El Vendrell, 9 de novembre de 2023

La Fundació CERES porta al Vendrell la seva autocaravana itinerant del projecte “Teixint Xarxes Violetes” finançada pel Ministeri d’Igualtat

Durant aquest dijous i divendres 9 i 10 de novembre, l’alumnat de 4rt d’ESO de tots els instituts del Vendrell acudirà a l’activitat de sensibilització ubicada a la Rambla Cañas.

Els nois i noies podran participar en diferents jocs i dinàmiques:

- L'Scape Room de Violències Invisibles: un joc d'escapament coeducatiu, amb jocs mentals i d'habilitat, necessaris per resoldre enigmes mitjançant el treball cooperatiu sobre identificació de violències invisibles com ara la psicològica, sexual, emocional o digital.

- Role-Playing d’ “Stop Violència”: treballant la resolució de conflictes o presa de decisions al voltant de la prevenció de la violència.

- Punt Violeta: un instrument promogut pel Ministeri d'Igualtat per implicar el conjunt de la societat en la lluita contra la violència masclista.

- Joc de Sensibilització "Masculinitats Tradicionals vs Noves Masculinitats": identificant mites de l'amor romàntic reproduïts en pel·lícules, música o llibres.

La Fundació CERES està desenvolupant el seu projecte Teixint Xarxes Violetes sobre Rodes sobre la Sensibilització i Prevenció de les diverses manifestacions de Violència de Gènere en l'adolescència i la importància de les noves masculinitats en transformació social, amb el finançament a càrrec del Ministeri d'Igualtat corresponent a la resolució de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere, per la qual es convoquen subvencions públiques destinades a programes i projectes de conscienciació prevenció i investigació de les diferents formes de violència contra les dones.
L'objectiu general d'aquest projecte és sensibilitzar i fer partícip la gent jove sobre les diverses manifestacions i maneres d'exercir violència envers les dones mitjançant la itinerància de la caravana a diversos punts d'Espanya, com Catalunya, Comunitat de Madrid, Múrcia, La Rioja, Comunitat Valenciana, Andalusia i Castella-la Manxa.©2019 Ajuntament del Vendrell