El Vendrell, 29 de gener de 2024

Un dels punts de l’ordre del dia del ple ordinari del mes  de gener, que se celebrarà avui a la tarda a l’Ajuntament del Vendrell, és l’aprovació de l’acord per presentar el Vendrell a.la candidatura de la Capital de la Sardana 2026, que té com a objectiu contribuir a ampliar la difusió i el prestigi social de la sardana, i també promoure i projectar el municipi designat.

La presentació de la candidatura del Vendrell s’impulsa a partir de la proposta d’entitats que fan que la sardana estigui present a l’actualitat al municipi amb l’organització de ballades i concerts, com són Foment Sardanista i Dansaires del Penedès, i perquè la vila compta amb una llarga història i tradició sardanista.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Silvia Vaquero, ha destacat que “la sardana és una manifestació cultural i popular amb una simbologia molt especial i que té un arrelament important a la nostra vila. D’entre molts aspectes que s’han de tenir en compte, cal posar de relleu les aportacions de vendrellencs universals, com Pau Casals amb Sant Martí del Canigó i Àngel Guimerà amb La Santa Espina. I, d’altra banda, també cal recordar que al 2002 catorze vendrellencs van presentar noves composicions sardanistes quan el Vendrell va ser Ciutat Pubilla”.

Des de les entitats Foment Sardanista Vendrellenc, Dansaires del Penedès i, també, la Colla sardanista de La Lira Vendrellenca s’ha manifestat que és un honor poder participar en la presentació d’aquesta candidatura i poder tirar endavant un projecte perquè una vegada més el Vendrell s’ompli d’activitat sardanista i sigui centre d’atenció dins del món de la sardana.©2019 Ajuntament del Vendrell