El Vendrell, 9 de novembre de 2023

L'Ajuntament del Vendrell ha estat convidat a la 5a Jornada anual de l’Aliança Educació 360: "Polítiques d'educació a temps complet" que es va celebrar ahir a Barccelona per tal de compartir-hi la iniciativa "La inclusió en l'educació fora escola". Aquesta es porta terme des de fa gairebé tres anys al Vendrell i permet que tots els infants i joves del municipi amb necessitats educatives específiques tinguin accés en igualtat d'oportunitats a les activitats extraescolars i casals d'estiu del municipi.

Tal i com va recordar ahir la regidora d’Educació i Feminismes Silvia Vaquero, “l'aposta per la inclusió al Vendrell parteix de les potencialitats de cada infant i incorpora a les famílies i a diverses entitats. A mes a més, no només empodera els infants sinó també les seves famílies, en concret a les mares que continuen ocupant-se en major mesura en les cures”. Vaquero va apuntar també que “l'aposta per la inclusió és també una aposta per les polítiques feministes i de temps”.
La jornada es va celebrar ahir a les instal·lacions INEFC de Barcelona i va reunir prop de 300 persones referents educatives d’institucions i d’organitzacions, així com responsables polítics de tots els nivells de l’administració i organitzadors d’activitats educatives fora escola.

La Jornada va servir per explorar noves eines, estratègies i recursos pràctics per a respondre a reptes vinculats amb l’equitat, qualitat i connexió per a fer avançar polítiques d’equitat. Es va poder participar, també, d’un debat amb experts d’altres països que han incorporat l’Educació a temps complet a les seves polítiques.

Anna Solé, coordinadora del Pla Educatiu d’Entorn del Vendrell, també va participar aquest dimecres a la jornada explicant el funcionament del programa que s’impulsa des del Vendrell i les dades d’impacte que després de dos anys i mig de funcionament es situen en 187 places d’infants i joves amb diversitat funcional, amb un acompanyament personalitzat, participant en diferents activitats extraescolars i casals d’estiu al municipi del Vendrell.

La jornada també ha estat una plataforma per reclamar que les polítiques que fan possible l’equitat fora de l’escola tinguin una traducció real, tant en la dotació de recursos com en el disseny d’estratègies que la facin possible.©2019 Ajuntament del Vendrell