La Policia Local del Vendrell crea un Reglament d’armes per complir amb la defensa de la seguretat ciutadana de manera eficient i coordinada

El regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, ha anunciat també l’adquisició d’un centenar d’esprais de gas pebre per als agents.

El Vendrell, 28 de febrer de 2024

Aquest matí a la comissaria de la Policia Local del Vendrell s’ha presentat la primera proposta de Reglament intern sobre la utilització d’armes i eines d’ús policial en l’exercici de les seves funcions pels membres del cos policial.

El text, que passarà en les següents setmanes els tràmits administratius oportuns, regularà l’ús d’armes i eines policials per part dels agents. Les armes regulades en aquest reglament seran l’arma de foc reglamentària, el dispositiu conductor d’energia o taser (que va ser adquirit pel cos el passat any), la defensa o bastó policial, la defensa o bastó extensible, les manilles i els esprais de defensa personal.

Precisament aquests esprais de defensa personal són una de les novetats d’aquest Reglament que ajudaran, segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, “a augmentar els recursos i les eines dels agents de la Policia Local per garantir la seguretat als nostres carrers i barris”.

Soriano ha destacat que “en els propers mesos els agents seran instruïts i formats per a l’ús d’uns elements de defensa personal que ajuden a disminuir parcialment les capacitats de reacció efectiva de la persona i que permeten una millor actuació de l’agent per poder reduir una persona amb conducta agressiva”.

El reglament regularà els supòsits en què es poden utilitzar les diferents armes i eines d’ús policial, així com el procediment a seguir en el seu ús i la descripció i l’ús dels elements.

En els propers dies es convocarà una comissió tècnica i política per consensuar el text i presentar-lo al ple municipal del proper mes de març per a la seva aprovació.



©2019 Ajuntament del Vendrell