El Vendrell, 3 d’octubre de 2023

Aquest matí, l’Ajuntament del Vendrell ha acollit la reunió de la Mesa de coordinació operativa entre la Policia local i el cos dels Mossos d’Esquadra, que ha comptat amb la presència del regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, i del Director General de la Policia, Pere Ferrer, a banda dels comandaments dels dos cossos de seguretat al Vendrell.

Prèviament, el Director General de la Policia s’ha reunit amb l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, per valorar el seguiment dels compromisos que es van prendre durant la reunió que van mantenir fa unes setmanes amb el Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el propi Director General de la Policia.

En aquest sentit, a la Mesa de coordinació operativa d’avui s’ha materialitzat el compromís adquirit de reforçar el treball conjunt entre la Policia local i els Mossos d’Esquadra tant en el dia a dia com en esdeveniments o períodes d’activitat intensa al municipi com és la propera Fira de Santa Teresa.

En concret, s’ha acordat establir un patrullatge mixt durant l’horari d’obertura de la Fira i les seves activitats, és a dir, de les 12h del migdia a les 12h de la nit, que permetrà disposar de més agents al carrer. Segons ha avançat el regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, per part de la Policia local es preveu una dotació de 20 agents diaris destinats a la seguretat ciutadana, que s’afegiran als dels Mossos d’Esquadra. Al mateix temps, el dispositiu també preveu un reforç a les nits, quan augmenta l’activitat d’oci i de concerts, que comptarà amb la Unitat de Suport Policial (USP) de la Policia Municipal i un mínim d’un equip d’ARRO dels Mossos d’Esquadra, que contribuirà a garantir l’ordre públic i disposar de més capacitat de reacció en cas que es produís algun incident.

El Director General de la Policia ha valorat positivament poder disposar d’aquests efectius per dissenyar dispositius d’aquest tipus i ha assegurat que això és fruït de l’aposta del Govern per reforçar la plantilla de Mossos d’Esquadra en els últims anys. En concret, Pere Ferrer ha explicat que el Baix Penedès té actualment la dotació d’agents més gran dels últims deu anys (150 agents).

El regidor de Seguretat Ciutadana ha agraït la col·laboració i predisposició de la Conselleria d’Interior i del cos dels Mossos d’Esquadra per reforçar la seguretat ciutadana al municipi i ha avançat que es seguirà treballant per mantenir-la amb dispositius propers com el de la campanya comercial de Nadal.©2019 Ajuntament del Vendrell