El Vendrell, 5 de febrer de 2024

El proper dissabte 10 de febrer, a les 12 h, a la Sala Portal del Pardo, s’inaugurarà l’exposició “Anònims” d’Hermini Mampel Gasulla.

 

Text que fa la Nati Soler Alcaide sobre l’obra:

"Hi va haver un temps, un temps poc llunyà, on molta gent s'ho havia de fer tot. Tot l'imprescindible per a viure en un medi amb recursos limitats. Aquells avantpassats propers van desenvolupar tècniques i habilitats per adaptar-se a les necessitats de l'espai i de les circumstàncies, i ho van fer de forma anònima. Moguts pel reconeixement de la bellesa de certs objectes d'ús quotidià, o per l'agraïment al servei prestat, es van desar alguns d'aquells estris en llocs recòndits de les cases, on han restat estibats i respectats.

Ara, l'Hermini Mampel Gasulla ens els mostra, i ho fa utilitzant tècniques peculiars i materials diversos, molts d'ells reciclats, que converteix aquells fòtils oblidats en protagonistes del passat continu. El passat que no hem esborrat perquè és la nostra guia de futur i que se'ns farà present en mirar les peces exposades. El resultat de la seva creativitat, recerca, intuïció i treball, el teniu a la vista, però l'hi teniu perquè l'artista creu fermament en els llaços invisibles i indelebles que ens mantenen lligats voluntàriament i per sempre amb els orígens més clars, els pares. El nexe amb ells està representat per un cercle ple de força, d'energia creativa i de vida per damunt de tots els imponderables".

 

L’exposició es podrà visitar a partir del 13 de febrer i fins al 30 de març, en horari de dimarts a dissabte d’11h a 14h i de 17h a 20h (festius tancat).



©2019 Ajuntament del Vendrell