El Vendrell, 1 de març de 2024

En el marc del Servei d'Orientació d'Àmbit Comunitari (SOAC) i amb l'objectiu de prevenir l’abandonament escolar prematur, l'Equip REBEC de la Xarxa Santa Tecla i el PEE hem organitzat un taller d'ajuda educativa a les famílies. Aquesta formació va dirigit a les mares, pares o tutors/es del nens i nenes de 5è o 6è dels centres escolars del Vendrell, per tal de què tinguin més eines en aquesta etapa que s'acosta com és la preadolescència i el canvi d'etapa educativa.

Després de consultar els centres educatius, es tractaran 4 àmbits que són els temes més interessants segons la detecció d'aquestes mateixes escoles:

Comunicació efectiva: oferir eines per millorar la comunicació entre pares/mares i fills/es, incloent-hi el foment de converses obertes i l’establiment de límits clars i respectuosos.
Identitat i autoconcepte: donar suport als pares/mares a l’enfortiment de l’autoestima i la construcció d’una identitat positiva en els seus fills, reconeixent i respectant els seus interessos, habilitats i valors individuals.

Relacions socials: brindar orientació sobre com ajudar els preadolescents a navegar les relacions amb amics, companys de classe i familiars, i com manejar conflictes interpersonals de manera constructiva.

Ús responsable de la tecnologia: ajudar els pares/mares a establir límits saludables per a l’ús de la tecnologia i a educar els fills/es sobre la seguretat en línia i l’equilibri entre els temps de pantalla i altres activitats.

La inscripció es pot fer fins al 8 de març a través de la pàgina web del Pla Educatiu d’Entorn.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell