El Vendrell, 5 d’abril de 2024

Dissabte 13 d’abril, a les 20 h, al c/ Quatre Fonts es farà l’acte central al Vendrell de l’Any Guimerà, amb un concert per homenatjar el poeta i dramaturg amb motiu del centenari de la seva mort des del punt de vista musical de la seva obra.

El programa del concert serà el següent:

Fragments de la Cantata Guimerà, composta per Carlota Baldrís, en la qual s’explica la vida d’Àngel Guimerà  i que serà interpretada per la Coral Petit Estel, el Cor Joves Veus i Cor Bàsic i Cor Veus Blanques de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, amb Rosa Bertran al piano.

Cançons de Guimerà per soprà, Griselda Ramon, i piano, Àlex Jordi. Dues amb música d’Enric Morera i una que va ser creada pel projecte Terra Baixa del grup Polièdric.

Interpretació del Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell de Les fulles seques (Enric Morera) i Catalunya plora (Ramon Vidal / Joan Viladomat, amb arranjament de Josep M. Guitart).

Fragments de Mar i cel, a càrrec de Ramon Balasch, cantant i actor vendrellenc; Núria López, cantant i actriu coneguda pel seu pas al programa Eufòria de 3CAT, i Sergi Cuenca, director de teatre musical, amb una sorpresa final.

L’acte serà conduït per l’actriu Rosa Andreu amb un guió confeccionat per Neus Oliveras que sintetitza la vida d’Àngel Guimerà en quatre moments: la infantesa, la joventut i maduresa, l’homenatge popular i la internacionalització.©2019 Ajuntament del Vendrell