El Vendrell, 20 d’octubre de 2023

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha presentat en roda de premsa el pressupost de 2024 que es debatrà al ple municipal d’octubre. En paraules de l’alcalde, “amb pas ferm, presentem un pressupost expansiu de 61 milions, amb més serveis i més seguretat”.

Al proper ple municipal del mes d’octubre, el govern del Vendrell presentarà per a la seva aprovació inicial el pressupost de l’exercici 2024. Un pressupost que augmenta en un 1% el de l’exercici anterior per donar resposta a l’increment i millora dels serveis públics d’un municipi en creixement.

Entre els principals serveis que augmenten destaquen els contractes de neteja viària -en aquests moments en licitació-, de manteniment de la via pública, de serveis esportius i de neteja d’equipaments esportius. També augmenta la partida destinada a la gratuïtat de les escoles bressol.

L’alcalde comenta que “amb aquests nous serveis, que incrementen en un 4% respecte l’any anterior, regularitzem els contractes a la vegada que els millorem i els adeqüem a les necessitats actuals”.

També destaca l’increment de l’11% en les subvencions a entitats socials, esportives i culturals. L’alcalde apunta que “amb aquest increment es dona per finalitzada la situació excepcional provocada per la pandèmia que va comportar alguns ajustos en les activitats de les entitats i en les subvencions, retornant a la situació de 2019”.

Entre les subvencions, les aportacions a les fundacions Pau Casals i Apel·les Fenosa milloren significativament. L’objectiu és potenciar les activitats i instal·lacions d’aquestes dues entitats; en concret, el Festival Pau Casals i la casa museu del Portal del Pardo, “per continuar posicionant estratègicament el Vendrell com a referent cultural de primer nivell”.

L’altre aspecte principal del pressupost de 2024 són els increments en seguretat. El proper any s’ampliarà la plantilla de la policia local en 9 agents més, arribant a un cos amb 98 membres. En les inversions, s’incorporen les partides per ampliar la xarxa de càmeres i també per millorar els elements i equips personals dels agents. I per últim, es doten les partides de redacció de projectes per a la construcció de la nova caserna de la policia local prevista a la zona del Tancat.

Les inversions se centraran en l’execució dels projectes de transformació verda i dinamització turística finançats amb fons Next Generation: l’arranjament de les rieres, del Riuet i zona verda del Tabaris, i del parc del Botafoc. En aquests moments, aquests projectes estan en fase de redacció i durant l’any 2024 es tramitaran les licitacions per a la seva execució.

Per últim, en el proper exercici també començaran les redaccions dels projectes principals de transformació urbana: la peatonalització de la Rambla, la reforma de l’avinguda de Sant Vicenç de Calders o el pla de reforma dels parcs infantils. 

L’alcalde, Kenneth Martínez, ha afirmat que “amb el  pressupost de 2024 el govern continua avançant en la renovació dels contractes de millora de la via pública, de millora de la seguretat i en les inversions per transformar l’entorn urbà, apostant pels projectes verds”.   ©2019 Ajuntament del Vendrell