El Vendrell, 16 d'agost de 2023

Aquest dimecres dia 16 Re·Romanç seran els encarregats d'agafar el relleu del cicle Música a la Vila, i oferiran una producció que parteix de l’obra etnomusicològica i de recerca del músic Felip Pedrell, del qual el 2022 se’n commemora el centenari de la seva mort. Va ser cabdal i pioner en la labor musicològica de recopilació de repertori de tonades tradicionals de tot l’estat, i podem trobar la seva recerca publicada en la seva gran obra Cancionero Musical Español.


Aquest espectacle té la voluntat de portar algunes de les peces recollides per Pedrell a l’actualitat. És per això que els poetesses i poetes Meritxell Cucurella, Josep Pedrals, Amat Baró, Anna Gual i Raquel Santanera i Jordi Lara, a partir de les escasses estrofes recollides pel músic, completaran els romanços portant-los a una dimensió actual, en concordança a l’època que vivim. Aquestes evolucionaran, tant en música com en text, tal com Pedrell practicava.

Re·Romanç és un espectacle interdisciplinari que s’articula en tres eixos d’igual rellevància escènica: música, poesia i visuals fets en directe. El discurs artístic es va generant a través de la conjunció de diferents llenguatges escènics fets simultàniament i en directe. Re·Romanç té com a base l’experimentació entorn de la hibridació del llenguatge visual i musical en directe, i els encreuaments entre els llenguatges discursius i el poètic, el sensorial i el figuratiu tant en directe com en la creació.

El cicle Música a la Vila és gratuït, i totes les sessions són a les 22h, a la plaça del Tívoli.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell