El Vendrell, 21 de maig de 2024

La criminalitat convencional s’ha reduït en un 2,1% respecte el mateix trimestre de l’any l’anterior i el govern municipal ho atribueix a una major presència policial al municipi

El Ministeri de l’Interior ha publicat les dades relatives a les infraccions penals produïdes a les Comunitat Autònomes, províncies i municipis d’Espanya durant el primer trimestre de l’any 2024.

Pel que fa a les dades del Vendrell, en destaca el descens de la criminalitat convencional respecte el mateix període de l’any passat. En total, les infraccions penals produïdes han baixat en un 2,1%.

En concret, els delictes greus de lesions i baralles a la via pública s’han reduït en un 43%; els robatoris amb força a comerços han baixat en un 37%; els robatoris amb força a domicilis s’han reduït en un 31%, mentre que les sostraccions de vehicles han baixat en un 43%.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, ha valorat positivament les dades, tot explicant que “aquestes són indicadors que ens mostren que anem en la bona direcció però tot i això encara tenim molta feina per endavant”.

Segons Soriano, aquestes dades “confirmen que la planificació actual de la seguretat al municipi és la correcta” i afegeix que “associem aquesta baixada de la criminalitat al Vendrell amb l’augment d’agents i de presència policial al carrer que hem impulsat en els darrers mesos”.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell