El Vendrell, 22 de març de 2023

El Museu Deu, durant els mesos d’abril i maig, acull un cinefòrum fruït de la col·laboració entre l’Ajuntament del Vendrell i la Universitat Rovira i Virgili. La proposta convida a un emocionant viatge a través del món del cinema i la salut, una activitat gratuïta organitzada per la Facultat d'Infermeria de la Seu del Baix Penedès i dirigida a un públic general interessat en comprendre millor les temàtiques relacionades amb la salut des d'una perspectiva artística.

En aquestes sessions, s’exploraran pel·lícules que aborden qüestions de salut física i mental, des de l'impacte de les malalties cròniques fins als desafiaments de la salut emocional.

A través de la projecció dels films seleccionats es seguirà el viatge dels personatges mentre naveguen per les seves pròpies lluites i triomfs relacionats amb la salut, tot reflexionant sobre com aquestes històries ressonen amb les nostres pròpies experiències i amb la societat en general.

Després de la projecció, s'obrirà un espai de diàleg moderat per les professores Alba Roca i Lourdes Rubio, per tal facilitar la reflexió i el debat entre els participants. És una oportunitat per compartir impressions, analitzar temes emergents i, sobretot, aprendre junts mentre s’exploren les interseccions fascinants entre el cinema i la salut.

No importa si ets un estudiant, un professional de la salut o simplement algú interessat a entendre millor aquesta connexió especial; tots sou benvinguts a unir-vos en aquesta enriquidora experiència cinematogràfica.
El calendari, les pel·lícules i els lemes són els següents:

• 3 d'abril: Hope (Noruega, 2019) de Maria Sødahl. Transformar l'adversitat en una oportunitat de creació i curació.
• 16 d'abril: Todo ha ido Bien (França 2021) de François Ozon. Decisions difícils: Reflexions sobre el dret a morir dignament.
• 7 de maig: Otra ronda (Dinamarca, 2020) de Thomas Vinterberg. Un còctel de reflexions sobre la masculinitat en crisi i els "plaers" i dolors de l'alcohol
• 21 de maig: Pan de Limón con semillas de amapola (Espanya, 2021), de Benito Zambrano. Un pa fet amb tendresa i paciència, amb uns paisatges relacionats amb el Museu Deu. El millor tast per a la setmana dels museus.

No cal inscripció prèvia i l’aforament és limitat.©2019 Ajuntament del Vendrell