El Vendrell, 23 de gener de 2024

La Xatonada popular del Vendrell es durà a terme enguany els propers 24 i 25 de febrer. D’aquesta manera, des de la Regidoria de Fires s’ha volgut fer un pas més, arrodonint la festa gastronòmica amb propostes complementàries vinculades fonamentalment al producte de Km0, a l’estil dels canvis incorporats en la darrera Fira de Santa Teresa.

En aquest sentit, a la Xatonada d’enguany hi haurà presència de diversos cellers vendrellencs i col·lectius del territori, que proposaran maridatges i activitats diverses que s’aniran desvetllant en les properes setmanes. Així mateix, la festa de la Xatonada també vincularà en aquesta edició a la celebració de l’Any Guimerà, i gràcies a la col·laboració de la regidoria de Cultura, es programarà alguna activitat que relacionarà el xató amb la figura de l’escriptor.

D’altra banda, des d’aquesta setmana, els infants i adults del Vendrell, localitats i comarques veïnes que ho desitgin ja poden inscriure’s als cursets “Aprèn a fer xató” que es desenvoluparan als diferents centres escolars del municipi i que tenen la col·laboració d’oli de territori: DOP Siurana i CEOLPE.

Tres-cents infants nascuts entre els anys 2015 i 2009 podran aprendre a fer el xató vendrellenc als diferents centres educatius, que han posat els menjadors a disposició de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató i de la Regidoria de Fires. En el cas dels cursets infantils es limiten a 50 inscrits per centre escolar.

D’altra banda, un centenar d’adults podran fer el curset  “Aprèn a fer xató” a l’escola Àngel Guimerà el dimecres 14 de febrer, de 8 a 9 del vespre.

Des d’avui i fins al 31 de gener, ja es poden fer les inscripcions mitjançant un formulari digital

Per a qui necessiti suport digital o tingui dificultats a l’hora de completar el formulari d’inscripcions, es pot posar en contacte amb la Regidoria de Fires de l’Ajuntament del Vendrell al c/Nord, 5-11, 1a planta. També es pot trucar al telèfon 648 245 044 o enviar un e-mail a rgarciag@elvendrell.net del 25 al 31 de gener de 9 del matí a 1 de la tarda.  

 

Calendari de cursets “Aprèn a fer xató”

Dt. 13 de febrer, ESCOLA MARTA MATA, a les 17 h

Dc. 21 de febrer, IE ÀNGEL DE TOBIES, a les 15h  

Dl. 19 de febrer, ESCOLA PAU CASALS, a les 17 h

Dc. 14 de febrer, ESCOLA ÀNGEL GUIMERÀ, a les 17 h

Dt. 20 de febrer, COL·LEGI SAGRAT COR, a les 17 h

Dj. 15 de febrer, ESCOLA ÀNGELS GARRIGA, a les 17 h

Dj. 22 de febrer, IE Coma-ruga: a les 17h©2019 Ajuntament del Vendrell