El Vendrell, 17 de juny de 2023

Aquest dissabte, 17 de juny, a partir de les 12 del migdia, la Sala de plens ha acollit l’acte de constitució del nou plenari de l’Ajuntament del Vendrell per al mandat 2023-2027, fruit de les eleccions municipals celebrades el passat 28 de maig.
La sessió també s’ha pogut seguir en directe a través de Ràdio i Televisió El Vendrell.


En l’acte, Kenneth Martínez, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), ha estat elegit alcalde per majoria absoluta, rebent 11 vots: 9 del PSC i 2 del Partit Popular (PP). També han presentat candidatura a l’alcaldia Alfonso González, de Som Poble-ERC, que ha rebut 5 vots del seu grup; Antonio Moreno, de VOX, que ha rebut 2 vots del seu grup; Yolanda López, d’En Comú Podem, que ha rebut 1 vot del seu grup, i Mar Vázquez, de Fem Vendrell, que ha rebut un vot del seu grup. El regidor Lluís Navarrete, de Primer El Vendrell Junts, ha votat en blanc.


Aquesta votació s’ha fet de forma pública, després que així fos proposat pel President de la Mesa d’Edat, Alfons Herrera, i acceptat per tots els regidors i regidores.


L’acte havia començat amb la constitució de la Mesa d’edat, que estava presidida pel regidor electe de major edat, Alfons Herrera (PSC), i que tenia com a vocal el regidor electe de menor edat, Christian Soriano (PSC).


Tot seguit, els 21 regidors i regidores han promès o jurat el càrrec i han rebut la insígnia oficial de la Corporació.


El nou plenari està integrat per: Kenneth Martínez, Christian Soriano, Silvia Vaquero, Baltasar Santos, Montserrat Martín, Mariona Figueras, Marta Tobella, Núria Rovira i Alfons Herrera, del Partit dels Socialistes de Catalunya; Alfonso González, Jennifer Macía, Marc Robert, Albert Rovira i Carmina Bartra, de Som Poble-Esquerra Republicana de Catalunya; Antonio Moreno i Ismael Pérez, de VOX; Àlex Barrera i Jero Merino, del Partit Popular; Lluís Navarrete, de Primer El Vendrell Junts; Yolanda López, d’En Comú Podem, i Mar Vázquez, de Fem Vendrell.


A continuació, el President de la Mesa d’Edat, Alfons Herrera, ha tingut un record pel primer consistori democràtic i ha valorat molt positivament la presència de dones, ja des d’aquell primer Ajuntament, a la institució vendrellenca. Així mateix, Herrera ha encoratjat a tots els regidors i regidores a fer el que estigui a les seves mans perquè la feina que facin durant aquest mandat serveixi per millorar la vida dels convilatans i convilatanes del Vendrell.


Després de la votació de l’alcalde, i després que aquest hagi promès el càrrec, Kenneth Martínez ha rebut la vara i ha assumit la presidència de la sessió. Tot seguit ha donat la paraula als portaveus dels diferents grups municipals.


En línies generals, les formacions han apel·lat a la necessitat de trobar vies de diàleg i consens per sobre de les diferències polítiques i que aquestes puguin revertir en un treball per millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes del Vendrell.


Per finalitzar la sessió, el nou alcalde ha fet un parlament, en que s’ha referit al nou mandat polític: “crec que aquest té uns objectius clars i compartits, que són el de treballar per un Vendrell socialment just i econòmicament pròsper”. Al mateix temps, ha animat a fer-ho entre tots els regidors i regidores, “respectant el principi irrenunciable de la convivència entre tots els vendrellencs i vendrellenques”.Nota: La sessió també es podrà seguir en diferit aquest cap de setmana dins de la programació de Televisió El Vendrell: aquest mateix dissabte i diumenge a les 15h, 17h i 20h.©2019 Ajuntament del Vendrell