El Vendrell, 30 de novembre de 2023

Des del febrer d’aquest any 2023 la Policia local del Vendrell compta amb una Unitat de Suport Policial (USP). Aquesta està formada per deu membres i té la funció d’actuar en aquelles situacions en les quals la resta d’equips del cos necessitin un suport especial. Això permet posar més agents al carrer en aquelles actuacions que ho requereixin, tant per prevenció com per transmetre més seguretat a la ciutadania.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, han fet avui un balanç “molt positiu” del funcionament de la USP i alhora han anunciat el compromís d’ampliar-ne els recursos materials (vehicles, equipament personal...), així com els recursos humans de cara a l’any vinent. En aquesta línia, han dit, el 2024 s’espera poder incrementar la plantilla de la Policia local i també el nombre d’agents destinats a la USP. Sobre aquesta última, a més, han expressat la voluntat que s’hi incorporin també agents femenines.

En concret, des de la posada en marxa al mes de febrer i fins al passat mes d’octubre, la USP ha interposat 388 denúncies i ha detingut un total de 39 persones.

En relació a les persones detingudes, la majoria ho han estat per robatoris amb violència i/o intimidació; maltractaments en l’àmbit de la llar, atemptat a agents de l’autoritat, trencament de condemna i per delictes contra la salut pública.

Pel que fa al gruix de denúncies interposades per la Unitat de Suport Policial, el grup més nombrós correspon a les denúncies per tinença de drogues, seguit pel consum de drogues i per tinença, exhibició o ús d’armes de manera negligent.

L’alcalde, Kenneth Martínez, ha agraït la tasca dels agents i comandaments de la Unitat de Suport Policial així com dels membres de la Prefectura de la Policia local, i ha ressaltat, per exemple, les actuacions que la USP ha dut a terme en matèria de prevenció d’incidents en actes festius durant els últims mesos, en la resolució de diverses ocupacions delinqüencials o en casos de tràfic de drogues.

 

Foto: Policia local.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell