El Vendrell, 12 de maig de 2023


La 42a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals celebra el cinquantè aniversari de la mort del mestre rememorant la relació de Casals amb la seva terra natal. El Festival tindrà lloc del 7 al 22 de juliol al Vendrell i comptarà un any més amb una programació amb artistes internacionals i nacionals que interpretaran una àmplia varietat de programes de música de cambra.

L’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació Amics de l’Orgue del Vendrell, han organitzat aquest Festival programant un total de 15 concerts tant a l’Auditori com al centre de la capital del Baix Penedès. 

El director artístic, Bernard Meillat, destaca alguns dels concerts del Festival, com el del gran violinista Pinchas Zukerman, que s’encarregarà juntament amb els altres membres del Trio Zukerman del concert inaugural que es durà a terme el 7 de juliol així com un concert el 8 de juliol juntament amb la viola Sara Ferrández i el violinista Yamen Saadi, el del violoncel·lista Miklós Perényi, que serà el 22 de juliol juntament amb Dénes Varjon al piano, i el del violinista Richard Goode que serà el 20 de juliol. Els tres intèrprets tenen gran rellevància en la programació ja que des de l’adolescència son a prop de Casals. Pinchas Zukerman tenia 13 anvs quan va fer una audició per a Casals a Israel. Miklós Perényi en tenia 15 quan va guanyar el Concurs Casals a Budapest, i Richard Goode en tenia 16 quan va acompanyar Casals al piano en el Concert de Dvorák.

Seguint el desig del Mestre de compartir l’amor per la música al jovent, cal destacar també la participació d’altres joves talents molt prometedors. És el cas del concert de carnaval que reunirà famosos pianistes i instrumentistes de vent com Eric Le Sage, Paul Meyer i Magali Mosnier que en el concert del 21 de juliol s’estrenarà mundialment una obra d’Albert Guinovart, que també actuarà al concert, inspirada en el Carnaval dels Animals de Camille Saint-Saëns.

A més a més, i seguint amb aquest interès de Casals, els joves alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) també seran protagonistes i oferiran un concert en el qual tocaran peces de Bach el 10 de juliol a l’Auditori del Tívoli. A més a més, i seguint amb aquest interès de Casals, els joves alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) també seran protagonistes i oferiran un concert en el qual tocaran peces de Bach el 10 de juliol a l’Auditori del Tívoli. D’altra banda, també cal destacar el concert de Bernard Foccroulle, eminent especialista en l’obra de Bach, el 17 de juliol, a l’Església Parroquial del Vendrell.

Enguany, l’Orquestra i Solistes del Festival Pau Casals també oferiran diverses actuacions excepcionals al FIMPC:  l' 11 de juliol a la Plaça Nova, com a part del Projecte “El Vendrell sent la música” que utilitza els concerts de música com a elements de convivència i de coneixement de l’entorn i el patrimoni, i el 12, 14 i 15 de juliol a l’Auditori Pau Casals.

Per últim, cal destacar tres activitats que complementen la programació de l’edició d’enguany: una activitat sorpresa a càrrec del Joves Solistes del Festival Pau Casals el 13 de juliol a la Sala de Concerts del Museu Pau Casals, una classe magistral a càrrec de Bernard Foccroulle el 18 de juliol a l’Església Parroquial del Vendrell i un concert d’Amy Goto (guanyadora ex-aquo del segon premi Guardó Internacional per a Joves Violoncel·listes Pau Casals 2022) i Niels Armand-Hasselweiler el 19 de juliol a la Sala de Concerts del Museu Pau Casals.

 

Venda d’entrades

Les entrades per el Festival es poden adquirir a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell els divendres no festius de 10h a 13h, a l’Auditori Pau Casals durant tots els dies que hi hagi concert del Festival de 10h a 13h o a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. A més a més, també es poden comprar a partir de l’11 de maig al web www.auditoripaucasals.cat

 

Més informació: www.auditoripaucasals.cat 

 

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell