El Vendrell, 15 de febrer de 2024

La Regidoria d’Educació ha presentat els resultats de l’enquesta de satisfacció realitzada el desembre passat entre les famílies de les escoles bressol municipals del curs 2022-2023 i que ha de servir per conèixer la seva opinió i continuar millorant el servei.  Hi han participat un total de 112 famílies, el que representa un 30% del total de famílies amb infants matriculats.

En una escala del 0 al 5, el 80% de les famílies ha puntuat amb una nota de 5 (excel·lent), el servei general que ofereix la seva escola bressol, el 20,5% l’ha puntuat amb un 4 (bo) i un 3,6% amb un 3 (correcte).

En relació a la valoració dels edificis, mentre que l’estat de les aules i espais comuns, la modernitat de les instal·lacions i els espais exteriors com patis i zones enjardinades ha rebut unes bones puntuacions, els usuaris troben millorables la climatització de les aules i dels espais comuns durant els mesos d’estiu. 

Una altra de les consultes feia referència a l’horari. D’aquesta, es desprèn que força famílies  consideren que l’horari de tarda (fins a les 16h) es podria ampliar.

L’enquesta també avaluava la relació de les famílies amb l’escola amb preguntes sobre l’atenció rebuda per part de la direcció, dels tutors/es o serveis com el d’acollida i de menjador. Les respostes obtingudes reflecteixen que els usuaris estan molt satisfets amb els equips docents, amb les seves metodologies i amb el tracte que reben els infants.

Segons l’alcalde, Kenneth Martínez, “el Vendrell té un servei d’escoles bressol municipal amb molts anys d’experiència, amb un servei gratuït i universal únic al país i que, a més, les famílies valoren molt positivament”.

Ha afegit que “l’ampliació del dret a l’educació que ha fet el Vendrell, amb l’aposta per la cohesió social, la inclusió i la convivència a través de les escoles bressol, a més, garanteix la qualitat del servei com expressen les famílies”.

I la regidora d’Educació, Silvia Vaquero, ha posat de relleu que “les 5 escoles bressol municipals, l’Oficina Municipal d’Escolarització i les famílies som corresponsables en l’educació, el creixement i el benestar dels infants. La Regidoria d’Educació compartim amb les famílies l’educació dels seus fills en un marc de cooperació i participació, i aquesta enquesta n’és un bon exemple i una prova evident”.

Gràfic©2019 Ajuntament del Vendrell