El Vendrell, 26 de gener de 2024

La Casa Museu Àngel Guimerà va acollir ahir a la tarda la presentació de les activitats programades al Vendrell per retre homenatge al poeta i dramaturg durant el 2024, que va anar a càrrec de Ramon Bacardit, comissari de l’Any Guimerà; Silvia Vaquero, regidora de Cultura i Patrimoni, i Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell.  

L’Any Guimerà està organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament del Vendrell amb motiu de la commemoració del centenari de la mort d’Angel Guimerà (Santa Cruz de Tenerife 1845 – Barcelona 1924), amb l’objectiu de difondre i aproximar els diferents vessants del personatge a tot el territori i renovar la vigència de la seva obra.

Àngel Guimerà era fill de pare vendrellenc i mare canària i va viure a la casa pairal familiar del c/ Santa Anna, número 10, del Vendrell. En aquesta casa va iniciar la seva activitat poètica, primer en castellà i, més tard, en català. Posteriorment va triomfar en el món teatral: va esdevenir l’autor més emblemàtic del teatre català i va tenir una gran projecció internacional.

Per la simbologia de la figura d’Àngel Guimerà per a la població vendrellenca, l’Ajuntament del Vendrell ha programat una gran diversitat de propostes per reivindicar la seva dimensió total, tenint en compte que va ser un personatge que va saber construir un imaginari propi, representant els cànons de la seva època a través de la justícia social, la lluita a favor de la llengua catalana, la sensibilitat a l’hora de transmetre les emocions i el vessant més feminista.

Per tant, durant tot el 2024 hi haurà diferents activitats a tot el municipi destinades a públics diversos per retre homenatge a Àngel Guimerà, en què hi participaran administracions, entitats i la societat civil, i que en properes presentacions s’aniran detallant.

La imatge gràfica de l’Any Guimerà El Vendrell 2024 està dissenyada per Joaquim Sicart Bertran (@joaquimsicart_art).

Trobareu més informació al dossier adjunt i al web
https://cultura.gencat.cat/ca/temes/commemoracions/2024/anyguimera©2019 Ajuntament del Vendrell