El Vendrell, 4 de juliol de 2023


El Casal Jove del Vendrell tanca una temporada més, la dotzena, corresponent al curs 2022-2023, amb un bon balanç de persones usuàries, recuperant xifres d’abans de la pandèmia i fins i tot ampliant el perfil dels joves i les joves que hi assisteixen.

En concret, aquesta temporada han passat pel Casal del carrer Isidre Ribas un total de 7.640 persones, amb una mitjana de 55 persones per dia.

Segons els tècnics que hi treballen, s’ha observat que després de la pandèmia, aquest recurs ha estat utilitzat per un públic més divers. Si abans del tancament per Covid, el Casal era utilitzat fonamentalment per nois, i especialment d’origen magrebí, ara el perfil d’usuari inclou joves de diverses procedències, també d’urbanitzacions i nuclis marítims, i també moltes noies.

La necessitat de socialització sorgida després de la pandèmia i també la tasca que el Casal Jove fa amb diverses xerrades a instituts del municipi, que permet donar a conèixer la seva existència i els seus recursos, es consideren els factors claus que han contribuït a diversificar el perfil dels usuaris de l’equipament.

En relació als diferents serveis que s’ofereixen des del Casal Jove, aquesta temporada 2022-2023 l’Espai Jove de Salut ha atès un total de 237 persones, rebent 303 consultes sobre temes com les sexualitats, el gènere, les drogues o el VIH, entre d’altres. D’aquests més de 200 usuaris, 13 joves han anat a l’Espai Jove de Salut derivats des de Justícia juvenil i 5 des del protocol d’Alternativa a la Sanció Administrativa.

Aquesta temporada 22-23 l’Espai Jove de Salut també ha realitzat 136 dinamitzacions entre tallers i formacions emmarcades en el programa d’educació sexual, amb 2.988 persones joves formades. Aquest curs les formacions han arribat als sis instituts del Vendrell.

D’altra banda, el Programa Referent d’Ocupació Juvenil del SOC, en el cas del Vendrell coordinat per l’EINA, ha atès un total de 110 joves. Aquests han rebut orientació en la recerca de feina i també en la definició del seu itinerari formatiu. A més, el Programa Referent d’Ocupació també ha ofert aquest curs diverses xerrades informatives als instituts del municipi, arribant a un total de 864 joves del Vendrell.©2019 Ajuntament del Vendrell