El Vendrell, 8 de novembre de 2023

La regidoria de Polítiques d’Igualtat, Gènere i Drets LGTBIQ+ de l’Ajuntament del Vendrell, amb el suport del Departament d’igualtat i feminismes de la Generalitat, finançat pel Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat del Govern central, impulsa el programa “Temps per cures”.

Sota la premissa de proporcionar temps a les famílies que necessiten conciliar el temps personal i laboral amb el temps per cures, el servei acollirà infants d'entre 0 i 16 anys en diversos punts del municipi i amb activitats diverses.

El servei de cures té l'objectiu d’avançar en la coresponsabilitat pública vers les cures i respon a diversos objectius. Primer, alliberar temps a les famílies, especialment a les dones, a qui, majoritàriament s’ha atribuït el Treball de les cures. Segon, consolidar el dret a les cures de les nenes i els nens i tercer, generar nova ocupació de qualitat en el territori avançant en la igualtat.

En concret, l'Ajuntament del Vendrell ofereix 2 serveis puntuals gratuïts a les famílies amb infants i adolescents de 3 a 16 anys:

-Servei de Canguratge amb servei d’acompanyament (servei de corda): S’ofereix un servei de canguratge a les tardes en equipament lúdic de 16.30 h a 20 h. També s’inclou un servei d’acompanyament des de l’escola fins a l’equipament lúdic per alumnes de 1r a 6è. La resta d’infants i adolescents inscrits que no l’utilitzin, s’han de deixar directament a l’equipament. La recollida serà a l’equipament lúdic. (Màxim 27 hores/mensuals per infant s’establiran criteris de priorització). Aquest servei s’inicia el 6 de setembre de 2023. La inscripció prèvia és a la APP de La Ballaruga a www.laballaruga.org.

Per a més informació: laballaruga.media@gmail.com / Cartell del servei de canguratge

-Patis Oberts: Als dies lectius de les vacances de Nadal de 10 h a 13 h, a l’Institut Escola Àngel de Tobies i al CEIP Àngels Garriga , s’obren els patis amb monitoratge per oferir diverses activitats de lleure. Aquest servei s'iniciarà el 21 de desembre de 2023. Els infants i adolescents s’han de deixar i recollir a la porta de l’escola en concret. La inscripció és a l’entrada de la pròpia escola. No s’establiran criteris de priorització fins a la totalitat d’aforament permès.

Per a més informació: info@quiralia.cat / Cartell dels patis oberts



©2019 Ajuntament del Vendrell