El Vendrell, 1 de setembre de 2022

Aquest matí, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, acompanyat de la diputada responsable del PAM de la Diputació de Tarragona, Marta Blanch, i de la delegada territorial d’Esports de la Generalitat, Carmina Blay, han visitat les obres de millora de la pista d’atletisme que tot just es van iniciar fa dues setmanes. A l’acte també hi ha assistit els regidors d’Esports del Vendrell, Mar Negro i Rubén Gràcia, així com membres d’entitats de la vila vinculades a l’atletisme.


Amb la propera remodelació de la pista d’atletisme, ubicada a l’Avinguda Camp d’Esports 36, es donarà resposta a les necessitats esportives dels clubs de runners que actualment desenvolupen l’atletisme a la nostra vila. I és que el nivell en el qual estan competint els i les atletes dels diferents clubs fa necessari un canvi del paviment, actualment de terra batuda i que data dels anys 80. Amb les obres de remodelació aquest passarà a ser substituït per un paviment de material sintètic porós, molt més adequat per a la pràctica de l’atletisme.


Segons s’ha explicat, la nova pista tindrà vuit carrils amb un paviment d’última generació, dos més dels que tenia fins ara. Inclourà també un doble carril de salt de longitud i doble carril de perxa, així com zones de llançament de pes, i estarà homologada per acollir competicions oficials.


Els treballs inclouen també les modificacions en el reg i de la il·luminació existent i la remodelació del sistema de sanejament i drenatge. D'altra banda, es plantarà gespa natural al camp de futbol central i es posarà un paviment d'un metre d'amplada al voltant de la pista, el qual es recobrirà amb gespa artificial.

L’alcalde del Vendrell ha destacat el fet que “aquesta remodelació, tant reivindicada pels clubs d’atletisme i per la societat vendrellenca en general, és la inversió econòmica en instal·lacions esportives més important d’aquest mandat”. En aquest sentit, ha apuntat que aquest nou equipament homologat “servirà per continuar potenciant l’esport com a activitat de foment de la salut i de la cohesió social, però també de l’activitat turística i de dinamització econòmica del municipi”.
Des de la Diputació de Tarragona, la responsable del PAM, Marta Blanch, ha destacat que el nou equipament servirà per “oferir una millora per la ciutat i per donar un impuls a l'esport al municipi, entès com a element de dinamització i cohesió que vertebra la i dignifica la nostra societat”.


De la seva banda, la delegada d’Esports de la Generalitat a Tarragona, Carmina Blay, ha destacat que les obres “serviran per actualitzar un equipament obsolet i convertir-lo en un projecte innovador i adequat a les necessitats actuals, així com per diversificar oferta esportiva al Vendrell”.


Les obres tenen un cost d’1,5 milions d’euros i es financen amb recursos de l’Ajuntament i amb una dotació de 697.728,14 € del Pla d'Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. Es preveu que estiguin enllestides a finals d’any, tot i que l'homologació de la Federació Espanyola d'Atletisme encara podria trigar alguns mesos més.

Aquí Diputació imatge©2019 Ajuntament del Vendrell