Els artistes Satoco Iwamoto de Somekawa i Shozo Somekawa realitzaran la seva primera exposició conjunta a Catalunya a la Sala Portal del Pardo del Vendrell, en una mostra que s’inaugura aquest divendres 19 de març a dos quarts de vuit del vespre i que s’allargarà fins el proper 18 d’abril.

En l'exposició aquests dos artistes japonesos afincats al Baix Penedès ofereixen un recull de pintures, collages, gravats, escultures i fins i tot, poesies, plenes de color i de llum. Aquestes peces són majoritàriament de Somekawa i d’Iwamoto, si bé l’exposició del Portal del Pardo serà un “art mix” de diferents obres dels amics de la parella. En aquest conjunt d’obres es barreja, doncs, l’art català, l’alemany, l’americà, l’argentí i el japonès.

Pel que fa als quadres de Satoco Iwamoto, aquests presenten un dibuix simplificat a base de línies mestres i un fons de colors i molts matissos. Les figures, seguint l’estètica japonesa, tenen un relleu reduït al mínim per destacar la màgia de la llum i la boira que ho embolcalla tot com en un ritual mitològic i metafísic.

 

Somekawa, per la seva banda, conjuga la seva obra amb la dimensió iconogràfica que s’expressa a través de signes propis de la cultura oriental amb els quals desenvolupa el seu llenguatge personal i que són propers a l’informalisme i la recerca de la part divina en les coses materials, en la vida quotidiana i en l’espiritualitat matèrica.©2019 Ajuntament del Vendrell