El Vendrell, 27 de febrer de 2024

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir dilluns 26 de febrer una sessió de ple ordinària.

Es va aprovar l’acta de la sessió anterior del 29 de gener de 2024.

Es va donar compte de les actes de la Junta de Govern Local  del 22 i 29 de gener, i del 5 i 12 de febrer de 2024; de Decrets d’Alcaldia; i del Període Mitjà de Pagament del 3r trimestre de 2023, que és de 55,38, i del 4r trimestres de 2023, que és de 5,46.

Tot seguit, es va arribar als acord següents:


Amb 13 vots a favor (govern -PSC i PP-, Primer El Vendrell i Fem Vendrell) i 8 abstencions (Som poble-ERC, Vox, i En Comú Podem), es va aprovar l’expedient de modificació de crèdit  01P/2024 per un import de 92.000 euros que es destinaran a subvencions a 4 entitats del municipi, d’entre les quals hi ha les destinades a la colla castellera Nens del Vendrell (per a la millora de les condicions i la seguretat de l’assaig, digitalització i sonorització del local, i actualització de la museïtzació de cara a la celebració del centenari de l’entitat l’any 2026) i a l’Associació Campaners del Vendrell (per al manteniment i reparació del campanar i de l’Àngel de Tobies).


Per unanimitat, es va aprovar el conveni regulador de la delegació de facultats en matèria de recaptació en via voluntària i executiva de quotes d’urbanització de Mas Borràs a favor de la Diputació de Tarragona.


Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució per presentar candidatura del Vendrell a “Ciutat Europea de l’Esport 2026”, amb una esmena de Som poble-ERC per incloure l’acord d’iniciar els treballs del Pla estratègic en matèria esportiva 2025-2035, aprovat al Ple del mes d’octubre de 2023.


Per unanimitat, es va aprovar la moció presentada pel grup municipal del PSC del Vendrell per demanar a la Comissió de nomenclàtor del municipi que dediqui un carrer a Paco Azuaga López en reconeixement pels seus valors de solidaritat i fraternitat, destacant  la seva feina en favor de la Xatonada Popular del Vendrell i la posada en funcionament dels tallers de cuina solidària..


Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada pels grups municipals  de Som poble-ERC, Primer El Vendrell, En Comú Podem i Fem Vendrell per a l’ampliació i connexió del c/ Sant Josep del municipi del Vendrell.


Amb 18 vots a favor (govern -PSC i PP-, Som poble-ERC, Primer El Vendrell, En Comú Podem i Fem Vendrell) i 2 en contra (Vox), es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som poble-ERC per potenciar les polítiques d’habitatge al Vendrell. En el moment de la votació d’aquest punt hi va haver l’absència del regidor Àlex Barrera (PP).


Amb 19 vots a favor (govern -PSC i PP-, Som poble-ERC, Primer El Vendrell, En Comú Podem i Fem Vendrell) i 2 abstencions (Vox), es va aprovar la moció presentada pel grup municipal Som poble-ERC de suport a la pagesia amb accions més locals i amb la incorporació d’esmenes presentades pel grup municipal En Comú Podem.


Amb 19 vots a favor (govern -PSC i PP-, Som poble-ERC, Primer El Vendrell, En Comú Podem i Fem Vendrell) i 2 abstencions (Vox), es va aprovar la moció presentada pel grup municipal Primer El Vendrell de suport a la pagesia catalana.


Vídeo acta de la sessió plenària:
https://actes.elvendrell.cat/sesiones

Valoracions dels grups municipals©2019 Ajuntament del Vendrell