S’ha arribat a un acord amb la Diputació de Tarragona per un import de 260 mil euros.

El Vendrell, 9 de gener de 2024

S’ha arribat a un acord amb la Diputació de Tarragona per a la instal·lació d’una nova xarxa de 50 càmeres de videovigilància, incloent lectors de matrícules, per un import de 260.000 euros. La previsió és que durant el 2024 es faci la tramitació per tal que a mitjan del 2025 aquestes càmeres ja estiguin instal·lades i en funcionament.

La previsió és que aquestes càmeres disposin d’un programa d’intel·ligència artificial que ajudi a tenir una base de dades per poder identificar amb rapidesa persones que hagin pogut cometre un acte delictiu en un període de temps concret. I també es preveu que els lectors de matrícules estiguin connectats a una xarxa internacional per facilitar la detecció de cotxes robats o que la persona titular del vehicle pugui tenir antecedents penals.

Actualment ja hi ha una xarxa de càmeres de videovigilància, que seran renovades, i de lectors de matrícules a la zona centre del municipi. Els nous dispositius s’aniran ubicant en funció d’un estudi policial que s’està realitzant tenint en compte tant les característiques demogràfiques i sociològiques de cada zona com la la tipologia de fets delictius que s’hi hagin registrat recentment. 

El regidor de Seguretat ciutadana, Christian Soriano, ha destacat que “aquesta nova xarxa de càmeres de videovigilància suposarà un abans i un després de la gestió de la seguretat ciutadana al municipi del Vendrell. Aconseguirem disminuir els fets delictius als nostres carrers i barris i, alhora, augmentarem la sensació de seguretat entre els nostres veïns i veïnes”. I ha afegit que “aquesta nova xarxa de càmeres de videovigilància, la nova caserna i l’augment de la plantilla de la Policia local seran els tres principals objectius de la Regidoria de Seguretat ciutadana durant aquest mandat”.

I l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha posat de relleu que “amb aquest desplegament de càmeres de videovigilància es donarà un suport extra a la policia local i la ciutadania tindrà més percepció de seguretat”.©2019 Ajuntament del Vendrell