El Vendrell, 30 de juny de 2022

 L’Ajuntament del Vendrell ha signat aquesta setmana els primers contractes de lloguer social, corresponents a quatre habitatges del paquet de 20 pisos de la Sareb, amb qui es va signar un conveni de col·laboració l’abril de 2021.
Després de gairebé un any d’adequació, així com de les gestions administratives corresponents per fer-los habitables, l’Ajuntament ja té a punt un primer gruix d’habitatges i continua treballant per acabar els treballs de rehabilitació de la resta. Ho fa en coordinació entre el departament d’Habitatge, la regidoria de Serveis Socials i la regidoria d’Urbanisme. Aquests pisos s’aniran adjudicant a les famílies beneficiàries i que venen derivades i amb una resolució favorable de la Mesa d’Emergència social. Per tant, es garanteix que es troben en una situació de vulnerabilitat i d’exclusió residencial.


L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, s’ha mostrat molt satisfet de poder veure els primers fruïts de la creació del departament d’Habitatge municipal, un dels objectius del mandat, i que s’emmarca en el projecte “El Vendrell Avança”. Un departament, segons ha dit, “que no només treballi en la tramitació de subvencions, sinó que disposi d’un parc propi d’habitatges de lloguer assequible i que arribi a ser un pilar del sistema de protecció social municipal per combatre les desigualtats gràcies a polítiques actives d’habitatge”.


Tal com ha recordat l’alcalde, “l’accés a l’habitatge és un dels principals problemes de la nostra societat; una de les causes de desigualtat social, risc d’exclusió i situacions de pobresa energètica”. En aquest sentit, ha afegit, l’Ajuntament del Vendrell, amb el recàrrec de l’IBI als grans propietaris d’habitatges buit, la negociació amb les entitats financeres per dotar-se d’habitatge social o la col·laboració amb la Generalitat amb programes com el Reallotgem, està decidit a intervenir per facilitar l’accés a un habitatge digne i combatre les situacions d’exclusió que generen les dificultats actuals.


El conveni amb la Sareb preveia una cessió en ús de fruit d’un primer paquet de 20 habitatges de l’entitat disponibles per a lloguer social, 10 dels quals estaven ocupats de manera irregular i una desena de buits. A canvi d’una contraprestació econòmica mensual a la Sareb, l’Ajuntament del Vendrell condiciona i gestiona els habitatges per a destinar-los a lloguer social i assequible. De la seva banda, els inquilins pagaran un lloguer assequible en funció dels seus ingressos, amb un topall fixat per la llei.

A partir d’ara, segons ha avançat l’alcalde, l’objectiu de l’Ajuntament és continuar fent entrega de la resta de pisos durant els propers mesos i, alhora, començar a tramitar l’ampliació d’aquesta bossa d’habitatges socials de la Sareb.©2019 Ajuntament del Vendrell