El Vendrell, 13 de febrer de 2023

La regidora d’Educació i Cultura, Silvia Vaquero, ha fet avui balanç de la tasca que està impulsant l’Ajuntament del Vendrell durant aquest mandat en matèria de polítiques inclusives. Unes accions i uns recursos que afavoreixen que tots els nens i nenes amb necessitats educatives específiques rebin el suport oportú per a poder participar en les activitats extraescolars del Vendrell amb qualitat i igualtat de drets.

Segons ha explicat Vaquero, des del 2021 i fins a l’actualitat, l’Ajuntament del Vendrell ha invertit un total de 215.000 euros en activitats inclusives i en activitats adaptades.

Entre aquestes s’hi troben, per exemple, les activitats extraescolars a l’Escola Municipal de Música Pau Casals, l’Escola Municipal d’Art o La Ballaruga, i també les activitats esportives com el pàdel o la natació adaptada, així com la musicoteràpia o el lleure educatiu especialitzat el cap de setmana.

A més, en aquest període s’ha apostat també perquè els nens i nenes amb diversitat funcional (DF) puguin gaudir d’uns estius inclusius. En aquest sentit, l’Ajuntament ha destinat entre l’any 2021 i 2022 un total de 75.316 € en la contractació de vetlladores per als casals d’estiu. Així, l’any 2021 van ser un total de 15 persones de suport les que van atendre 30 infants i joves i l’estiu del 2022 hi ha hagut 33 vetlladores per atendre 55 infants i joves amb DF.

Una altra de les vies per fer més real i efectiva la inclusió és l’aportació que es fa pel transport adaptat, molt necessari per a alguns alumnes de l’Escola d’Educació especial Garbí.

La regidora d’Eduació també ha destacat la inversió que l’Ajuntament del Vendrell fa també en vetlladores a les escoles bressol municipals. Sobre aquesta qüestió, ha avançat que en el nou contracte de les escoles bressol municipals s’ha duplicat el nombre de vetlladores, tenint en compte que arran de la gratuïtat de l’I2 (dos anys) s’han diagnosticat més casos d’infants amb necessitats específiques. A més, l’increment també s’ha previst tenint en compte que l’any que ve l’Ajuntament implementarà la gratuïtat de l’I1 i que per tant, caldran més recursos.

Segons Silvia Vaquero, “la inclusió i la convivència han estat i són una de les premisses d’aquest mandat i que es continuarà treballant en aquesta línia per aconseguir que el Vendrell sigui un referent en aquests valors no tan sols a la comarca sinó a tot Catalunya”.

Per aconseguir-ho, ha destacat la regidora, l’Ajuntament ha buscat suports i col·laboracions diverses com la del Consell Comarcal del Baix Penedès, així com de les 16 entitats que formen part de la Taula Inclusiva del Pla Educatiu d’Entorn del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell