El Vendrell, 25 d’octubre de 2023

Avui el regidor d’Hisenda, Baltasar Santos, ha presentat els principals números de la proposta del  Pressupost del 2024 de l’Ajuntament del Vendrell, que es debatrà al proper Ple ordinari que se celebrarà dilluns 30 d’octubre, a partir de les 18 h.

Es tracta d’un pressupost de 61 milions d’euros, un 1% més que l’any passat, que incrementa les partides destinades a la millora dels serveis, a inversió en seguretat, a polítiques socials i a la transformació verda del municipi. Entre els principals serveis que augmenten destaquen els contractes de neteja viària -en aquests moments en licitació-, de manteniment de la via pública, de serveis esportius i de neteja d’equipaments esportius. També augmenta la partida destinada a la gratuïtat de les escoles bressol.

Les partides d’inversions sumen un total de 2,8 milions d’euros, d’entre les quals destaquen l’1,5 milions d’euros per a l’execució de les obres del Parc del Botafoc i els 350.000 euros per a la redacció de projectes de la caserna de la policia local, la peatonalització de la Rambla, la reforma de l’avinguda de Sant Vicenç de Calders i el condicionament del torrent dels Aragalls.

El regidor d’Hisenda, Baltasar Santos, ha agraït les propostes aportades pel grup municipal de Som poble-ERC relacionades amb polítiques de desenvolupament sostenible i de lluita contra el canvi climàtic i, també, de polítiques socials; i de Fem El Vendrell en relació amb els parcs infantils i l’adequació d’instal·lacions esportives. Aquestes propostes s’han incorporat al Pressupost del 2024. Santos també ha explicat que s’han mantingut converses amb En Comú Podem sobre el compliment del Pressupost del 2023.  

Pel que fa al tema del deute, en el Pressupost del 2024 es continuarà la seva reducció fins arribar a un 40% dels ingressos, amb 28,5 milions d’euros, “una dada molt positiva en comparació amb el deute que hi havia el 2012 (89 milions d’euros)”, ha destacat el regidor.©2019 Ajuntament del Vendrell