El Vendrell, 4 de gener de 2024

Durant el 2023, els Serveis Jurídics de l’Ajuntament del Vendrell van interposar un total de 369 sancions en relació amb denúncies contra accions d’incivisme tramitades per la Policia local.

Els principals motius de les denúncies han estat, en un 32% dels casos, la molèstia de sorolls; amb un 27%, els mediambientals (tirar brossa al terra, abocaments il·legals, miccionar a la via pública, etc.), i amb un 21%, els relacionats amb els animals (sense xip, sense censar, gossos potencialment perillosos).

Altres motius de sanció han estat, amb un 9%, l’ocupació de la via pública sense permís (sacs d’obres, terrasses, acampar, etc.); amb un 6%, els relacionats amb vehicles (tots els casos són per un ús fraudulent de la targeta d’aparcament per a persones amb discapacitat); amb un 3%, el consum de begudes alcohòliques a la via pública, i amb 1%, els relacionats amb activitats econòmiques.   

El regidor de Seguretat ciutadana, Christian Soriano, ha destacat que “una de les prioritats en aquest mandat és la d’augmentar la presència policial als nostres carrers per intensificar la lluita contra l’incivisme”. I ha afegit que “aquests resultats demostren que la millor via per tenir un Vendrell més cívic és perseguir a aquells que degraden i embruten els nostres carrers i així ho seguirem fent”.©2019 Ajuntament del Vendrell