del Festival està protagonitzada per un personatge femení, que alça un ram de flors cap el cel invocant la bellesa d’aquest llenguatge universal, interpretat per un infant que l’acompanya. L’obra de Durany s’adapta també a l’audiovisual, el cartell s’adapta també a la videocreació, que donarà suport a la nova narrativa i a la temàtica a la que es dedica la programació, amb la finalitat de crear l’ambient romàtic que envoltarà el Vendrell al llarg del festival.

 

Venda d’entrades

Les entrades pel 43è FIMPC es podran adquirir a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell els divendres no festius de 10h a 13h, a l’Auditori Pau Casals durant tots els dies que hi hagi concert del Festival de 10h a 13h o a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. A més, també es podran comprar a partir del 24 de maig al web www.auditoripaucasals.cat 

 

 ©2019 Ajuntament del Vendrell