El Vendrell, 21 de setembre de 2022

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, anuncia la congelació dels impostos per segon any consecutiu. Amb aquesta decisió es vol donar suport a les famílies davant l’augment de la inflació i ho permet la situació sanejada de les finances municipals.

El Vendrell, 21 de setembre de 2022 

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, al programa Per què? de RTV el Vendrell ha descrit les línies mestres del projecte de pressupostos municipals del 2023 que el govern està ultimant. Entre altres mesures, destaca l’anunci que, per segon any consecutiu, el govern municipal ha decidit congelar els impostos municipals per al proper any.

Aquesta decisió de congelar els impostos es pren per ajudar les famílies davant la situació d’augment de la inflació; de l’augment dels preus de l’electricitat, benzina i cistella de la compra, per exemple. Igualment, es manté la reducció de la taxa d’escombraries comercials un 25% i de les terrasses dels bars un 50% per continuar ajudant al comerç i la restauració local. Aquesta decisió és possible gràcies a la situació sanejada de les finances municipals, amb una reducció del deute fins un 52% dels ingressos i de les despeses derivades.  

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, destaca que “la congelació d’impostos és possible gràcies a la situació financera sanejada de l’Ajuntament, que permet mantenir i millorar els serveis municipals, i ajudar les famílies a fer front a la inflació”. També destaca que “tot i la pandèmia, tot i la guerra i tot i els efectes del canvi climàtic, anem superant aquestes situacions, garantint la cohesió social amb projectes com la gratuïtat de les escoles bressol, el nou servei d’orientació psicològica o les campanyes de bons de comerç”.

A més de la congelació dels impostos, el projecte de pressupost municipal per al 2023 preveu continuar amb la transformació urbana, incorporant els nous projectes verds i millorant els serveis municipals: “Un pressupost per a la majoria, per a la majoria social del Vendrell”. ©2019 Ajuntament del Vendrell