El Vendrell, 6 d'octubre de 2023

Ahir, a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, es van presentar els actes de Cultura Popular de la Fira de Santa Teresa. 

Tal com va destacar la regidora de Cultura Popular, Mariona Figueras, la principal novetat és el desdoblament de les cercaviles Així, el dissabte 14 d’octubre al matí hi haurà la cercavila dels grups de cultura popular infantil, que sortirà després de la ballada conjunta a la Plaça Vella que tindrà lloc a les 11h. Un cop finalitzi la cercavila, arribaran els versos del Ball de Diablons del Vendrell a la Plaça Vella. 

I el diumenge 15 d’octubre es farà la cercavila dels Grups de cultura popular (adults), que començarà a les 10.30h del matí. Seguidament, hi hauran els Versos dels Diables i la tradicional Diada castellera, amb els Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.  
 

En relació als actes de cultura popular, la regidora també va destacar com a novetat per aquesta propera Fira, el fet que la Plaça Nova es convertirà en un espai de cercavila tranquil·la, on no hi haurà aglomeracions i es mirarà de reduir-hi al màxim el soroll, com ja es va fer per Festa Major., per a que en puguin gaudir millor les persones amb sensibilitat especial. 

 Una altra de les novetats del programa d'actes de Cultura popular és l'actuació i versos a càrrec del Ball de Valencians i Ball de les Gitanes, que tindrà lloc el dissabte a les 19.30h, al C/Quatre Fonts. 

 

Una Fira més, el foc també tindrà protagonisme al programa d'actes de cultura popular. En aquesta ocasió,  el dissabte 14 es farà la plantada de grups de foc a la Placeta de França (20h)  i la posterior cercavila de foc (21h), que arrencarà travessant el Pont de França. 

 

Porgrama d'actes de la Fira 

 


©2019 Ajuntament del Vendrell