Joves amb IdeesDel 15 al 23 de març L’EINA Espai Empresarial realitza els Seminaris i Tallers sobre generació d'idees i creació d'empreses al Vendrell, destinats a joves estudiants de l'institut Andreu Nin, l'institut Baix Penedès i el col·legi Sagrat Cor: alumnes de 1er de batxillerat i de cicles formatius. Aquests seminaris i tallers tenen l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor entre els més joves, a través d’activitats didàctiques i que potenciïn la participació i el treball en grup. Es preveu que hi participin uns 120 alumnes.

En concret, s'organitza un Seminari de generació d'idees i creació d'empreses, que té com a objectiu aproximar el món de l'empresa i la figura de l'empresari als joves. També s'ofereix un Taller de creativitat i cerca d'oportunitats, que pretén que els estudiants s’apropin a conèixer les motivacions psicològiques que expliquen la creativitat i el desenvolupament d’idees empresarials. A més, es duu a terme un Taller d'avaluació de la idea de negoci, en què es presentaran els diferents àmbits que cal tenir en compte a l’hora d’analitzar i avaluar una idea empresarial. Per últim, el Taller de comportaments emprenedors té com a objectiu presentar i conscienciar l’alumnat sobre l’existència d’un comportament emprenedor, observat en les persones emprenedores d’èxit, i que no és altre que l’eficiència.

 

Segons el regidor d'Ocupació, Joan Maria Diu, “si volem crear més empreses al Vendrell, l’única via possible es que hi hagi més potencials emprenedors, és a dir, més persones motivades i capacitades per crear una empresa. La tasca que hem de fer des de l'Espai Empresarial és fomentar un entorn adequat i atractiu perquè es creïn més empreses”. Aquest entorn, segons Diu, “comença per potenciar una cultura emprenedora entre la societat del Vendrell”.

Així, des de L'EINA, a través del projecte “Joves amb idees” es promouran un conjunt d’activitats de promoció de la cultura emprenedora, orientades a la població més jove. I és que de formaconnectada a aquests seminaris i tallers s’organitzarà la tercera edició del Concurs d'Idees Empresarials “Joves amb idees”. A través d'aquest certamen, L'EINA pretén que els joves potenciïn la seva capacitat creativa i emprenedora, i premiar les propostes més creatives, innovadores i viables.

El lliurament de premis consistirà en un acte lúdic que es farà el dia 30 d’abril a les instal·lacions de L'EINA.©2019 Ajuntament del Vendrell