El Vendrell, 18 de setembre de 2023

La doctora Immaculada Socias Batet, que havia estat professora i investigadora del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, presenta un llibre sobre les diverses actuacions que l’arquitecte Josep Maria Jujol, un dels col·laboradors més coneguts d’Antoni Gaudí, va dur a terme a la vila del Vendrell.

El llibre, que porta per nom Transfiguracions. Josep Maria Jujol i Gibert a la vila del Vendrell, mostra una recerca de documents de primera mà inèdits custodiats a l’Arxiu Jvjol, dels quals en destaca l’edificació del nou Altar Major de l’Església parroquial del Sant Salvador del Vendrell, que constitueix una manifestació arquitectònica gloriosa i una obra civil.

Tot i que Jujol es va formar en els paràmetres del Modernisme, al llarg de la seva trajectòria va plantejar una arquitectura molt original en coherència amb el seu propi context arquitectònic, com passa al temple vendrellenc, una obra barroca iniciada el 1732, i en la qual ell hi aplicarà fórmules neobarroques modernes de manera esplèndida.

Així doncs, en aquell llibre, molt ben il·lustrat amb imatges i fotografies dels documents i les diferents actuacions de Jujol, s’hi podrà trobar informació que fins ara era totalment desconeguda.

La presentació del llibre tindrà lloc el divendres 22 de setembre, a les 20 h, a l’Església parroquial del Vendrell, i comptarà amb la presència de Josep Maria Jujol fill. El preu de la publicació és de 30 €, i també es podrà adquirir en format digital per 10 € al web de la Universitat Rovira i Virgili.

Posteriorment, es farà una altra presentació, el dimarts 26 de setembre, a les 18 h, a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, a càrrec de Francesc Fontbona.

La publicació compta amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell i de la Universitat Rovira i Virgili.©2019 Ajuntament del Vendrell